Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα ΙΙ στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα ΙΙ του Ζοέλ Πομερά.


Όσο περισσότερο φαίνεται ανέφικτο, ειδικά σήμερα, να επανενωθούν οι δύο Κορέες, τόσο αδύνατο είναι κατά τον Ζοέλ Πομερά να συνεννοηθούν η γυναίκα και ο άντρας, οι άνθρωποι γενικότερα, στον ερωτικό τομέα. Γιατί «η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Ένα παιχνίδι του μυαλού…», όπως λέει στο υπέροχο έργο του Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα που σκηνοθέτησε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ο Νίκος Μαστοράκης πέρσι και επαναλαμβάνεται με ανανεωμένη διανομή φέτος.

Έτσι, μέσα από 11 άλλοτε κωμικά και άλλοτε δραματικά σκετς, ξεδιπλώνεται όλη η σύγχρονη παράνοια και το αδιέξοδο των ερωτικών σχέσεων, όπως τις έχει καταγράψει και αναπαραγάγει ο σημαντικός Γάλλος συγγραφέας. Σύντομα και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ενός μωσαϊκού που απαρτίζουν μια εποχή και την παραζάλη του δυτικού μας πολιτισμού. Η μετάφραση είναι της Μαριάννας Κάλμπαρη και ο Μαστοράκης, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές.
Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, κέντρο, 210 3228706. Τετ., Κυρ. 20:00, Πέμ.-Σάβ. 21:15

Author: geonik

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *