“ΑΥΛΑΙΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ALEXANDROF!

H συντριβή του Ρωσικού Αεροσκάφους Tupolef Tu-154, τα  Χριστούγεννα, έριξε τη μουσική αυλάια για μια δημοφιλή μουσική μπάντα, όλοι νεκροί. Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του. Στο αεροπλάνο, που είχε προορισμό τη Συρία, επέβαιναν 92 άνθρωποι, απο αυτούς οι 64 στρατιώτες, μέλη της ξακουστής ρωσικής χορωδίας του ρωσικού στρατού σκοτώθηκαν.

Πήρε το όνομα της απο τον πρώτο της δντή Alexander Vasilyevich Alexandrov. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1928 και έκτοτε έγινε το σύμβολο της κρατεάς Σοβιετικής ¨Ενωσης. Το 1998 μετονομάστηκε σε Στρατιωτική  Ακαδημία Μουσικής και Χορού. Η χορωδία του Alexandrov Ensemble είχε αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες ανδρικές χορωδίες του κόσμου. Εκείνη την εποχή τα μέλη του συγκροτήματος ήταν 12, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’30 έφτασαν τα 300 και η φήμη τους είχε ήδη διασχίσει τα σύνορα της χώρας.

Το Συγκρότημα του Alexandrov έχει εμφανίστηκε στα γενέθλια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ το 2004. Ήταν επίσης η βασική καλλιτεχνική ατραξιόν στη Eurovision του 2009 που έγινε στη Μόσχα. Το Alexandrov Academic Ensemble of Song and Dance του Κόκκινου Στρατού αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ρωσικής κυβέρνησης.

Author: geonik

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *