Tue. Oct 3rd, 2023
Rate this post

Η Angelika Dusk είναι μια ξεχωριστή καλλιτέχνης με μοναδικό ταπεραμέντο και ένα αστείρευτο ταλέντο που την οδηγεί πάντα σε νέα και ανατρεπτικά projects που έχουν την δική της προσωπική σφραγίδα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Τους τελευταίους μήνες έκανε την μεγάλη έκπληξη με την συμμετοχή της στο μιούζικαλ “Hair” στο οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές  και αυτή την περίοδο  προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του επόμενου της δίσκου ( ο δεύτερος κατά σειρά)  ο οποίος θα βγει τον Φεβρουάριο. Ο τίτλος είναι Beautiful Mess και έχουν ήδη κυκλοφορήσει 4 singles με πιο πρόσφατο το Every Kiss.

Η ταλαντούχα Angelika Dusk μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στον Πάνο Σταματόπουλο για όλους και για όλα! 

Angelika μου, καλώς όρισες στο CheckinArt! Πού βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα από μια ξέφρενη πορεία με το «Hair» και έχοντας στα σκαριά την κυκλοφορία του νέου δίσκου αλλά και των lives που προκύπτουν;

Αρχικά θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη ψυχοσύνθεση μου χαοτική. Έχοντας ξεκινήσει πρόβες για το Hair ήδη από τον Σεπτέμβριο, βρισκόμασταν 6 φορές την εβδομάδα στο Θέατρο Χώρα ,οπότε αυτό ως γεγονός μου κατανάλωσε αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο. Παράλληλα δούλευα τον νέο δίσκο αλλά και την γενικότερη προώθηση του σε συνδυασμό με τα lives όπως αυτό που άνοιξα για τους Kaleo, το οποίο ήταν σίγουρα μια υπέροχη εμπειρία για μένα.

Έχοντας δώσει βαρύτητα σε τόσο σημαντικά projects, αισθάνθηκες ποτέ ότι πήγες να χάσεις τον έλεγχο;

H κούραση σίγουρα με έκανε να ξεχνάω διάφορα πράγματα στην καθημερινότητα μου και προσπαθούσα κάθε φορά να κοιμάμαι όσο καλύτερα γίνεται.

Ποια θεωρείς την πιο δυνατή σου στιγμή στο «Hair» μέχρι και σήμερα;

Πιστεύω πως κρατάω σίγουρα την χημεία όλων μας στα καμαρίνια, το λεγόμενο «τρελοκομείο». Το concept του μιούζικαλ από μόνο του είναι απελευθερωμένο, περνώντας μηνύματα ακόμα και στην σημερινή εποχή σχετικά με τις φυλετικές, σεξουαλικές διακρίσεις και αυτό είναι κάτι που ασπάζομαι σε μεγάλο βαθμό καθώς είμαι ανοιχτόμυαλη σε τέτοια ζητήματα. Νομίζω πως και η υπόλοιπη ομάδα είναι ελεύθερη ως προς αυτό, οπότε αυτό μας βοήθησε να κάνουμε μια πολύ καλή παρέα.

Από την αρχή του καλλιτεχνικού σου ταξιδιού μέχρι και σήμερα τι έχει αλλάξει προσωπικά στην Angelika και τι μαθήματα έχεις πάρει από το χώρο; Έχεις αναθεωρήσει από τυχόν λάθος επιλογές;

Νομίζω ότι αλλάζω μέσα μου όταν περιμένω ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στη δουλειά μου και τελικά δεν το έχω, και προκύπτει κάτι άλλο. Ένα παράδειγμα αυτού είναι όταν θα πιστεύω για κάποιο λόγο ένα τραγούδι ότι θα ξεχωρίσει και τελικά δεν έχει την ίδια ανταπόκριση από τον κόσμο και αντίστοιχα ένα άλλο κομμάτι να κάνει την ανατροπή από το πουθενά.

Σε μια εποχή που ελάχιστες δουλειές ξεχωρίζουν λόγω της κρίσης που επικρατεί, εσύ αποφασίζεις με βάση το συναίσθημα ή την λογική;

Πλέον το συναίσθημα και το ένστικτο μου με πάνε μπροστά. Παλαιότερα ακολουθούσα τη λογική αλλά δεν νομίζω πως οδηγεί κάπου αυτό το πράγμα. Τελικά, θέλω να ακούω το μέσα μου και ας ακούω και τις απόψεις των γύρω μου. Είμαι ένας ξεροκέφαλος Ταύρος οπότε θα κάνω αυτό που εγώ πραγματικά θέλω. Όταν πάρω μια απόφαση, δεν κοιτάω πίσω, μπαίνει Χ, και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Είναι εύκολο σε αυτή την εποχή να παρουσιάσεις μια νέα ολοκληρωμένη δουλειά με το σημερινό promotion να θεωρείται ανύπαρκτο;

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας και χρειάζεσαι δίπλα σου μια δισκογραφική εταιρία ή ένα οικονομικό υπόβαθρο αλλά τελικά θεωρώ πως το album δεν έχει τόση σημασία ως σύνολο. Για μένα προσωπικά σίγουρα έχει συναισθηματική αξία και θέλω να το  κάνω γιατί είμαι καλλιτέχνης, απλά βρισκόμαστε στην εποχή του ενός τραγουδιού που θα μείνει στον ακροατή και μετά από αυτό θα σε ξεχωρίσει. Είμαι καλλιτέχνης της ολότητας και όχι του ενός κομματιού, τώρα αν θα ξεχωρίσω από το ένα τραγούδι, αυτό είναι και το κλειδί της υπόθεσης.

Τι έχει να δει ο κόσμος στον επερχόμενο δίσκο;

Έχω ξεφύγει από το ύφος του πρώτου album που ήταν πιο pop και είναι πιο κοντά στο rock-alternative, εκφράζοντας μέσα σε αυτό εσωτερικές μου σκέψεις και αναζητήσεις και είναι λίγο καταστροφικό αυτό το project, γιατί αυτή την εποχή περνούσα μια φάση αναζήτησης και αυτοκαταστροφής.

Πόσο πολύ σε εμποδίζει ο όρος «ταμπέλα» στα επόμενα σου βήματα;

Δεν νομίζω πως πλέον υπάρχουν τόσο οι ταμπέλες. Σήμερα γίνονται συνεργασίες που δε θα τις περίμενες παλαιότερα. Έτσι θα έπρεπε να είναι πάντα, γιατί η μουσική είναι μία.

Έχεις αντιμετωπίσει ανάλογες συμπεριφορές από ανθρώπους του χώρου;

Θα απαντούσα πως όχι. Στο μόνο που σε κατηγοριοποιούν ακόμα είναι στο ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο και σκοπεύω να γράψω και εγώ ελληνικά κομμάτια γιατί είναι η γλώσσα μας.

Περίμενες ποτέ σου πως θα φτάσουμε στην σημερινή εποχή να έχει αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και προώθησης της δουλειάς, με τα social media πλέον να έχουν εδραιωθεί; Πώς φιλτράρεις τα θετικά/αρνητικά μηνύματα;

Σε προσωπικό επίπεδο απαντάω σε όλα τα μηνύματα και σχεδόν πάντα είναι πολύ όμορφα. Πολλές φορές ο κόσμος  αναρωτιέται που απαντώ η ίδια, το οποίο είναι και το προφανές. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί άσχημα σχόλια κάτω από διάφορα posts που έχω κάνει, τα οποία όμως τα αντιμετωπίζω με χιούμορ.

Τι είναι αυτό που ακόμα σε γοητεύει στον χώρο και τι είναι αυτό που σε απωθεί;

Με γοητεύει το γεγονός πως μαθαίνω συνέχεια πράγματα μέσα από τη μουσική και πειραματίζομαι με κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Αυτό είναι μαγεία για μένα, η δημιουργία.

Με απωθεί το ότι κάποια άτομα στο χώρο δεν ανταποδίδουν το ότι εγώ τους στηρίζω σε δικά τους projects αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Πώς βρίσκεις την λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή; Kουβαλάς το κομμάτι της δουλειάς στο σπίτι;

Τους τελευταίους 3 μήνες που δουλεύαμε για το Hair ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί το ωράριο ήταν άκρως απαιτητικό. Η δουλειά μου είναι συνέχεια μαζί μου γιατί είναι η ίδια η μουσική και δεν μπορώ να σβήσω το κουμπί και να εξαφανιστεί δια μαγείας. Άμα ξαφνικά μου έρθει μια ιδέα, μπορώ την ίδια στιγμή να αφήσω για λίγο την παρέα μου και να πάω να γράψω.    

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Πώς φαντάζεσαι την Angelika  στα επόμενα 5 χρόνια στο χώρο; Υπάρχει κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα;

Δεν φαντάζομαι τίποτα να σου πω την αλήθεια αυτή την περίοδο. Μια φίλη μου είπε πρόσφατα ότι θα πρέπει να ονειρεύομαι, ρωτώντας με τι είναι αυτό που σκέφτομαι στο τέλος της ημέρας. Θέλω να παίρνω την κάθε μέρα όπως έρχεται και σε αυτή την βιομηχανία που σίγουρα δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει,  προχωράω κάνοντας αυτό που αρέσει σε εμένα.

Φωτoγραφικό Υλικό: Αγγελική Κοκοβέ, Yiannis Margetousakis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.