Fri. Mar 31st, 2023
Rate this post

Ο Τάσος Νούσιας είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός ο οποίος μετράει στο ενεργητικό του αμέτρητες επιτυχημένες συνεργασίες και καταφέρνει να αφήνει κάθε φορά το δικό του στίγμα σε ότι και αν κάνει και να το κάνει δικό του.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Έπειτα από το τέλος των παραστάσεων του μιούζικαλ “Cabaret” , ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για όλους και για όλα!

Τάσο μου καλώς όρισες στο Checkinart! Ήταν μια πρόκληση για σένα η συμμετοχή σου στο Cabaret;

Σίγουρα αποτέλεσε μια πρόκληση και μάλιστα σε 2 επίπεδα, πρώτον γιατί ήταν ένα είδος που δεν είχα ασχοληθεί ξανά στην καριέρα μου και δεύτερον  για τον ρόλο που υποδύθηκα ο οποίος ηλικιακά ήταν 25 χρόνια πάνω από εμένα και συνήθως με τέτοιους ρόλους λειτουργείς πολύ οριακά ώστε να μην βγουν καρικατούρα μπροστά στο κοινό. Αυτός ο ρόλος ήταν ένας ήρωας ο οποίος κρατάει όλο το συναισθηματικό κομμάτι της υπόθεσης και όχι μια γραφική φιγούρα. Όσον αφορά το χώρο του Παλλάς, ήταν μεγάλη μου χαρά που δούλεψα σε έναν τέτοιο χώρο διότι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά Θέατρα της Χώρας, με μια εξαιρετική φινέτσα και ποιότητα και ένα αξιόλογο προσωπικό αλλά και με εξαίρετους παραγωγούς που λειτούργησαν με μεράκι και γνώση σε αυτό που κάνουν. Τέλος η συνάντηση μου με τον Σωτήρη Χατζάκη έπειτα από το “Μεγάλο μας τσίρκο” που έλαβε μέρος το 2012, αποτέλεσε μια ευχάριστη συγκυρία αλλά και μια υπέροχη συνεργασία με παλιούς και νέους συνάδελφους αλλά και με τον Τάκη Ζαχαράτο και την Τάμτα. Το Cabaret ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και συγχρόνως μια πρόσκληση και νομίζω ότι πέτυχε το σύνολο του.

Περίμενες καθόλου τις αντιδράσεις του τύπου “Ότι ο Τάσος θα συμμετέχει σε ένα μιούζικαλ;” μιας και είναι σύνηθες για τον καθένα πριν κάνει κάτι να υπάρχει μια παραφιλολογία και κριτική;

Είθισται στον χώρο να γίνεται μια τέτοια κουβέντα κατά καιρούς πριν καν ανέβει μια παράσταση αλλά εγώ δεν έχω ανάγκη να αποδείξω σε κανέναν τίποτα καθώς έχω περάσει από όλα τα μετερίζια γιατί αυτό με χαρακτηρίζει, ο μη εγκλωβισμός μου σε διάφορες ομάδες. Ποτέ δεν ήταν στόχος μου αλλά ούτε το επιδίωξα ποτέ μου γιατί το θεωρώ και πάρα πολύ αντί-παραγωγικό και αντί-δημιουργικό. Αντιθέτως βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον το κομμάτι της ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης, κάτι που αποτέλεσε για μένα κινητήριος δύναμη για να γίνω ηθοποιός. Είναι πολύ σημαντικό να βουτάς σε διαφορετικά και “ατρόμητα” κομμάτια, να μην τα φοβάσαι και να μην πηγαίνεις με την λογική του τι θέλει ο κόσμος, από την στιγμή που έχεις δοκιμαστεί σε όλα σχεδόν τα είδη. Με τα χρόνια παγιώνεται μέσα μου η σκέψη ότι αυτός που καλείται να κάνει αυτή την δουλειά, θα πρέπει να κατέχει όπως ο μουσικός το ίδιο το όργανο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο εαυτός του ολόκληρος και ψυχικά και τεχνικά και να έχει αυτή την επάρκεια όταν δίνει εξετάσεις για έναν ρόλο.

Έχοντας περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης με αγαπημένες δουλειές όπως “Το Νησί” , “Μαζί σου”, “Οι Μάγισσες Της Σμύρνης” κ.α που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζουν στα μάτια του θεατή, πώς κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα;

Η τηλεόραση τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται σε μια πτώση και συγκεκριμένα μετά το 2012 μπέρδεψε πολύ το τηλεοπτικό πεδίο και με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε και η χρηματοδότηση των νέων παραγωγών. Αυτή την στιγμή βέβαια υπάρχει μια προσπάθεια από διάφορους συναδέλφους που προσπαθούν να παράξουν ένα άρτιο αποτέλεσμα και πότε – πότε κάτι πάει να ξεχωρίσει στο πεδίο του σήμερα. Μέχρι και σήμερα εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη πώς πρέπει να γίνονται λιγότερες δουλειές με μεγαλύτερο budget και με ένα βλέμμα στραμμένο συνέχεια  στο παγκόσμιο μάτι.

Πώς νιώθεις όταν νέα παιδιά έρχονται στο Θέατρο και σε θυμούνται από τους ρόλους σου στην τηλεόραση, οι οποίοι ακόμα και σήμερα μέσω των επαναλήψεων έχουν μείνει χαραγμένοι;

Κατά καιρούς συναντώ πολλά νέα παιδιά που έχουν αγαπήσει αυτούς τους ρόλους και με συγκινεί ιδιαίτερα όλο γιατί η επόμενη γενιά συνεχίζει να αγαπάει τις δουλειές αυτές οι οποίες παραμένουν διαχρονικές στον χρόνο.

Αν πέσεις πάνω σε παλαιότερες σου δουλειές, νιώθεις ακόμα νοσταλγία; Πώς κρίνεις τον εαυτό σου;

Καμιά φορά νιώθω λίγο αμήχανα αν πέσω σε κάτι προηγούμενο που έχω κάνει αλλά είναι φυσιολογικό γιατί με τα χρόνια ωριμάζεις και εντοπίζεις πράγματα  τα οποία θα διόρθωνες αλλά δεν έχει σημασία  γιατί αυτές οι δουλειές έγιναν τον καιρό που έπρεπε να γίνουν και με τον τρόπο και την λογική που έπρεπε να γίνουν. 

Από τα Γιάννενα μέχρι και σήμερα, τι είναι αυτό που έχει αλλάξει προσωπικά στον Τάσο; Έχεις αναθεωρήσει από τυχόν λάθος επιλογές;

Η δουλειά μέσω της τριβής της πάντα σε αλλάζει. Με τον χρόνο σίγουρα αρκετά κομμάτια μου αμβλυνθήκαν που αν δεν έκανα αυτή την δουλειά και έκανα μία άλλη, ίσως να γιγαντονόντουσαν προς πολύ πιο δύσκολες κατευθύνσεις ή να μένανε στάσιμα. Η υποκριτική είναι μια ευγενής Τέχνη γιατί έχει όλη αυτή την σύζευξη και οφείλεις να έχεις αυτή την πνευματικότητα και το να είσαι ισορροπημένος με τον χρόνο.

Υπάρχει ακόμα κάποιο όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα;

Δεν υπάρχει πια αυτό εδώ και καιρό γιατί πάντα διαβαίνω το μονοπάτι της πληρότητας και κάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν γιατί έχω ακόμα το δικαίωμα της επιλογής. Μπορεί κάποια περίοδο να ήθελα να κάνω περισσότερο κάτι άλλο αλλά η ζωή μας είναι και συμβιβασμοί. Ένα πολύ μεγάλο όνειρο το οποίο πραγματοποιήθηκε ήταν όταν υποδύθηκα τον Προμηθέα το 2015 και ενεργοποιήθηκε ξανά το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Αυτό δεν είναι όνειρο , είναι το όραμα της ενεργοποίησης του πολιτισμού της χώρας και της ανακάλυψης καινούργιων κομματιών της.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ξεκινάω γυρίσματα για μια ταινία μαζί με τον Κώστα Χαραλάμπους με τον οποίον κάναμε πριν 6 χρόνια μια άλλη ταινία, την “Δεμένη Κόκκινη Κλωστή”. Βρισκόμαστε ξανά μαζί για μια ταινία που θα λέγεται “Luger”, η οποία θα  έχει να κάνει με την άνοδο και την πτώση μιας μεγάλης αυτοκρατορίας η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και θα μιλάει για το κομμάτι της εξουσίας, για το πώς θολώνει ο άνθρωπος αλλά και πώς έρχεται η όλη αποδόμηση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιαυτό το νέο project  γιατί μιλάμε για ένα τρομερό σενάριο το οποίο πιστεύω πολύ και θα ξεκινήσουμε γυρίσματα από την Κρήτη. Στην συνέχεια έπεται η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στην οποία θα υποδυθώ τον άνδρα της και θα είμαι μαζί με την Κατερίνα Ευαγγελάκου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.