Thu. Aug 18th, 2022
Rate this post

Η Μαρία Καβογιάννη είναι μια ηθοποιός η οποία δεν θέλει και πολλές συστάσεις!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Άκρως αγαπητή εδώ και πολλά χρόνια στο κοινό με δουλειές “διαμάντια” να προσμετρούνται στο βιογραφικό της και με την ίδια να αποπνέει μια ζεστή αγκαλιά σε κάθε της κουβέντα.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για όλους και για όλα!

Τι είναι αυτό που κρατάτε από το ταξίδι της παράστασης ” Οι Διαβολογυναίκες”;

Καταρχάς κρατάω την γενικότερη ατμόσφαιρα της εποχής  και τις ανατροπές που κατά καιρούς συμβαίνουν αλλά και τα διάφορα ψυχολογικά θέματα που θίγονται μέσα στο έργο όπως η καταπίεση μιας γυναίκας, η σχέση γυναίκας-άνδρα και η σχέση γυναίκας- ερωμένης. Το έργο είναι πολύ καλά δομημένο και σε αυτό ευθύνονται η Σάρα Γανωτή και ο  Νίκος Σταυρακούδης οι οποίοι έκαναν μια τρομερή απόδοση στην ταινία η οποία σε βάζει απευθείας στο στοιχείο και στην υπόθεση του film noir.

Πώς κρίνετε την φετινή θεατρική σεζόν;

Η φετινή σεζόν παρότι ξεκινήσαμε λίγο αργότερα από το κανονικό, ήταν πολύ ικανοποιητική, ο κόσμος αγκάλιασε θερμά την παράσταση και κύλησαν όλα πολύ ιδανικά.

Πώς αντιδράτε σήμερα όταν μια μερίδα του κόσμου έρχεται να σας παρακολουθήσει στο Θέατρο και σας μιλάει για παλαιότερους σας ρόλους στην τηλεόραση οι οποίοι παραμένουν ακόμα και σήμερα διαχρονικοί; Yπάρχει μια είδους νοσταλγία για αυτή την χρυσή εποχή;

Είναι πολύ όμορφο να ταξιδεύει ο κόσμος μέσα από τους ρόλους και τους ήρωες που έχει δει στην τηλεόραση. Όλο αυτό είναι πολύ ελκυστικό για εμάς τους ηθοποιούς, με αυτή την επικοινωνία να είναι μοναδική στο είδος της.

Υπάρχει μια νοσταλγία για το τότε, γιατί μιλάμε για μια ανεπανάληπτη εποχή που έγραψε ιστορία, που έγιναν υπέροχες δουλειές και μπορούσες να ονειρεύεσαι χιλιάδες πράγματα. Πραγματικά νοσταλγούμε όλοι μας, αυτή την χρυσή εποχή που υπήρξε σε αυτή την τέχνη και από την πλευρά της Τηλεόρασης και του Κινηματογράφου αλλά και του Θεάτρου.

Έχοντας περάσει από άκρως επιτυχημένες παραγωγές στον χώρο της τηλεόρασης όλα αυτά τα χρόνια, πώς κρίνετε το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα;

Πιστεύω ότι το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο βρίσκεται σε μια κρίση προσπάθειας αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να γίνουν εύκολα δουλειές που γινόντουσαν παλαιότερα και με τις δυνατότητες του τότε. Δυστυχώς όλοι μας περνάμε σε μια δυσάρεστη κατάσταση αλλά εγώ προσωπικά έχω μια αισιοδοξία ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψουν τα πράγματα. Πάντοτε ο Έλληνας βρίσκει τις λύσεις και καταφέρνει τον στόχο του.

 

Από την αρχή της πορείας σας στον χώρο της υποκριτικής μέχρι και σήμερα, υπάρχει κάποιο μειονέκτημα σου που μέσω της τριβής και της εμπειρίας έγινε πλεονέκτημα για εσάς;

Μέσα από αυτή την διαδικασία έγινα πιο επικοινωνιακή και αυτό είναι κάτι που κρατάω. Ίσως στην αρχή της πορείας μου να αντιμετώπιζα τις καταστάσεις γύρω μου με πιο χαοτικό τρόπο, κάτι που ακόμα και τώρα δεν έχει φύγει από τον χαρακτήρα μου, απλά συνέρχομαι λίγο πιο γρήγορα. Λόγω του ότι η δουλειά μας είναι εποχιακή και συνεχώς μας κάνει να σκεφτόμαστε το επόμενο μας βήμα, εμείς οι ηθοποιοί είμαστε προικισμένοι με τεράστιο άγχος και ανασφάλεια και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ συνεχώς να το καταπολεμήσω.

Η τεχνολογία πλέον έχει εξελιχθεί ραγδαία με αποτέλεσμα το συνολικό κομμάτι της δουλειάς αλλά και της προώθησης της να έχει οδηγηθεί στην πλατφόρμα των Social Media. Πώς βιώνετε αυτή την νέα τάση;

Προσωπικά βιώνω όλη αυτή την κατάσταση με θαυμασμό γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς μπορεί μια είδηση να  διαδοθεί  και να διαρρεύσει αντίστοιχα τόσο εύκολα. Σίγουρα έχουν και τα καλά και τα κακά τους, από την μια μπορείς μέσω των social media να προωθήσεις την δουλειά σου πολύ πιο εύκολα πια.  Από την άλλη μπορεί να με τρομάξει αυτή η ταχύτητα της πληροφορίας. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι τόσο καλή σε αυτό το κομμάτι γιατί χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και να έχεις ένα ταλέντο στην γενικότερη διαχείριση τους.

Πώς διαχειρίζετε τις κριτικές που θα γραφτούν για εσάς;

Δέχομαι απόλυτα όλες τις κριτικές και προσπαθώ μέσα από αυτές να βρω ένα τρόπο να με οδηγήσουν σε ένα σημείο που εγώ δεν το έχω φανταστεί και το προσπαθώ ανάλογα με την κριτική που μου δίνεται. Σίγουρα μια κριτική μπορεί να με βοηθήσει πάρα πολύ και να με κάνει να εστιάσω σε πράγματα που εγώ μέχρι τότε δεν έχω εντοπίσει. Αυτό που παρατηρώ συχνά είναι ότι πολλοί άνθρωποι που γράφουν μια κριτική, έχουν δίκιο σε πολλά πράγματα.

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκε έντονα ότι ο Χάρης Ρώμας είναι σε συζητήσεις για έναν νέο κύκλο του “Καφέ Της Χαράς”. Πώς κρίνετε εσείς αυτή την αναβίωση επιτυχημένων σειρών στην τηλεοπτική οθόνη; Aν μια σειρά που συμμετείχατε εσείς, επέστρεφε ξανά στο γυαλί θα ήσασταν θετική;

Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Βέβαια θα μπορούσε να γίνει σαν ένα “reunnion” ή σαν ένα επετειακό επεισόδιο αλλά το να γυριστεί από την αρχή μια σειρά, θεωρώ πώς δεν θα είχε καμία σημασία. Καλό είναι τέτοια επιτυχημένα projects να τα αφήνουμε εκεί ακριβώς που είναι για να μην τα χαλάσουμε.

Αν δεν έρθει κάποια αξιόλογη πρόταση για μια νέα σειρά στην μικρή οθόνη, είστε διατεθειμένη να πείτε ότι μπορείτε να μείνετε και εκτός για κάποια χρόνια; Είναι κάτι που σας κοστίζει;

Αυτό ήταν κάτι που ίσχυε και τις καλές περιόδους της τηλεόρασης. Μπορεί σήμερα οι δουλειές γύρω μας να είναι ελάχιστες αλλά όταν κάτι είναι τελείως έξω από την δική σου αισθητική, τότε είναι προτιμότερο να μείνεις και εκτός.

Yπάρχει ακόμα  “όνειρο” στις μέρες που διανύουμε;

Το όνειρο δεν αφορά εμένα αλλά γενικότερα όλους μας. Εύχομαι κάποια στιγμή ο τόπος αυτός να καλλιεργηθεί ακόμα παραπάνω και να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα τα οποία βλέπεις έξω και τα θαυμάζεις αλλά και τα ζηλεύεις. Μακάρι να κάνουμε και εμείς τόσο ζηλευτές δουλειές, όσο οι συνάδελφοι μας στο εξωτερικό και να πρωτοτυπήσουμε γιατί νομίζω ότι έχουμε τα προσόντα αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και δεν πάμε παρακάτω. Δυστυχώς μένουμε στα ίδια, στην εύκολη λύση και επαναλαμβάνουμε συνεχώς αυτό το οποίο εισάγουμε από την αγορά του εξωτερικού, αντί να κάνουμε το πρωτότυπο, το ένα και το αληθινό.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ