Wed. Jan 19th, 2022
Rate this post

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης είναι από τους ανθρώπους που δουλεύει με πάθος και όλα αυτά τα χρόνια συνεχώς εξελίσσεται ένα βήμα παραπάνω με τις επαγγελματικές του επιλογές οι οποίες τον χαρακτηρίζουν 100%.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο αγαπημένος ηθοποιός με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις “Η θυσία του Αβραάμ” και “Διγενής Ακρίτας, στα όρια” στις οποίες πρωταγωνιστεί,  μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για όλους και για όλα!

Ιωσήφ μου καλώς όρισες στο Checkinart! Τι έχεις πάρει ως απόηχο από τον κόσμο μέχρι τώρα για την παράσταση “Διγενής Ακρίτης, Στα Όρια” ;

Με έχει συγκινήσει πολύ η ανταπόκριση του κοινού αλλά και των συναδέλφων μου που έχουν έρθει στην παράσταση. Οι περισσότεροι από αυτούς μπαίνουν στα social media και γράφουν όμορφα πράγματα,κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα που ένα θεωρητικά δύσκολο κείμενο περνάει κάτω με ευχάριστο τρόπο, με χιούμορ χωρίς να χάνει κανείς το μύθο και την γραμμή της παράστασης, όπως επισημαίνουν στις κριτικές τους.

Τι θεωρείς ότι θέλει να δει ο κόσμος σήμερα από το Θέατρο; Πώς ήταν η φετινή χρονιά κατά την γνώμη σου;

Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός με τόσες παραστάσεις και με τόσες προσκλήσεις που δίνονται. Κοινό υπάρχει για κάθε είδος. Στο εμπορικό θέατρο ισχύουν τα γνωστά στάνταρ κατά τη γνώμη μου. Στις υπόλοιπες δουλειές για να προσελκύσεις κοινό, πρέπει να έχεις μια παράσταση που να λέει κάτι διαφορετικό, να αρέσει, να την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και αυτό να διαδοθεί στόμα στόμα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα προβολής τέτοιας που από μόνη της να σου φέρει κόσμο. Άρα θέλει υπομονή. Για τη φετινή χρονιά δε μπορώ να έχω συνολική εικόνα. Γενικά λίγες παραγωγές πήγαν τέλεια όπως άκουγα, άλλες έκαναν καλλιτεχνκό πάταγο και πάρα μα πάρα πολλές πήγαν άπατες. Αυτό συμβαίνει νομίζω τα τελευταία χρόνια. Αν και υπάρχει κοινό οι παραστάσεις είναι πάρα πολλές.

 Έχεις περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης με άκρως επιτυχημένες παραγωγές που ακόμα και σήμερα μέσω των επαναλήψεων αγαπιούνται θερμά από τον κόσμο, πώς βλέπεις το τοπίο του σήμερα; Tι είδους πρόταση θα σε ιντρίγκαρε για να ξαναμπεις σε μια νέα σειρά;

Ναι ήμουν τυχερός που έπαιξα σε σειρές όπως το ‘Στο παρά πέντε’, Σαββατογεννημένες’, ‘Εργαζόμενη γυναίκα’ κ.α. Έχω χάσει λίγο την επαφή λόγω της αποκλειστικής ενασχόλησής μου με το θέατρο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάτι άρχισε να κινείται ,μιλάω πάντα για σήριαλ, τα υπόλοιπα δε με αφορούν, και μάλιστα γίνονται και ωραίες δουλειές. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ούτε η παλαιότερη κινητικότητα ούτε οι παλαιότεροι μισθοί όπως ακούω. Θα ήθελα να έπαιζα ξανά σε κάποιο σήριαλ. Θα με δελέαζε οτιδήποτε είναι καλογραμμένο και έχει ρόλο που να με ενδιέφερε.

Πόσο εύκολο είναι την σημερινή εποχή ένα νέο παιδί που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού, να ξεφύγει από την όποια έπαρση και το φανταχτερό που επικρατεί γύρω από τον χώρο;

Δεν νομίζω ότι πια υπάρχει τόση λάμψη στη χώρα μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά ένα νέο παιδί ,αλλά και ένας έμπειρος ηθοποιός κατά τη γνώμη μου, μπορεί να τυφλωθεί από την λάμψη. Από κει και πέρα είναι τα εφόδια που ο καθένας διαθέτει, εκείνα που θα σε κρατήσουν στέρεο, καθώς και το περιβάλλον σου. Είναι ζαλιστικά τα φώτα και έχω δει ηθοποιούς να ζαλίζονται και μετά να μη μπορούν να το διαχειριστούν καθόλου,γιατί ως γνωστόν τα φώτα στις περισσότερες των περιπτώσεων σε αυτό το πλυντήριο της τηλεόρασης σβήνουν πρόωρα.

Τι θα συμβούλευες εσύ προσωπικά ένα νέο παιδί; Tι να προσέξει και τι να αποφύγει;

Δεν μου αρέσει να συμβουλεύω. Μόνο να μιλάω βάσει των εμπειριών μου. Η δουλειά για μένα είναι το παν και η όρεξη για δουλειά ξεκινάει από την αληθινή αγάπη για αυτό που κάνουμε. Επίσης νομίζω ότι ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται ήσυχος και σίγουρος τα βράδια με τη συνείδησή του. Σίγουρα καλό είναι να αποφεύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους όσο μπορούμε (γενικότερα στη ζωή,όχι μόνο στο θέατρο). Αυτά προτείνω χωρίς να σημαίνει ότι είναι σωστά αυτά που προτείνω.

Πώς βιώνεις την νέα τάση των Social Media και τα μηνύματα του κόσμου;

Ένα ατελείωτο πανηγυράκι είναι τα social media όπου ο καθένας λέει ότι  του κατέβει, εμού συμπεριλαμβανομένου. Όλο αυτό έχει μια δημοκρατία αλλά σε πολλές περιπτώσεις καταλήγει σε ένα κανονικό “ξεκατίνιασμα”.  Εν κατακλείδι θεωρώ ότι είναι μια μορφή πολύπλευρης επικοινωνίας και στο χέρι του καθενός είναι πως θα το διαχειριστεί.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Yπάρχει κάτι στα σκαριά;

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Προέρχομαι από 3 έργα αυτή τη χρονιά και αν δε βρεθεί κάτι για την καλοκαιρινή περίοδο, προτιμώ να ξεκουραστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ