Thu. Aug 18th, 2022
Rate this post

Η Φαίη Ξυλά σε κεντρίζει από την πρώτη στιγμή με την καλοσύνη της και την θετική της αύρα ως άνθρωπος αλλά και με τον άρτιο επαγγελματισμό που διαθέτει σε κάθε της νέο βήμα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ταλαντούχα ηθοποιός με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Κάσσυ” στο Από Μηχανής Θέατρο, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για όλους και για όλα!

Φαίη μου καλώς όρισες στο Checkinart! Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την παράσταση “Κάσσυ”;

Θεωρώ ότι η παράσταση έχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και για όλους εμάς αποτελεί μια ιδιαίτερη δουλειά. Αρχικά μιλάμε για ένα εξαιρετικό κείμενο από τον Ανδρέα Φλουράκη αλλά και για ένα ιδιαίτερο εγχείρημα το οποίο ανέλαβαν 4 διαφορετικές σκηνοθέτριες, στο οποίο μέσα από 4 διαφορετικές φωνές μέσα στην ίδια θεματική, να ακουστεί κάτι κοινό και στο τέλος όλες οι φωνές να γίνουν μία, κάτι που νομίζω επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Βρισκόμενη σε μια περίεργη περίοδο για το Eλληνικό Θέατρο, με κάποιες παραστάσεις να καταφέρνουν να μένουν στο επίκεντρο και κάποιες άλλες όχι, με τι γνώμονα αποφασίζεις για το επόμενο σου επαγγελματικό βήμα;

Πάντα με τα ίδια κριτήρια αποφασίζω για την επόμενη μου δουλειά. Πρώτα κοιτάω να μου αρέσει το κείμενο αλλά και το ίδιο το έργο που θα μου προταθεί και μετά ο ρόλος που θα υποδυθώ και οι συνεργάτες γύρω μου. Αν δεν αισθάνομαι ότι θαυμάζω τους συνεργάτες μου, τότε δυσκολεύομαι πολύ στο να βρεθώ σε μια δουλειά αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής καταφέρνω να είμαι σε δουλειές που να με ικανοποιούν και να μου εξασφαλίζουν την επιβίωση μου.

Έχοντας περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης στο παρελθόν με πολύ επιτυχημένες σειρές που ακόμα μέσω των επαναλήψεων ξεχωρίζουν στα μάτια του τηλεθεατή, πώς κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα;

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα γίνονται πολύ λιγότερες παραγωγές γιατί δεν υπάρχει το απαιτούμενο budget και οι περισσότεροι παραγωγοί δεν τολμούν να πραγματοποιήσουν νέες δουλειές λόγω της υψηλής φορολογίας που επικρατεί. Θέλω να πιστεύω ότι δειλά δειλά η μυθοπλασία επανέρχεται στην τηλεόραση και όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο δυναμική η παρουσία της γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μια αξιόλογη σειρά.

Τι θα σου έκανε το κλικ για επιστρέψεις σε μια νέα τηλεοπτική παραγωγή;

Εγώ δεν θα μπορούσα να μπω στην διαδικασία μια εργασίας αν δεν με ικανοποιούσε σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ίσχυε και παλαιότερα αλλά και τώρα. Αν κάτι δεν με καλύπτει σε καλλιτεχνικό-οικονομικό επίπεδο, δεν μπαίνω στην διαδικασία να πω το ναι γιατί μιλάμε για μια κουραστική δουλειά με πολύωρα γυρίσματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συμμετείχα κάπου τηλεοπτικά τον τελευταίο χρόνο έπειτα από την σειρά στην Κύπρο.

Πώς αντιδράς όταν σήμερα μια μερίδα του κόσμου έρχεται να σε παρακολουθήσει στο Θέατρο και σου μιλάει για παλαιότερους σου ρόλους στην τηλεόραση, οι οποίοι ακόμα παραμένουν διαχρονικοί;

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει αν κάποιο άτομο έρχεται να δει την παράσταση με αφορμή κάποιο τηλεοπτικό ρόλο που του άρεσε ή αν του κέντρισε το ενδιαφέρον το ίδιο το έργο. Συνήθως ο κόσμος όταν με πλησιάζει για να με συγχαρεί, μου μιλάει για την παράσταση και πολύ σπάνια μου αναφέρουν έναν τηλεοπτικό μου ρόλο που ξεχώρισαν οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω κάθε φορά την αφορμή ενός ανθρώπου, σημασία έχει ότι έρχεται στο Θέατρο και αυτό με χαροποιεί κάθε φορά.

Αντιμετώπισες ποτέ το θέμα της “ταμπέλας” στον χώρο;

Δεν αισθάνθηκα ποτέ μου κατηγοριοποιημένη γιατί πάντα έπαιζα σε ότι αισθανόμουν ότι με καλύπτει και μου αρέσει, είτε ήταν σε ένα κεντρικό Θέατρο, είτε ήταν σε ένα απόκεντρο. Δεν αισθάνθηκα ποτέ  περιορισμένη, ούτε από τις προτάσεις που μου έκαναν γιατί πάντα υπήρχε μια ποικιλία αλλά ούτε από τις επιλογές μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Την νέα σεζόν θα βρίσκομαι στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σε μια ολοκαίνουργια παράσταση η οποία θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να κάνω και κάτι άλλο θεατρικά για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα περί τίνος πρόκειται.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ