Wed. Oct 27th, 2021
Rate this post

Πολυτάλαντη, δημιουργική στο έπακρον και πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να χάσει την θετικότητα της για την ζωή!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η αγαπημένη Τζένη Διαγούπη με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” στο Θέατρο Χυτήριο , μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για όλους και για όλα!

Τζένη καλώς όρισες στο Checkinart! Τι είναι αυτό που κρατάς μέχρι και σήμερα από το ταξίδι της παράστασης “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” αλλά και από τις εντυπώσεις του κόσμου;

Όντως μιλάμε για ένα πολύ ωραίο και χρωματιστό ταξίδι. Μου αρέσει που ο κόσμος γελάει με την ψυχή του και που όλοι εμείς περνάμε πολύ όμορφα πάνω στην σκηνή, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εκπληκτική μέχρι και σήμερα. Προσωπικά έχω πάρει μια γλυκιά αύρα από αυτή την δουλειά και από τον ρόλο της Ελένης, την οποία υποδύομαι και από την οποία κρατάω την χαρά της ως άνθρωπος. Ο κόσμος είναι πολύ θετικός με αυτό που βλέπει και θέλει πολύ να βγει έξω και να γελάσει με την καρδιά του, κάτι που δίνει πολλούς πόντους και σε εμάς και μας κάνει να το χαρούμε ακόμα περισσότερο.

Σε μια αρκετά δύσκολη περίοδος για όλους, πόσο εύκολο είναι να στηθεί μια τέτοια παραγωγή εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και να αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό;

Νομίζω ότι αξίζουν πολλά μπράβο στην Βάσια Παναγοπούλου που τόλμησε αυτό το εγχείρημα και κατάφερε να το παρουσιάσει στον κόσμο. Θεωρώ ότι θα αποζημιώσουμε όλοι μας την επιλογή της παραγωγού γιατί ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτή την δουλειά και συνεχίζει να την προτιμά για την καλοκαιρινή του έξοδο.

Έχεις περάσει με μεγάλη επιτυχία και από τον χώρο της τηλεόρασης, με δουλειές που ακόμα και σήμερα παραμένουν διαχρονικές στην προτίμηση και στην σκέψη του κόσμου. Πώς αντιδράς όταν μια μερίδα του κόσμου έρχεται να σε παρακολουθήσει στο θέατρο και σου μιλάει για παλαιότερους σου ρόλους όπως για παράδειγμα για το “Η ώρα η καλή”;

Για μένα η τηλεόραση από το 2009 και μετά, νομίζω ότι έκανε ένα άλμα και πήγε κάπου αλλού, κάτι που κάποιους άλλους  δεν ωφέλησε τόσο πολύ. Γίνονται και σήμερα δουλειές, ανάλογα το πώς βολεύει τον καθένα οπότε πρέπει να έχεις την επιλογή να μπορείς να πεις κάποια όχι ή κάποια ναι αντίστοιχα αν σε ενδιαφέρει αυτό που σου προτείνουν. Εγώ προσπαθώ με κόστος να μην συμμετέχω σε δουλειές οι οποίες δεν θα μου εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Φέτος βρέθηκα σε μια εκπληκτική δουλειά, στο “Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια”, μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή του Ant1 και του Βασίλη Θωμόπουλου, την οποία το κανάλι αποφάσισε να την χαντακώσει κατά κάποιο τρόπο για να τοποθετήσει πιο πριν ένα άλλο πρόγραμμα και ο κόσμος συνεχώς ρωτούσε πότε ακριβώς παίζεται η σειρά, με εμάς τους ίδιους να απαντάμε ότι δεν φταίμε εμείς για αυτή την αλλαγή. Κατά καιρούς βρίσκεσαι σε κάποιες δουλειές με ανθρώπους που περνάς πολύ ωραία, με τον κόσμο να μην το απολαμβάνει τόσο πολύ αλλά πιστεύω ότι θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα το απολαύσει και ο κόσμος. Δεν ζούμε μια δύσκολη εποχή, ζούμε μια περίεργη εποχή και στο θέατρο και στα πάντα.

Είμαι πολύ υπερήφανη για τις μέχρι τώρα δουλειές μου. Δεν αποποιούμαι τίποτα και τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος βλέπει παλαιότερες δουλειές σε επανάληψη, ασχέτως αν εμείς δεν πληρωνόμαστε.

Αντιμετώπισες ποτέ θέμα κατηγοριοποίησης στην δουλειά σου με αποτέλεσμα να σε τοποθετούν σε ένα συγκεκριμένο καλούπι;

Δεν ξέρω πώς το έχει σκεφτεί ο καθένας και που με τοποθετεί. Μου έχουν έρθει πολλές προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια και έχω κάνει αρκετά δραματικά πράγματα και στο θέατρο και στην τηλεόραση οπότε πιστεύω ότι ένας ηθοποιός μπορεί να κάνει τα πάντα αφού αυτή είναι η δουλειά του. Μακάρι να είμαι σε μια κατηγορία γιατί το να κάνεις πολύ καλά κάτι, είναι ένα ταλέντο. Δεν θεωρώ ότι με έχει κατηγοριοποιήσει κανένας και πουθενά. Το να με επιλέγουν για συγκεκριμένα πράγματα, με κάνει  χαρούμενη και όχι δυστυχισμένη.

Πώς βιώνεις την σημερινή τάση της επικοινωνίας με τα Social Media;

Τα Social Media και το ίντερνετ έχει κάνει και καλό και κακό στις σχέσεις των ανθρώπων, όπως το ίδιο συμβαίνει και στο θέατρο γιατί και εδώ δημιουργούνται σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Μέσω του διαδικτύου ο καθένας παίρνει πολύ αέρα και νομίζει ότι μπορεί να σου μιλήσει, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε μένα την ίδια και δεν είναι πάντα ωραίο αυτό γιατί δεν έχουμε όλοι έναν ωραίο τρόπο για να προσεγγίζουμε κόσμο μέσω των Social Media. Βάζω μέσα και τον εαυτό μου γιατί και εγώ έχω μιλήσει σε κόσμο που δεν γνωρίζω στα Social Media και δεν ξέρω αν θα το επιχειρούσα αν τον συναντούσα έξω. 

Υπάρχει ακόμα η λογική από τον κόσμο ότι “ο ηθοποιός είναι ο δικός μας άνθρωπος και ότι τον ξέρουμε από χτες”; Βάζεις κάποια όρια για να μην βρεθείς σε δύσκολη θέση;

Υπάρχει ακόμα ένα περίεργο χτύπημα στην πλάτη και κάποιες φορές αισθανόμαστε κάπως περίεργα αλλά προσωπικά δεν μου έχει συμβεί πολλές φορές να αισθάνομαι άσχημα με τον κόσμο. Προσπαθώ με τον τρόπο μου  να δείξω ότι όλα έχουν τα όρια τους αλλά το να διώξω έναν άνθρωπο, δεν το έχω κάνει ποτέ μου. Δεν έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί δεν είναι τέτοιος και ο χαρακτήρας μου και δεν έχω κρύψει ποτέ μου πράγματα από τον κόσμο. Ότι δεν θέλω να μάθει ο κόσμος, το κρατάω για τον εαυτό μου.

Πώς διαχειρίζεσαι την γενικότερη παραπληροφόρηση που επικρατεί γύρω μας; Σε ενοχλεί που θα γραφτεί μια ψευδής είδηση η οποία θα αναπαραχθεί στο έπακρον και δεν επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου για να το επιβεβαιώσει;

O καθένας ας κάνει την δουλειά του όπως μπορεί και εμείς την δική μας με αξιοπρέπεια. Ας έχουμε εμείς την αξιοπρέπεια μας και ο καθένας ας γράφει τέρατα. Δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να κινηθώ νομικά για κάτι αλλά δεν μου έχει συμβεί κιόλας ένα αντίστοιχο περιστατικό για να ξέρω πώς να αντιδράσω. Με ενοχλεί όταν γράφονται ψέματα ή άσχημα πράγματα για ανθρώπους αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι είναι ψέμα και τι είναι αλήθεια οπότε προσπαθείς να κρατήσεις μια ουδέτερη στάση και για σένα αλλά και για τους άλλους. 

Αν μια πρόταση δεν σε ικανοποιούσε 100% καλλιτεχνικά και ποιοτικά, θα έμενες εκτός; Πώς είναι αυτή την περίοδο που συνδυάζεις την ενασχόληση σου στον Ιστιοπλοικό με το Θέατρο;

Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει εκτός και έχω πει όχι σε πολλές δουλειές και ας μην είχα δουλειά και έχω περάσει δύσκολα. Έχω πει όχι και έχω περάσει δύσκολα γιατί ζω από αυτό το επάγγελμα.

Τον Ιστιοπλοικό τον συνδύασα γιατί την περσινή χρονιά έπρεπε να επιβιώσω και να βρεθώ σε μια δουλειά οπότε ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που με επέλεξαν και με προσέλαβαν. Στο μαγαζί περνάω πολύ όμορφα με τα παιδιά που εργάζονται εκεί  γιατί αυτό με ανανεώνει και μένα αλλά και στο θέατρο περνάω εξίσου όμορφα γιατί μου αρέσει που παίζουμε στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου και βρισκόμαστε όλοι μαζί σε ένα καμαρίνι, την μικρή μας αποθήκη όπως την έχω ονοματίσει εγώ. Ο Θεατρίνος είναι ένας τσιγγάνος που κάθε φορά προσπαθεί να στήσει το τσαντίρι του και να το υποστηρίξει εκεί που το στήνει και αυτό είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει πλήρως.  

Υπάρχει ακόμα κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα;

Δεν είχα ποτέ μου απωθημένα, ούτε έχω πει να παίξω αυτό. Αυτά που έρχονται, είναι τα καλύτερα και πάντα θα είναι τα καλύτερα τα επόμενα, ότι και να προκύψει. Ποτέ μου δεν έχω πει γιατί το έκανα, για κάτι που ανήκει στο παρελθόν γιατί από τα πάντα και από τις δύσκολες στιγμές κέρδισα κάτι και αυτή είναι η άποψη μου για το θέατρο, ότι με πάει πάντα κάπου άλλου. Σε μια δύσκολη στιγμή, γνωρίζουμε κάποιους ανθρώπους, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η παράσταση “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβρη στο Θέατρο Χυτήριο και ότι νέο έρθει, με το καλό να έρθει και θα το περιμένουμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ