Wed. Nov 30th, 2022
Rate this post

Ο Μάνος Παπαγιάννης είναι από τους ηθοποιούς που όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του παραμένει σε μια διαρκή καλλιτεχνική εγρήγορση, με ρόλους και συνεργασίες που ξεχώρισαν στα μάτια του κόσμου και με τον ίδιο να παραμένει τρελά ερωτευμένος με την δουλειά του, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο αγαπημένος ηθοποιός με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ”, στο Θέατρο Χυτήριο, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Μάνο καλώς όρισες στο Checkinart! Τι είναι αυτό που κρατάς από το μέχρι τώρα ταξίδι του έργου ” Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” αλλά και από τις εντυπώσεις του κόσμου;

Τα Θέατρα στην Αθήνα είναι λίγα και νομίζω ότι μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι μια παράσταση και ένας ρόλος που με έχει προβληματίσει πάρα πολύ, ίσως με έχει προβληματίσει περισσότερο από τους ρόλους που έχω κάνει στην μέχρι τώρα καριέρα μου και με έχει αγχώσει πολύ, βρίσκοντας όμως σιγά-σιγά τα πατήματα του. Αν δεν ζήσεις αυτόν τον ρόλο, δεν μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο του και νομίζω ότι έχω βρει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του. 

Πώς  είδες την φετινή θεατρική σεζόν; Τι θέλει να δει ο κόσμος από το θέατρο;

 Γενικότερα είδα τα πράγματα λίγο δύσκολα στο θέατρο και νομίζω ότι ήταν μεν καλά αλλά δύσκολα δε. Νιώθω ότι κάποιες μεγάλες παραγωγές πήγαν πολύ καλά και κάποιες άλλες δεν τράβηξαν τόσο πολύ. Ο κόσμος αρχίζει και ξεκαθαρίζει τι του αρέσει και τι όχι γιατί έχει πειραματιστεί σε πολλά και έχει κατασταλάξει σε κάποιες παραγωγές που αξίζουν τον κόπο. 

Ήταν ποτέ για σένα ο χώρος που θα φιλοξενηθεί μια παραγωγή ένα επιπλέον συν για να πεις το ναι σε μια νέα δουλειά;

Δεν είχα ποτέ μου τέτοιους προβληματισμούς. Αυτό που με προβληματίζει είναι να βρίσκεται κάθε φορά το σωστό έργο στην σωστή σκηνή γιατί υπάρχουν και σκηνές ειδικά διαμορφωμένες μόνο για κάποια δραματικά έργα που δεν μπορούν να σταθούν άλλα έργα. Θυμάμαι είχαμε κάνει πριν 5-6 χρόνια το “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” στο Θέατρο Βικτώρια και πήγε μέτρια έως καλά οπότε σίγουρα το θέατρο παίζει πολύ μεγάλη σημασία στην πορεία ενός έργου αλλά εγώ δεν τα διαλέγω αυτά.

Πέρασες την φετινή σεζόν και από τον χώρο της τηλεόρασης με την συμμετοχή σου στο σήριαλ “Παρθένα Ζωή” σε μια περίοδο που τα ριάλιτι είναι πολυάριθμα σε σχέση με την λιγοστή μυθοπλασία. Πώς είδες εσύ τα πράγματα στο τηλεοπτικό πεδίο;

Όλο αυτή η κατάσταση ισχύει παρόλα αυτά φέτος βλέπω μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα κανάλια, στην οποία επιζητούν σειρές στο ενεργητικό τους και όπως βλέπω από του χρόνου θα γίνουν αρκετές δουλειές σε όλα τα κανάλια, οι οποίες καλές ή κακές, θα είναι σίγουρα καλύτερες από ένα πρόγραμμα όπως το “Power of love”. To όλο θέμα απλώνεται και σε νέα κανάλια που δεν είχαν δυναμική στην μυθοπλασία και εύχομαι να γίνει και κάτι με το Mega γιατί είναι αγαπημένος σταθμός.

Πώς αντιδράς όταν μια μερίδα του κόσμου έρχεται να σε παρακολουθήσει στο θέατρο και σου μιλάει για παλαιότερους σου ρόλους; Υπήρξε μια είδους κατηγοριοποίηση όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Προσωπικά μου συμβαίνει κάτι το οποίο είναι πολύ όμορφο, όποιος και να έρθει, έχοντας στο μυαλό του κάποιο δικό μου τηλεοπτικό ρόλο, με το πέρας της παράστασης έχει πια ξεχαστεί και ισχύει πια ο ρόλος που ερμηνεύω πάνω στη σκηνή και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Πολύς κόσμος ξεχνιέται και πέρσι με το “Πετάει Πετάει” και φέτος νιώθω πως τα καταφέρνω πολύ καλά σε αυτό.

Υπάρχει γενικότερα μια κατηγοριοποίηση αλλά στην δική μου περίπτωση γίνεται το αντίστροφο ακριβώς , με τον κόσμο κάθε φορά να μην το περιμένει ότι θα δει κάτι τόσο κωμικό από μένα γιατί έχω περάσει κάτι άλλο μέσα από την τηλεόραση, κάτι το οποίο έτυχε φυσικά και δεν το επιδίωξα. Το θέατρο και η κωμωδία μου αρέσουν πάρα πολύ και θέλω πάντα να κάνω κωμωδίες γιατί νομίζω ότι μου ταιριάζουν.

Έχοντας μπει ενεργά τα τελευταία χρόνια στο επιχειρηματικό κομμάτι με τις 2 επιχειρήσεις, πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις το κομμάτι της επιχείρησης με την δουλειά σου στην υποκριτική ώστε να μην καπελώσει το ένα κομμάτι το άλλο;

Είναι δύσκολο να ταιριάξεις πολλά πράγματα μαζί και με την ίδια εξίσου επιτυχία. Μέχρι στιγμής έχω φορτώσει πολλά πράγματα αλλά όλα πάνε καλά με τίμημα να μην με βλέπει πολύ το σπίτι μου γιατί όλα έχουν ένα τίμημα. Δεν έχει κάποιο πισωγύρισμα γιατί δεν μπορείς να πεις ότι αφήνω το θέατρο ή το μαγαζί και αυτός είναι ένας προβληματισμός που με ταλαιπωρεί πολύ. Μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά γιατί είναι με τέτοιο τρόπο οργανωμένα, με τα σωστά τους και τα λάθη τους που λειτουργούν φυσιολογικά. 

Υπάρχει ακόμα η λογική του κόσμου “γιατί τον Μάνο τον συναντάμε στην επιχείρηση αφού είναι ηθοποιός και δουλεύει στην τηλεόραση και στο θέατρο”;

Το ότι ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαγαζιά πάνε πολύ καλά και είναι ίσως από τα πρώτα μαγαζιά στα δυτικά προάστια, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το τι μπορεί να λέει ο καθένας δεν μπορώ να το γνωρίζω. Είναι μια δουλειά που την ήξερα και την έκανα από παλιά ενώ το θέατρο ακόμα το μαθαίνω.

Πώς αντιδράς στην γενικότερη παραπληροφόρηση που επικρατεί γύρω μας και στο γεγονός ότι μπορούν να γραφτούν κάποιες ψεύτικες ειδήσεις για το καθένα; Υπάρχει κάτι που θα ειπωθεί ή θα γραφτεί και θα σε ενοχλήσει ιδιαίτερα;

Αν κάτι προσβάλλει την προσωπικότητα σου ή την προσωπική σου ζωή, σίγουρα θα σε ενοχλήσει. Υπάρχουν τρόποι ακόμα και στα σημερινά Social Media, να βρεις ποιος είναι ο άλλος και αν σε προσβάλλει με έντονο τρόπο, να κινηθείς αναλόγως. Πλέον δεν θέλω να λέω “έλα δεν πειράζει” σε ότι γραφτεί και θέλω να το κυνηγάω για να καταλάβει μια μερίδα του κόσμου ότι δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι ασύδοτα.

Πόσο ενεργός είσαι σήμερα στα Social Media;

Είμαι αρκετά  ενεργός και λόγω του μαγαζιού αλλά και λόγω του θεάτρου και αν δεν τα είχα αυτά, μπορεί και να ήμουν τόσο πολύ άνθρωπος των “Social Media”. Σίγουρα αποτελούν ένα εργαλείο γιατί για παράδειγμα όταν ανεβάζω κάτι στο Instagram, μπορούν να το δουν πολλά άτομα εκείνη την στιγμή και έτσι χαίρομαι πολύ γιαυτό γιατί ξεπερνάς πολλούς μεσάζοντες που είναι κακόπιστοι. Παλαιότερα υπήρχε ο κριτικός θεάτρου ο οποίος ήταν ο “θεός”. Τώρα τον παρακάμπτεις και λόγω αυτού έρχεσαι σε άμεση επαφή με τον κόσμο. 

Πόσο σε απασχολούν οι όποιες κριτικές που θα γραφτούν για σένα και την δουλειά σου;

Oι θετικές κριτικές είναι πάρα πολλές ειδικά φέτος και τις διαβάζω αλλά υπήρξε και μια αρνητική κριτική η οποία με προβλημάτισε και δεν κατηγόρησα τον άνθρωπο που την έγραψε αλλά κάθε άλλο είπα ότι ” ναι μπορεί ο άνθρωπος αυτός να έχει δίκιο”. 

Σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά για τα πάντα, χωράει ακόμα στην ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Πάντα υπάρχουν όνειρα και σκέψεις για το μέλλον  και αυτό δεν έχει σταματήσει γιατί είμαι έτσι και σαν άνθρωπος. Δεν μου αρέσει τόσο να κάνω διακοπές και μετά τις 3 μέρες αυτών, πεθαίνω από την κούραση γιατί σαν άνθρωπος πάντα κάτι με προβληματίζει. Είναι ωραίο  να λες τα όνειρα σου άλλα όχι δημόσια παρά μόνο στους δικούς σου ανθρώπους. Υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα αρκετά αλλά ξαναγύρισα πίσω γιατί αυτό έχει να κάνει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος που σκέφτομαι συνέχεια για το μέλλον και νιώθω ότι μέχρι τώρα όλα έχουν πάρει μια φυσιολογική ροή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

H παράσταση “Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ” θα βρίσκεται κανονικά στο Θέατρο Χυτήριο μέχρι τέλος Σεπτέβρη και ίσως να συνεχίσει και τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός και δεν θέλω να αναφέρω κάτι ακόμα. Αν αναφέρεις κάτι το οποίο μετά μπορεί να μην γίνει, εκτίθεσαι κακώς για μένα αλλά εκτίθεσαι. Μπορεί να αναφέρεις δημόσια ένα όνειρο σου που να είναι πολύ τραβηγμένο και να μην γίνει ποτέ ενώ αν αναφέρεις στους δικούς σου ανθρώπους και στους ανθρώπους που πρέπει κάτι το οποίο θες πολύ, νομίζω είναι καλύτερο από το να το αναφέρεις δημόσια. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ