Tue. May 30th, 2023
Rate this post

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η ομαδική εικαστική έκθεση «ΜΕΘΕΞΙΣ» σε επιμέλεια του δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Ερευνητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη, στον φιλόξενο χώρο της Dépôt Αrt gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι. Με την έκθεση αυτή η Dépôt Αrt gallery ανοίγει τη εορταστική περίοδο, δίνοντας βήμα σε νέους εικαστικούς να παρουσιάσουν έργα τους.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

  

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτή Α΄ Αθηνών, πρώην Υπουργό Τουρισμού και Τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ. Η κα Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον υπεύθυνο οργάνωσης κι επικοινωνίας της έκθεσης κ. Δημήτρη Λαζάρου. Η κα Κεφαλογιάννη, εντυπωσίασε, τόσο τους εικαστικούς, όσο και τους παρευρισκόμενους με την άνεσή και την απλότητά της, τη ζεστή της προσέγγιση προς τους συμμετέχοντες εικαστικούς και τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις κι επισημάνσεις της σχετικά με τα έργα της έκθεσης. Η ίδια φωτογραφήθηκε με τους συμμετέχοντες εικαστικούς αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταφέροντας τις θετικές της εντυπώσεις για την έκθεση.

Ήταν μια βραδιά, όπου πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο της έκθεσης. Ανάμεσα τους φιλότεχνοι, εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και ιατρικού κόσμου, δημοσιογράφοι, που περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

Μέθεξις σημαίνει συνάντηση, επαφή, επικοινωνία. Στη φιλοσοφία σημαίνει επικοινωνία με τον κόσμο των αισθήσεων και βεβαίως των ιδεών. Σύγχρονοι εικαστικοί συναντούν, έρχονται σε επαφή κι επικοινωνούν μέσα από τα έργα τους, εγείροντας αισθήσεις και ιδέες, αναζητώντας το ιδεατό, πέρα από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Ακριώτη Εύη // Αποστόλου Μάγδα // Αποστόλου Μαρία // Αντζουλίδης Αντώνης // Βουλγαρέλη Κική // Γιαννίκου Μαρία // Γκινάκη Αναστασία // Δήμος Τάσος // Δραγάτση Λουκία // Δρίτσας Γιώργος // Δρογώση Τάνια // Καμπανάκης Λεωνίδας // Κανέλλου Εβίτα // Καράλη Αγγέλα // Κούρκουλου Μάγδα // Κοσμίδου Rose Σοφία // Κουτεντάκη Κατερίνα // Κυρκιλή Έλενα // Κύρκου Ευδοκία // Κωνσταντίνου Πένυ // Λουκίδη Χριστίνα // Λύτρας Σπύρος // Μαλτέζου Μαρίνα // Μαναβή Πένη // Bildjuga – Lemodeti Κατερίνα // Μπλούκου Βασιλική // Μπόμπορη Αγγελική // Νάκου Αλεξάνδρα // Νέζης Παναγιώτης // Οθωναίου Φωτεινή // Παπαδάκη Σταυρούλα // Παπαδημητρίου Γιώργος // Παπαδοπούλου Σοφία // Πάστρα Μαρία // Πετρανάκη Άντα // Ράπτη Νάντια // Σοφιανέσα Πανδώρα // Σταύρου Σοφία // Σωτήρχος Στάθης // Τουλιάτου Κερασιά // Φίλη Μαρία // Χρυσανθόπουλος Αριστείδης

Εκεί το checkinart.gr συνάντησε μερικούς δημιουργούς , οι οποίοι μας είπαν λίγα λόγια για τις δημιουργίες τους. Καθώς επίσης και την κα Κεφαλογιάννη η οποία μας μίλησε για την έκθεση.

ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΣΤΑΘΗΣ – ΠΗΝΕΛΟΠΗ
  • Εμπνευσμένος απτην ιστορία του Όμηρου, προσπαθώντας η Πηνελόπη να αποδραση απτην πραγματικότητα, καλυπτόμενη σε μια πρόφαση, πίσω απο ένα υφαντό, προσπαθεί να καθυστερήσει μέχρι νάρθει ο Οδυσσέας. Είναι ξυλογραφία με τρείς μήτρες, γκρί μαύρο και λευκό. Για να δώσει όλες αυτές τις πτυχές.

Μπόμπορη Αγγελική

  • Το έργο μου στηρίζεται στην αθωότητα, η οποία ουσιαστικά είναι κομμένη στα δύο, είναι ένα κοριτσάκι το οποίο φοβάται να βγεί στον κόσμο. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι κάρβουνο σε χαρτί.

 

Χρυσανθόπουλος Αριστείδης 

  • Είναι υδατογραφία, τα θέματα μου είναι συνήθως ανθρωποκεντρικά και το μεγαλύτερο μέρος των έργων μου περιέχουν γυναικείες φιγούρες.

 

Αποστόλου Μάγδα

  • Εμπνευσμένο απο τη θάλασσα. Η δουλεία μου των τελευταίων χρόνων έχει να κάνει με τη φύση απο την οποία περνω αφορμή και μεταπλάθω τα στοιχεία της φύσης με το δικό μου τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο αφαιρετικό.

Όλγα Κεφαλογιάννη

  • Θέλω να συγχαρώ την Dépôt Art gallery, τους κους Λαζάρου και Βαφειάδη, για τη στήριξη σε νέους καλλιτέχνες και τη δυνατότητα που τους δίνουν να έρθουν σε επαφή με το κοινό και μέσα απο μία έκθεση με τον τίτλο ΜΕΘΕΞΙΣ. Που αναφέρεται στην επικοινωνίοα του καλλιτέχνη με τον εσωτερικό του κόσμο. Αυτή η προσπάθεια μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί είναι ένας σπόρος ελπίδας για την κοινωνία και εύχομαι σε όλους τους δημιουργούς να έχουν καλύτερη πορεία. Πρέπει η Ελλάδα να δείξει προς τα έξω ποιά είναι η συγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στη χώρα μας. Σαυτη τη δύσκολη εποχή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν μέσα απο την τέχνη τους να εκφράσουν κάτι που να μας δίνει δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση:

Επιμέλεια έκθεσης : Κωνσταντίνος Βαφειάδης

Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

 Μεταφράσεις στα Αγγλικά: Συρρή Μαρία

 Facebook: https://www.facebook.com/events/289831054748019/permalink/291403174590807/

Διάρκεια:  20 Δεκεμβρίου 2016  έως 18 Ιανουαρίου 2017

Dépôt Art gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5

106 74 Κολωνάκι Αθήνα

Τηλ επικοινωνίας: 210 3648174

e-mail:info@depotgallery.gr

Facebook:depotgallery.gr

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30

                                Σάββατο 12:00 –16:00  

                                Κυριακή & Δευτέρα κλειστά 

Λόγω της εορταστικής περιόδου, η gallery θα παραμείνει κλειστή τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Σάββατο 24/12/2016, Σάββατο 31/12/2016, Παρασκευή 06/01/2016

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.