Tue. Aug 9th, 2022
Rate this post

Tον Χάρη Γρηγορόπουλο τον έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια σε επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές αλλά και σε σειρές όπως το “Καφέ της Χαράς” και την “Ονειροπαγίδα” που παραμένουν διαχρονικές και αξιοζήλευτες μέσα στο πέρασμα του χρόνου!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ευρηματικός ηθοποιός με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις των “Εκκλησιάζουσες” του Α.Ρήγα, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Χάρη καλώς όρισες στο Checkinart! Tι είναι αυτό που κρατάς από το μέχρι τώρα ταξίδι των “Εκκλησιάζουσες” και από τις εντυπώσεις του κόσμου? Ο δικός σου ρόλος αλλά και η όλη ιδέα ήταν πρόκληση για σένα?

Από τις μέχρι τώρα παραστάσεις με τις “Εκκλησιάζουσες” μπορώ να πω με σιγουριά πια, ότι παίρνω μέρος σε μια επιτυχία. Ο κόσμος που έρχεται στο θέατρο, φεύγει πολύ ευχαριστημένος και ψυχαγωγημένος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.

Πρόκειται για μια πολύ πλούσια παράσταση σε μουσική, τραγούδια, χορογραφίες κι ένα επιτελείο 28 ηθοποιών! Είμαστε ένα μικρό χωριό που περιοδεύει! Έχω υπηρετήσει αρκετά έργα του Αριστοφάνη. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάθε φορά μένω άναυδος με την διαχρονικότητά του.

Με βάση την εμπειρία χρόνων στο χώρο, τι θεωρείς ότι θέλει να δει ο κόσμος στο θέατρο τα τελευταία χρόνια ? Τι θα τον ανακουνήσει από το καναπέ του για να δει μια παράσταση?

Συνήθως μετά το τέλος των παραστάσεων, κάποιοι θεατές έρχονται να μας συναντήσουν. και να μας δώσουν τα συγχαρητήρια κατ ιδίαν. Αυτοί λοιπόν μας ευχαριστούν λέγοντας :”έχουμε ανάγκη να γελάσουμε, να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας.” Ο κόσμος στο θέατρο, θέλει να ταξιδέψει. Να μεταφερθεί απ την καθημερινότητά του, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί, να πλουτίσει το μυαλό του με εικόνες, σκέψεις, αισθήματα , να ξαλαφρώσει και να πάρει δύναμη.

Στο πεδίο της τηλεόρασης είσαι από τους ηθοποιούς που έχει αγαπηθεί θερμά από τον κόσμο με δουλειές επιτυχημένες μέχρι το πρόσφατο “Έλα στη θέση μου. Πως κρίνεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο με την μυθοπλασία και τα νεόφερτα ριάλιτι του εξωτερικού?

Σίγουρα η τηλεόραση θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από αυτή που κάνει. Το τηλεοπτικό πεδίο λοιπόν, το βρίσκω φτωχό, και χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου. Τα ριάλιτι συμβάλουν σφόδρα σ αυτό τα οποία θεωρώ παρακμιακά.

Πιστεύεις ότι στη Ελλάδα κάποιοι αρκούνται σε έναν ρόλο όπως του” Τρελαντώνη” και μπορεί να σε κατηγοριοποιούν σε κάτι πρόσκαιρο? Αντιμετώπισες ποτέ την ταμπέλα μετά από μια τέτοια μεγάλη επιτυχία?

Φυσικά και αντιμετώπισα την ταμπέλα. Φυσικά και κάποιοι σε κατηγοριοποιούν μετά από έναν ρόλο τόσο επιτυχημένο. Εγώ βέβαια φέρομαι και ενεργώ σαν να ζω στον αναπτυγμένο πολιτιστικά βορρά . Που θα πάει κάποια στιγμή, κάπως, θα συγκλίνουμε!

Αν δεν ερχόταν μια πρόταση που σε ικανοποιούσε 100 %ποιοτικά και καλλιτεχνικά, θα μπορούσες να μείνεις και εκτός? Θα έλεγες το ναι σε μια παρουσίαση στη τηλεόραση όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια από διάφορους ηθοποιούς όπως τον Θ. Αθερίδη και την Σ. Καρύδη?

Δεν θα έμενα εκτός, ακόμα κι αν δεν με ικανοποιούσε 100% ποιοτικά και καλλιτεχνικά μια πρόταση! Εγώ θα έδινα το 100% . Έτσι κι αλλιώς σε κάθε δουλειά που συμμετέχω θεωρώ πως είναι η καλύτερη. Δεν μπορώ να λειτουργήσω αλλιώς. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω ότι μέχρι τώρα 32 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, στάθηκα τυχερός! Και φυσικά θα έλεγα το ναι σε μια παρουσίαση παιχνιδιού, άλλωστε είμαι φιλοπαίγμων τύπος χαχα.

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να γίνουν σήμερα ηθοποιοί? Τι απαντάς στην έπαρση αν την συναντήσεις δίπλα σου?

Θα τα συμβούλευα να αφιερώνονται στη δουλειά, να καλλιεργούνται διαβάζοντας βιβλία , βλέποντας ταινίες,  ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας βιβλία. Το επαναλαμβάνω γιατί το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό! Ένας ηθοποιός πρέπει να έχει εσωτερικό πλούτο και τα βιβλία κάνουν καλή δουλειά!

Την έπαρση δεν σταματάω να την συναντώ όλα αυτά τα χρόνια της δουλειάς. Είναι συνυφασμένη με το επάγγελμα. Εγώ δεν το έχω καθόλου, είναι καθαρά κάλυψη ανασφάλειας! Το αναγνωρίζω και το προσπερνώ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια? Υπάρχει κάτι στα σκαριά έπειτα από τις “Εκκλησιάζουσες”?

Το “Έλα στη θέση μου” θα συνεχιστεί και του χρόνου!

Επίσης συζητάω για μια δουλειά, μια θεατρική κωμωδία, σε ένα κεντρικό θέατρο αλλά επειδή δεν έχω κλείσει ακόμα, όπως λέμε στο συνάφι, δεν μπορώ να σου πω κάτι περισσότερο. Αν όλα πάνε καλά, σε λίγες μέρες θα μπορώ στο αποκαλύψω.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ