Sat. Jun 3rd, 2023
Rate this post

Νέος, ταλαντούχος και πάντα με μια απίστευτη ενέργεια και σεβασμό για ότι αγαπάει!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Αποτελεί μια ήσυχη δύναμη στον χώρο αλλά δεν παύει να θριαμβεύει κάθε φορά με τις επαγγελματικές του επιλογές που τον έχουν πάει σίγουρα ένα βήμα παρακάτω.

Ο Στέλιος Σπινθουράκης μετά από μια έντονη και άκρως δημιουργική σεζόν, μιλάει αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για την κατάσταση που επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο τα τελευταία χρόνια αλλά και για το τι ετοιμάζει στο άμεσο μέλλον!

 Στέλιο χαίρομαι πολύ που τα ξαναλέμε! Διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο που οι περισσότερες δουλειές της νέας σεζόν αρχίζουν και κλείνουν. Σε τι φάση σε πετυχαίνω? Τι ετοιμάζεις εσύ για την νέα σεζόν?  

Και εγώ Πάνο μου χαίρομαι που είμαι για ακόμα μια φορά σε αυτή την όμορφη παρέα του Checkinart! Το καλοκαίρι για μας που ασχολούμαστε  με τον καλλιτεχνικό χώρο  είναι μία περίοδος που, ενώ όλοι πιστεύουν  ότι χαλαρώνεις, εσύ τρέχεις από οντισιόν σε οντισιόν ή ψάχνεις να βρεις την κατάλληλη ομάδα που θα δουλέψετε μαζί τον χειμώνα και μετά για την εύρεση χώρου που θα παρουσιάσεις την δουλειά σου. Θα έλεγα ότι είμαι στην καλύτερη επαγγελματική φάση διότι έχω βρει μια καταπληκτική ομάδα με μοναδικούς συνεργάτες που θα δουλέψουμε μαζί τον χειμώνα στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων το έργο της Δ.Μεσιμερλή  ‘’4 YOUR EYES ONLY’’ , ένα έργο που ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  και το οποίο έρχεται άκρως ανανεωμένο  για να προσφέρει στο αθηναικό κοινό γέλιο αλλά και συγκίνηση και πολλές εκπλήξεις που ούτε καν οι ηθοποιοί δεν γνωρίζουν ακόμα!  ( χεχε )

Το Θέατρο τα τελευταία χρόνια,όπως και η τηλεόραση,έχει βρεθεί οικονομικά σε μια περίεργη φάση. Εσύ πως διαχειρίζεσαι την κρίση μέσα στο επάγγελμα? Μπορεί μια παραγωγή όσο αξιόλογη και αν είναι να σταθεί στον ανταγωνισμό με ένα μικρό budget?  

Όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίζουν μία πτώση λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Οι παραγωγές στην τηλεόραση και στο θέατρο έχουν μειωθεί,  το μπάτζετ της κάθε παραγωγής είναι χαμηλό και προσπαθείς να καλύψεις τα έξοδα και τις ανάγκες  κάνοντας παράλληλα οικονομία. Πιστεύω ότι αν η ομάδα και το υλικό που έχεις να δουλέψεις είναι καλό,τότε μπορεί να σταθεί αντιμέτωπη σε παραγωγές μεγαλύτερου μπάτζετ από την δική σου!!!

Λόγω του ότι είσαι νέος στον χώρο και μέχρι τώρα έχεις καταφέρει με θέληση και όρεξη να κάνεις ωραία πράγματα, πώς βλέπεις την νέα γενιά των ηθοποιών και των ανθρώπων που μπαίνουν στον χώρο τα τελευταία χρόνια? Δίνονται ευκαιρίες την σημερινή εποχή σε νέα άτομα από ανθρώπους που είναι χρόνια καταξιωμένοι στον χώρο? 

Είμαι πολύ χαρούμενος που με τις ομάδες μου αλλά και με  την αγάπη του κόσμου έχω καταφέρει να φτάσω μέχρι εδώ  που είμαι σήμερα. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι σε κάθε σου βήμα υπάρχουν άνθρωποι που είναι συνοδοιπόροι στα όνειρα και στους στόχους σου και σε ωθούν να πας παρακάτω. Χαίρομαι ιδιαίτερα  που βλέπω νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους και να κάνουν πράγματα που αγαπούν πραγματικά! Όπως γνωρίζουμε ο καλλιτεχνικός χώρος είναι δύσκολος και το επάγγελμα του ηθοποιού έχει καταλήξει να είναι χόμπι και όχι δουλειά, παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που το ρισκάρουν και προσπαθούν γιατί είναι η αγάπη τους!

Δυστυχώς δεν θα έλεγα ότι δίνονται ευκαιρίες από καταξιωμένους ανθρώπους σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους και αυτό είναι θλιβερό.Πλέον οι νέοι ό,τι κάνουν το κάνουν μόνοι τους και αυτό είναι που τους κάνει πιο δυνατούς,έτσι ώστε να συνεχίσουν να κάνουν πράγματα.

Μπορεί να υπάρξουν φιλίες σε μια δουλειά σήμερα όταν ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα, την επιτυχία /αποτυχία και την ανησυχία για το μέλλον η μπορούν να χαθούν μετά από το καμαρίνι?

Σαφώς και υπάρχουν αλλά και μπορούν να δημιουργηθούν φιλίες μέσα στο εργασιακό περιβάλλον όποιο και αν είναι αυτό. Καλό όμως είναι στον εργασιακό μας χώρο να διαχωρίζουμε τις προσωπικές σχέσεις που μπορεί να έχουμε  και να φροντίσουμε να συνεργαζόμαστε  όσο το δυνατό καλύτερα, έχοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο μέσα σε αυτόν,έτσι ώστε να μπορεί να επικρατεί ένα αρμονικό και επαγγελματικό κλίμα μεταξύ των μελών. Μέσα σε μία “καλή” ομάδα η επιτυχία όπως και η αποτυχία είναι ένα συνολικό αποτέλεσμα, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται μόνο ένας για το αποτέλεσμα αλλά όλη η ομάδα μαζί! θα έλεγα ότι είμαι  από τους ανθρώπους που θέλει να κρατάει καλές επαφές με τους συνεργάτες του μετά το τέλος της κάθε συνεργασίας,πολλές φορές όμως αυτό δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις λόγω του περιορισμένου χρόνου και χάνεσαι από παντού.

Θα έλεγες το ναι και θα τολμούσες μια πρόταση που μπορεί να ερχόταν από ένα μεγάλο θίασο για δουλειά ή θα προτιμούσες τα αργά και σταθερά βήματα χωρίς να εντυπωσιάζεσαι με το παραμικρό?  

Σίγουρα θα ήθελα! Αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι τόσο μεγάλο στην ηλικία των 23 ετών. Ο κόσμος για να έρθει να σε δει, θα πρέπει να γνωρίζει την δουλειά και τον τρόπο που εσύ δουλεύεις ένα έργο.Προτιμώ λοιπόν τα αργά και σταθερά βήματα, έτσι ώστε να χτίσω γερές βάσεις για τις μετέπειτα δουλειές μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κλείνω πόρτες συνεργασίας.

 Στην έπαρση τι απαντάς? Όταν ο άλλος ενδιαφέρεται για κάτι φανταχτερό και εφήμερο? 

Την έπαρση σαν λέξη θα τη χαρακτήριζα μια λέξη “ύπουλη”. Όλοι οι καλλιτέχνες κρύβουμε έναν αυτοθαυμασμό και μια υπεροψία για τον εαυτό μας όταν κάτι πάει καλά στην δουλειά μας. Δεν θεωρώ κακό το να νιώθεις υπερήφανος για τον εαυτό σου αλλά μέχρι ένα σημείο, είναι πολύ πιθανό αν δεν βάλεις όρια, να φτάσεις στο σημείο του ναρκισσισμού!!
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια?Υπάρχει κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο?
Τα μελλοντικά μου σχέδια για να είμαι ειλικρινής, είναι ότι έχω την επιθυμία να δημιουργήσω -“γεννήσω” κάτι δικό μου στο νησί μου, στην Κρήτη. Ένα νησί που οι άνθρωποι αγαπάνε τις τέχνες και τον πολιτισμό. Έτσι ονειρεύομαι να ανοίξω έναν πολυχώρο που να μπορεί να στεγάσει όλες τις μορφές τέχνης (θέατρο,εικαστικά,χορό κ.α.), που να μπορεί να προσφέρει στο κοινό ψυχαγωγία αλλά και εκπαίδευση μέσα από τις δράσεις του. Σε ευχαριστώ πολύ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Panos Stavrinos Photography  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.