Tue. May 30th, 2023
Rate this post

banner_megalo_last2

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
του Alan Ayckbourn

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Για τους θεατές που επιθυμούν να αγοράσουν το εισιτήριο τους μέχρι της 20 Δεκεμβρίου θα υπάρχει ειδική τιμή στα 10€ από viva.gr & από το ταμείο του θεάτρου Αλκμήνη
Οι “ανύπαρκτοι φίλοι” είναι παντού και πάντα!
Γι’ αυτό και συνεχίζουν για 2η χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη!

Η καινούρια «φίλη» της παρέας, Μαρία Γεωργιάδου, φοράει το προσωπείο των υψηλών καρατίων της και πασχίζει να απολαύσει τη ρουτίνα μιας ψεύτικης καθημερινότητας, η οποία περιλαμβάνει από έναν αόρατο σύντροφο μέχρι μία φαινομενικά ευτυχισμένη φίλη αποφασισμένη να μην εκπέσει σε μια ζωή δίχως ψηλοτάκουνα.
Ο χρόνος έχει πάρει στο πέρασμά του κάθε αίσθηση αυθορμητισμού και αγνών συναισθημάτων από όλους τους ήρωες της διπλανής πόρτας, αντικαθιστώντας τα με φοβίες, ψυχαναγκασμούς και γλοιώδη προσωπεία.

Σ’ αυτό το έργο, ο ευφυής Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Alan Ayckbourn, βγάζει την γλώσσα στη σοβαροφάνεια, την μιζέρια και το θολό τοπίο των διαπροσωπικών σχέσεων. Και το κάνει πολύ καλά, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα του κι έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Υπόθεση
Η Μαρία κι ο Μάνος ανοίγουν την πόρτα της βίλας τους (του κήπου τους για την ακρίβεια) στους ανύπαρκτους φίλους τους και μαζί μ’ αυτούς και στους θεατές αφήνοντας τους να κρυφοκοιτάξουν τις φαινομενικά άριστες σχέσεις τους και τις «ευτυχισμένες» ζωές τους. Οι χαρακτήρες ασφυκτιούν ήδη όταν καταφθάνει ο επίτιμος καλεσμένος τους. Αυτός ο «υπαρκτός» φίλος, αν και πρόσφατα χήρος, έρχεται να αναταράξει με απρόσμενο τρόπο τις ζωές τους, θέλοντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι μια ανεπαρκή ζωή είναι πολύ χειρότερη από τον θάνατο.

Δυο λόγια για τον συγγραφέα Alan Ayckbourn
Ο Alan Ayckbourn  (γεννημένος 12 Απριλίου, 1939) είναι Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, εξαιρετικά παραγωγικός. Έχει γράψει περισσότερα από εβδομήντα θεατρικά έργα και για 37 χρόνια ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Stephen Joseph Theatre του Σκάρμπορω. Τα έργα του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων επτά Evening Standard Theatre Awards, ενώ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες και έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή και την τηλεόραση, σε όλο τον κόσμο. Δέκα από τα έργα του, έχουν ανέβει στο Broadway, προσελκύοντας δύο υποψηφιότητες και ένα βραβείο Tony.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Alan Ayckbourn
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού
Video art: Χρήστος Πυθαράς
Φωτογραφία/Promo video: Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν
Μαρία Γεωργιάδου

Δημήτρης Μάριζας
Ειρήνη Παπαδημάτου
Μανώλης Ιωνάς
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Σε ρόλο έκπληξη ο Τάσος Γιαννόπουλος!
ΙNFO
Από 28 Νοεμβρίου 2016 κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30 & από 23 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα 21:30 & Τρίτη 19:00
Διάρκεια: 80’ (χωρίς διάλλειμα)
Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός)
Τιμή εισιτηρίου: 13€ (10€ μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. κρατήσεων: 210 3428650) και στο www.viva.gr
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
Ευχαριστούμε θερμά τους Υποστηρικτές, τους & τους Χορηγούς Επικοινωνίας
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
SWAROVSKI

ΧΟΡΗΓΟΙ
Κοστούμι Ευρυδίκης bySTELIOSKOUDOUNARIS,
Το μακιγιάζ έγινε με προϊόντα MAC
Κομμώσεις byGinoHairandmore
Τα κρασιά της Επίσημης Πρεμιέρας ευγενική χορηγία : ΚΤΗΜΑ ΒΑΚΙΡΤΖΗ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕΝΤΑ, CLICKATLIFE.GR, COSMOPOLITI.GR,  AVECNEWS.GR,  ARTISTBOOK.GR, ,THESOUT.GR, DIASKEDASI.INFO, MUSICCORNER.GR, MYMUSICWALL.COM,
GPNEWS,
Υπο την Αιγίδα του Ομίλου UNESCOΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.