Tue. Mar 21st, 2023
Rate this post

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης είναι από τους ανθρώπους που επιθυμείς να γνωρίσεις από κοντά γιατί ξέρεις εξαρχής ότι είναι αυτό που λέμε “έξω καρδιά” τύπος. Σταθερός στον λόγο του και με μια αισιόδοξη αίσθηση για την ζωή, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει στον χώρο και να ξαφνιάζει το κοινό με ανατρεπτικούς ρόλους κάθε φορά.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Λίγο πριν κάνει την μεγάλη του πρεμιέρα στο έργο “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας” στην ανακαινισμένη θεατρική σκηνή “Αθηναίς”, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Σωτήρη καλώς όρισες στο Checkinart! Ξεκινάς σε λίγες μέρες στο έργο “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας”. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτή την νέα δουλειά αλλά και για την συνεργασία σου με τον Χάρη Ρώμα;

Aυτή τη φορά είμαι χαρούμενος για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά για την Αθηναΐς  γιατί είναι ένας χώρος που πραγματικά τον λατρεύω και αν δεν χρησιμοποιώ συχνά τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις, όσες φορές έχω έρθει, με το που πατάω το πόδι μου σε αυτόν τον χώρο, νιώθω κάτι πολύ όμορφο και χαίρομαι που είμαι φέτος εδώ. Επίσης χαίρομαι που συνεχίζω την συνεργασία μου με τον Στράτο Μαρκίδη ο οποίος στο νέο του εγχείρημα στο θέατρο πέρα από τα κινηματογραφικά-τηλεοπτικά, με είχε στο μυαλό του και μου πρότεινε να είμαι μαζί του. Λόγω του ότι το θέατρο πριν ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, χρειάζεται οικονομική ενίσχυση και κόπο για να παρουσιαστεί ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα χαίρομαι που ο Στράτος έχει κάνει πολύ ωραίες κινήσεις και έχει συμβάλει με τον τρόπο του στην ανακαίνιση αυτού του ιστορικού χώρου.

Με τον Χάρη Ρώμα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που συνεργάζομαι μαζί του καθώς έχει κάνει μια φοβερή διασκευή στο έργο και μιλάμε για μια φάρσα του 1918 η οποία στέκεται επάξια στο σήμερα, μπορεί ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας να το παρακολουθήσει και αυτό γιατί εμπεριέχει πλάκα με πολύ εύστοχο τρόπο. Είναι ένα έργο που μπορεί ο καθένας να δει με μεγάλη ευκολία, να καταλάβει την ιστορία της υπόθεσης του και να το ευχαριστηθεί. Η συνεργασία μου με τον Χάρη αλλά και με τους υπόλοιπους συναδέλφους είναι εκπληκτική και κάτι που ανέφερε και ο ίδιος ο Χάρης είναι ότι δεν έχουμε ούτε γκρίνιες αλλά ούτε ντιβιλίκια και σαν ομάδα προχωράμε όλοι μαζί, ελπίζοντας να έχουμε την ίδια επιτυχία. Με τους υπόλοιπους συντελεστές δεν είχα δουλέψει ξανά παρά μόνο με την Κατερίνα Τσάβαλου με την οποία γνωριζόμασταν και πραγματικά έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα ουσιαστικές σχέσεις , κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα.

Έχοντας βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια σε επιτυχημένες θεατρικές δουλειές που έχουν πραγματικά ξεχωρίσει στην προτίμηση του κοινού, πώς κρίνεις την πορεία του θεάτρου το τελευταίο διάστημα αλλά και την κίνηση του κόσμου; Tι θέλει να δει ο κόσμος στο θέατρο;

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος τιμάει πάντα τις τίμιες και αληθινές δουλειές. Όταν πας να τον κοροιδέψεις, θα το καταλάβει αμέσως. Είναι τόσες πολλές πια οι επιλογές που έχει ο κόσμος και τόσες πολλές παραστάσεις που ανεβαίνουν που ο καθένας μπορεί να διαλέξει αυτό που είναι πιο κοντά στα δικά του θέλω. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν συμμετέχω σε μια δουλειά που είναι τίμια. Εμείς στην δική μας παράσταση δεν πάμε να κοροιδέψουμε κανέναν αλλά αντιθέτως στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο έργο και στις δικές μας δυνατότητες.

Πώς νιώθεις όταν σε συναντάει ο κόσμος στον δρόμο και σου μιλάει για παλαιότερους σου ρόλους στην τηλεόραση οι οποίοι ακόμα και σήμερα μέσω των επαναλήψεων φιγουράρουν έντονα στο πρόγραμμα του σήμερα; Αν ερχόταν σήμερα μια τηλεοπτική πρόταση , θα έλεγες το ναι συνδυάζοντας την με τις θεατρικές σου υποχρεώσεις;

Αυτό είναι κάτι που δεν σταματάει ποτέ και δεν είναι τυχαίο που το πρόγραμμα του ανύπαρκτου πλέον Μega, σαρώνει στους πίνακες τηλεθέασης ακόμα και τώρα γιατί πολύ απλά γινόντουσαν πιο ουσιαστικές δουλειές παλαιότερα. Αυτή είναι μια απορία που έχω γιατί πιστεύω ότι με την γενικότερη κρίση που επικρατεί, έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα γύρω μας πιο σοβαρά και μετρημένα. Οι δουλειές που βγαίνουν θα πρέπει να είναι πιο συμπαγείς αλλά τα κανάλια  επειδή σκέφτονται καθαρά εμπορικά, μας παρουσιάζουν μέσα στο όλο πρόγραμμα και δουλειές που αγγίζουν και το άθλιο.

Φυσικά και θα έλεγα το ναι, φτάνει αυτό που θα κάνουμε να έχει μια ουσία και μια αξιοπρέπεια. Κάτι το οποίο θα αποσκοπούσε στο τίποτα δεν θα με ενδιέφερε ούτε στην τηλεόραση αλλά ούτε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Θέλω να πιστεύω ότι οι δουλειές με τις οποίες εμπλέκομαι κάθε φορά, κάτι λένε στον κόσμο, είναι τίμιες και δεν έχουν στόχο να κοροιδέψουν κανέναν.

Βάζεις όρια στο τι θα κάνεις; Θα πεις όχι σε κάτι που πιστεύεις ότι δεν είναι για σένα 100%;

Καλώς ή κακώς την σημερινή εποχή, έχω πιο εύκολο το όχι παρά το ναι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι τακτοποιημένος από οικονομικής άποψης. Αντιθέτως βιώνω την ίδια κατάσταση όπως όλο ο κόσμος γύρω μας και σίγουρα θα ήθελα να είμαι και σε δουλειές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο αλλά μόνο για οικονομικούς λόγους δεν θα έμπαινα σε μια νέα δουλειά αν δεν μου έλεγε σε μένα προσωπικά κάτι.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αρκετές προτάσεις τις οποίες έχω αρνηθεί γιατί δεν ήθελα να βρίσκομαι στην τηλεόραση, μόνο και μόνο για να κάνω κάτι. Προτιμώ να είμαι καλεσμένος σε μια εκπομπή και να μιλάω για την δουλειά μου στο θέατρο παρά οτιδήποτε άλλο το οποίο θα φθείρει την εικόνα μου στον κόσμο.

Στις μέρες μας υπάρχει ακόμα ένα καλλιτεχνικό  όνειρο;

Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που σκεφτόταν μακροπρόθεσμα. Ας περνάμε καλά και ας μπορούμε να δημιουργούμε όμορφα πράγματα καθημερινά. Οφείλουμε να ζούμε καθημερινά την κάθε μας στιγμή και να το ευχαριστιόμαστε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σε λίγες μέρες ξεκινάμε στην ανακαινισμένη θεατρική σκηνή Αθηναΐς με το έργο “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας”, με όλη την ομάδα να είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Ακόμα αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ένας πιλότος για μια τηλεοπτική σειρά ο  οποίος εύχομαι να βρει πραγματικά τον δρόμο του και να προβληθεί μέσα από ένα κανάλι γιατί αν γίνει όπως ακριβώς το οραματίζομαι εγώ, θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Όσον αφορά  τα επόμενα μου σχέδια, γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις για διάφορα πράγματα αλλά δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.