Mon. Oct 2nd, 2023
Rate this post

Ο Όθωνας Μεταξάς είναι από τους καλλιτέχνες που έχουμε συναντήσει σε πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ όλα αυτά τα χρόνια τα οποία έχει αγκαλιάσει θερμά ο κόσμος και με ρόλους που ακόμα και σήμερα φιγουράρουν έντονα στο τηλεοπτικό πεδίο μέσω των επαναλήψεων.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ίδιος με αφορμή το νέο του ξεκίνημα στην Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλοκαι στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Όθωνα καλώς όρισες στο Checkinart! Μια νέα χειμερινή σεζόν σε βρίσκει στην παράσταση “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας” στην ανακαινισμένη θεατρική σκηνή Αθηναϊς, σε ένα κωμικό ρόλο και σε ένα έργο αλλιώτικο από τα προηγούμενα. Πώς νιώθεις για αυτό το νέο ξεκίνημα αλλά και για την συνεργασία σου με τον Χάρη Ρώμα και τον Στράτο Μαρκίδη;

Όπως ανέφερα και στη συνέντευξη τύπου της παράστασης, είναι σπάνιο το να νιώθεις μια καθ ολοκληρίαν περηφάνια για τις συνθήκες στις οποίες εργάζεσαι. Σε αυτή την συνθήκη, συμβαίνει αυτό καθώς πηγάζει από τον χώρο του θεάτρου, από το κομμάτι της παραγωγής και τον Στράτο Μαρκίδη αλλά και από την συνεργασία μου με τον Χάρη Ρώμα και την συνολική διασκευή που έχει κάνει. Αυτή η δουλειά είναι μια ευτυχής συγκυρία και είναι ένα πρότζεκτ που ο πολύς ο κόσμος δεν με ξέρει την κωμική μου πτυχή και έτσι για μένα ήταν μια πολύ καλή αφορμή, να αναμετρηθώ με αυτό και να παρουσιάσω και αυτή την πλευρά.

Πώς διαχειρίζεσαι αυτή την υπερπληθώρα των θεατρικών σκηνών που συναντάμε κάθε χρόνο σε όλη την Αθήνα που ο καθένας προσπαθεί να παρουσιάσει την δική του πρόταση στο κοινό; Τι πιστεύεις ότι επιθυμεί να δει ο θεατής στο θέατρο;

Θεωρώ ότι η τάση του μέσου όρου τείνει προς την ψυχαγωγία και μέσα στα πλαίσια του να ξεχαστεί ο κόσμος, κάτι που η δική μας παράσταση νομίζω ότι θα υπηρετήσει στο έπακρον. Σήμερα υπάρχει μια πληθώρα σκηνών αλλά δυστυχώς δεν μπορούν όλες να τροφοδοτηθούν από το κοινό καθώς οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες με τα οικονομικά στενέματα να είναι πολύ έντονα. Ελπίζουμε να είμαστε από τους τυχερούς, να μας τιμήσει ο κόσμος με την παρουσία του και να πάνε όλα καλά.

Έχεις περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης με πολύ σπουδαίες παραγωγές που στο σημερινό τοπίο εξακολουθούν και βρίσκονται στο επίκεντρο μέσω των διάφορων επαναλήψεων, με τον κόσμο όταν σε συναντάει να σου μιλάει για αυτές τις δουλειές. Πώς βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο με το πρόγραμμα που υπάρχει και με μια εμφανή διάθεση φέτος για περισσότερο μυθοπλασία στους δέκτες μας; Σου έχει λείψει προσωπικά η τηλεόραση;

Βλέπω ελπιδοφόρο το ότι γίνεται μια στροφή στην ελληνική μυθοπλασία αλλά νομίζω ότι πραγματοποιούνται συνέχεια κύκλοι σε αυτό το κομμάτι και κάποια στιγμή υπήρξε ένας κορεσμός όπως υπήρχε σε διάφορα είδη όπως με τις τούρκικες σειρές, με τα ριάλιτι και τα διάφορα τηλεπαιχνίδια. Μακάρι να γίνονται ακόμα περισσότερες δουλειές και να υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο.

Φυσικά και μου έχει λείψει! Αν ερχόταν μια καλή πρόταση με συνθήκες σωστές, θα έλεγα ευχαρίστως το ναι. Η τηλεόραση είναι ένα πράγμα που σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι καλές, και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο νομίζω ότι ψεύδεται. Πέρα από το οικονομικό που ούτως άλλως είναι πιο πεσμένο σε σχέση με παλαιότερες εποχές, με εμένα να έχω προλάβει και πολύ καλές εποχές και οι απολαβές του σήμερα διαφέρουν από το θέατρο και η επαφή με ένα πιο ευρύ φάσμα κοινό είναι ενδιαφέρουσα.

Αισθάνθηκες ποτέ κατηγοριοποίηση ως προς το πρόσωπο σου και ότι κάποιος σε έχει τοποθετήσει κάπου και είναι δύσκολο για εκείνον να σε δει κάπου αλλού;

Ο κόσμος συνηθίζει να κολλάει ταμπέλες σε πολλά πρόσωπα. Όσον αφορά τους ρόλους μπορεί να υπάρχει μια κατηγοριοποίηση για ένα είδος. Ειδικά τηλεοπτικά πρέπει να κάνεις κάτι πολύ επιτυχημένο στους αντίποδες για να ξεχαστεί κάτι προηγούμενο ή να αποδεχτούν κάποιοι και αυτή σου την πτυχή. Προσωπικά πιστεύω ότι έχω διαφορετικές πτυχές και δεν είμαι  μονοδιάστατος σε κάτι. Γενικά δεν σκέφτομαι το σκεπτικό της κατηγοριοποίησης και κάνω πάντα ότι με ευχαριστεί. Έχω αντιμετωπίσει κατηγοριοποίηση στο κομμάτι του τραγουδιού με αρκετά άτομα να έχουν την λογική του “τι θέλει αυτός στα χωράφια μας”.

Θεωρείς ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει η λογική του διαχωρισμού στις δουλειές και ότι θα κοιτάξουν ένα άτομο από διαφορετικό χώρο περίεργα;

Παρόλο που υπάρχει μια ισοπεδωτική γενικά τάση στα πράγματα, στη συνείδηση του κόσμου πάντα υπάρχει ένας διαχωρισμός και μια ταυτότητα που δίνεται σε όλους.

Όλα τα χρόνια της πορείας σου μέχρι και σήμερα έχεις συνεργαστεί και με νέα, άφθαρτα άτομα στο χώρο που ξεκινούν τον δικό τους αγώνα σε αυτόν τον χώρο; H σημερινή νέα γενιά ξεκινάει με όραμα και ζήλο για το επάγγελμα ή πολλά άτομα αναζητούν την φεγγαρόσκονη και να γίνουν απλά γνωστοί μέσω μιας παράστασης/σήριαλ;

Νομίζω ότι υπάρχει ένα λάθος κίνητρο στους νέους. Πολλοί έχουμε λάθος κίνητρα όταν ξεκινάμε να ασχοληθούμε με κάτι, το θέμα είναι από κει και πέρα πόσο αναθεωρείς και επαναπροσδιορίζεις το γιατί θέλεις να κάνεις κάτι. Μπορεί και εγώ όταν μπήκα στο Εθνικό και ξεκινούσα, να με γοήτευε η δημοσιότητα και η λάμψη αλλά με το πέρασμα των χρόνων θέλω να πιστεύω ότι πήγα λίγο παραπέρα, μαθαίνοντας αρκετά πράγματα. Στις μέρες μας υπάρχουν και παιδιά που είναι συνειδητά σε αυτό που κάνουν από πολύ νωρίς αλλά μια μεγάλη μερίδα λειτουργεί με επιφανειακά κίνητρα. Οι συνθήκες γύρω μας δεν είναι και οι καλύτερες καθώς δεν γίνονται και πολλές προσεγμένες δουλειές οπότε αναγκαστικά προσαρμόζονται και τα standards των ανθρώπων.

Στις περίεργες εποχές που διανύουμε που κανείς δεν είναι σίγουρος για μια δουλειά που θα κλείσει αν δεν την δει να υλοποιείται, χωράει ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο για σένα η προτιμάς να κοιτάς την ατζέντα που έχεις μπροστά σου;

Τελευταία είμαι της λογικής του “όσα φέρνει η ημέρα” γιατί πάντα κοιτούσα πολύ πιο πέρα από αυτό που μου συνέβαινε σε όλους τους τομείς και νομίζω ότι  αυτή δεν είναι σωστή τάση. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεις την κάθε μέρα, πόσο μάλλον σε μια κοινωνία που περνάει δυσκολίες και όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά-συναισθηματικά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Προς το παρόν έχω μπροστά μου την παράσταση μας η οποία μόλις ξεκίνησε και εύχομαι να αγαπηθεί από τον κόσμο. Όσον αφορά τα νέα σχέδια, σκοπεύω να κάνω κάποια lives από την νέα χρονιά, τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο στον Σταυρό του Νότου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.