Sat. Sep 30th, 2023
Rate this post

Μια πολύ γλυκιά παρουσία από τον χώρο της υποκριτικής την οποία έχουμε αγαπήσει κατά καιρούς σε διαφορετικούς ρόλους μεταξύ τους στους οποίους αφήνει πάντα το προσωπικό της στίγμα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Κάνοντας με μεράκι αυτό που κάνει, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα νέα πρότζεκτ που αναλαμβάνει, χωρίς να έχει ακολουθήσει ποτέ την λογική της συνταγής και της περπατημένης.

Η Βαλέρια Κουρούπη με αφορμή την μεγάλη πρεμιέρα του “Μαριχουάνα Stop” στο Gazi Theater, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Βαλέρια καλώς όρισες στο Checkinart! Η φετινή σεζόν σε βρίσκει στην παράσταση “Μαριχουάνα Stop” σε μια δουλειά που έχει κλέψει τις εντυπώσεις προτού καν ξεκινήσει και με πολύ δυνατά ονόματα δίπλα σου. Πως νιώθεις για αυτό το νέο ξεκίνημα;

Λόγω του ότι εγώ είμαι πολλά περισσότερα χρόνια από τα νέα παιδιά, έχω δουλέψει αρκετές φορές με ονόματα “μεγαθήρια” όπως είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος, κάτι το οποίο βέβαια δεν συνηθίζεται αλλά κάθε φορά συγκινούμαι ακόμα πιο πολύ και γιαυτό τον λόγο νιώθω πολύ ευλογημένη που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς. Είναι άλλη μια φορά που θα δουλέψω με έναν άνθρωπο που εκτιμώ την διαδρομή του, που τον θαυμάζω απεριόριστα και θα είμαι δίπλα του στην σκηνή. Όταν μου ήρθε η πρόταση για το Μαριχουάνα Stop, χάρηκα πάρα πολύ γιατί με ενδιέφερε πολύ ο Γιώργος Βάλαρης ως προσωπικότητα διότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θαυμάζω πολύ σε αυτόν τον χώρο, Είναι ένας άνθρωπος που έχει έναν στόχο, οραματίζεται κάτι και στο τέλος το πετυχαίνει. Θεωρώ ότι έχω να πάρω πάρα πολλά από τον τρόπο σκέψης του, είναι πολύ οργανωτικός, κάνοντας μια ουσιαστική και μεθοδευμένη πρόβα και χάρηκα πολύ κυρίως γιαυτό. Δεν έκατσα να σκεφτώ τι θα προκύψει στην συνέχεια, ήταν κάτι που είπα ότι θέλω να το ζήσω.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις βρεθεί σε σπουδαίες θεατρικές παραγωγές οι οποίες αγαπήθηκαν θερμά από τον κόσμο. Θεωρείς ότι τα τελευταία χρόνια με την κρίση, έχει γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στον χώρο; Πως βλέπεις την κίνηση του θεάτρου;

Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει κανένα ξεσκαρτάρισμα. Παλαιότερα πίστευα και εγώ ότι με την κρίση στο χώρο, θα γίνει ένα ολικό ξεσκαρτάρισμα και θα βλέπουμε μόνο ωραίες παραγωγές και καλές προθέσεις. Δυστυχώς η κρίση έχει φέρει μαζί της και ένα “σκουπίδι” αλλά και εύκολες παραγωγές με ανθρώπους χωρίς καλλιτεχνική πρόθεση παρά μόνο όσον αφορά το κέρδος. Δεν είμαι απογοητευμένη, ούτε απαισιόδοξη με το σημερινό τοπίο καθώς πολλές φορές αυτό φέρνει και κάτι άλλο. Είναι καλό να το ζήσουμε αρκεί να πεισμώσουμε και να μην το συνηθίσουμε με αποτέλεσμα να αλλοτροιωθούμε σε μεγάλο βαθμό.

Έπειτα από μια μεγάλη επιτυχία εισπρακτικά και καλλιτεχνικά, βάζεις στόχους για το που ακριβώς θα κινηθείς στο επόμενο σου βήμα;

Θέλω να παίζω και να συμμετέχω σε δουλειές που να είναι άρτιες και με καλές προθέσεις. Δεν βάζω ποτέ έναν γραμμικό στόχο, λέγοντας ότι φέτος είμαι πρωταγωνίστρια, άρα του χρόνου πρέπει να έχω έναν ακόμα μεγαλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο. Βάζω έναν καλλιτεχνικό στόχο πιο πολύ γιατί με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα που θα παρουσιαστεί να είναι αισθητικά άρτιο και να αγγίξει τον κόσμο παρά να πηγαίνει αυξητικά ως καριέρα.

Έχεις περάσει και από τον χώρο της τηλεόρασης με δουλειές που ακόμα και σήμερα θεωρούνται διαχρονικές μέσω των επαναλήψεων και με ρόλους που έχει αγκαλιάσει πολύ ο κόσμος. Πως βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο που μετά από ένα διάστημα δίνεται ξανά έμφαση στο κομμάτι της μυθοπλασίας με πολλές σειρές σε όλα τα κανάλια;

Η τηλεόραση δεν ανοίγει ποτέ σπίτι μου και όταν παίζω εγώ, δεν βλέπω αυτό που κάνω. Δεν το κάνω γιατί δεν μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά γιατί δεν  έχω μάθει να βλέπω τηλεόραση, δεν με έχει κερδίσει ως θεατής. Λόγω όμως του ότι παρακολουθώ τα τεκταινόμενα γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου, είμαι πολύ αισιόδοξη με την πορεία της τηλεόρασης. Χαίρομαι πάρα πολύ που γίνονται ξανά αρκετά σήριαλ και που δίνονται κάποια χρήματα και από νέα κανάλια τα οποία στηρίζουν το κομμάτι της μυθοπλασίας. Αν η πληρωμή των ηθοποιών αλλά και των δικαιωμάτων τους γίνεται στην ώρα τους χωρίς χρονοκαθυστερήσεις, τότε θα είναι μια πολύ ωραία συνθήκη για όλους μας.

Τι θα σε έκανε να πεις ξανά το ναι σε μια τηλεοπτική σειρά την οποία θα συνδύαζες με τις θεατρικές σου υποχρεώσεις;

Με ενδιαφέρει ο σκηνοθέτης, αυτός που στήνει μια δουλειά γιατί στην τηλεόραση ο σκηνοθέτης είναι ένας ηγέτης ο οποίος  ρυθμίζει τα πάντα, από τα castings και τα κείμενα μέχρι και την παραγωγή. Έχω δουλέψει με “ηγέτες” σκηνοθέτες όπως είναι ο Γιάννης Μπέζος αλλά και ο Βασίλης Θωμόπουλος και έτσι έχω απαιτήσει από τους τηλεοπτικούς σκηνοθέτες να μπορούν να χειριστούν την δυσκολία της τηλεόρασης. Η τηλεόραση είναι μαγική και πολύ όμορφη και δεν την σνομπάρω καθόλου. Την θεωρώ ισάξια με το θέατρο και την αγαπώ πολύ γιατί μπορεί να είσαι πολύ καλός και να κάνεις τέχνη μέσα από αυτήν αλλά θέλει και ηγετικές μορφές που θα μπορούν να χειριστούν όλα τα θέματα μιας παραγωγής. Θα ήθελα να μπω ξανά σε μια τηλεοπτική δουλειά με έναν ηγέτη σκηνοθέτη.

Την σημερινή εποχή τα Social Media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας καθώς πολλοί άνθρωποι προωθούν πλέον την δουλειά τους μέσα από αυτά και επικοινωνούν πολύ πιο εύκολα και άμεσα με όλους. Πως διαχειρίζεσαι αυτή την νέα τάση αλλά και τα σχόλια που θα λάβεις από άτομα που τυχόν να μην συναντήσεις από κοντά;

Δεν επηρεάζομαι καθόλου από τα μηνύματα που λαμβάνω στα social media. Συνήθως μπορεί να ακούσω και ύμνους, κάτι που είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι κάτι που θα με επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που με σοκάρει με τα social media είναι ότι δημιουργούμε ένα παράλληλο προφίλ, ένα προφίλ μεταξύ αυτού που είμαστε και θα θέλαμε να είμαστε, με όλο αυτό να είναι λίγο αγριευτικό. Βλέπω ανθρώπους να είναι κάπως περίεργοι μέσα σε αυτά και να δείχνουν πολύ καλοί και από κοντά να μην είναι ή πολύ κακοί ενώ από κοντά να είναι τελικά πολύ συμπαθείς. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό και αν τελικά βοηθάει την τέχνη γιατί χάνεται και λίγο το μυστήριο του καλλιτέχνη που θες να πας να τον δεις στο θέατρο και δεν ξέρεις ποιος είναι ενώ στo ίντερνετ ξέρεις ακριβώς κάθε λεπτομέρεια της ζωής του με το να χάνεται έτσι η μαγεία του πράγματος.

Σε ακραία γεγονότα που έζησε η χώρα το τελευταίο διάστημα όπως ήταν οι θανάσιμες πυρκαγιές στο μάτι αλλά και ο χαμός του νεαρού Ζακ στο κέντρο της Αθήνας, θα σκεφτείς να πεις την γνώμη σου δημοσίως μέσω του διαδικτύου ή θα φοβηθείς μήπως σε καταπιεί αυτή η δύνη των σχολίων;

Εγώ γενικά λέω την γνώμη μου με κάποιους μάλιστα να με είχαν συμβουλεύσει να μην δημιουργώ αντιπάθειες με τα λεγόμενα μου λόγω του ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο. Όταν έγινε το περιστατικό με τον Ζακ, είδα αρκετούς φίλους και πιο “εμπορικούς” από μένα , να μιλάνε ανοιχτά, κάτι που θαύμασα πολύ και για το οποίο πήρα και εγώ προσωπικά θέση. Επίσης μίλησα και για το κορίτσι την Ηριάννα για την οποία μου ζητήσαν να κάνω ένα βίντεο για να παίξει στο δικαστήριο της υπόθεσης της και τότε έλαβα χιλιάδες μηνύματα συγχαρητηρίων από άτομα που μου λέγανε ότι σπάνια δημόσια πρόσωπα κάνουν κάτι τέτοιο. Εκεί ξεχνάω το δημόσιο μου προφίλ και κοιτάω εμένα γιατί είμαι και εγώ ένας άνθρωπος που πάσχει κοινωνικά και πρέπει να μιλήσει αφού έχω ένα βήμα. Αλλιώς δεν έχει νόημα, να βγάζω μόνο την selfie μου με τα ωραία μου ρούχα.

Αν πέσει στην αντίληψη σου ένα μήνυμα ή ένα σχόλιο για σένα που δεν αφορά την δουλειά σου αλλά κάτι προσωπικό και το οποίο σε προσβάλει, πως θα αντιδράσεις;

Συνήθως δεν απαντώ και δημόσια δεν έχει γραφτεί κάτι το οποίο με θίγει μέχρι αυτή την στιγμή. Μπορεί το προφίλ μου να είναι ανοιχτό στον κόσμο αλλά η στάση μου στα πράγματα δεν αιτιολογεί αυτό. Σε μηνύματα που είναι περίεργα, προτιμώ να μην απαντώ ώστε να μην μου χαλάσει κάτι τέτοιο την ημέρα. Δεν μπαίνω ποτέ σε διαδικασίες απάντησης .

Πολύς κόσμος μέχρι και σήμερα θα έρθει να σε παρακολουθήσει στο θέατρο  ή στον δρόμο και θα σου μιλήσει για παλιότερους σου τηλεοπτικούς ρόλους οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί και στην κορυφή των προτιμήσεων του. Αποτέλεσε ποτέ αυτό ένα εμπόδιο για σένα που μπορεί να ήθελες να κάνεις και άλλα πράγματα στο χώρο με αποτέλεσμα να σε κατηγοριοποιούν σε κάτι μεμονωμένο;

Aυτό για μένα είναι πάντα χαρά γιατί πάντα πατάει πάνω στα βήματα μου, μου θυμίζει στιγμές και με ενθαρρύνει. Εμπόδιο μπορεί να είναι από την πλευρά των σκηνοθετών/παραγωγών καμιά φορά στην Ελλάδα που συνήθως θέλουν να σου δίνουν ρόλους που έχεις κάνει ξανά στο παρελθόν για την ευκολία. Έχω πάει χίλιες φορές σε δοκιμαστικά για δεύτερη φορά γιατί πολλοί δεν μπορούν να σε φανταστούν σε κάτι διαφορετικό. Έχω ζητήσει κόντρα ρόλους και τους έχω πάρει, πηγαίνοντας ντυμένη όπως πρέπει να είμαι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο όρος φαντασία. Αν έχεις κάνει κάτι πολύ επιτυχημένο, θα πρέπει να το κάνεις εφόρου ζωής γιατί για πολλούς είσαι αυτός ο ρόλος.

Στις μέρες που διανύουμε, υπάρχει ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο για σένα;

Κοιτάω τις δουλειές που έχω μπροστά μου γιατί είναι και δύσκολη η καθημερινότητα μου λόγω της ενασχόλησης μου με το σπίτι μου αλλά σήμερα έχω πιο πολλά όνειρα από ότι είχα 10 χρόνια πριν. Θέλω να κάνω ωραίες μουσικές παραστάσεις και θέλω να πραγματοποιήσω μια δική μου θεατρική παράσταση με δικό μου κείμενο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η παράσταση “Μαριχουάνα Stop” ξεκινάει στις 4/11 στο Gazi Theater, με όλη την ομάδα να είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Μόλις ανέβει η παράσταση, θα βρίσκομαι σε πρόβες για μια νέα μουσική παράσταση που θα κάνω μαζί με τον άνδρα μου, τον Νίκο Ξύδη η οποία θα ανέβει κατά πάσα πιθανότητα από την νέα σεζόν. Επίσης βρίσκομαι σε συζητήσεις για μια τηλεοπτική σειρά για το δεύτερο μισό της σεζόν αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.