Mon. Oct 2nd, 2023
Rate this post

Η Σαλίνα ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που ξεχωρίζουν για την απλότητα τους και για την ανατρεπτικότητα τους στο κομμάτι της δουλειάς χωρίς να κολλάνε σε ταμπέλες και μόδες της εποχής.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η αγαπημένη καλλιτέχνις με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Όνειρα Γλυκά” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για την παρουσία της στη παράσταση και την συνεργασία της με την Ελπίδα, για το μουσικό πεδίο του σήμερα αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια!

Σαλίνα μου καλώς όρισες στο Checkinart! Χαίρομαι πολύ που τα λεμε για ακόμα μια φορά! Ως δεύτερη χρονιά της παράστασης ” Όνειρα Γλυκά” τι είναι αυτό κρατάς μέχρι και σήμερα από τις εντυπώσεις του κόσμου και από την δική σου εξέλιξη επί σκηνής?

Κάθε φορά που παίζουμε νιώθω όπως την πρώτη φορά . Με κατακλύζουν τα ίδια αισθήματα , η ίδια συγκίνηση. Νιώθω ότι κάνω το ίδιο ταξίδι και φτάνω στην αισιοδοξία και την πίστη στον εαυτό μου . Τα ίδια συναισθήματα νιώθει κι ο κόσμος και τα μοιράζεται κάθε φορά μαζί μας . Είναι μοναδικό στα τόσα χρόνια που έχω υπάρξει ως ηθοποιός και μετά ως τραγουδίστρια δεν το έχω συναντήσει . Περιμένουν κάθε φορά να μας ευχαριστήσουν, μας λένε ότι ήταν ψυχοθεραπευτική παράσταση, ότι νιώθουν πως γράφτηκε γι αυτούς , ότι βάζουμε ένα λιθαράκι για να γίνει ο καθένας η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του .

Νιώθω βέβαια κι εγώ καλλιτεχνικά ότι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό αφού συνδυάζω όλα όσα αγαπώ , αλλά νιώθω καλύτερα και σαν άνθρωπος γιατί με αυτή την μουσική παράσταση δεν τρέφω απλά τον εγωισμό μου να είμαι εγώ καλή , τρέφω τις ψυχές , το εμείς , σε μια προσπάθεια να γίνουμε όλοι καλύτεροι ! Έτσι κι αλλιώς πάντα προτιμούσα την ψυχαγωγία από τη διασκέδαση !

Έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις μια ονειρεμένη συνεργασία με την Ελπίδα με την οποία έχετε δημιουργήσει ένα πολύ φιλικό κλίμα Τι έχεις μάθει από την Ελπίδα? Υπάρχει κάποια συμβουλή της που έχεις κρατήσει?

Είναι μια σχέση που έχει δέσει μέσα από την παράσταση. Το κείμενο ήταν από μόνο του τόσο δυνατό που δημιούργησε μια εξίσου δυνατή σχέση μεταξύ μας . Οι συμβουλές και τα μηνύματα βγαίνουν μέσα από την παράσταση, τα λέει η Ελπίδα ως ο ώριμος και πιο σοφός μελλοντικός εαυτός κι αυτά νομίζω θα μου έλεγε αν δεν υπήρχε το κείμενο κι αυτά προσπαθούμε να ακολουθούμε και οι δυο ! Να αγαπάμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους όπως είναι . Να είμαστε γενναιόδωροι και να χαιρόμαστε τις στιγμές. Να βλέπουμε τα πράγματα με τα παιδικά μας μάτια . Να κάνουμε όνειρα μεγαλύτερα από μας κι όσο μεγαλώνουμε κι αυτά να μεγαλώνουν.

1000 – 1500 θεατρικές σκηνές στην Αθήνα με μια ποικιλία θεατρικών έργων. Πόσο εύκολο είναι για την παράσταση σας να αναμετρηθεί με ένα τόσο μεγάλο ανταγωνισμό? Η Σαλίνα ως θεατής τι επιλέγει να δει στο θέατρο

Πιστεύω ότι η δικιά μας παράσταση αναμετριέται με τον ανταγωνισμό γιατί είναι δυνατή , αληθινή, ανθρώπινη , ψυχοθεραπευτική και αφορά όλους και γι αυτό έχει ακουστεί από στόμα σε στόμα. Καθένας βρίσκει κομμάτια της ζωής του και νιώθει ότι γίνεται λίγο πιο αισιόδοξος , ότι μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του όπως είναι και να ζει τις στιγμές νιώθοντας ευγνωμοσύνη . Όλα αυτά τα συναισθήματα που νιώθει ο κόσμος και τα προκαλεί τόσο το κείμενο όσο και τα τραγούδια που τόσο αρμονικά εναλλάσονται ,είναι που μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε κερδισμένοι και ότι έχουμε πετύχει τον σκοπό μας. Νιώθω επίσης πως σ’ αυτό τον τόσο γεμάτο χώρο με τις τόσες σκηνές και παραστάσεις, έχουμε δημιουργήσει ένα δικό μας είδος πρωτότυπο που δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε βρει μια χαραμάδα που εκεί έχει ανθίσει αυτό που εμείς βαφτίσαμε μιούζικαλ δωματίου για να μπορέσουμε να το περιγράψουμε

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τόσες πολλές παραστάσεις που διαφημίζονται ως υπέροχες ,συγκλονιστικές κ.α που όμως στην πραγματικότητα οι περισσότερες πιο πολύ επενδύουν στη διαφήμιση τους ,στον εντυπωσιασμό και όχι στην ουσία. Έχουμε χρησιμοποιήσει τόσο πολύ τις λέξεις που τις έχουμε αποδυναμώσει .Χαίρομαι που στη δικιά μας περίπτωση μιλάει ξεκάθαρα η ψυχή. Όσο για το τι επιλέγω εγώ να δω στο θέατρο επειδή ο χαμένος χρόνος όπως λένε είναι πιο ακριβός από τα χαμένα χρήματα , έχω προσωπικά κάποιους ανθρώπους (του χώρου αλλά και εκτός ) που εκτιμώ τη γνώμη τους και ξέρω πως ότι μου προτείνουν να πάω να δω θα αξίζει τον κόπο.Βλέπω επίσης πολλές ταινίες,live και διαβάζω πολύ…

Πώς βλέπεις το σημερινό μουσικό πεδίο της χώρας αλλά και τα νέα παιδιά που εξακολουθούν να παίρνουν μέρος σε talent shows, κυνηγώντας έτσι το όνειρο τους?

Κατανοώ τις αγωνίες , ότι ψάχνουν το δρόμο τους και ένα βήμα που θα τους βοηθήσει κι αυτό είναι σε ένα βαθμό ,ένα talent show .Δεν πρέπει όμως να είναι όνειρο τους απλά και μόνο η προβολή τους , αλλά το να κάνουν κάτι πιο ουσιαστικό . Κι αυτό δεν τους το εξασφαλίζει κανένα τάλεντ show . Το μόνο που τους εξασφαλίζει είναι τα 15 λεπτά στα φώτα της δημοσιότητας κι αυτό πια το ξέρουν αφού βλέπουμε ότι όταν τα φώτα σβήνουν, ξυπνάνε στην ίδια πραγματικότητα που ήταν και πριν και πρέπει να παλέψουν πάλι για το ουσιαστικό όνειρο, που πολλές φορές κρύβεται σε σκοτάδια που δεν έχουν όπλα να αντιμετωπίσουν . Ειδικά σε τόσο μικρές ηλικίες .

Όσον αφορά το μουσικό τοπίο είναι γενικά σκοτεινό με τη δισκογραφία να έχει «πληρώσει» τις εύκολες και εφήμερες επιλογές και απαξιώνεται εδώ και χρόνια ακόμα και από πριν την κρίση .Τα talent show βοηθούν πια κυρίως μόνο τους κριτές και νομίζω ότι πρέπει πια να βρεθεί ένας τρόπος να επανεκτιμήσουμε το τραγούδι που από τότε που το έχουμε στη διάθεση μας ανά πάσα στιγμή λόγω youtube έχασε κι αυτό την δύναμη του.

Εν μέσω της κρίσης θεωρείς ότι έχει γίνει το αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα και ο καθένας θα μπει σε αυτό το χώρο με σύμμαχο του το ταλέντο του ή μπορεί να μπει και ο καθένας μέσω των δημοσίων σχέσεων του χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο?

Το ξεσκαρτάρισμα δεν θα έλεγα ότι έχει γίνει . Ειδικά μέσω κρίσης « money makes the world go round ..» Και έτσι ο καθένας μπορεί να υπάρξει με τον ένα η τον άλλο τρόπο . Η διάρκεια είναι που θα δείξει όμως ποιος πραγματικά αξίζει να μείνει . Ο χρόνος είναι ο πιο αυστηρός κριτής μας αλλά και ο κόσμος που αν καταφέρεις να τον αγγίξεις ουσιαστικά, τον κερδίζεις .

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια έπειτα από το τέλος της παράστασης? Υπάρχει κάτι στα σκαριά στο μουσικό κομμάτι και από νέες εμφανίσεις? Υπάρχει ακόμα για σένα ένα καλλιτεχνικό όνειρο στη ζωή σου ή προτιμάς να ζεις την ατζέντα του παρόντος?

Ετοιμάζω ένα νέο μιούζικαλ δωματίου με την ίδια συνταγή . Τα όνειρα βέβαια συνεχίζονται και έχουν μέλλον. Παράλληλα θα ετοιμάσω ένα νέο τραγούδι. Γεύομαι όμως κάθε στιγμή αφού η περίοδος που τώρα ζω είναι τα όνειρα μου όλα μαζί(το θέατρο ,το τραγούδι και η συγγραφή) και είναι πιο γλυκά κι απ’ ότι είχα φανταστεί…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.