Thu. Jun 1st, 2023
Rate this post

Μια από τις πιο σημαντικές φωνές της ελληνικής δισκογραφίας με μοναδικές συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια, με εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων που έχουν αγαπηθεί στον μέγιστο βαθμό αλλά και τραγούδια που ακόμα και σήμερα ο κόσμος  αναζητάει στην έξοδο του.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Με μια γλυκύτητα που την διακρίνει μέχρι και σήμερα και με ένα μεγάλο πάθος για τη δουλειά της που δεν σβήνει τόσο εύκολα, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει, κάνοντας την μεγάλη ανατροπή σε κάθε της επαγγελματικό βήμα.

Η Ελπίδα με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Όνειρα Γλυκά” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Καλώς ορίσατε στο Checkinart! Φέτος σας συναντάμε για δεύτερη σεζόν στη παράσταση “Όνειρα Γλυκά” μαζί με την Σαλίνα Γαβαλά επί σκηνής σε έναν νέο χώρο όπως το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτή τη δουλειά  και τι έχετε λάβει μέχρι τώρα από το κόσμο;

Aρχικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η παράσταση μας είναι μια κανονική θεατρική παράσταση όπως όλες οι άλλες και δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εμφάνιση μου που απλά ερμηνεύω κάποια τραγούδια στο κοινό. Ο κόσμος θα πρέπει να δει αυτή τη παράσταση για να δει από μόνος του ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από αυτό που πολλοί περιμένουν. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το project γιατί ο κόσμος που έρχεται, δείχνει τρομερό ενθουσιασμό για αυτό που βλέπει και χαίρεται όταν ερμηνεύω κάποια τραγούδια που θα ήθελε πολύ να τα ακούσει ή που δεν περιμένανε σε καμία περίπτωση να τα ακούσουν από μένα.

Ποια είναι τα σχόλια του κόσμου την φετινή σεζόν σε σχέση με την περσινή παρουσίαση του έργου;

Η περσινή παρουσίαση σε σχέση με την φετινή δεν διαφέρει σε πολλά σημεία. Φέτος βρισκόμαστε σε ένα πιο μεγάλο χώρο με ένα υπέροχο φωτισμό αλλά και ήχο που μας επιτρέπουν να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για ένα επαγγελματικό θέατρο το οποίο είναι δοκιμασμένο σε κάθε περίπτωση και έχει φιλοξενήσει μέχρι και σήμερα σπουδαίες παραγωγές.

Λειτούργησε αυτή η παράσταση για εσάς ως μια προσωπική πρόκληση ώστε να είστε πιο ανοιχτή σε επόμενες θεατρικές προτάσεις που τυχόν έρθουν;

Ως καλλιτέχνης είμαι ανοιχτή σε όλα. Για μένα τα “Όνειρα Γλυκά” ήταν κάτι πρωτόγνωρο και κάτι που δεν πίστευα ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου, μου έχουν μεταφέρει πολύ όμορφα λόγια και έτσι και εγώ συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε αυτό που κάνω.

Μέσα στην γενικότερη κρίση που επικρατεί στο χώρο και στις τόσες πολλές παραστάσεις στην Αθήνα, τι θεωρείτε ότι θέλει να δει ο κόσμος στο θέατρο; 

Προσωπικά δεν έχω παρακολουθήσει κάτι για να μπορώ να εκφέρω μια γνώμη. Αυτή τη στιγμή κάνω κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και για το οποίο κόπιασα πολύ για να το κάνω καθώς ήταν κάτι καινούργιο για μένα και το οποίο απαιτούσε πολύ δουλειά. Η ενασχόληση μου με την παράσταση ήταν κάτι που απαιτούσε μια υπευθυνότητα καθώς δεν είχε σχέση μόνο με τη μουσική αλλά και με το λόγο μου και με το κείμενο επί σκηνής. Λόγω του ότι αγάπησα αυτή τη παράσταση, επιμένω και επιθυμώ να δουν οι άνθρωποι που με αγαπούν αυτή την διαφορετική μου πλευρά.

Ως θεατής τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε όταν παρακολουθείτε άλλες παραστάσεις;

Δυστυχώς δεν  επιλέγω συχνά να πηγαίνω σε άλλες παραστάσεις! Προσωπικά κοιτάω να αρέσει σε εμένα αυτό που κάνω. Αισθάνομαι ότι αν μου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνω, θα βγει και στο κοινό. Από την άλλη αν κάτι δεν πάει καλά, δεν πήγε γιατί ο κόσμος δεν αντιλήφθηκε αυτό που ήθελα να του μεταδώσω και όχι γιατί δεν είναι καλά δομημένο αυτό που παρουσίασα. Πιστεύω ότι η παράσταση μας αγαπήθηκε θερμά γιατί είχε ένα διαφορετικό concept από όλες τις άλλες και γιαυτό φέτος πολλοί παρουσιάζουν παραστάσεις ανάλογων concepts με το πρώτο βέβαια να είναι και το πρωτότυπο ως ιδέα.

Έπειτα από αρκετά χρόνια πορείας και τριβής στο χώρο, πως αντιμετωπίζετε τις κριτικές που θα γραφτούν την σημερινή εποχή; Θα σας ενοχλήσει κάτι που θα γραφτεί;

Για αυτή τη δουλειά έλαβα τόσο όμορφες κριτικές που πραγματικά κάποια άτομα θα ήθελα να τα ευχαριστήσω και να μου δωθεί η ευκαιρία να τους γνωρίσω και από κοντά. Μου κάνει τρελή εντύπωση όλο αυτό που έχει γίνει και  ευχαριστώ πραγματικά τον καθένα ξεχωριστά για τα λόγια του γιατί αυτό με ενθουσιάζει και με γεμίζει ψυχικά ως άνθρωπο.

Mε ενοχλεί αν γραφτεί κάτι άσχημο και το οποίο πραγματικά δεν ισχύει. Αν ισχύει, το αποδέχομαι και με τον τρόπο μου προσπαθώ να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη. Όπως και να έχει άνθρωποι είμαστε και μέσα από τα όποια λάθη μαθαίνουμε.

Πως βλέπετε το σημερινό μουσικό πεδίο που πολλοί συνάδελφοι σας προωθούν τη δουλειά τους μέσα από το ίντερνετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Για μένα όλο αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο με κάποια δεδομένα να τα καταλαβαίνω και κάποια άλλα ακόμα όχι λόγω του ότι είμαι μαθημένη στον πιο παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας. Λόγω του ότι το ενδιάμεσο διάστημα που η τεχνολογία άλλαξε μορφή, δεν ήμουν ενεργή στο χώρο δεν γνώριζα πολλά πράγματα ενώ τώρα αρχίζω σιγά-σιγά να προσαρμόζομαι σε αυτή τη νέα τάση και ελπίζω να τα καταφέρνω.

Πως βλέπετε τη σημερινή νέα γενιά που μπαίνουν αυτή τη στιγμή στο χώρο του τραγουδιού;

Tα νέα παιδιά σήμερα προσπαθούν πολύ! Στεναχωριέμαι για τα νέα άτομα γιατί εμείς ως γενιά αντιμετωπίσαμε καλύτερες συνθήκες. Οι συνθήκες στο χώρο μας ήταν πάντα ίδιες και ο καθένας ήξερε εξαρχής τι θα αντιμετωπίσει αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στο δισκογραφικό κομμάτι με τους συνθέτες και τις εταιρίες να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Προσωπικά θα ήθελα να αποτυπώσω τη φωνή μου μέσα στα 50 χρόνια και να κυκλοφορήσω ένα νέο δίσκο με αρκετά τραγούδια αλλά μόνο με εξαιρετικά κομμάτια αλλιώς δεν θα με ενδιέφερε.

Με τα σημερινά δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης, θα ήσασταν θετική σε μια πρόταση για ένα καλλιτεχνικό σχήμα με αρκετά ονόματα στην ομάδα;

Φυσικά και θα μου άρεσε ως ιδέα! Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η μαρκίζα αλλά να βρίσκομαι στη σκηνή και να παίρνω το κοινό μαζί μου γιατί τότε είναι η μεγάλη μου ικανοποίηση. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει πλέον τον κόσμο η μαρκίζα εκτός από κάποια μεγάλα ονόματα τα οποία έχουν μάθει να ηγούνται και πάντα υπήρχαν.

Χωράει την σημερινή εποχή στη ζωή σας ένα ακόμη καλλιτεχνικό όνειρο;

Όνειρο μου είναι να είμαι στη σκηνή και να τραγουδάω. Το τραγούδι ήταν κάτι που μου έλειψε πολύ και κάτι που έχω πολύ ανάγκη. Μου αρέσει πολύ η επαφή με τον κόσμο και τώρα κατάλαβα πόσο πολύ αγαπώ  αυτή τη δουλειά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κάνω κάποιες συζητήσεις για κάποιες νέες δουλειές αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε μια περιοδεία με την παράσταση στο άμεσο μέλλον  σε αρκετά μέρη της χώρας γιατί  μου αρέσει αυτή η επαφή με το κοινό. Τον τελευταίο ένα χρόνο κάνω κάτι διαφορετικό από ότι έκανα συνήθως και η αλήθεια είναι ότι όποιος έρχεται, χαίρεται πολύ με αυτό που βλέπει επί σκηνής. Μαζί με την Σαλίνα Γαβαλά έχουμε μια πολύ άμεση συνεργασία καθώς περνάμε πολύ καιρό μαζί και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχουμε ταιριάξει μοναδικά με την ίδια να είναι ξεχωριστή σε αυτό που κάνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.