Mon. Oct 3rd, 2022
Rate this post

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος είναι από τους ηθοποιούς εκείνους που ο κόσμος ακολουθεί σε κάθε του καλλιτεχνικό βήμα με τον ίδιο πάντα να χαρακτηρίζεται για την γλυκύτητα και την χαρά που δείχνει για το αντικείμενο της δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο αγαπημένος ηθοποιός με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου Κυρία Ιουλία, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Η νέα χειμερινή σεζόν σας βρίσκει στο έργο “Κυρία Ιουλία” και στην ανακαινισμένη θεατρική σκηνή Αθηναίς. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτή την δουλειά και ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχετε λάβει μέχρι τώρα από το κόσμο;

Λόγω του ότι εγώ έχω παίξει ξανά σε αυτό το έργο είναι μια ιδέα που τη πιστεύω πάρα πολύ και είναι μια από τις πιο σύγχρονες ελληνικές κωμωδίες. Είναι ένα έργο στο οποίο ο κόσμος περνάει υπέροχα καθώς διασκεδάζει, γελάει με την ψυχή του αλλά και συγκινείται γιατί η κωμωδία δεν προσφέρει μόνο γέλιο αλλά είναι και μια αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής. Μιλώντας με έναν άνθρωπο το τελευταίο διάστημα ο οποίος με ρώτησε ποιον από τους 2 ρόλους που υποδύομαι φέτος νιώθω πιο κοντά μου, απάντησα πως ακουμπάω και τους δυο εξίσου καλά και τους αγαπώ πολύ.  Για το κοινό που με ξέρει ο ρόλος που υποδύομαι φέτος στην Κυρία Ιουλία είναι ένα κράμα ρόλων του παρελθόντος σε έναν. Ο Στράτος είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει την νύχτα αλλά τελικά είναι ένας πολύ ταπεινός και ευαίσθητος άνθρωπος και έτσι δημιουργείται ένα φλερτ στη πορεία του έργου.

Το έργο είναι ένα έργο αγάπης στο οποίο 2 διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται σε ένα μυστήριο κόσμο. Μια φράση που χρησιμοποιώ συχνά τέμνεται σε αυτό το έργο ότι “οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι ετικέτες για τα τετράδια” θέλοντας να πω ότι δεν είναι ανάγκη να ταμπελοποιούμε άτομα και καταστάσεις γιατί μπορεί ένας άνθρωπος της νύχτας να ερωτευτεί έναν άλλο άνθρωπο.

Μέσα σε μια Αθήνα 1000-1500 θεατρικών παραστάσεων και εν μέσω κρίσης παρατηρείται ότι ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να βλέπει θέατρο. Τι θεωρείτε ότι αναζητάει το κοινό στην έξοδο του;

Πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει όλα τα είδη με την ίδια ευχαρίστηση! Τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόμουν στους 12 Ενόρκους σε μια δουλειά που ήταν κάθε βράδυ sold-out και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και φέτος άρα ο κόσμος έχει την ανάγκη να τα δει όλα. Μη ξεχνάμε ότι τα μεγάλα οικοδομήματα οποιασδήποτε μορφής έχουν γίνει την περίοδο της κρίσης. Ο καθένας γράφει ένα σενάριο και αποτυπώνει την δική του σκέψη πάνω στο χαρτί όταν είναι προβληματισμένος από κάτι και όχι όταν είναι σε μια καλή και ήρεμη περίοδο γιαυτό και μέσα στον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί παρουσιάζονται νέες αξιόλογες δουλειές.

Πως βλέπετε που το Σόι σου στο οποίο πρωταγωνιστείτε, βρίσκεται για ακόμη μια σεζόν στους δέκτες μας και έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το κόσμο σε μια περίοδο που δύσκολα βλέπουμε μια σειρά να μετράει τόσα χρόνια εμπειρίας στον αέρα και τους καναλάρχες να μην δίνουν τόσο χρόνο στις παραγωγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Το Σόι είναι πια μια απλή συνήθεια για το κόσμο και μια επιλογή που ξέρει ότι θα περάσει πολύ καλά βλέποντας το. Είμαι πολύ ευτυχής γιατί σε αυτές τις δύσκολες φάσεις ο κόσμος περνάει πολύ καλά, κάτι που μου μεταφέρουν και όταν με συναντούν στο δρόμο. Είναι μεγάλο επίτευγμα για μένα το να προσφέρω χαρά στο κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια το κομμάτι της επικοινωνίας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και έχει μεταφερθεί στα social media. Εσάς προσωπικά σας τρομάζει το γεγονός ότι όλα τα σχόλια θετικά-αρνητικά, θα γραφτούν μέσα εκεί ανώνυμα ή επώνυμα; Υπάρχει κάποιο σχόλιο το οποίο σήμερα θα σας εξοργίσει;

Δεν με τρομάζει τίποτα γιατί η αξία στη ζωή είναι η κατάθεση ψυχής- εργασίας του καθενός. Ότι χτίζεται γρήγορα και με προχειρότητα, σκορπίζεται το ίδιο γρήγορα ενώ ότι έχει στηθεί με σωστή βάση, έχει διάρκεια.

Δεν έχω πάρει αρνητική κριτική έως τώρα για αυτό που κάνω. Μπορεί να φανεί υπερφίαλο και κάπως εγωιστικό αλλά είμαι πολύ στοχευμένος σε αυτό που κάνω, ακολουθώντας το πρόγραμμα της δουλειάς μου οπότε δεν έχω νιώσει κάτι αρνητικό μέχρι και τώρα.

Πως βλέπετε τη σημερινή νέα γενιά των ατόμων που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην υποκριτική;

Είμαι υπέρ της νέας γενιάς. Ότι έρχεται μπροστά αυτόματα είναι κάτι πιο επαναστατικό και καλύτερο από το προηγούμενο. Είμαι σύμφωνος με τα νέα άτομα και με το καινούργιο ρεύμα που έρχεται στον χώρο.

 

Έπειτα από αρκετά χρόνια πορείας και εμπειρίας στο χώρο, έχετε ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο για το μέλλον ή προτιμάτε να προχωράτε βάση της ατζέντας που έχετε μπροστά σας;

Δεν έχω κολλήματα με συγκεκριμένους ρόλους ή συνεργασίες. Θέλω να είμαι καλά στην υγεία μου, να δουλεύω με ανθρώπους που αγαπώ και ότι έρθει στη πορεία είναι καλοδεχούμενο. Είμαι από τους ηθοποιούς της γενιάς μου που έχουν αποκωδικοποιήσει το θέμα της ταμπέλας και μπορώ να παίζω ρόλους διαφορετικών αισθημάτων και χαρακτήρων. Κάθε φορά κάνω διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους όπως η ταινία του Γ. Οικονομίδη η οποία θα βγει τη νέα χρονιά και θα προβληθεί σε  κάποια διεθνή φεστιβάλ και για αυτό είμαι πολύ ευτυχής.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Προς το παρόν έχω μπροστά μου τις δυο παραστάσεις στις οποίες παίζω την “Κυρία Ιουλία” στη θεατρική σκηνή Αθηναίς και το “Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή” στο Ριάλτο οι οποίες συνεχίζουν με ανοδικό ρυθμό αλλά και τα γυρίσματα στο Σόι σου. Έχω στα σκαριά να δημιουργήσω στο μέλλον μια δική μου παράσταση γιατί θέλω να απομυθοποιήσω με κάποιο τρόπο κάποιες λέξεις και εκφράσεις και να κάνω ένα one man show στο οποίο θέλω να καταθέσω την αλήθεια των πραγμάτων.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ