ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΑΝ ΠΟΥΛΙ!

Οι Lynyrd Skynyrd είναι αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Μέλη του είναι:

Ronnie Van Zant – vocals
Allen Collins – guitar
Gary Rossington – guitar
Steve Gaines – guitar
Artimus Pyle – drums
Leon Wilkeson – bass
Billy Powell – piano
Cassie Gaines – vocals
Jo Billingsley – vocals
Leslie Hawkins – vocals

Lynyrd Skynyrd-Free bird

If I leave here tomorrow
Would you still remember me?
For I must be travelling on, now,
cause theres too many places Ive got to see.
But, if I stayed here with you, girl,
Things just couldnt be the same.
cause Im as free as a bird now,
And this bird you can not change.
Lord knows, I cant change.

Bye, bye, its been a sweet love.

Though this feeling I cant change.
But please dont take it badly,
cause lord knows Im to blame.
But, if I stayed here with you girl,
Things just couldnt be the same.
Cause Im as free as a bird now,
And this bird youll never change.
And this bird you can not change.
Lord knows, I cant change.
Lord help me, I cant change

 

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1973 και το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’70, αλλά το 1977 τρία μέλη τους σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που οδήγησε στη διάλυση τους.

Το 1987, τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος επανενώθηκαν με τον Τζόνι Βαν Ζαντ στο μικρόφωνο, μικρό αδελφό του ιδρυτικού μέλους και θύματος, Ρόνι Βαν Ζαντ. Το συγκρότημα συνεχίζει να ηχογραφεί και να περιοδεύει μέχρι σήμερα.

Οι Lynyrd Skynyrd δημιουργήθηκαν το 1964 με την αρχική ονομασία The Noble Five, από τον τραγουδιστή Ρόνι Βαν Ζαντ, τους κιθαρίστες Γκάρι Ρόζινγκτον και Άλεν Κόλινς, τον μπασίστα Λάρι Τζάνστρομ και το ντράμερ Μπομπ Μπερνς. Μετά από χρόνια προβών, οι Noble Five έκαναν τις πρώτες τους επίσημες εμφανίσεις το 1968, ανοίγοντας συναυλίες των Strawberry Alarm Clock.

Το 1970, άλλαξαν το όνομα τους σε Lynyrd Skynyrd, κοροϊδευτικά προς τον καθηγητή φυσικής αγωγής του λυκείου τους, Λεόναρντ Σκίνερ. Μέχρι το 1974, το συγκρότημα πειραματιζόταν με τον ήχο του, αποφασίζοντας τελικά να καθιερώσουν τον μπλουζ ροκ ήχο με τον οποίο έγιναν γνωστοί.

Το 1972, ο Αλ Κούπερ προσκάλεσε τους Lynyrd Skynyrd να ηχογραφήσουν για την εταιρεία του “Sounds of the South”, της οποίας τη διανομή πραγματοποιούσε η “MCA Records”. Τον Αύγουστο του 1973, κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “(Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd)“, ο οποίος περιείχε τη μεγάλη επιτυχία Free Bird και έγινε διπλά πλατινένιος. Κατά την περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ, οι Lynyrd Skynyrd άνοιγαν τις συναυλίες των The Who, γεγονός που βοήθησε στην άνοδο της δημοτικότητας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δισκογραφία
  • Skynyrd’s First and… Last (1978)
  • Gold & Platinum (1979)
  • Best of the Rest (1982)
  • Legend (1987)
  • Skynyrd’s Innyrds (1989)
  • Lynyrd Skynyrd (Box Set) (1991)
  • A Retrospective (1993)
  • What’s Your Name (1997)
  • Old Time Greats (1997)
  • Extended Versions: The Encore Collection (1998)
  • The Essential Lynyrd Skynyrd (1998)
  • Skynyrd’s First: The Complete Muscle Shoals Album (1998)
  • 20th Century Masters (1999)
  • Solo Flytes (1999)
  • All Time Greatest Hits (2000)
  • Then and Now (2000)
  • Thyrty (2003)
  • Then and Now Volume Two (2005)
  • Icon (2010)

 

 

 

Related posts

Leave a Comment