Wed. Aug 17th, 2022
Rate this post

Μια πολύ γλυκιά και ευγενική παρουσία στο χώρο της υποκριτικής με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια και με δουλειές που την έχουν ανεβάσει ένα σκαλί πιο ψηλά στο καλλιτεχνικό βάθρο!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου με αφορμή τη παράσταση “Οι Άτρωτοι” στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.


Τι είναι αυτό που έχεις πάρει από τον κόσμο από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης “Οι Άτρωτοι” στο Αγγέλων Βήμα; Ποιες είναι οι δικές σου εντυπώσεις; 

Η εικόνα που έχω λάβει μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά θετική και αυτό φαίνεται και στο τρόπο που παρακολουθεί ο κόσμος  προσηλωμένος την παράσταση. Ανταποκρίνονται  εξίσου στα κωμικά και στα πιο δραματικά στοιχεία του έργου.  
Στον κόσμο αρέσει πολύ το κείμενο, που είναι φρέσκο και καλογραμμένο. και βέβαια, μέσα από τον τρόπο που το αποδίδουμε. Φυσικά ο τελικός απολογισμός  γίνεται στο τέλος της διαδρομής, αλλά και μέσα από την όλη διαδικασία της προετοιμασίας μόνο θετικά πράγματα έχω να θυμάμαι. 

Έπειτα από μια σημαντική πορεία χρόνων με πολλές επιτυχημένες δουλειές στο ενεργητικό σου, πόσο Άτρωτη νιώθεις σήμερα στις κριτικές και στα σχόλια που θα λάβεις σε σχέση με το ξεκίνημα σου; 

Δεν έχω την ίδια ευαισθησία σε σχέση με τα πρώτα μου βήματα αλλά ξέρω πλέον τι πρέπει να κρατήσω και τι όχι από τα όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τη δουλειά μου. Ακούω όλα τα σχόλια, βάζοντας πάντα ένα φίλτρο στο πόσο και αν με επηρεάζουν. Ακόμα και οι καλές κριτικές μπορεί να σε παγιδεύσουν άσχημα. 

Υπάρχει κάτι που σήμερα θα ειπωθεί ή θα γραφτεί και μπορεί να σε εξοργίσει; 

Yπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί ξαφνικά να πατήσουν το κουμπί μέσα μου και να με κάνουν να νιώσω άβολα και αυτό συμβαίνει όταν ένα σχόλιο είναι άδικο με κάποιο τρόπο. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει ένα μέτρο σε ότι γράφεται. Δεν επηρεάζομαι σε μεγάλο βαθμό από ό,τι γραφτεί, γιατί ο προορισμός ενός έργου είναι  πέρα από την κριτική, γιατί αυτά τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ο καθένας κάνει κάτι που ουσιαστικά λογοδοτεί απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στο αν έπραξε αυτό που επιθυμούσε και αυτό που σχεδίαζε. Φυσικά είναι καλό να διαβάζουμε γνώμες ειδικών, όταν ανιδιοτελώς λειτουργώντας  βρίσκουν δρόμους που βοηθούν το κοινό να συνδεθεί με το έργο. Υπάρχουν όμως όρια, καθώς η τέχνη  είναι κάτι ανοιχτό και διαφορετικό για τον καθένα, οπότε επιδέχεται ερμηνειών. Μόνο η κακή πρόθεση του άλλου θα μπορούσε να με θυμώσει, με όλες τις άλλες κριτικές να είναι φυσικά ευπρόσδεκτες. 

Έχεις περάσει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και άκρως επιτυχημένες που ακόμα και σήμερα παραμένουν διαχρονικές στις προτιμήσεις του κόσμου. Πως βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο αν τύχει και κάνεις ζάπινγκ; 

Δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο στη τηλεόραση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όπως και να έχει πάντα υπήρχαν προβλήματα ακόμα και τις καλές εποχές. Νομίζω ότι ο κόσμος που επιθυμεί να δει μια ποιοτική δουλειά, στρέφεται σε παραγωγές του εξωτερικού αλλά και σε συνδρομητικά κανάλια για να δει κάτι πιο δουλεμένο και πιο ολοκληρωμένο αισθητικά. Σε συνδυασμό και με το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε με τις άδειες αλλά και το κλείσιμο καναλιών, το τοπίο στο γυαλί έχει αλλάξει εντελώς. 

Έπειτα από το τελευταίο σου guest στους Συμμαθητές πριν 3 χρόνια, τι θα σε έκανε να μπεις ξανά σε μια νέα σειρά και σε μια πιο μόνιμη βάση; 

Είναι μια πολύ περίεργη συνθήκη καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί η ισορροπία των γυρισμάτων με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, κάτι το οποίο πάντα με δυσκόλευε αλλά ακόμα περισσότερο τώρα που έχω τη δική μου οικογένεια. Αν μάλιστα υπάρχουν και επισφαλείς συνθήκες παραγωγής είναι δύσκολο να πεις το να σε μια τηλεοπτική δουλειά. Από την άλλη, αν βρεθούν οι σωστές συνθήκες και μια ιδέα η οποία θα με δελεάσει, τότε θα χαρώ πολύ να επιστρέψω σε ένα νέο τηλεοπτικό project. 

Tο τελευταίο διάστημα ετοιμάζονται οι αναβιώσεις 2 πολύ επιτυχημένων σειρών του παρελθόντος όπως του Καφέ της Χαράς και του Λόγω Τιμής. Αν σου προτείναν να συμμετέχεις σε ένα remake μιας σειράς που είχες βρεθεί στο παρελθόν , θα ήσουν θετική; 

Eίμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση ανάλογα τα δεδομένα και τη συνθήκη που θα είχα μπροστά μου. Θα έλεγχα κατά πόσο μιλάμε για κάτι που πάει να γίνει με τη λογική της ευκολίας ή αν πρόκειται για ένα νέο καλλιτεχνικό έργο το οποίο έχει κάποια έμπνευση και έτσι θα κατέληγα σε μια απόφαση. 

Έχοντας μπει για τα καλά σε μια νέα τάση της επικοινωνίας με τα social media να βρίσκονται στη καθημερινότητα μας, θα έλεγες ανοιχτά τη γνώμη μου μέσα από αυτά για σημαντικά και καίρια ζητήματα που αφορούν τη κοινωνία μας ή θα φοβόσουν την υπερπληθώρα των σχολίων που θα δημιουργηθούν κάτω από ένα post; 

Το facebook λειτουργεί με την λογική του καφενείου με την διαφορά ότι δεν ξέρεις ποτέ ποιος είναι ο συνομιλητής σου και αυτή είναι μια περίεργη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι μας. Προσωπικά νιώθω κάπως περίεργα να εκφέρω τη γνώμη μου μέσα από ένα τοίχο και μοιράζοντας τα πάντα με άτομα που δεν γνωρίζω καθόλου. Ακόμη κάποια θέματα μπορούν να παρερμηνευτούν με τέτοιο τρόπο που μπορεί να δημιουργηθεί μια ανούσια συζήτηση που δεν έχει κανέναν σκοπό. 

Σε κάποια κοινωνικά ζητήματα που επιθυμώ να πω τη γνώμη μου δημόσια, θα το κάνω αλλά πάντοτε με μέτρο χωρίς να ανοίξω μια επιδεικτική συζήτηση.

Εν έτει 2019 που οι δουλειές μπροστά μας είναι λιγοστές σε σχέση με το παρελθόν, πόσο εύκολο είναι να ισορροπήσεις το επαγγελματικό με το προσωπικό κομμάτι ώστε να μην καπελώσει το ένα το άλλο; 

Είναι μια δύσκολη ισορροπία η οποία παλεύεται συνεχώς! Κάθε φορά αποτελεί ένα δύσκολο παζλ αλλά και θέμα συγκυριών με την παρουσία μου στην οικογένεια μου να είναι αδιαπραγμάτευτη. Πάντα θέλω να συνδυάζω αυτά τα δυο κομμάτια, χάνοντας ίσως κάποιες φορές κάτι και κερδίζοντας κάτι άλλο σε αυτή τη ζωή. 

Μέσα σε μια περίεργη εποχή για όλους μας, χωράει ακόμα στη ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο ή προχωράς βάση της ατζέντας που έχεις κάθε φορά μπροστά σου; 

Στη ζωή μου προτιμώ να επικεντρώνομαι στη δουλειά που έχω μπροστά μου κάθε φορά και κοιτώντας λίγο παραπέρα. Με φοβίζουν τα πολύ μακρινά όνειρα και σχέδια καθώς, όπως όλοι ξέρουμε. όταν σχεδιάζει ο άνθρωπος, ο θεός γελάει. Γενικά υπάρχει μια κατεύθυνση στα πράγματα γύρω μου και δεν είναι όλα στη τύχη τους αλλά αυτό είναι ανοιχτό σε ανατροπές και σε τυχαία γεγονότα. Δεν θα βάλω μια σταθερή εικόνα λέγοντας ότι σε κάποια χρόνια θέλω να πετύχω αυτό αλλά έχω  μια ανοιχτή διάθεση για τα πράγματα. 

Βάζεις όρια σε αυτό που κάνεις θέτοντας χ σε κάτι από την αρχή; 

Έχω αρχές σε κάποια πράγματα καθώς δεν θα πω το ναι ποτέ σε κάτι που δεν μου διασφαλίζει αξιοπρεπείς όρους εργασίας ή θίγει τη προσωπικότητα μου. 

Θα έκανες κάτι που νιώθεις ότι είναι εντελώς ξένο προς εσένα; Θα άρχιζες κάτι από το μηδέν;  

Θα το έβλεπα ως πρόκληση μόνο αν κατά βάθος δεν ήταν ξένο προς εμένα. Θα ήθελα να κάνω κάτι που μέσα από αυτό θα προσπαθήσω να εξελιχθώ και όχι ξαφνικά να αρχίσω από το μηδέν σε κάτι που κάποιος μπορεί να το κάνει καλύτερα από μένα. Θα με δελέαζε μόνο αν ένιωθα ότι θα δώσει μια απρόοπτη δυνατότητα  μια αληθινή και ενδιαφέρουσα πλευρά μου.  Αν υπάρχει κάποιος καλλιτεχνικός λόγος να είμαι εγώ σε κάτι και όχι κάποιος άλλος τότε ναι θα το κάνω αλλά αν μου προταθεί κάτι εντελώς ξένο πάνω μου τότε θα έλεγα όχι. Αν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα  στο όλο το καλλιτεχνικό concept που βλέπω ότι εγώ ταιριάζω και έχει νόημα για μένα, τότε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; 

Προς το παρόν έχω μπροστά μου τη παράσταση Οι Άτρωτοι στο Αγγέλων Βήμα και το Ένα Φεγγάρι Για Τους Καταραμένους στο Θέατρο Πορεία στην οποία έχω αναλάβει τη σκηνοθεσία. Γίνονται συζητήσεις για νέα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ