Sat. Jun 3rd, 2023
Rate this post

Μια νέα παρουσία στον χώρο, αρκετά ταλαντούχα σε αυτό που κάνει και με μια πορεία μέχρι τώρα που της έχει χαρίσει μόνο δυνατές στιγμές για να θυμάται και αξιοζήλευτες συνεργασίες στο ενεργητικό της.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η Στεφανία Ρίζου με αφορμή τις επιτυχημένες της εμφανίσεις στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή στο Αθηνών Αρένα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Φέτος βρίσκεσαι για ακόμα μια φορά στο Αθηνών Αρένα μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και την Δέσποινα Βανδή σε μια μεγάλη συνεργασία επί σκηνής! Πως νιώθεις για αυτή τη καλλιτεχνική σύμπραξη;

Αισθάνομαι υπέροχα γιατί έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια μοναδική παρέα εντός και εκτός σκηνής και όσο και αν ακούγεται κοινότυπο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά με τον άλλον στη συνεργασία σου γιατί η δουλειά μας είναι αρκετά δύσκολη όσο και αν φαίνεται απλή από έξω. Το πρόγραμμα φέτος είναι πολύ ιδιαίτερο και άκρως δουλεμένο και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι με 4 ταλαντούχους καλλιτέχνες φέτος το χειμώνα. Με τον Αντώνη δουλεύουμε μαζί τα τελευταία χρόνια ενώ με την Δέσποινα είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε και έχω να πω ότι την σέβομαι απεριόριστα καθώς έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές στο επάγγελμα και έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται αρκετά ψηλά.

Μέχρι τώρα έχω λάβει πολύ θετικές εντυπώσεις από τον κόσμο και για την δική μου εμφάνιση επί σκηνής αλλά και για το κοινό medley που έχουμε ετοιμάσει με την Κρυσταλλία και την Τάνια Μπρεάζου με το κοινό να διασκεδάζει και να περνάει όμορφα.

Είσαι από τα άτομα που ξεκίνησαν την πορεία τους στη περίοδο της κρίσης και σε μια φάση που το καλλιτεχνικό κομμάτι έχει χάσει λίγο την αίγλη και με τα κασέ των τραγουδιστών να μην θυμίζουν τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια; Πως βιώνεις εσύ αυτή τη κατάσταση στο επάγγελμα αλλά και το θέμα του βιοπορισμού που προκύπτει στις μέρες μας;

Εγώ ξεκίνησα τη πορεία μου στο χώρο λίγο πριν εμφανιστεί η κρίση στο επάγγελμα. Αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια είναι ότι υπάρχει χώρος για όλους σε αυτή τη δουλειά και για όλους όσους αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Αυτή η δουλειά χωρίζεται στη καλλιτεχνική υπόσταση του καθενός και στο καθαρά εμπορικό της κομμάτι. Σίγουρα το θέμα του βιοπορισμού είναι ένα τεράστιο θέμα για όλους και σιγά-σιγά οι τραγουδιστές που δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα μια δισκογραφική πορεία και δεν έχουν τη κατάλληλη θέση σε διάφορα μαγαζιά, κάνουν και δεύτερες δουλειές σε συνδυασμό με το τραγούδι και σπουδάζουν για να μπορέσουν να βιοποριστούν.

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι, θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για όλους καθώς υπάρχει κοινό για όλες τις προτιμήσεις. Όσο αγαπάς αυτό που κάνεις και το παρουσιάζεις με αγάπη, θα υπάρχει κόσμος που θα σε προτιμάει.

Σκέφτηκες ποτέ να ακολουθήσεις έναν χώρο ή ένα ρεπερτόριο που ενδεχομένως να μην σου ταίριαζε 100% ώστε να είσαι πιο άνετη στο οικονομικό κομμάτι;

Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να κάνω δισκογραφία η οποία δεν με αντιπροσώπευε πλήρως για να πετύχω κάτι παραπάνω εμπορικά και για αυτό το λόγο δεν έχω κάνει ένα δισκογραφικό βήμα όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω. Μπορεί η δισκογραφία που θα κάνεις ακόμα και αν δεν σε αντιπροσωπεύει πλήρως, να σου δώσει ένα πάτημα και ένα βήμα για να κάνεις κάτι που σου αρέσει στην πορεία των πραγμάτων. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν γνωρίζω αν ακόμα αυτό ισχύει γιαυτό και το ψάχνω.

Πως βλέπεις την εξέλιξη της επικοινωνίας με τα Social Media;

Τα Social Media έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο τρόπο που λειτουργεί αυτός ο χώρος και έχουν προσφέρει αμεσότητα η οποία λειτουργεί και θετικά αλλά και αρνητικά. Από την μια μπορείς να προωθήσεις τη δουλειά σου πάρα πολύ εύκολα μέσα σε δευτερόλεπτα αλλά από την άλλη μπορείς να γίνεις και αναλώσιμος, πηγαίνοντας το κοινό απευθείας στον επόμενο. Δεν υπάρχει πια αυτό το μυστήριο που υπήρχε με τους καλλιτέχνες πριν 15 χρόνια με το κοινό σήμερα να είναι τόσο κοντά με τους καλλιτέχνες χαλώντας έτσι τη μαγεία του επαγγέλματος. Όταν γίνεσαι φίλος με κάποιον στα social media και έτσι ο καθένας μπορεί να σου στείλει ένα μήνυμα αστραπιαία και να παρακολουθεί τη προσωπική σου ζωή, τότε κάπως χάνεται η μαγεία της στιγμής το οποίο βέβαια έχει και μια θετική πλευρά.

Θα δεχθείς μέσω των social media αρκετά μηνύματα για τη δουλειά σου από το κοινό που σε παρακολουθεί . Πως θα αντιδράσεις σε σχόλια που δεν αφορούν τη δουλειά σου και τα οποία μπορεί να είναι άβολα;

Έπειτα από ένα σημείο και μετά μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι αυτό που με ενοχλεί γιατί έχει πραγματική υπόσταση και τι είναι αυτό που βγαίνει από το μυαλό του καθενός. Αν θεωρώ ότι ένα σχόλιο έχει υπόσταση, θα με πειράξει από όποιον και να έρχεται αλλά όπως και να έχει αναγνωρίζω με την λογική ότι δεν πρέπει να με αγγίζουν όλα αυτά τα σχόλια και για αυτό το λόγο έχω αποφασίσει να μην παρακολουθώ συνειδητά τα σχόλια που γράφονται κάτω από μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Αποφεύγω πάντα να βλέπω τα σχόλια εκτός αν μου μεταφερθεί μέσω ενός άλλου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετούς καλλιτέχνες να δηλώνουν συμμετοχή σε αρκετά τηλεοπτικά shows ή σε ριάλιτι επιβίωσης. Εσύ σε μια πρόταση για ένα πρόγραμμα όπως το Your Face Sounds Familiar ή για ένα οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα, τι θα έλεγες;

Θεωρώ ότι ένας τραγουδιστής δεν είναι μόνο αυτό αλλά είναι και ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους ο οποίος έχει πολλές φορές την ανάγκη να κάνει και άλλα πράγματα όπως το να πάει να αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του σε ένα εξωτικό μέρος χωρίς τροφή και στέγη ή να υποδυθεί κάποιον και να τσαλακωθεί. Όλα αυτά τα βρίσκω απολύτως θεμιτά και δεν έχω κανένα θέμα με τίποτα. Μπορεί εγώ να μην συμμετέχω σε κάτι τέτοιο λόγω των δικών μου προσωπικών λόγων αλλά χαίρομαι με την ψυχή μου όταν βλέπω να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο και το χαίρεται και ο ίδιος.

Πως βλέπεις τη σημερινή νέα γενιά που ξεκινάει σήμερα την πορεία του στο χώρο;

Χαίρομαι πολύ τα νέα παιδιά και όσο μπορώ από τη μικρή μου εμπειρία στο χώρο, προσπαθώ να μοιράζομαι τις δικές μου εμπειρίες μαζί τους ώστε ο καθένας να κάνει τη δική του πορεία. Τα νέα παιδιά δεν έχουν ζήσει – ούτε και θα ζήσουν ποτέ αυτή την ατμόσφαιρα των νυχτερινών μαγαζιών του τότε γιατί αυτή έχει χαθεί και μπορεί να συμβαίνει και για καλό γιατί πλέον προχωράμε σε μια άλλη εποχή. Τα νέα παιδιά μπαίνουν σήμερα σε έναν χώρο πολύ διαφορετικό και πιο καθαρό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στον οποίο τους δίνεται πιο πολύς χώρος για να ασχοληθούν με τη καλλιτεχνική τους ιδιότητα και όχι με τον ανταγωνισμό και τη μαυρίλα που υπάρχει γύρω μας. Την σημερινή εποχή τα νέα παιδιά μπαίνουν σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον χωρίς ίντριγκες και και ανταγωνισμούς, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα για την γενιά που έρχεται.

Το θέμα του ονόματος λόγω ότι ο μπαμπάς σου είναι πολύ γνωστός σε απασχόλησε ποτέ στην πορεία σου μέχρι και τώρα; Yπήρχαν ποτέ άτομα που σε έκριναν μόνο βάση του επιθέτου που κουβαλάς και όχι τόσο για την δουλειά σου την ίδια;

Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει να βρει κάτι να για σένα, θα το κάνει σε ότι και αν δοκιμαστείς. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με το επίθετο μου γιατί επέλεξα να αφήσω το όνομα μου εκτός δουλειάς χωρίς κάποιος από την οικογένεια μου να με βοηθήσει σε αυτό το επάγγελμα. Θεωρώ πως όλο αυτό μου έχει βγει μόνο σε καλό γιατί πάλεψα με τις δικές μου δυνάμεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με βοήθησαν άνθρωποι του χώρου όπως πολλά νέα άτομα στο ξεκίνημα τους. Την οικογένεια μου προτιμώ να την κρατώ μακριά από το πεδίο της δουλειάς μου και να διαχωρίζω αυτά τα δυο κομμάτια.

Πριν κάποια χρόνια βρέθηκες κοντά στο όνειρο του εξωτερικού καθώς βρέθηκες στο γαλλικό μουσικό show που παρουσίαζε ο Νίκος Αλιάγας και δούλεψες και εκτός συνόρων. Αν ερχόταν τώρα μια πρόταση για το εξωτερικό, θα έλεγες το ναι;

Εξαρτάται τι είδους πρόταση θα ερχόταν μπροστά μου! Γενικά είμαι λάτρης των ταξιδιών και των νέων εμπειριών. Αν ερχόταν σήμερα μια αξιόλογη πρόταση, θα έλεγα απευθείας το ναι γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα. Παρ’ όλ’ αυτά το εξωτερικό δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο το έχουμε φανταστεί καθώς για να ζήσεις εκεί θα πρέπει να έχεις διασφαλισμένους τους οικονομικούς σου πόρους. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμη να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Σαν εμπειρία σίγουρα θα το τόλμαγα αλλά δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό γιατί αγαπώ πολύ τη χώρα μου.

Θεωρείς ότι σήμερα τα μεγάλα άτομα στο χώρο είναι υποστηρικτικά απέναντι στα νέα άτομα που μπαίνουν στο επάγγελμα;

Δεν θα μπορούσα να απαντήσω όχι καθώς μέχρι σήμερα έχω βιώσει πολύ σημαντικές συνεργασίες με σπουδαία άτομα του χώρου. Συγκεκριμένα για το φετινό σχήμα έχω να πω ότι ο Αντώνης Ρέμος βοηθάει πολύ τους νέους καλλιτέχνες που βρίσκονται κάθε φορά στο πλευρό και έχει συμβάλλει αρκετά σε πολλές καριέρες προσώπων. Είναι ένας σπάνιος άνθρωπος καθώς δεν είναι όλοι έτσι σε αυτό το χώρο και ένας άνθρωπος ο οποίος μόνο καλό έχει να προσφέρει στους συνεργάτες του.

Ζώντας σε μια περίοδο που οι επαγγελματικές προτάσεις είναι λίγες έως ελάχιστες σε σχέση με το παρελθόν, πως ισορροπείς την επαγγελματική με τη προσωπική ζωή ώστε να μην καπελώσει το ένα κομμάτι το άλλο;

Η δουλειά που κάνω είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες με τις δυσκολίες της αλλά και τις όμορφες της στιγμές οπότε δεν μπορώ να πω ότι με έχει δυσκολέψει ποτέ στη προσωπική μου ζωή. Πιστεύω ότι με λίγο περισσότερη προσπάθεια μπορείς να τα ισορροπήσεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Έχεις στο μυαλό σου να παρουσιάσεις ένα δείγμα στο κόσμο σε δισκογραφικό επίπεδο;

Προς το παρόν συνεχίζουμε δυναμικά στο Αθηνών Αρένα κάθε Παρασκευή και Σάββατο μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή, τη Κρυσταλλία, την Τάνια Μπρεάζου και τον Dj Αντώνη Δημητριάδη με το κόσμο να διασκεδάζει πολύ με το φετινό πρόγραμμα. Έπειτα από την Αθήνα ανηφορίζουμε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στη Θεσσαλονίκη και τις Κυριακές θα βρίσκομαι στο Νovak Athens Towers μαζί με τη μπάντα μου ενώ τις Πέμπτες θα βρίσκομαι στο Βoem στη Θεσσαλονίκη.

Δισκογραφικά είμαι σε περίοδο αναζήτησης κομματιών γιατί θέλω αυτό που θα βρω να είναι κάτι που να με πληρεί 100% και να μην κάνω κάτι απλά για να το κάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.