Thu. Mar 30th, 2023
Rate this post

Μια αγαπημένη προσωπικότητα και μια χαρισματική ηθοποιός που έχει καταφέρει όλα τα χρόνια της πορεία της μέχρι και σήμερα να αγαπηθεί θερμά από το κόσμο μέσα από διαφορετικούς ρόλους.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Πάντα επαγγελματίας σε αυτό που κάνει, χωρίς να χάσει στιγμή το χαμόγελο της και την ιδιαίτερη ευγένεια που την διακατέχει.

Η Χρύσα Ρώπα με αφορμή τις παραστάσεις του έργου “Romeo + Ιουλιέτα” που πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Πόρτα , στην Αθήνα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Καλώς ορίσατε στο Checkinart! Τι είναι αυτό που κρατάτε μέχρι και σήμερα από το ταξίδι της παράστασης “Romeo & Ιουλιέτα” και από τον ρόλο της παραμάνας τον οποίο υποδύεστε;

Κρατάω το δραματικό κομμάτι της ερμηνείας της παραμάνας γιατί για μένα ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό καθώς εκ φύσεως και θέσεως είμαι κωμική ηθοποιός. Για μένα ήταν μια μοναδική ευκαιρία να μου δωθεί ένας τέτοιος ρόλος από τον Λευτέρη Γιοβανίδη τον οποίο ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε αυτή τη παράσταση γιατί ο Λευτέρης Γιοβανίδης έκανε μια εξαιρετική δουλειά από όλες τις απόψεις με τον ενθουσιασμό του χειροκροτήματος στο τέλος κάθε παράστασης να τα λέει όλα. Ακόμα και εμείς πάνω στη σκηνή κάθε φορά μένουμε έκπληκτοι από την τόση μεγάλη αποδοχή του κόσμου στη δουλειά μας.

Θεωρείτε ότι τα τελευταία χρόνια εν μέσω της κρίσης και μέσα από μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα, ο κόσμος καταφέρνει να παρακολουθήσει αξιόλογες δουλειές ή πολλές φορές χάνονται και δουλειές λόγω της οικονομικής σθενότητας που επικρατεί;

Τα τελευταία 4 χρόνια μένω στο Παρίσι οπότε δεν έχω κάποια εικόνα για το τι παρουσιάζεται στο θέατρο. Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένη σχετικά με τις θεατρικές παραγωγές αλλά νομίζω ότι από την περσινή σεζόν αλλά και φέτος, τα θέατρα έχουν μια ανοδική πορεία με αρκετές παραγωγές να κρίνονται επιτυχημένες. Όλα τα είδη πρέπει να έχουν προσέλευση γιατί την μια σεζόν το κοινό θα επιλέξει να παρακολουθήσει ένα εμπορικό έργο και την άλλη κάτι τελείως διαφορετικό οπότε θα πρέπει να υπάρχει πληθώρα επιλογών. Ως ηθοποιός που υπηρετώ χρόνια το εμπορικό θέατρο, δεν βρίσκω κακό να ψυχαγωγηθεί κάποιος σε ένα εμπορικό θέαμα.

Σας τοποθέτησαν προσωπικά ποτέ σε μια ταμπέλα, αποκλείοντας σας από κάτι άλλο;

Bεβαίως και μου έχει συμβεί αλλά πάντα τη ταμπέλα τη τοποθετούσα πρώτα εγώ στον εαυτό μου οπότε δεν χρειαζόταν να μου την τοποθετήσει κάποιος άλλος. Όταν κάποιος κάνει μεγάλη επιτυχία για παράδειγμα στη κωμωδία, πολλοί διστάζουν να του προτείνουν κάτι πιο δραματικό. Για μένα ήταν μεγάλη ευκαιρία αλλά και μια μοναδική εμπειρία να παίξω σε ένα έργο όπως το Romeo & Iουλιέτα στο οποίο η πρώτη πράξη είναι κωμωδία και η δεύτερη είναι δράμα, με τις εναλλαγές να κυριαρχούν απόλυτα σε όλη τη διάρκεια του.

Έχετε περάσει όλα αυτά τα χρόνια από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές που μέχρι και σήμερα παραμένουν αγαπητές στο κοινό και τις οποίες συνεχίζει να παρακολουθεί μέσω επαναλήψεων/ ίντερνετ με αμείωτο ενδιαφέρον. Πως βλέπετε το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα; Ξεχωρίζετε κάτι στη τηλεόραση;

Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω κάνει 5 σήριαλ στη τηλεόραση μαζί με τη παρουσία μου στο Τσαντίρι με τον Λάκη Λαζόπουλο. Το Τσαντίρι για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία αλλά και ένα πολύ καλό μάθημα το οποίο μου δίδαξε πολλά. Οι σειρές που έκανα στη τηλεόραση παρότι ήταν πολύ λίγες σε αριθμό, θεωρώ ότι ήταν πολύ αξιόλογες.

Τι είδους πρόταση θα σας έκανε να πείτε το ναι ώστε να βρεθείτε στα τηλεοπτικά γυρίσματα του σήμερα; Μπήκατε ποτέ στη λογική του ” κάνω αποκλειστικά θέατρο και αφήνω τη τηλεόραση για ένα διάστημα”;

Θα έλεγα το ναι σε μια πολύ καλή ομάδα ηθοποιών, σε ένα αξιόλογο σενάριο και σε έναν σκηνοθέτη που πιστεύω πολύ.

Όλες μου τις τηλεοπτικές δουλειές και τις συνεργασίες, τις έκανα με μεγάλη χαρά και δεν μετανιώνω για τίποτα. Το πιο βασικό κίνητρο στις τηλεοπτικές δουλειές που έχω κάνει ήταν η ποιότητα του κειμένου και το καστ παρά το οικονομικό όφελος.

Σε μια περίοδο που οι επαγγελματικές προτάσεις είναι λίγες για όλους στο χώρο και το κλίμα είναι αβέβαιο για την πορεία μιας δουλειάς, χωράει ακόμα στη ζωή σας ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Οι προτάσεις που έχω κάθε φορά είναι σαν να τις ονειρευόμουν και μου χτυπούν ξαφνικά τη πόρτα, ως ένα όνειρο που εκπληρώνεται την ίδια στιγμή χωρίς να ήταν επί της ουσίας ανεκπλήρωτο. Δε μπαίνω στη διαδικασία να προγραμματίσω νέα σχέδια γιατί αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Για να προγραμματίσεις κάτι στις μέρες μας, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το επιτελείο των ανθρώπων που θες στην ομάδα σου αλλά και το κείμενο το οποίο θα δουλέψεις, μια διαδικασία που κάνουν κάποιοι άλλοι για μένα και κάτι που με κάνει πανευτυχή στις εκάστοτε συνεργασίες μου στο επάγγελμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

H παράσταση Romeo & Iουλιέτα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στη Κροατία με όλη την ομάδα να είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτό το εγχείρημα. Όσον αφορά μελλοντικά σχέδια, θα με ενδιέφερε μια δουλειά που αφορά τη καλοκαιρινή περίοδο αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.