Tue. Aug 9th, 2022
Rate this post

Είναι από τις ηθοποιούς που έχουμε αγαπήσει θερμά για την ξεχωριστή καλλιτεχνική της ερμηνεία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και γιαυτό που εκπέμπει ως άνθρωπος καθώς η θετικότητα της είναι ένα χαρακτηριστικό που την ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Γαμήλιο Εμβατήριο” στο Σύγχρονο Θέατρο, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Την φετινή σεζόν σε συναντάμε στο Γαμήλιο Εμβατήριο στο Σύγχρονο Θέατρο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα από το ταξίδι της παράστασης και από τα σχόλια του; 

Η φετινή σεζόν με το Γαμήλιο εμβατήριο κυλάει με περίσκεψη και βάσανο – από τις πρόβες ακόμα- καθότι πρόκειται για ένα μελαγχολικό κείμενο για τη θέση της γυναίκας του τότε (μεσοπόλεμος) αλλά με ισχυρές νύξεις και για το σήμερα! Η ηρωίδα μου ( η μεγαλύτερη σκληρή κόρη της οικογένειας) είναι η θεματοφύλακας των ηθών και της τάξης στην οικογένειας οπότε καταλαβαίνεις τη … δύσκολη θέση μου!

Τι θεωρείς ότι παίρνει ο κόσμος φεύγοντας από την παράσταση; 

Ο κόσμος φεύγοντας από την παράσταση κατ’αρχήν συγκινείται και τρομάζει με την βιαιότητα της κατάστασης κι ελπίζω να παραδειγματίζεται ως αναφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατ’αρχήν και των γυναικών ειδικότερα.

Σε φοβίζει καθόλου η υπερπληθώρα των θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα; Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο ίσως φέρνει σε σύγχυση το κοινό που παρακολουθεί θέατρο;

Πληθώρα παραστάσεων έχουμε γενικά τα τελευταία χρόνια , προφανώς είναι πολλοί οι δημιουργοί που επιδιώκουν μια θέση στο θεατρικό στερέωμα αλλά και το κοινό έχει διαμορφωθεί ανάλογα με το τι του αρέσει να βλέπει στο θέατρο! Εγώ συμφωνώ με τον πλουραλισμό της ψυχαγωγίας και του προβληματισμού μέσω διαφορετικών ειδών! Δεν παρακολουθούν όλοι τα πάντα- άλλοι θέλουν ψυχόδραμα και άλλοι φαρσοκωμωδία! 

Έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές που μέχρι σήμερα παραμένουν διαχρονικές στα μάτια του κοινού. Πώς βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο; Υπάρχει κάτι που ξεχωρίζεις; 

Τηλεόραση δεν παρακολουθώ φέτος εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, αλλά βλέπω οτι και οι άνθρωποι της t.v προσπαθούν να βρουν το στόχο τους μέσα από μυθοπλασία, talent shows, ενημέρωση , μαγειρικές κλπ! Η πορεία της τηλεόρασης εξαρτάται πολύ από το μέσο τηλεθεατή οπότε η ανάδειξη των ανθρώπων της διπλανής πόρτας είναι και το βασικό (φθηνότερο) μέλημα!

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι δύο σειρές του παρελθόντος όπως το Καφέ Της Χαράς και το Λόγω Τιμής επιστρέφουν με ένα νέο κύκλο επεισοδίων στο σήμερα. Αν σου πρότειναν να βρεθείς σε μια αναβίωση μιας σειράς που είχες βρεθεί στο παρελθόν, θα ήσουν θετική; 

Με βρίσκουν θετική οι αναβιώσεις παλαιότερων επιτυχημένων σειρών, και θα εξαρτηθεί η επιτυχία τους από το πόσο φρέσκο προιόν μπορούν να παρουσιάσουν οι δημιουργοί του! Η παρέα των Παντρεμένων έχουν ψυχή ήταν η πρώτη που είχε συζητηθεί από το κανάλι για αναβίωση αλλά ναυάγησε λόγω … θανάτου του συγγραφέα της «επικής» σειράς, Λευτέρη Καπώνη!

Τι είναι αυτό που εν έτη 2019 σε γοητεύει ακόμα στο επάγγελμα σου και τι είναι αυτό που σε απωθεί;

Με απωθεί η έλλειψη σοβαρών παραγωγών  που θα αφοσιωθούν στα έργα που τους προτείνονται και που τα ξεπετάνε με μεγάλη προχειρότητα ( αναφέρομαι στο επιχειρηματικό κομμάτι της δουλειάς), και με κάνει να αγανακτώ, ενώ αντίθετα με γοητεύει η αφοσίωση και το πάθος όλων των ανθρώπων της Τέχνης που πολλές φορές ζουν φτωχά για το… θέατρο και μόνο!

Μέσα στην αβεβαιότητα του χώρου, χωράει ακόμα στη ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Πάντα υπάρχει χώρος για καινούρια και τολμηρά καλλιτεχνικά σχέδια ,κάθε σεζόν, αλλιώς τι; Από κει τρέφομαι και ψυχολογικά και υπαρξιακά αλλά και … κυριολεκτικά! Είναι η δουλειά μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Υπάρχει κάτι στα σκαριά;

Όπως είπα και πιο πάνω , έχω αρκετά σχέδια για το μέλλον σ’όλους τους τομείς ( θέατρο, σινεμά, τηλεόραση), μένει να δούμε ποιο απ’όλα θα επιτευχθεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ