Mon. Oct 2nd, 2023
Rate this post

Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης στο είδος του και ένας άνθρωπος που  δοκιμάζεται κάθε φορά σε νέα καλλιτεχνικά μονοπάτια τα οποία έχουν κριθεί άκρως επιτυχημένα από το κόσμο. 

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ταλαντούχος Νίκος Ζωιδάκης με αφορμή  τη μεγάλη περιοδεία της παράστασης Η Νεράιδα και το Παληκάρι στη Κρήτη αλλά και στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Bρεθήκατε αρκετούς μήνες στο Θέατρο Βroadway και στη παράσταση “Η νεράιδα και το παληκάρι”, μια δουλειά που αγάπήσε θερμά ο κόσμος ξανά και ξανά και  αυτή την περίοδο ετοιμάζει την δική της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έπειτα από την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας. Τι κρατάτε από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης;

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βάλαρη ο οποίος μου έδωσε αυτή την ευκαιρία την επιτυχία μιας θεατρικής παράστασης και να γευτώ τη συνύπαρξη στο σανίδι με θρύλους του θεάτρου όπως είναι ο Γ. Κωνσταντίνου και η Χ. Διαβάτη αλλά και να βρεθώ με 9 ακόμα ταλαντούχους ηθοποιούς και έναν αξιοζήλευτο θίασο.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι επίσημα σε μια σκηνή και σε ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας και οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι οι καλύτερες που μπορούσαν να υπάρχουν. Σε αυτή τη δουλειά βρέθηκα με μια παρέα ανθρώπων που ταιριάζουμε απόλυτα με όλους μας να ερχόμαστε στο θέατρο με μεγάλη χαρά. Αυτή τη χημεία πάνω στη σκηνή, την εισπράττει καθημερινά ο κόσμος και έτσι δημιουργείται ένα μοναδικό αλισβερίσι μεταξύ του κόσμου και της σκηνής.

Έπειτα από την πρώτη σας εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι τη φετινή σεζόν η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, θα ήσασταν ανοιχτός το επόμενο διάστημα σε μια νέα πρόταση που θα αφορούσε μια θεατρική παράσταση και ίσως και με κάποια στοιχεία πρόζας πέραν του τραγουδιού;

Aπό τα πρώτα μου βήματα στο χώρο διακρίνομαι ως ένας άνθρωπος που τολμάει και δοκιμάζεται σε άγνωστα πράγματα πέραν του δικού μου κλάδου αρκεί να πιστέψω ότι αυτό που θα μου προταθεί, μπορώ να το υποστηρίξω. Στη Νεράιδα και στο Παληκάρι η απάντηση μου ήταν κατευθείαν θετική διότι πρόκειται για ένα έργο που έχει γαλουχήσει και εμένα τον ίδιο αλλά και πολλές γενιές ακόμα και έχει να κάνει με τη κουλτούρα και τη παράδοση του τόπου μου. Για μένα η φετινή μου συμμετοχή στη παράσταση ήταν κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό που συνέβη στη ζωή μου.

Τα τελευταία χρόνια το κομμάτι της διασκέδασης δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό των προηγούμενων χρόνων καθώς λόγω της κρίσης στην οικονομία, ο κόσμος έχει μειώσει κατά πολύ την νυχτερινή του έξοδο. Πως βλέπετε εσείς την κινητικότητα του κόσμου τα τελευταία χρόνια στις εμφανίσεις σας;

Ο Έλληνας από τη φύση του είναι μερακλής και ακόμα και τον πόνο του, τον εκφράζει με το γλέντι, θέλοντας έτσι να ξεχάσει τα προβλήματα του. Η οικονομική κρίση σαφώς έχει επηρεάσει όλους τους τομείς και έναν παραπάνω την ίδια τη διασκέδαση αλλά και τα θέατρα. Στο θέατρο βέβαια λόγω των πιο προσιτών τιμών που επικρατούν στα εισιτήρια, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να δει μια αξιόλογη παράσταση και τον καλλιτέχνη που αγαπάει πολύ και τον οποίο δύσκολα θα παρακολουθούσε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Πόσο εύκολο ήταν για εσάς ως καλλιτέχνης να προσαρμοστείτε στη νέα εποχή των πραγμάτων με τις δυο μέρες εργασίας ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχατε ζήσει στιγμές που δουλεύατε 7 μέρες την εβδομάδα;
Πιστεύω πολύ στο “όπως τον βρίσκεις τον καιρό, πρέπει να τον αρμενίζεις” διότι ότι ισχύει για έναν σε αυτό το τόπο, ισχύει για όλους. Όταν πνίγεται ένα καράβι, ποτέ δε μένει έξω από το βυθό το κατάρτι.

Πόσο πολύ σας απασχολούν οι κριτικές που θα γραφτούν για τη δουλειά σας;

Μπαίνω συχνά και διαβάζω τις κριτικές που θα γραφτούν από τους κριτικούς της δουλειάς αλλά και από τον ίδιο το κόσμο. Είμαι χαρούμενος με τις κριτικές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομα μου διότι είναι πολύ πιο εύκολο να βγει στις μέρες μας στη σκηνή ένας τραγουδιστής του “πανελλαδικού” ρεπερτορίου παρά ένας που πρεσβεύει ένα συγκεκριμένο είδος. Η αποδοχή του κόσμου από ότι φάνηκε και από τις κριτικές του ήταν πολύ θετική.

Σίγουρα δεν γίνεται κάθε φορά να πετύχεις το 100% της αποδοχής αλλά όταν έχεις κοντά σου ένα αρκετά μεγάλο μέρος, είναι κάτι πολύ θετικό. Εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά την οποία αγαπάει πολύ και δεν προσπαθεί πάντα για το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι η απάντηση της προσέλευσης του κόσμου όλο αυτό το διάστημα και η αποδοχή του στη δουλειά μας είναι η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας μας.


Βιώσατε ποτέ μια είδους κατηγοριοποίηση ως προς το πρόσωπο σας από το κόσμο ή από τον ίδιο το χώρο, βάζοντας σας μια συγκεκριμένη ταμπέλα;

Δεν αντιμετώπισα ποτέ μου κατηγοριοποίηση στη δουλειά μου. Ίσα ίσα είμαι από τους ελάχιστους από τη δική μου γενιά και το είδος μουσικής που έχω τολμήσει πολλά και διαφορετικά πράγματα στη δουλειά μου. Η λογική μου απέναντι στα πράγματα και το είδος το οποίο πρεσβεύω μπορούν να σταθούν δίπλα σε όλα τα είδη μουσικής. Το θετικό στις συνεργασίες μου με άλλους καλλιτέχνες είναι ότι δεν ανταγωνίζομαι τους άλλους ούτε οι ίδιοι εμένα.

Όταν βιώσατε την μεγάλη δημοφιλία ως προς το πρόσωπο σας και η δουλειά σας έγινε γνωστή σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, πως καταφέρατε να μην χάσετε τον έλεγχο και να μην “την δείτε”;

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου συμβεί όταν είσαι νέος στο χώρο. Τώρα πια έχω μεγαλώσει και δεν με αφορά αυτή η κατάσταση. Όταν έχεις φτάσει σε μια μεγάλη ηλικία και δεν έχεις καταφέρει να κατασταλάξεις τι θέλεις μέσα σου, τότε έχεις χάσει μια και καλή το παιχνίδι. Συνήθως τα άτομα που έχουν παλέψει βήμα-βήμα στη δουλειά τους και το παλεύουν μέχρι και σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να τους αγγίξει το συναίσθημα της έπαρσης.

Μακάρι να έχουν όλη την ευλογία και την ευτυχία να κάνουν αυτό που αγαπούν πραγματικά όπως κάνω και εγώ. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που κάνω αυτό που αγαπώ και μπορώ να τολμώ διαφορετικά πράγματα στη δουλειά μου χωρίς ταμπέλες.


Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η παράσταση “Η Νεράιδα και το Παληκάρι” θα βρίσκεται από τις 19 του μηνός μέχρι και τις 24, στο νησί της Κρήτης με τα εισιτήρια να έχουν σχεδόν εξαντληθεί και με το κόσμο να αδημονεί πως και πως αυτή τη μεγάλη συνάντηση με ένα τρομερό γλέντι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε και στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από τις 29/3 στο Radio City για λίγες παραστάσεις. Γίνονται κάποιες συζητήσεις για μια καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Όσον αφορά τα μουσικά μου σχέδια τον Οκτώβρη θα πραγματοποιήσω μια περιοδεία σε Αμερική και Αυστραλία κάνοντας τις δικές μου ζωντανές εμφανίσεις. Τέλος την περίοδο του Πάσχα θα κυκλοφορήσει μέσα από την Heaven Music, μια πολύ όμορφη συνεργασία που έχω κάνει με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη και τον Γιάννη Καψάλη για την οποία είμαστε και οι 3 πολύ υπερήφανοι. Τη περσινή σεζόν είχαμε παρουσιάσει οι 3 μας ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τίτλο “Όλη η Ελλάδα αγκαλιά” το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και επίσημα σε μια ολοκληρωμένη δουλειά. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζομαι εύκολα αλλά μου αρέσει να συνυπάρχω με όλους. Δεν μου αρέσει να μπαίνω στο κομμάτι των άλλων αλλά να παίρνω και να δίνω μέσα από τις συνεργασίες που κάνω.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.