Wed. Jan 19th, 2022
Rate this post

Ανήκει στη κατηγορία των ηθοποιών που μας έχουν χαρίσει μοναδικές ερμηνείες όλα αυτά τα χρόνια σε σπουδαίες δουλειές οι οποίες έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο θεατρικό, τηλεοπτικό αλλά και κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ξεχωριστή Δήμητρα Στογιάννη με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “8 γυναίκες κατηγορούνται” το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Αργώ με μεγάλη επιτυχία, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και  στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Τι είναι αυτό που έχεις λάβει μέχρι τώρα από το ταξίδι της παράστασης “8 γυναίκες κατηγορούνται” στο Θέατρο Αργώ; 
 
Καταρχάς είναι αυτό που λες κι εσύ. Ταξίδι. Ένα υπέροχο ταξίδι αναζήτησης. Ένα κυνήγι θησαυρού. Και στην πορεία προς τον μεγάλο θησαυρό, που είναι το άρτιο αποτέλεσμα που απολαμβάνουν οι θεατές κάθε βράδυ, συναντούμε παράπλευρους θησαυρούς. Μικρά διαμαντάκια που κρύβονται στο κείμενο και που μόνο με την ουσιαστική τριβή μ´ αυτό αποκαλύπτονται, πολύτιμες συναναστροφές μ´ αυτές τις υπέροχες κυρίες που κάθε βράδυ δίνουμε μαζί τη μάχη μας για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και ανεκτίμητες στιγμές ικανοποίησης όταν οι θεατές μας μεταφέρουν τη χαρά και την πληρότητά τους, παρακολουθώντας αυτή την παράσταση. 

Πως είναι να συνεργάζονται 8 γυναίκες επί σκηνής; 

Δε μου είχε ξανασυμβεί κι ομολογώ πως το βρίσκω υπέροχο. Ίσως επειδή πρόκειται για τις συγκεκριμένες οκτώ. Στο καμαρίνι ακούγονται συνεχώς ιστορίες, γέλια αλλά και συζητήσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου οι οποίες μας πάνε πιο μπροστά. 
 
 
Πως κρίνεις τη πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια; Η υπερπληθώρα των θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα είναι κάτι που σε αγχώνει; 
 
Η αλήθεια είναι πως το τοπίο είναι πια κάπως χαοτικό. Δηλαδή συμβαίνουν πολύ αξιόλογες παραστάσεις αλλά μέσα σ´ αυτή την υπερπροσφορά, πρέπει κανείς να ψάξει περισσότερο απ´όσο παλιότερα για να καλύψει την καλλιτεχνική του ανάγκη. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα έχει αξιόλογους ηθοποιούς, σκηνοθέτες αλλά και ικανούς συντελεστές ώστε να στηρίξουν την καλλιτεχνική ομάδα που θα δώσει άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 
 
Τη φετινή περίοδο σε συναντάμε και στους τηλεοπτικούς δέκτες με την συμμετοχή σου στο Σόι σου. Πως βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο  με τη μυθοπλασία να είναι εμφανώς ανανεωμένη σε πολλά κανάλια;
 
Αυτό είναι κάτι αισιόδοξο κι ενθαρρυντικό. Το ότι επανακάμπτει η ελληνική μυθοπλασία μετά από αυτή την μακρά περίοδο υπολειτουργίας. Είμαι σίγουρη πως οι θεατές θα αγκαλιάσουν τις ελληνικές σειρές παρόλο που υπάρχει ένας μεγαλύτερος πια ανταγωνισμός με τις ξένες σειρές, στις οποίες οι θεατές έχουν πια πιο εύκολη πρόσβαση σε πληθώρα από αυτές, μέσα από τα συνδρομητικά κανάλια. 
 
 
Είσαι από τις ηθοποιούς που ο κόσμος έχει αγαπήσει επίσης θερμά μέσα από τους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς σου ρόλους οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί μέχρι και σήμερα. Η αναγνωρισιμότητα της τηλεόρασης σε βοήθησε στα θεατρικά σου βήματα;
Σ´ εμένα έγινε κάπως αντίστροφα. Η πορεία μου ξεκίνησε από το θέατρο, και κάποιες περιόδους συνέβη και η τηλεόραση και το σινεμά που είναι αναμφισβήτητα πολύ δυνατά μέσα τα οποία βοηθούν να διαδοθεί η φήμη και η δουλειά σου. 

Ένιωσες ποτέ κατηγοριοποίηση από το κόσμο σε κάτι συγκεκριμένο; 

Ο κόσμος που μου μιλά συνήθως αναφέρεται σε συγκεκριμένες δουλειές μου και δείχνει ικανοποιημένος από αυτές. Κάποιοι μου έχουν πει ότι θα ήθελαν να με δουν και σε πιο δραματικούς ρόλους. Εγώ συνήθως είμαι παρούσα σ´ αυτό που μου συμβαίνει κάθε φορά και υπηρετώ με όλες τις δυνάμεις μου. Αφήνω δηλαδή τη ζωή ν’ αποφασίσει για μένα και αυτή αποφασίζει τις πιο συμφέρουσες προτάσεις. Ας αποφασίσει αυτή λοιπόν τα επόμενα μου βήματα. 
 
Από τη στιγμή που μπήκε η οικογένεια στη ζωή σου τι άλλαξε  στο τρόπο που βλέπεις τα πράγματα στη δουλειά σου και στις προτάσεις που δέχεσαι;
 
Σίγουρα άρχισα να γίνομαι πιο αυστηρή στις επιλογές μου. Προτεραιότητα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου, επομένως η αποδοχή των προτάσεων γίνεται με μεγαλύτερη φειδώ.
 
 
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει ακόμα και σήμερα στο επάγγελμα? 
 
Βρίσκω πάντα συναρπαστική τη διαδικασία να ενσωματωθεί κανείς σ´ έναν καινούριο ρόλο. Να εξερευνήσει τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία αυτού του ανθρώπου στου οποίου τη ζωή εισβάλλει ο ηθοποιός. Να ψάξει το βιογραφικό του ρόλου, από τα παιδικά του χρόνια ως το σήμερα αλλά και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. Τι μεγάλο προνόμιο, οι ηθοποιοί να ταξιδεύουμε στο χρόνο και να βιώνουμε άλλες εποχές και να ζούμε για λίγο άλλες ζωές…
 
 
 

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Υπάρχει κάτι στα σκαριά; 
 
Σίγουρα συνεχίζουμε το “ΤΑΚΙΜ- KΑΦΕ ΑΜΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ!” με τον Λάμπρο Λιάβα στα κείμενα της παράστασης και στην παρουσίαση. Τέλη Μαίου θα βρεθούμε στην Κύπρο και  κάποιες επιλεγμένες παραστάσεις στην Ελλάδα. Επίσης, συνεχίζω με κάποια guest στο “Σόι σου” και βέβαια οι “οκτώ γυναίκες κατηγορούνται” συνεχίζουν μέχρι και την Κυριακή των Βαίων, 21 Απριλίου στο Θέατρο Αργώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ