Tue. Mar 21st, 2023
Rate this post

Aπό τις ηθοποιούς που ο κόσμος έχει αγαπήσει σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια  μέσω των τηλεοπτικών αλλά και θεατρικών  της ρόλων οι οποίοι κάθε φορά αποτελούν και μια νέα πρόταση στον καλλιτεχνικό χώρο. 

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ξεχωριστή Μαρία Φιλίππου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Tι είναι αυτό που κρατάτε απ’ το ταξίδι της παράστασης “ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”;

Η παράσταση απ’ όταν ξεκίνησε την πορεία της για πρώτη φορά αποτέλεσε για μένα ένα όνειρο. Όταν ο Α. Ρήγας μου πρότεινε τον ρόλο της Ματούλας, ένιωσα μεγάλη χαρά διότι πρόκειται πια για μια κλασσική κωμωδία και ένα κλασσικό νεοελληνικό έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος διανύει την 11η του σεζόν στα θεατρικά δρώμενα. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκινάει με άξονα το φαινόμενο της αρχαιοκαπηλίας καταλήγοντας στο κομμάτι των χρημάτων.

Οι άνθρωποι που επένδυσαν μόνο σε υλικά αγαθά μέσα από τη κρίση έχουν χάσει τη ταυτότητα τους και περνούν πολύ δύσκολες στιγμές καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό συμβαίνει διότι η ψυχή τους δεν έχει μια αφετηρία και έτσι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις ήρεμα. Στο έργο διακρίνουμε ανθρώπους οι οποίοι στη προσπάθεια τους να κερδίσουν συνεχώς πράγματα, μεταμορφώνονται σε “τέρατα” κάνοντας αυτά που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να κάνει. Θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη κωμωδία, αναθεωρείς καταστάσεις και φεύγεις πιο πλούσιος αλλά και καλύτερος άνθρωπος. Από το έργο κρατώ υπέροχες συνεργασίες αλλά και ένα συγγραφικό δίδυμο το οποίο αγαπώ πολύ και το οποίο με έχει τιμήσει αρκετά στο παρελθόν καθώς μου έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που για ακόμη μια φορά μου δώθηκε η ευκαιρία να δουλέψω με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο κώδικα.

Σας αγχώνει όταν βρίσκεστε σε μια παράσταση η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της έχει χαρακτηριστεί “sold-out”;

Είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή. Το ότι σήμερα καταφέρνεις μέσα από ένα τόσο σημαντικό έργο να δίνεις χαρά στο κόσμο και να τον κάνεις να γελάσει, είναι μεγάλη ευλογία και κάτι πολύ σημαντικό. Μέσα από αυτό ο καθένας βρίσκει το δικό του νόημα. Από την αρχή του ταξιδιού με τις πρόβες μέχρι και σήμερα περνάμε υπέροχα και έχουμε αγαπηθεί πολύ ως θίασος. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν περνάς καλά στη κωμωδία, δεν θα περάσει καλά ούτε το κοινό.

Έχετε περάσει από το χώρο της τηλεόρασης όλα αυτά τα χρόνια μέσα από σπουδαίες παραγωγές και με ρόλους που μέχρι και σήμερα παραμένουν διαχρονικοί στα μάτια των τηλεθεατών. Φέτος συνεχίζετε τηλεοπτικά στο Έλα στη θέση μου στον Alpha. Πως βλέπετε το φετινό τηλεοπτικό πεδίο; Είστε αισιόδοξη για τη πορεία της μυθοπλασίας;

Υπήρξα πολύ τυχερή στις τηλεοπτικές μου δουλειές. Το γεγονός ότι η μυθοπλασία αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει τα πάνω της, είναι κάτι πολύ ευχάριστο για όλους μας. Παρότι πιστεύω επί της ουσίας ότι υπάρχει χώρος για όλους, κάπου υπάρχει ένα κομμάτι που δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ και με κάνει να προβληματίζομαι για το τι βλέπουν τα παιδιά μας στο γυαλί. Πολλές φορές έχω ανοίξει τη τηλεόραση μου και δεν έχω κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσω και έτσι ανατρέχω σε τωρινές σειρές ή του παρελθόντος. Δυστυχώς αυτό το πρόχειρο κομμάτι που επικρατεί στους δέκτες μας, έχει λάβει ένα πολύ μεγάλο μέρος από το σύνολο της τηλεόρασης. Προσωπικά δεν είμαι της άποψης του ” να μην υπάρχει αλλά να λάβει τη θέση που του αναλογεί”.

 Το Έλα στη θέση μου είναι μια σειρά που έχει αγαπηθεί θερμά από το κόσμο και αυτό δεν είναι τυχαίο διότι οι ήρωες είναι αναγνωρίσιμοι στους τηλεθεατές. Η σειρά είναι πολύ επίκαιρη  διότι μιλάει για το στοιχείο του πλούτου και της φτώχιας αλλά και για το πως διαχειρίζεται ο καθένας τη κάθε κατάσταση. Υποδύομαι μια γυναίκα η οποία φέρει το καλό στοιχείο με την παρουσία της και θυμίζει αρκετά τη τάξη των παλιών επιχειρηματιών η οποία με τον καλό τρόπο και την ωραία διάθεση προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Για μένα η Αιμιλία είναι η Ελλάδα ολόκληρη καθώς προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα μιας εταιρίας που καταρρέει και μιας οικογένειας που προσπαθεί να ισορροπήσει τα δεδομένα της.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι σειρές που αγαπήθηκαν θερμά από το κοινό στο παρελθόν όπως είναι το Λόγω Τιμής και το Καφέ της Χαράς, επιστρέφουν στους τηλεοπικούς μας δέκτες με νέα επεισόδια. Εσείς θα ήσασταν θετική σε μια πρόταση να βρεθείτε σε μια σειρά που συμμετείχατε στο παρελθόν και η οποία αναβιώνει με ένα reunion τη σημερινή εποχή;

Ένα τέτοιο εγχείρημα για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να πληρεί κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές και πιστεύω ότι οι 2 σειρές έχουν αυτά τα στοιχεία για να επιστρέψουν στο τηλεοπτικό πεδίο. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να δω την συνέχεια αυτών των σειρών διότι μιλάμε για σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κόσμο και οι οποίες θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον όσον αφορά το πως θα εξελιχθεί η ιστορία στο σήμερα.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το στήσιμο των συγκεκριμένων σειρών είναι επαγγελματίες στο χώρο και δεν θα έκαναν ποτέ κάτι που δεν θα ήταν ισάξιο με το προηγούμενο. Αν μου γινόταν μια ανάλογη πρόταση, θα την εξέταζα προσεκτικά και θα επιθυμούσα να πληρεί τις απαραίτητες συνθήκες.

Πως νιώθετε όταν σας συναντάει ο κόσμος και σας μιλάει για παλαιότερους σας ρόλους στο γυαλί όπως αυτοί στο “Εμείς και εμείς” και στους “Στάβλους της Εριέτας Ζαίμη” οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί μέχρι και σήμερα;

Όταν ο κόσμος μου μιλάει για παλαιότερες μου δουλειές τις οποίες παρακολουθεί μέχρι και σήμερα, νιώθω μεγάλη χαρά διότι ένα μέρος της δουλειάς μου παραμένει διαχρονικό και αγαπητό στις επιλογές του κοινού. Δεν ένιωσα ποτέ μου καμία ενόχληση ως προς αυτό το κομμάτι παρά μόνο χαρά και ευχαρίστηση.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που ακόμα σας γοητεύει στη δουλειά σας;

Αρχικά αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και είμαι πολύ τυχερή που τη μοιράζομαι με ανθρώπους που έχω τον ίδιο κώδικα. Αυτό που με μαγεύει πάντα είναι το πως από ένα χαρτί με ένα κείμενο, εσύ καλείσαι να κάνεις ζωή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Όποιο ρόλο και να παίζω, δανείζω την όψη μου και την ψυχοσύνθεση μου και προσπαθώ να την προσαρμόσω μέσα σε αυτό που μου ζητείται βάση των δεδομένων του ρόλου. Η διαδικασία των προβών και της πρεμιέρας παραμένει κάτι πολύ μαγευτικό μέχρι και σήμερα.

Πως διαχειρίζεστε τις κριτικές που θα γραφτούν σήμερα για εσάς και τη δουλειά σας σε σχέση με τα πρώτα βήματα στη καριέρα σας;

Πρώτα από όλα κάνω μια δουλειά στην οποία εκτίθεμαι και είναι θεμιτό σε κάποιους να αρέσω και σε κάποιους πάλι όχι. Διαβάζω πάντα τις κριτικές που γράφονται. Πάντα λαμβάνω υπόψιν μου την όποια κριτική ( καλόβουλη- κακόβουλη) διότι για να γραφτεί κάτι, σημαίνει ότι και εγώ έχω δώσει ένα πάτημα σε κάποιον. Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε κριτική. Δεν θα υπακούσω τυφλά μια κριτική αλλά θα τη λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου.

Χωράει ακόμα στη ζωή σας ένα ακόμα καλλιτεχνικό όνειρο;

Αυτό που ονειρεύομαι είναι ωραίες συνεργασίες με το ταξίδι να μοιράζεται και να περνώ όμορφα επί σκηνής. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι να κάνω ωραίες συνεργασίες. Δεν θέλω να κάνω μια δουλειά απλώς για την ευκολία των πραγμάτων αλλά μια δουλειά που θα περάσω καλά μέσα σε αυτή. Αν περάσω όμορφα μέσα σε μια δουλειά, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θα μεταφερθεί και στο κόσμο.

Έχω κάτι στο μυαλό μου το οποίο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και το οποίο δουλεύω μέσα μου. Όταν νιώσω ότι είμαι 100% σίγουρη γι’ αυτό, θα το προχωρήσω και θα το ανακοινώσω.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.