Wed. Feb 1st, 2023
Rate this post

Μια  εκπληκτική καλλιτέχνης αλλά και μια αξιόλογη προσωπικότητα που δεν έχει χάσει στιγμή την σπιρτάδα, την θετικότητα και την ευγένεια της μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της καλλιτεχνικής της διαδρομής.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ξεχωριστή Σόφη Ζαννίνου με αφορμή το επιτυχημένο έργο  Τι Τραβάμε Κι Εμείς Οι Μάνες το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Χυτήριο, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Διανύετε αρκετούς μήνες στο Θέατρο Χυτήριο και στο έργο Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες”, σε μια κωμωδία που ο κόσμος έχει αγαπήσει θερμά όλο αυτό το διάστημα. Τι είναι αυτό που κρατάτε από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης;

Σε αυτή τη δουλειά περνάω υπέροχα! Ευτυχώς έχω πλέον δώσει το δικαίωμα στον εαυτό μου να επιλέγω δουλειές στις οποίες ξέρω ότι θα περάσω καλά. Τη φετινή σεζόν ζω μια πολύ όμορφη συνεργασία με όλους τους συναδέλφους και βρίσκομαι σε μια παράσταση άκρως επιτυχημένη η οποία με καλύπτει τόσο καλλιτεχνικά όσο και συναισθηματικά. Ο καλλιτέχνης επιθυμεί συνεχώς να γεμίζει το συναίσθημα του και να νιώθει καλά με τον εαυτό του.

Προσωπικά μετά από αρκετά χρόνια πορείας στο χώρο έχω δώσει το δικαίωμα στον εαυτό μου να λέω όχι σε πολλά πράγματα και να κατευθύνομαι εκεί που θα περάσω καλά.

Έπειτα από την περσινή επιτυχία στο Τoc- Toc επιστρέφετε με έναν εξίσου ιδιαίτερο ρόλο στο Θέατρο Χυτήριο.

Με ενδιαφέρουν οι ρόλοι που έχουν πραγματικά κάτι να πουν γι’ αυτό επιλέγω δουλειές που θα περάσω η ίδια πολύ καλά.

Πως βλέπετε τη πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια με την είσοδο πολλών και διαφορετικών θεατρικών σκηνών στην Αθήνα;

Θεωρώ ότι οι καλές δουλειές πάντα επιβραβεύονται και αντίστοιχα οι όχι και τόσο καλές ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Προσωπικά νιώθω ευτυχής που τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε δουλειές που κρίθηκαν άκρως επιτυχημένες από το κόσμο.

Μπήκατε ποτέ στη λογική να πείτε το ναι σε μια δουλειά βάση της κινητικότητας του κόσμου και της μόδας της εποχής;

Όχι ποτέ μου δεν σκέφτηκα με αυτό το τρόπο. Πάντα ήθελα να βρίσκομαι σε δουλειές που θα περάσω αρμονικά σαν άνθρωπος πρώτα και μετά σαν ρόλος. Πάντοτε έδειχνα μεγάλο ενδιαφέρον στους συντελεστές μιας δουλειάς αλλά και στο καλλιτεχνικό της κομμάτι με το οικονομικό να ερχόταν πάντα τελευταίο. Πάντα πηγαίνω με καλή πρόθεση σε μια δουλειά γι’ αυτό δεν έχω συναντήσει ποτέ μου ανταγωνισμό στο επάγγελμα. Πηγαίνω πάντα με καλή πρόθεση και η τύχη με έχει βοηθήσει να μην έχω εισπράξει αρνητικά συναισθήματα.


Έχετε περάσει εξίσου καλά και στο χώρο της τηλεόρασης έχοντας λάβει μεγάλη αγάπη από το κόσμο. Πως βλέπετε το φετινό τηλεοπτικό πεδίο; Tι ξεχωρίζετε κάνοντας ένα ζάπινγκ;

Παρακολουθώ συχνά το Master Chef διότι μου αρέσει να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους στο γυαλί οι οποίοι προσπαθούν για τα όνειρα τους. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι έχει μια αξιοκρατία στη βάση του με τον καλό να επιβραβεύεται για το κομμάτι που έχει παρουσιάσει.
Λόγω του φόρτου εργασίας δεν μπορώ να παρακολουθήσω διάφορες σειρές αλλά μαθαίνω ότι παρουσιάζονται αξιόλογες δουλειές.

Φέτος βρίσκομαι τηλεοπτικά στο Για πάντα παιδιά στο Open Tv και χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι κομμάτι της διότι η όλη ομάδα είναι εκπληκτική. Από αυτή τη δουλειά κρατάω τη νεανικότητα και το κέφι των νέων παιδιών τα οποία με κάνουν πολύ ευτυχισμένη.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που ακόμα σας γοητεύει στο επάγγελμα;

To παίζω περιέχει δυο λέξεις, το παιδί και τη ζωή και εμένα προσωπικά με ευχαριστεί να παίζω. Ο καλλιτέχνης δεν έχει ηλικία με τρανή απόδειξη την Κ. Μαρινέλλα η οποία τραγουδάει μέχρι και σήμερα και γοητεύει τα πλήθη σε κάθε της εμφάνιση. Με ενδιαφέρει να παίζω συνεχώς και αυτό το παιχνίδι είναι κάθε βράδυ ένα διαφορετικό ντέρμπι και αυτό γιατί κάθε φορά συναντάς ένα διαφορετικό κόσμο.

Ο πατέρας μου έλεγε ότι όποιος στα καλά καθούμενα ανεβαίνει σε ένα πιο ψηλό σημείο και λέει διάφορα για να τον δουν οι άλλοι που βρίσκονται από κάτω, δεν είναι στα καλά του εντελώς. Οι ηθοποιοί και οι πολιτικοί το κάνουν αυτό με τους  ηθοποιούς να βρίσκονται στη σκηνή που είναι ψηλά και με τους πολιτικούς να βρίσκονται στα μπαλκόνια με την διαφορά ότι οι πρώτοι με τη τρέλα τους προσφέρουν χαρά ενώ οι πολιτικοί συνήθως δίνουν πίκρα. 

Όλα αυτά τα χρόνια είχα τη μεγάλη τύχη αλλά και ευκαιρία να δουλέψω και να ζήσω πλάι σε όλα τα μεγάλα θηρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου όπως ήταν ο Κ. Χατζηχρήστος, ο Β. Αυλωνίτης, ο Θ. Βέγγος, η Γ. Βασιλειάδου, ο Ν. Ρίζος, ο Μ. Φωτόπουλος, ο Ν. Σταυρίδης, ο Α. Σακελλάριος καθώς και με όλα τα μυθικά πρόσωπα της εποχής από τους σκηνοθέτες, τους χορογράφους και τους μαέστρους οι οποίοι αποτελούν μεγάλη προίκα για μένα. Αυτή είναι η προίκα μου…ότι τους έζησα…


Πόσο εύκολο ήταν να κρατήσετε ακέραιη τη προσωπικότητα σας μέχρι και σήμερα;

Αυτό ήταν ένα κομμάτι που είχα απομυθοποιήσει από πολύ μικρή ηλικία. Έχω ξεχωρίσει τη Σοφία από την Ζαννίνου. Με το που κλείνει η αυλαία και κατευθύνομαι προς το σπίτι μου, δεν κουβαλώ τίποτα από το κομμάτι της δουλειάς μου. Είμαι απευθείας η εργαζόμενη γυναίκα και η μητέρα όπως είναι κάθε Ελληνίδα και δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό στη ζωή μου. Βρίσκομαι από μικρή ηλικία σε αυτή τη δουλειά και δεν ένιωσα ποτέ ότι κάποια στιγμή το χάνω και νιώθω κάποια άλλη.

Η επιτυχία όπως και η ευτυχία είναι μια μικρή πεταλούδα που κάθεται για λίγο στον ώμο του καθενός και μετά κατευθύνεται στον επόμενο. Αν η επιτυχία ήταν δεδομένη, θα πλήρωναν όλοι αμέτρητα λεφτά και έτσι θα ήμασταν όλοι επιτυχημένοι. Στη δική μας τη δουλειά μπορεί μετά από μια τεράστια επιτυχία την επόμενη σεζόν να βρεθείς εκτός διότι είτε σου τραβούν το σκαλοπάτι είτε ολόκληρη τη σκάλα. Όταν με ρωτούν τι συμβουλεύω τα νέα παιδιά, απαντώ ότι δεν τους συμβουλεύω τίποτα διότι αν είχα το μυστικό της επιτυχίας, θα το είχα καρπωθεί πρώτη. Δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας με τον καθένα να παλεύει για το δικό του δρόμο και ο καθένας έχει τη τύχη που του αναλογεί.

Πιστεύετε ότι σήμερα υπάρχουν αξιόλογες κριτικές;

Bεβαίως υπάρχουν κριτικοί οι οποίοι γράφουν υπέροχες αλλά και εποικοδομητικές κριτικές οι οποίες έχουν στόχο να βελτιώσουν τον καλλιτέχνη. Από την άλλη υπάρχουν και οι ανώνυμες κριτικές οι οποίες γράφουν ότι τους εξυπηρετεί καλύτερα χωρίς να εμπεριέχουν καμία ουσία.
Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει κακές κριτικές για τη δουλειά μου και στη περίπτωση που λάμβανα μια τέτοια κριτική θα την εξέταζα προσεκτικά. Συνήθως δεν διαβάζω συχνά κριτικές. Καταλαβαίνω από το κόσμο πόσο καλή ήμουν. Πολλές φορές έρχονται και μου λένε θετικά σχόλια για τη δουλειά μου αλλά εγώ μέσα μου ξέρω πολύ καλά αν εκείνο το βράδυ έδωσα σε ικανοποιητικό βαθμό ή όχι.

Κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια ή επικεντρώνεστε στην ατζέντα του παρόντος και της δουλειάς που έχετε κάθε φορά μπροστά σας;

Δεν κάνω ποτέ σχέδια. Περιμένω πάντα τη καλή μου τύχη η οποία μέχρι τώρα μου έχει φερθεί εξαιρετικά να μου φανερώσει το επόμενο μου βήμα. Πότε μου δεν κοιτάω το χτες. Ένας φίλος μου σε μια συζήτηση μας, με ρώτησε κάποτε “μεγαλώνοντας και κοιτώντας πίσω δεν νιώθεις να αλλάζει κάτι βιολογικά;” με εμένα να του απαντώ ότι δεν κοιτώ ποτέ πίσω για το τι έχω κάνει αλλά κοιτάω μπροστά για το τι θα κάνω. Είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτά που έχουν έρθει στη ζωή μου μέχρι στιγμής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ