Fri. Mar 31st, 2023
Rate this post

Είναι μια από τις πολύ αγαπημένες ηθοποιούς  του κοινού η οποία μετράει στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια σπουδαίες συνεργασίες στο θεατρικό σανίδι αλλά και ξεχωριστούς ρόλους στο γυαλί οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί μέχρι και σήμερα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Μια πολύ γλυκιά παρουσία η οποία σου κεντρίζει το ενδιαφέρον από τη πρώτη στιγμή για τον ιδιαίτερο της λόγο και για την ξεχωριστή πάστα που έχει ως άνθρωπος.

Η αγαπημένη Κωνσταντία Χριστοφορίδου με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Πουλιά στον Αέρα” το οποίο παρουσιάζεται την φετινή σεζόν στο Θέατρο Αλίκη, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Την φετινή σεζόν ο κόσμος σε απολαμβάνει στο Θέατρο Αλίκη και στο έργο Πουλιά στον Αέρα. Τι είναι αυτό που έχεις λάβει από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης;

Aπό αυτή τη δουλειά έχω λάβει μεγάλη χαρά. Παρότι οι πρόβες είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι για έναν ηθοποιό, έχω να πω ότι οι φετινές πρόβες ήταν από τις πιο δημιουργικές στη ζωή μου και ευγνωμονώ τον Νίκο Μαστοράκη διότι μου έδωσε μεγάλη χαρά. Αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω έναν ρόλο τον οποίο σίγουρα δεν θα μου έδινε κανένας άλλος και σίγουρα είδε κάτι διαφορετικό πάνω μου. Ως ηθοποιός ένιωσα μεγάλη δημιουργία κατά τη διάρκεια των προβών καθώς είχαμε μια φοβερή συνεργασία και με τους συναδέλφους μου αλλά και με τον ίδιο τον σκηνοθέτη της παράστασης.

Η φετινή συνεργασία αποτελεί μια ευτυχής συγκυρία για μένα καθώς βρέθηκα με ανθρώπους που ήθελα πάντα να δουλέψω όπως είναι ο Χ. Χατζηπαναγιώτης τον οποίο θαύμαζα πάντα και ο οποίος κάθε μέρα αποτελεί σχολή για μένα όπως και η Β. Σταυροπούλου με την οποία είχαμε τη τύχη να συνεργαστούμε μόνο τηλεοπτικά στις 7 Θανάσιμες Πεθερές αλλά ποτέ θεατρικά και την οποία εκτιμώ πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι είναι ένας και ένας και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι αυτό το καλό κλίμα που επικρατεί, παρουσιάζεται και στο κόσμο.

Πως βλέπεις τη πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια με την υπερπληθώρα των θεατρικών παραγωγών στην Αθήνα; O μεγάλος αριθμός των σκηνών είναι κάτι που σε αγχώνει ως καλλιτέχνη;

Aυτό αποτελεί μόνο κάτι θετικό.Είναι πολύ όμορφο που παρουσιάζονται τόσο διαφορετικά πράγματα στο θέατρο γιατί αυτό δίνει και περισσότερες επιλογές στο κόσμο. Θεωρώ ότι η Αθήνα έχει να προσφέρει και καλό θέατρο και αυτό είναι καλό και για τους θεατές αλλά και για τους ηθοποιούς οι οποίοι μέσω νέων ομάδων παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κόσμο. Υπάρχει πάντα ένα θεατρόφιλο κοινό που ξέρει εξαρχής τι θα επιλέξει και κατευθύνεται σε σκηνές που έχουν μια παράδοση στα έργα που ανεβάζουν. Από την άλλη υπάρχουν και οι νέες ομάδες οι οποίες φέρνουν πιο κοντά το νέο κόσμο στο θέατρο αλλά και οι κεντρικές σκηνές. Με αυτό το τρόπο μοιράζεται πολύ όμορφα ο κόσμος και έτσι υπάρχουν όλα στις επιλογές του.


Είναι εύκολο να πεις τη σημερινή εποχή όχι σε μια δουλειά;

Φυσικά και δεν είναι καθόλου εύκολο με τον καθένα από μας να έχει και τα προσωπικά αλλά και τα καλλιτεχνικά του όρια καθώς δεν μπορεί ο καθένας να κάνει τα πάντα. Αυτό έχει να κάνει με τη προσωπική άποψη του καθενός για τα πράγματα.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και με ρόλους οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί μέχρι και σήμερα. Πως βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο με την ενίσχυση της μυθοπλασίας στους δέκτες μας;

Γενικά ως άνθρωπος είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και προσπαθώ πάντα να βρω το θετικό μέσα από κάτι που έχω περάσει. Το θετικό είναι ότι φέτος έχουν ανεβεί πολύ οι σειρές ενώ τα ριάλιτι προγράμματα δεν έχουν την ανάλογη πορεία, κάτι που με κάνει να χαίρομαι ιδιαίτερα. Ο κόσμος πάντα επιθυμούσε τη μυθοπλασία στη ζωή του απλώς η τηλεόραση αποφάσιζε με καθαρά εμπορικούς ρυθμούς. Όταν οι ιθύνοντες καταλάβουν ότι η ροή των πραγμάτων είναι πιο κοντά στη μυθοπλασία, τότε θα γίνουν ξανά αξιόλογες δουλειές.

Στον ελεύθερο σου χρόνο και στο ζάπινγκ που θα κάνεις, υπάρχει κάτι το οποίο ξεχωρίζεις;

Λόγω του ελάχιστου χρόνου δεν έχω προλάβει να δω μια ολόκληρη σειρά παρά μόνο διάφορα αποσπάσματα. Μου αρέσει πολύ το Πέτα τη Φριτέζα του Αντ1 με τον Γ. Μπέζο αλλά και ο Αστέρας Ραχούλας το οποίο ξεχώρισα τα προηγούμενα χρόνια. Αγαπώ πολύ τη τηλεόραση γιατί έχω λάβει μεγάλη αγάπη από το κόσμο και έχω περάσει μοναδικά σε όλες τις δουλειές που έχω συμμετάσχει.

Στη μεγάλη περιοδεία που έκανα πριν 2 χρόνια με τη παράσταση Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή, συνειδητοποίησα την μεγάλη αγάπη του κόσμου προς τους τηλεοπτικούς μου ρόλους ακόμα και από μικρά παιδιά που μέχρι και σήμερα παρακολουθούν μέσω του youtube τις σειρές που έχω συμμετάσχει. Χάρηκα πολύ γιατί ο κόσμος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να επιβραβεύει αυτούς τους ρόλους και να τους αγαπάει πολύ.

Σε μια περίοδο που οι επαγγελματικές προτάσεις είναι ελάχιστες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πως ισορροπείς το επαγγελματικό με το οικογενειακό κομμάτι;

Αυτή τη στιγμή λόγω του ότι ο περισσότερος μου χρόνος είναι αφιερωμένος στα παιδιά μου, μπορώ να ασχοληθώ μόνο με το θέατρο. Όσο βρίσκονταν σε μικρή ηλικία, μου ήταν πολύ δύσκολο να συνδυάσω την οικογένεια με τη δουλειά μου. Ως άνθρωπος όταν καταπιάνομαι με κάτι, επιθυμώ το 100% και έτσι όταν έχεις δυο πράγματα μπροστά σου, είναι αδύνατον να επιτύχεις το 100%  σε όλα. Αυτή τη στιγμή της ζωής μου εστιάζω και στα δυο κομμάτια και παρότι κουράζομαι αρκετά, νιώθω ότι βαδίζω αρκετά σωστά.


Πως βλέπεις την σημερινή νέα γενιά που κάνει την είσοδο της στο επάγγελμα;

Τα νέα παιδιά τη σημερινή εποχή είναι λίγο άτυχα σε σχέση με την δική μου γενιά που ζήσαμε διαφορετικές καταστάσεις στο επάγγελμα όσον αφορά την πληθώρα των παραγωγών και το οικονομικό κομμάτι. Από κει και πέρα τα παιδιά προσαρμόζονται στις συνθήκες του σήμερα και ο καθένας θα βρει τον δρόμο του. Θεωρώ ότι αυτός που αγαπάει πραγματικά τη δουλειά και είναι έτοιμος να αγωνιστεί γι’ αυτήν, θα ξεχωρίσει ανεξαρτήτως συνθηκών. Ηθοποιός δεν γίνεσαι για να έχεις μια Α οικονομική κατάσταση αλλά γιατί κάτι σε τρώει μέσα σου. Αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, θα γίνεις ηθοποιός και θα βρεις τον δρόμο σου όπως και να έχει.

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας με τους περισσότερους ηθοποιούς να προωθούν τη δουλειά τους μέσω αυτών. Είναι επιλογή σου να βρίσκεσαι εκτός αυτών;

Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να με πείσει ο άνδρας μου να δημιουργήσω έναν λογαριασμό για το κομμάτι της δουλειάς μου. Με ενοχλεί η ευκολία που προσφέρουν αυτά τα μέσα αλλά και το συναίσθημα της θλίψης που κάποιες φορές δημιουργούν χωρίς να είμαι τελείως απόλυτη καθώς ψάχνω συνεχώς να βρω μια συγκεκριμένη φόρμουλα που θα μου ταιριάζει. Η λογική του “έχω social media, άρα υπάρχω” το οποίο αφορά γενικά τους ανθρώπους, μου βγάζει μια μοναξιά. Το γεγονός ότι ο καθένας ανεβάζει κάτι, δεν με γοητεύει.

Βρίσκομαι σε μια φάση που το ψάχνω αλλά ακόμα δεν μου έχει κάνει το κατάλληλο κλικ μέσα μου διότι ακόμα μου βγάζει μια θλίψη. Το ότι οι περισσότεροι βρίσκονται πάνω από ένα κινητό και δεν ζουν τη στιγμή αλλά απλά τους ενδιαφέρει να δημοσιεύσουν κάτι εκείνη τη στιγμή, είναι κάτι που με απωθεί. Σίγουρα τα social media αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τη δουλειά μου αλλά η αισθητική που επικρατεί στον πυρήνα τους δεν είναι κάτι που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη συζήτηση για το αν ένας άνθρωπος από ένα ριάλιτι μπορεί να παίξει σε ένα σήριαλ ή μια θεατρική παράσταση; Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με αυτό;

Δεν είναι κάτι το οποίο θα με ενοχλήσει. Με ενοχλούν γενικά τα ριάλιτι ως αισθητική και το γεγονός ότι όλοι μέσω της συμμετοχής τους προσπαθούν να βρεθούν στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Από κει και πέρα ο καθένας παίρνει το χώρο που έχει. Αν υπάρχει χώρος για κάποιον, καλώς να δοκιμαστεί.

Το να είσαι ηθοποιός είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Όποιος αντέξει στο χρόνο, καλά θα κάνει να υπάρχει στη δουλειά.
Δεν θεωρώ ότι κανένας παίρνει τη δική μου θέση. Υπάρχουν και οι ηθοποιοί που τελειώνουν μια σχολή αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ηθοποιοί διότι μετά από ένα χρονικό διάστημα μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν ήταν για αυτή τη δουλειά για τους δικούς τους λόγους.

Υπάρχει σήμερα στη ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Ως άνθρωπος ονειρεύομαι λόγω του ότι είμαι εκ φύσεως αισιόδοξη. Ονειρεύομαι ωραίες συνεργασίες με ανθρώπους που εκτιμώ. Είμαι πάντα ανοιχτή σε νέα πράγματα γιατί στη δουλειά μας συνεχώς αναζητάς τη πρόκληση και το ρίσκο. Το επάγγελμα μας δεν είναι ποτέ ρουτίνα διότι κάθε μέρα η κάθε παράσταση είναι διαφορετική και δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με την προηγούμενη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Bρίσκομαι συζητήσεις για διάφορα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.