Tue. Mar 21st, 2023
Rate this post

Μια σπουδαία ηθοποιός όλα αυτά τα χρόνια με φοβερές συνεργασίες που κοσμούν το βιογραφικό της αλλά και δουλειές που έχουν αφήσει  τη δική τους ιστορία στο θεατρικό και τηλεοπτικό πεδίο της χώρας.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η αγαπημένη Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “Με λένε Έμμα” το οποίο παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Την φετινή χειμερινή σεζόν ο κόσμος σας απόλαυσε στο Σύγχρονο Θέατρο και στο έργο Με λένε Έμμα. Τι έχετε αποκομίσει από αυτή τη δουλειά;

Προσωπικά είχα πολύ αγωνία για αυτή τη παράσταση και από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις πρώτες μας παραστάσεις, ανακουφίστηκα αρκετά. Από την πρώτη κιόλας ημέρα αισθάνθηκα ότι ο κόσμος συγκινείται με το έργο αλλά όχι με έναν αφελή τρόπο, βλέποντας απλά μια δραματική ιστορία. Φαίνεται ότι αυτή η ιστορία των εξαρτήσεων, των αδιέξοδων σχέσεων και της μοναξιάς του ανθρώπου που περιγράφει το έργο, αγγίζει πάρα πολύ κόσμο.

Χαίρομαι γιατί η δουλειά μας τελικά αφορά το κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να πω πόσο καλή ή πόσο σπουδαία είναι η παράσταση αλλά θέλω να πω ότι τη πλειοψηφία του κόσμου δεν την αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορη και αυτό το νιώθω από το τρόπο που αφουγκράζεται ο κόσμος το έργο. Ακούω το κοινό και τη ποιότητα σιωπής του. Έχω την αίσθηση ότι οι θεατές δεν ζουν μια φθηνή συγκίνηση αλλά όλο αυτό έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή όλων μας.

Τι κρατάτε από τα σχόλια του κόσμου;

Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι και πολλά νέα παιδιά μας λένε “σας ευχαριστούμε πολύ” το οποίο για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό.


Πως βλέπετε τη πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια με την υπερπληθώρα των θεατρικών παραγωγών; O μεγάλος αριθμός είναι κάτι που σας αγχώνει ως καλλιτέχνη;

Προσωπικά δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Θεωρώ ότι αρκετές φορές αγχώνει το ίδιο το κοινό το οποίο συχνά δεν ξέρει τι να παρακολουθήσει μέσα σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία έργων. Αυτή η πληθώρα πολλές φορές μπερδεύει την κατάσταση και τις επιλογές του κόσμου. Αυτό που με απασχολεί είναι το να γνωρίζουν οι νέοι που επιλέγουν να ασχοληθούν με το θέατρο ότι αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να είναι κύριο επάγγελμα αυτό που κάνουν. Το να ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή και να θέλεις να εκτεθείς, απαιτεί μια ιδιαίτερη ψυχοδομή.

Όλη μου τη ζωή ζω από το θέατρο με τη τηλεόραση να μου πρόσφερε κάτι το παραπάνω. Σήμερα τα νέα παιδιά δεν ξέρω αν μπορούν να ζήσουν ολοκληρωτικά από το θέατρο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν καλά.

Όλα αυτά τα χρόνια έχετε περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές αλλά και ρόλους οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο διαχρονικοί στα μάτια του κόσμου.

Ευγνωμονώ τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου διότι είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε σπουδαίες σειρές από αυτές που χαίρεσαι που ήσουν μέρος τους και που χαίρεται και ο κόσμος που τις έχει παρακολουθήσει. Μακάρι και στη καινούργια της αρχή με την επιστροφή του Λόγω Τιμής στις οθόνες μας να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά αλλά και δημιουργικά τη πορεία της. Χαίρομαι πολύ που ακόμα και σήμερα ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον στις παλαιότερες μου δουλειές στο γυαλί.

Πως κρίνετε το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο; Yπάρχει κάτι που έχετε ξεχωρίσει;

Παρακολούθησα ένα επεισόδιο από τη σειρά  Η ζωή εν τάφω σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά ο οποίος έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια. Η Δημόσια τηλεόραση παρά τις όποιες ελλείψεις αποτελεί το μόνο κανάλι που βλέπω με ευχαρίστηση. Μου αρέσει να παρακολουθώ κάποιες αξιόλογες ταινίες, κάποιες εκπομπές λόγου αλλά και αρκετά ντοκιμαντέρ. Η ιδιωτική τηλεόραση είναι γεμάτη με διαγωνισμούς μαγειρικής , ομορφιάς αλλά και με προγράμματα επιβίωσης τα οποία δεν με γοητεύουν να τα παρακολουθήσω. Σίγουρα μέσα σε αυτή τη μόδα που επικρατεί, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις και μακάρι η νέα αρχή που γίνεται στο κομμάτι της μυθοπλασίας να φέρει καρπούς και να ξεκινήσουν πάλι αξιόλογες δουλειές στο γυαλί.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που ακόμα σας γοητεύει στη δουλειά σας;

H συνύπαρξη μου με τους συναδέλφους μου επί σκηνής και η σχέση μου με το κοινό με γοητεύουν μέχρι και σήμερα. Δεν έχω σταματήσει να αγαπώ τη δουλειά μου ούτε δευτερόλεπτο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κρατήσει μια βαθιά αγάπη για αυτή τη δουλειά η οποία περιλαμβάνει μέσα της μια δοκιμασία και ένα σημαντικό κέρδισμα σχέσεων. Ακόμα και σε δύσκολες επαφές με ανθρώπους εν τέλει μέσα μου κυριαρχεί η αγάπη για τους ανθρώπους που κάνουνε αυτή τη δουλειά. Μας αγαπώ πολύ.

Στη φετινή δουλειά είμαι ανάμεσα σε πολύ νέους ανθρώπους οι οποίοι σαν άνθρωποι είναι πραγματικά ένας και ένας. Η ανθρώπινη τριβή, η έκθεση του εαυτού σου στο σανίδι και το να συμπαρασύρεις το αίσθημα του κοινού, είναι μια πολύτιμη διαδικασία της ζωής μου. Νομίζω ότι το θέατρο πια στην Ελλάδα, είναι το μόνο πράγμα που μου γεμίζει χαρά.

Πως διαχειρίζεστε τις κριτικές που θα γραφτούν για τη δουλειά σας;

Πάντα χαίρομαι όταν διαβάζω θετικές κριτικές για τη δουλειά μου. Ομολογώ ότι οι κριτικοί όλα αυτά τα χρόνια με έχουν τιμήσει με εμπιστοσύνη στις κριτικές τους. Ακόμα και αν μια κριτική θέτει κάποια ερωτηματικά σε σχέση με αυτό που κάνουμε, θα είναι ευπρόσδεκτη για μένα αρκεί να είναι σωστά διατυπωμένα και με ευγένεια . Είμαι μια ηθοποιός η οποία συνομιλεί για τη δουλειά μου με τους συναδέλφους μου.

Είμαι πάντα ανοιχτή στο διάλογο. Όταν κάποιος σου υπενθυμίζει κάτι στη κριτική του, σίγουρα κάτι θέλει να σου πει οπότε καλό είναι να τα εξετάζουμε όλα.

Χωράει στη ζωή σας ένα ακόμα καλλιτεχνικό όνειρο;

Θα ήθελα στο μέλλον να μου δωθεί η ευκαιρία να παίξω κάποιους ρόλους που αγαπώ πολύ όπως είναι ο ρόλος της Κλυταιμνίστρας και της Λιούμποβα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.