Fri. Mar 31st, 2023
Rate this post

Από τους πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του ο οποίος δοκιμάζεται συνεχώς σε νέα πράγματα και αφιερώνει πολύ χρόνο στη δουλειά του με το κόσμο να τον ακολουθεί με προσμονή σε κάθε του καλλιτεχνικό βήμα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο αγαπημένος Χρήστος Λιακόπουλος με αφορμή τη παράσταση Αυτοκράτωρ Ανδριανός η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Τι είναι αυτό που έχεις αποκομίσει από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης Αυτοκράτωρ Αδριανός στο Θέατρο Αλκμήνη; Τι κρατάς από τα σχόλια του κόσμου;

Έχω αποκομίσει τον ενθουσιασμό των θεατών, τα πολύ θετικά τους σχόλια για το κείμενο, την παράσταση και την παρουσία μου σε αυτήν, τα μηνύματα που εμπεριέχει το έργο και την έκπληξή τους που δεν περίμεναν ερχόμενοι να δουν τον Αυτοκράτωρ Αδριανό, δηλαδή έναν μονόλογο, πόσο πολύ θα τους άγγιζε και θα τους άρεσε. Κρατώ τη λάμψη που έβλεπα στα μάτια τους όταν μου μιλούσαν για όλα αυτά.

 Βρίσκεσαι πολλά χρόνια στο θέατρο με σημαντικές δουλειές στο ενεργητικό σου. Πώς βλέπεις τη πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια με τις αμέτρητες ομάδες και θεατρικές παραγωγές στο κέντρο της Αθήνας;

Πράγματι είμαι πολλά χρόνια στο θέατρο προσπαθώντας να βελτιώνομαι συνεχώς και να δίνω πάντοτε τον καλύτερο εαυτό μου. Στην αρχή είχα αρνητική εντύπωση για όλη αυτήν την πληθώρα των παραστάσεων στο κέντρο της Αθήνας θεωρώντας πως δε θα μπορούσε ο θεατής να επιλέξει που να πάει πρώτα και επίσης ότι δε θα είχαν όλες ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Μετά όμως από μία συζήτηση που είχα με έναν Βρετανό ατζέντη θεατρικών έργων που με πληροφόρησε πως στο Λονδίνο είναι πολύ δύσκολο για έναν δημιουργό να κάνει πράξη το όνειρό του γιατί ακόμα και οι «πίσω αυλές» σε ένα μπαρ της πρωτεύουσας έχουν απαγορευτικά υψηλό ενοίκιο, συνειδητοποίησα πως αν ζούσα εκεί δε θα μπορούσα να πραγματώσω την παράστασή μου και άλλαξα γνώμη. Είμαστε τυχεροί που μας δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούμε και από ‘κει και πέρα, μέσω της πληροφόρησης και της προσωπικής εμπειρίας, εναπόκειται στο θεατρικό κοινό να αποφασίσει πού θέλει να πάει.

Έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με εξίσου αγαπημένες δουλειές οι οποίες παραμένουν διαχρονικές μέχρι και σήμερα. Πώς κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα; Θα ήθελες να βρεθείς ξανά σε μια νέα σειρά;

Η τέχνη του ηθοποιού με γοητεύει είτε ασκείται πάνω στη θεατρική σκηνή είτε μπροστά από την κάμερα σε μια κινηματογραφική ταινία ή σε ένα τηλεοπτικό σίριαλ. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου βλέπω ελάχιστη τηλεόραση οπότε δε μπορώ να εκφράσω γνώμη σχετικά με το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα. Ασφαλώς και θα ήθελα να βρεθώ ξανά σε μια τηλεοπτική σειρά αρκεί μόνο να υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Οι όποιες δυσκολίες που συνάντησες στον χώρο τι σου άφησαν; Πόσο δυνατό θεωρείς τον εαυτό σου μετά από αυτές;

Οι δυσκολίες που συνάντησα (και συναντώ ακόμα) γενικά στη ζωή μου με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως για να πετύχει κανείς τους στόχους του πρέπει να αφοσιώνεται σε αυτούς με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί να κάνει θυσίες. Δεν κερδίζει αυτός που δεν πέφτει ποτέ αλλά εκείνος που αφού πέσει, σηκώνεται και συνεχίζει.

Έχεις ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει; Έναν ρόλο, μια συνεργασία;

Έχω πολλά όνειρα που προσπαθώ να πραγματοποιήσω και προϊόντος του χρόνου προστίθενται σε αυτά και νέα. Είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες και τις επιζητώ, φτάνει μόνο οι άνθρωποι που θα λάβουν μέρος σε αυτές να έχουν κοινό όραμα και να συμφωνούν στον τρόπο επιδίωξής του.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Γενικότερα, να γίνομαι όλο πιο ελεύθερος και καλύτερος άνθρωπος και να πραγματώνω όσο περισσότερο μπορώ και με κάθε τρόπο τον εαυτό μου και τους στόχους μου. Ειδικότερα, να συνεχίσω την παράστασή μου, Αυτοκράτωρ Αδριανός, όσο περισσότερο γίνεται, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο μονόλογος αυτός αφορά στην ταραχώδη-περιπετειώδη ζωή του μεγάλου φιλέλληνα και λάτρη του Ελληνικού πνεύματος, Αυτοκράτορα Αδριανού. Είναι ένας συνδυασμός ιστορικών και φανταστικών γεγονότων, που στοχεύει στο να καταδείξει, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους φόβους και τις ίδιες επιθυμίες! Μεγαλώνουμε σε οικογένειες με ελλείψεις και ελαττώματα, παθιαζόμαστε να πετύχουμε υψηλούς στόχους -για ν’ αποδείξουμε, κυρίως στον εαυτό μας, ότι αξίζουμε- και όταν το πετύχουμε πιστεύουμε πως είμαστε παντοδύναμοι θεοί… Ακολουθούν, τότε, τα χτυπήματα της μοίρας, που μας προσγειώνουν απότομα, και μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πως το μόνο που έχουμε πραγματικά ανάγκη, είναι ν’ αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε… Βαθιά και απόλυτα… Ως το τέλος μας!

Ο Πόπλιος Αίλιος Αδριανός (76-138) ήταν ένας από τους πέντε καλούς αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ως λάτρης του ελληνικού πνεύματος, κυρίως των Στωικών και του Επίκουρου, εφάρμοζε τις διδαχές των Ελλήνων φιλοσόφων στη ζωή του και παράλληλα προσπαθούσε να τις μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον κόσμο. Τα δεκαέξι χρόνια της διακυβέρνησής του ήταν τα πιο ειρηνικά στην ιστορία της Ρώμης. Ήταν βαθύτατα ουμανιστής και φρόντισε για τις ανάγκες του λαού του. Μείωσε τη δουλεία, εξανθρώπισε τον νομικό κώδικα και απαγόρευσε τα βασανιστήρια. Προώθησε τις τέχνες και τα γράμματα και έχτισε βιβλιοθήκες, θέατρα, ναούς, υδραγωγεία και λουτρά.

Συντελεστές:
Κείμενο: Χρήστος Λιακόπουλος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Λιακόπουλος, Αναστασία Μαρκουτσά
Φωτισμοί: Χρήστος Λιακόπουλος
Κοστούμι: Μίκα Πανάγου
Θρόνος – Στεφάνι: Γιώργος Ρούσσης
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Λιακόπουλος
Επεξεργασία ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Βότσαρης, Τζένη Κουκίδου
Δημιουργία και επιμέλεια εικαστικών: Τζουλίανα Νίκα
Κατασκευή κοστουμιού: Βάνια Αλεξάντροβα
Δημόσιες σχέσεις: Άντζυ Νομικού

YouTube video trailer
YouTube video spot
Σκηνοθεσία και μοντάζ video trailer και spot: Χρήστος Λιακόπουλος
Ηλεκτρονική επεξεργασία video trailer και spot: Τζένη Κουκίδου
Ήχος: Σπύρος Αραβοσιτάς

Στο ρόλο του Αδριανού ο Χρήστος Λιακόπουλος

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Κάθε Κυριακή στις 9 μ.μ.
Στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Αθήνα, 2103428650
Γενική είσοδος 10 €
Άνεργοι και ατέλειες 7€

Διάρκεια: 70′

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.