Thu. Mar 23rd, 2023
Rate this post

Ένας αυθεντικός χαρακτήρας με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του όλα αυτά τα χρόνια και με την αγάπη του κόσμου να τον ακολουθεί σε κάθε του καλλιτεχνικό βήμα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ξεχωριστός Μιχάλης Ιατρόπουλος με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου Victims το οποίο παρουσιάζεται στο Studio Κυψέλης, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Tην φετινή σεζόν ο κόσμος σε συναντάει στο Studio Κυψέλης και στη παράσταση VICTIMS, σε ένα έργο που έχει λάβει θερμή υποδοχή αλλά και κριτικές από το κόσμο μέχρι και σήμερα. Τι είναι αυτό που κρατάς από τη μέχρι τώρα πορεία του;

Καταρχήν κρατάω την μεγάλη αγάπη του κόσμου για αυτή τη δουλειά. Όσον αφορά το κείμενο κρατάω το ηθικό δίδαγμα που περνάει, το ότι πολλές φορές στη ζωή μας από θύτες γινόμαστε θύματα και το αντίστροφο είτε άθελα μας είτε ηθελημένα. Παίζοντας σε αυτή τη δουλειά, νιώθω μια γαλήνη στη ψυχή μου ως καλλιτέχνης και παρόλο που παίζω μια φορά την εβδομάδα, φεύγοντας από το θέατρο νιώθω πλήρης καλλιτεχνικά αλλά και σαν άνθρωπος.

Τι έχεις λάβει από τα μέχρι τώρα σχόλια του κόσμου για το έργο;

Aπό το κόσμο εισπράττω απέραντη αγάπη από τον καλλιτέχνη το οποίο είναι το πιο σημαντικό για έναν καλλιτέχνη. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο σου είναι πιο σημαντική από το χειροκρότημα ή τον όποιο θαυμασμό. Είναι η αναγνώριση της ειλικρινούς μου προσπάθειας σε κάθε μου εμφάνιση να δίνω ότι έχω μέσα μου και να μην κρατάω τίποτα για μένα.

Θεωρείς ότι το κοινό που παρακολουθεί θέατρο, είναι ανοιχτόμυαλο στην εικόνα του γυμνού;

Θεωρώ ότι το Victims είναι για εκπαιδευμένο θεατρόφιλο κοινό. Θα ήθελα να σταθώ στη σκηνοθεσία του Γ. Λιβανού ο οποίος δεν προσβάλλει καθόλου τους ηθοποιούς και μας έχει κατευθύνει με έναν πολύ σωστό τρόπο. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Σόνια Κωτίδου, την συμπρωταγωνίστρια μου στο έργο η οποία κατά τη γνώμη μου είναι μια σπουδαία ηθοποιός και η οποία πιστεύω σύντομα θα γίνει γνωστή και στο ευρύ κοινό.

Η θεματολογία του έργου είναι πάρα πολύ σοβαρή και ασχολείται με αρκετά σημαντικά ζητήματα όπως είναι ο θρησκευτικός φανατισμός αλλά και την επιβολή των γονιών προς τα παιδιά όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα από τα πιο καλογραμμένα ψυχολογικά θρίλερ παγκοσμίως και είναι ιδιαίτερη μεγάλη μου τιμή που υποδύομαι αυτό το δύσκολο ρόλο και είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς. Είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν παίζεις μια φορά την εβδομάδα διότι μιλάμε για ένα μεγάλης έκτασης κείμενο. Το θέατρο όλο αυτό το διάστημα είναι γεμάτο με το κόσμο να έχει μάθει το έργο και να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Προτιμώ να παίζω σε ένα τέτοιο θέατρο, να καταθέτω τη ψυχή μου σε αυτό που κάνω και να έχω μια άμεση επαφή με το κόσμο.

Πόσο εύκολο είναι το να παίζεις μια φορά την εβδομάδα και από την άλλη να εξασφαλίζεις τον βιοπορισμό σου;

Το Studio Κυψέλης είναι από τα λίγα κέντρα πολιτισμού στην Αθήνα και ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος με άρτια αισθητική με τον Γιώργο Λιβανό να κάνει μια σημαντική προσπάθεια εδώ και 25 συναπτά έτη στον χώρο των τεχνών. Όταν ο ίδιος μου έκανε τη πρόταση να παίξω στη φετινή παράσταση, γνωρίζοντας την ιστορία του και σεβόμενος την προσπάθεια του, ήρθα με όλη μου τη καρδιά για να προσφέρω σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο αλλά και στο κοινό το οποίο με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Στη μέχρι τώρα πορεία σου έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και ρόλους τους οποίους ο κόσμος κρατάει ζωντανούς μέχρι και σήμερα. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

Eίμαι πολύ συγκινημένος διότι τα νέα παιδιά σήμερα παρακολουθούν μέσω των social media και του ίντερνετ παλαιότερες μου δουλειές και τις στηρίζει μέχρι και τώρα. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά από την ηλικία των 15-30, γνωρίζουν τις δουλειές μου. Στη πορεία μου έχω κάνει 43 ταινίες στον κινηματογράφο , έχω συμμετάσχει σε πάνω από 30 σήριαλ και έχω παίξει σε αρκετά θεατρικά έργα αλλά μέσω των social media ο κόσμος συνεχίζει να με γνωρίζει και έτσι επαναπροσδιορίζομαι στη νέα γενιά ως ένας από τους καλούς και αξιοπρεπείς ηθοποιούς.

Σήμερα τι ξεχωρίζεις στο τηλεοπτικό πεδίο;

Νομίζω ότι τα περισσότερα προγράμματα που υπάρχουν είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους και έτσι δεν μπορείς να ξεχωρίσει εύκολα κάτι. Σίγουρα γίνονται αξιοπρεπείς δουλειές και εγώ προσωπικά θαυμάζω τους ηθοποιούς αδιακρίτως, ειδικά αυτούς που είναι ταγμένους στο θέατρο. Ακόμα και για δουλειές που δεν μου αρέσουν, έχω να πω μόνο καλά λόγια διότι σέβομαι τον αγώνα και το κόπο οποιουδήποτε εργαζομένου. Αγαπώ και εκτιμώ πολύ τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες.

Ένιωσες ποτέ κατηγοριοποίηση προς το πρόσωπο σου σε κάτι συγκεκριμένο (ρόλο- είδος);

Νομίζω ότι η σημερινή νέα γενιά που με έχει παρακολουθήσει σε διάφορους λόγους, δεν με έχει κατηγοριοποιήσει σε κάτι συγκεκριμένο. Αυτή την λογική την συναντούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι κατηγοριοποιήσεις για τον οποιονδήποτε ηθοποιό που μπορεί να σταθεί επαρκώς και στη κωμωδία αλλά και στο δράμα, είναι τρομερά άδικες. Βέβαια από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξαν πολλοί ηθοποιοί που ήταν  στιγματισμένοι στο κοινό σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Πως βλέπεις τη νέα γενιά που κάνει σήμερα την είσοδο της στο επάγγελμα; Αν συναντήσεις έπαρση σε διάφορες συμπεριφορές, πως αντιδράς;

Τους εύχομαι καλό κουράγιο σε αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν και να στηρίζουν με κάθε τρόπο τα όνειρα τους. Θεωρώ ότι ένας ταλαντούχος άνθρωπος αργά ή γρήγορα θα φανεί και θα γίνει αποδεκτός από το κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ταλέντο που να μην γίνει αποδεκτό. Όσον αφορά αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους ταλέντα και θέλουν να βρεθούν στο χώρο και στη συνέχεια όταν αποτυγχάνουν βγάζουν μια κακία προς τα έξω, πιστεύω ότι δεν συμπεριφέρονται με σωστό τρόπο.

Δεν γνωρίζω καθόλου αυτό το συναίσθημα. Προσωπικά δεν είχα ποτέ έπαρση και γιαυτό όταν κυκλοφορώ ανάμεσα στο κόσμο, ακούω μόνο θετικά σχόλια για τα οποία τους ευχαριστώ θερμά. Η έπαρση αποτελεί μια ασθένεια. Το άτομο εκείνο που δεν πατάει στη γη αλλά στα σύννεφα, σύντομα θα το αποβάλλει ο οποιοσδήποτε εργασιακός χώρος.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που ακόμα σε γοητεύει στη δουλειά σου;

Στο θέατρο αγαπώ την άμεση επαφή με το κοινό διότι μιλάμε για ένα δούναι και λαβείν συναισθημάτων. Όσο είμαι υγιής, θα δηλώνω παρών πάνω στη σκηνή. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συμμετάσχει με μεγάλους σκηνοθέτες στο κινηματογράφο και τώρα δούλεψα με τον Τζώρτζη Γρηγοράκη στη ταινία Digger η οποία πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ελληνικό western και επικεντρώνεται στη σχέση ενός πατέρα και ενός γιου με τον καθένα να βρίσκεται σε μια διαφορετική όχθη απέναντι στα πράγματα. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στις Κάννες και είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω με μια ταινία στις Κάννες, κάτι που με γεμίζει μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια.

Χωράει σήμερα στη ζωή σου ένα ακόμη όνειρο;

Το όνειρο μου είναι να έχω υγεία, τα παιδιά μου και όλος ο κόσμος γύρω μου. Το όνειρο μου είναι η ψυχική υγεία πάνω από όλα και τίποτα άλλο. Λόγω του ότι τα περισσότερα πράγματα πια είναι κατευθυνόμενα μέσω των μέσων, εύχομαι να ανοίξει το μυαλό του κόσμου και να καταλάβει ότι οι κυβερνώντες είναι απατεώνες και ότι θεωρούν υποχείριο τους το κόσμο.

Θαυμάζω και λατρεύω τα νέα παιδιά τα οποία κάνουν την δική τους επανάσταση στα πράγματα. Προσωπικά ονειρεύομαι μια ήρεμη ζωή μαζί με τα παιδιά μου και την σύντροφο μου έχοντας την υγεία μου χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Θα πεις ανοιχτά τη γνώμη σου για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας ή θα κάνεις μια δεύτερη σκέψη λόγω των ποικίλων σχολίων που μπορεί να προκύψουν;

Απ’ όταν ήμουν έφηβος έλεγα ανοιχτά τη γνώμη μου, κάτι που συνεχίζω να κάνω μέχρι και σήμερα. Πάντα εκφέρω τη γνώμη μου ελεύθερα χωρίς φόβο και πάθος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

H παράσταση μας συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς στο Studio Κυψέλης κάθε Τετάρτη στις 21.15 ενώ θα πραγματοποιήσει και μια μικρή περιοδεία σε αρκετά μέρη της Ελλάδος. Πιστεύω ότι το κοινό που θα παρακολουθήσει από κοντά τη παράσταση, θα δει κάτι το ξεχωριστό. Το Victims αλλά και η κωμωδία Τρεις… Χειρότερα την οποία έπαιξα τη φετινή σεζόν θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν στο Studio Κυψέλης. Τέλος γίνονται κάποιες συζητήσεις για κάποια κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο ενώ τηλεοπτικά βρίσκομαι στην αναμονή για νέες δουλειές που ενδέχεται να προκύψουν. Βρίσκομαι συνεχώς σε μια εγρήγορση και σέβομαι κάθε σκηνοθέτη και παραγωγό που θα μου προτείνει ένα νέο project.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.