Tue. Oct 3rd, 2023
Rate this post

Τον έχουμε αγαπήσει σε μεγάλο βαθμό μέσα από την τηλεοπτική του παρουσία αλλά και μέσα από το θέατρο στο οποίο κάθε χρόνο τον παρακολουθούμε σε διαφορετικούς ρόλους μεταξύ τους  οι οποίοι αποτελούν μια νέα καλλιτεχνική πρόταση για το κοινό.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Πάντα ευγενικός και χαμογελαστός συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει αυτό που αγαπάει πραγματικά μέσα από τη  δουλειά του και να λαμβάνει τεράστια αγάπη από το κόσμο.

Ο αγαπημένος Βασίλης Κούκουρας  με αφορμή το επιτυχημένο έργο Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες στο οποίο πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Βέμπο, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Τι είναι αυτό που κρατάς από το ταξίδι της παράστασης Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες στο Θέατρο Βέμπο;

Αρχικά κρατάω την συνύπαρξη μου με τους νέους συνάδελφους αλλά και την συνεργασία μου με τους Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου οι οποίοι διασκεύασαν με ένα πολύ όμορφο τρόπο αυτή τη γλυκιά παράσταση και με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Κάθε νέα επαφή με κάθε συνάδελφο είναι κάτι που σε αναζωογονεί. Είναι σαν να συναντάς ένα νέο άνθρωπο που θα κάνεις μια καινούργια διαδρομή για κάποιους μήνες.

Αυτό που ξεχωρίζω ιδιαίτερα στη παράσταση είναι η παρουσία των νέων παιδιών όπως είναι ο Σ. Κυριάκος, η Α. Νάκα και η Α. Ζάχου οι οποίοι είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και φοβερές προσωπικότητες. Από αυτή την συνύπαρξη μαθαίνω και εγώ ο ίδιος καινούργιους τρόπους σκέψης και έκφρασης, κάτι που με κάνει καλύτερο ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος αναζητάει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του και επιλέγει να γελάσει με μια παράσταση που θα δει, θεωρείς ότι είναι εύκολο να παραχθεί σωστό χιούμορ μέσα από τη κωμωδία και να μην φανεί στον θεατή κάτι πρόχειρο;

Λόγω του ότι έχω κάνει αρκετά χρόνια κωμωδία και στο θέατρο αλλά και στη τηλεόραση πάντα πίστευα και πρέσβευα ότι είναι δύσκολο να γελάσει ο κόσμος. Με όλη την οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα, δεν είναι κάτι εύκολο. Ο κόσμος έρχεται με μια θετική διάθεση στο θέατρο αλλά αν δεν πάρει το κατάλληλο ερέθισμα από τη παράσταση που θα παρακολουθήσει, δεν θα γελάσει εύκολα. Θεωρώ ότι η παράσταση μας δίνει αρκετό έδαφος στο κοινό για να περάσει όμορφα και να ευχαριστηθεί αυτό που βλέπει.

Από την αρχή της σεζόν θυμάμαι το κόσμο να λέει τι όμορφη παράσταση! Αν ακούσεις σε μια παράσταση την φράση “είστε όλοι ένας και ένας, διαλεγμένοι” τότε συνειδητοποιείς ότι αυτή είναι η πεμπτουσία της τέχνης του θεάτρου. Το να βρεις για κάθε ρόλο έναν ηθοποιό που είναι πολύ κοντά σε αυτόν, είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Θεωρώ ότι η διασκευή των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου είναι από τις καλύτερες που έχουν γίνει ποτέ για μια ελληνική ταινία, είναι καίρια και ανάγεται στον έρωτα δύο νέων ανθρώπων το οποίο είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να ανακαλυφθεί παγκοσμίως αλλά και ως κεντρικό μήνυμα.

Έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με πολύ αγαπημένες δουλειές αλλά και ρόλους οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν διαχρονικοί στα μάτια του κόσμου. Πως βλέπεις το φετινό τηλεοπτικό πεδίο;

Θα ξεκινήσω μιλώντας για αυτό που εισπράττω και ακούω καθημερινά από τους ανθρώπους γύρω μου. Πολύς κόσμος όταν με συναντάει μου λέει χαρακτηριστικά:”τα παλιά τα σήριαλ ήταν πολύ καλά”, κάτι που έχω ακούσει αμέτρητες φορές. Προσωπικά ως άνθρωπος επιθυμώ να υπάρχει η αίγλη των παλαιοτέρων σειρών αλλά εξίσου επιζητώ και το να προχωράμε μπροστά και να συμβαδίζουμε με την εποχή μας. Έτσι όσο και να θέλω να είμαι αισιόδοξος με το τωρινό πεδίο, αν εισπράττω κάτι εντελώς διαφορετικό συναίσθημα από το κόσμο, τότε αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι τι πηγαίνει λάθος.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο καθώς παρακολουθώ αρκετές αξιόλογες σειρές με πολύ καλούς ηθοποιούς αλλά και ταλαντούχους σκηνοθέτες. Όλο αυτό το διάστημα νομίζω ότι το σύστημα είχε μια καθοδική πορεία λόγω της έλλειψης των χρημάτων. Η τέχνη απαιτεί ένα καλό budget για να στηριχθεί και να παρουσιαστούν αξιόλογες δουλειές. Αν δεν υπάρχει αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να παράγεις τέχνη, κάτι που το κοινό δεν το γνωρίζει και δεν οφείλει να το ξέρει.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι επιτυχημένες σειρές του παρελθόντος όπως είναι το Λόγω Τιμής, το Καφέ της Χαράς αλλά και η Πολυκατοικία, θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στο γυαλί με νέα επεισόδια; Αν σου γινόταν μια πρόταση να βρεθείς σε μια σειρά που είχες βρεθείς στο παρελθόν και η οποία επιστρέφει στο σήμερα με την μορφή ενός sequel, πως θα αντιδρούσες;

Θεωρώ ότι πάντα υπάρχει η επικινδυνότητα να υπάρξει μια σύγκριση του τότε με το τώρα όμως αυτό εμένα δεν με προβληματίζει και δεν λειτουργεί ως τροχοπέδι για να το τολμήσω διότι θα έχω να δείξω ένα νέο πρόσωπο στο κόσμο, κρατώντας σίγουρα κάποια αδρά στοιχεία του εαυτού μου. Η συνάντηση των κύριων στοιχείων με κάποιων εξελιγμένων σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα οπότε θα ήμουν θετικός σε μια τέτοια πρόταση αρκεί να έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να μην θυμίζει κάτι φαιδρό.

Πως νιώθεις όταν ο κόσμος σε συναντάει και σου μιλάει για τον ρόλο του Μάνθου ο οποίος παραμένει διαχρονικός μέχρι και σήμερα; Σε ενόχλησε ποτέ αυτή η κατηγοριοποίηση σε ένα συγκεκριμένο ρόλο από την πλευρά των παραγωγών/ σκηνοθετών;

Mετά τον ρόλο του Μάνθου στο Κωνσταντίνου και Ελένης, βρέθηκα στο Καλημέρα Ζωή του Ν. Φώσκολου, ένας ρόλος που ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος από τους προηγούμενους, κάτι που ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει.

Στην αρχή με ενοχλούσε διότι αρκετοί με καλούσαν για να υποδυθώ αντίστοιχους ρόλους και τηλεοπτικά και έτσι έχω πει αρκετά όχι. Στη πορεία οι άνθρωποι του χώρου το κατάλαβαν και δεν με καλούσαν για κάτι τόσο συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι στα σκαριά που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχω κάνει και μακάρι να ευδοκιμήσει σύντομα. Θεατρικά δεν έχω βιώσει αυτή την κατηγοριοποίηση σε ρόλους παρά μόνο τηλεοπτικά. Είναι πάρα πολύ άσχημο από την πλευρά των παραγωγών να καλείται ένα ηθοποιός να κάνει το ίδιο ακριβώς που είχε κάνει σε μια άλλη δουλειά.

Πως διαχειρίζεσαι τις σημερινές κριτικές που θα γραφτούν για την δουλειά σου;
Μια καλή κριτική θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα ενώ από την άλλη μια άσχημη θα με κάνει να προβληματιστώ και να προσπαθήσω μέσω αυτής να βελτιωθώ και να εντοπίσω το λάθος που έχω κάνει.

Στην εποχή που διανύουμε είναι εύκολο να πεις όχι σε μια δουλειά και να μείνεις εκτός χώρου για κάποιο χρονικό διάστημα;

Στη πορεία μου μέχρι και σήμερα έχω κάνει και πράγματα που δεν μου άρεσαν τόσο αλλά αισθάνομαι υπερήφανος διότι ποτέ μου δεν τα πρόδωσα και δεν έκανα κάτι λιγότερο. Συνεχώς πάλευα με τον εαυτό μου και έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου σε ότι και αν έκανα. Ποτέ δεν έδινα την εικόνα στον απέναντι μου ότι αυτό που έκανα δεν μου άρεσε τόσο πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα διότι έχω περάσει με αυτό το τρόπο τα όρια μου.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που συνεχίζει να σε γοητεύει στη δουλειά σου;
Η πρόκληση με κρατάει ζωντανό στη δουλειά που κάνω. Το τελευταίο διάστημα ευτυχώς κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα στη δουλειά μου και αισθάνομαι αρκετά τυχερός γι’ αυτό. Η πάλη που γίνεται μέσα μου για μένα είναι μια τεράστια πρόκληση και προσπαθώ με μια παιδικότητα να παλέψω μαζί με αυτό, κάτι που μου έχει βγει σε καλό μέχρι στιγμής.

Χωράει σήμερα ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο στη ζωή σου;

Θα ήθελα στο μέλλον να ασχοληθώ ενεργά με το κομμάτι της σκηνοθεσίας διότι μου αρέσει πολύ ως κομμάτι αλλά και να δημιουργήσω έναν δικό μου χώρο έκφρασης, κάτι που θα ήθελα να υλοποιήσω τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Bρίσκομαι σε κάποιες συζητήσεις για κάτι τηλεοπτικό αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Λόγω του ότι απέχω αρκετό διάστημα τηλεοπτικά, θα ήθελα πολύ να επιστρέψω σε κάτι εντελώς καινούργιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.