Thu. Mar 23rd, 2023
Rate this post

Την έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την τηλεοπτική και την θεατρική της παρουσία και μέσα από ρόλους οι οποίοι έχουν παραμείνει διαχρονικοί μέχρι και σήμερα αλλά και για τον αυθεντικό της χαρακτήρα ως άνθρωπος.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ξεχωριστή Μαρία Σολωμού  με αφορμή την μεγάλη επιτυχία του έργου Βερβερίτσα την φετινή σεζόν στο Θέατρο Βρετάνια, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Tι κρατάς από το ταξίδι της Βερβερίτσας στην Αθήνα όλους αυτούς τους μήνες;
 
Θεωρώ ότι το φετινό ταξίδι δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του καθώς το καλοκαίρι θα ακολουθήσει μια μεγάλη περιοδεία σε πολλά μέρη της χώρας. Πρόκειται για μια παράσταση που αγάπησα πολύ και στην οποία συνεργάζομαι ξανά με τον Ν. Μουτσινά έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι πέρα από επαγγελματίες στη δουλειά μας , είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Ακόμα νιώθω πολύ ευτυχισμένη που στον θίασο βρίσκεται και η Στέλλα Ρουσσάκη η οποία ήταν μαθήτρια μου στην Δραματική Σχολή, κάτι που είναι πολύ όμορφο γιατί και εγώ στα χρόνια της σχολής αναρωτιόμουν πως θα είναι όταν θα παίξω με έναν καθηγητή μου επί σκηνής. Με όλα τα παιδιά της ομάδας γνωριζόμασταν πριν την παράσταση οπότε αυτό έκανε την διαδικασία πιο εύκολη και την συνεργασία μας ακόμα πιο καλή. Όλοι μας γελάμε πάρα πολύ και περνάμε πολύ όμορφα σε αυτή την επαγγελματική συνθήκη.
 
Το έργο πέρα από την πλάκα του , είναι και τρομερά κουραστικό και έχει κάποιους συγκεκριμένους κανόνες όπως είναι όλες οι κωμωδίες. Τα έργα του Νίκου είναι τόσο δουλεμένα στον ρυθμό και στο δευτερόλεπτο που δεν μπορείς να χαθείς. Ο κόσμος έχει επιβραβεύσει αυτή τη δουλειά, κάτι που μας έχει χαροποιήσει όλους μας.
 
Όταν βρίσκεσαι σε μια δουλειά που έχει χαρακτηριστεί με τον όρο sold-out, σε αγχώνει ως καλλιτέχνη;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Στο παρελθόν μου έχει συμβεί να βρίσκομαι σε μια πολύ επιτυχημένη δουλειά ή σε μια όχι και τόσο επιτυχημένη αλλά το φετινό πλάνο δεν μου είχε ξανασυμβεί στη πορεία μου μέχρι και σήμερα.
 
 
 
Πόσο πολύ έχεις αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την παρουσία στο χώρο και έχοντας ζήσει αρκετές επιτυχημένες στιγμές αλλά και συνεργασίες;
 
Ο χώρος δεν με έχει αλλάξει καθόλου καθώς σε όλα μου τα βήματα ήμουν η ίδια ακριβώς. Πρέπει να είμαι από τις μοναδικές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχω πάθει μετάλλαξη ως άνθρωπος από τις δουλειές που έχω κάνει ή από την αναγνωρισιμότητα του επαγγέλματος. Ποτέ μου δεν κυνηγούσα τον όρο celebrity. Με την αρχή των παραστάσεων μας στην Αθήνα, ο Νίκος με έπεισε να δημιουργήσω ένα λογαριασμό στο instagram. Ένιωσα παγωμένη με όλο αυτό το πεδίο διότι ήταν κάτι που δεν με εξέφραζε. Από την άλλη όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι, προσπαθείς να το παίξεις όσο καλύτερα μπορείς.
 
Φέτος μπήκες ενεργά στο κομμάτι των social media με τον λογαριασμό σου στο Instagram. Πως έχεις δει μέχρι στιγμής αυτή την νέα τάση αλλά και τα μηνύματα τα οποία λαμβάνεις;
 
Όταν καταφέρνω να απαντήσω σε κάποια μηνύματα, το κάνω και αυτό το λέω γιατί ακόμα για μένα είναι κάτι καινούργιο που συνεχώς το ανακαλύπτω. Δεν έχω λάβει μέχρι στιγμής αρνητικά σχόλια σε μεγάλο βαθμό. Όταν κάποια μηνύματα είναι προσβλητικά ή εμπεριέχουν εμπάθεια, τότε επιλέγω να τα διαγράψω διότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια κακία μέσα τους οι οποίοι θέλουν απλά να την μεταφέρουν δημόσια. Αυτό το κομμάτι ήθελα εξαρχής να αποφύγω διότι είμαι και ένας άνθρωπος που δεν μπαίνω να διαβάσω γενικά τι γράφεται για μένα ενώ τώρα αναγκαστικά μέσω του instagram μπαίνεις και διαβάζεις τα πάντα.
 
Το σημαντικό είναι ότι έχω λάβει τόσα πολλά θετικά μηνύματα που τα ελάχιστα αρνητικά δεν με επηρεάζουν. Είναι πολύ ευχάριστο να παίρνεις αγάπη από το κόσμο.
 
Έχεις περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες δουλειές και ρόλους οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο διαχρονικοί και αγαπητοί στα μάτια του κόσμου. Στον ελάχιστο ελεύθερο σου χρόνο, παρακολουθείς τηλεόραση; Πως βλέπεις το σημερινό τοπίο;
 
Δεν κάνω ζάπινγκ στη τηλεόραση. Παρακολουθώ κάθε φορά μέσω ίντερνετ κάποια επεισόδια σειρών αποσπασματικά για να πάρω μια γεύση του τι υπάρχει γύρω μου. Παρ‘ όλ’ αυτά δεν υπήρξε κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Το τελευταίο σήριαλ που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το 4 στο Mega , στη συνέχεια το Παρά Πέντε το οποίο έβλεπα με μεγάλη χαρά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου αλλά και η Εθνική Ελλάδος η οποία ήταν μια εξαιρετική δουλειά. Από κει και πέρα δεν υπήρξε κάτι που μου κέντρισε 100% το ενδιαφέρον και να πω ότι θα ήθελα να ήμουν μέρος αυτού.
 
Έπειτα από το Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια, τι είδους πρόταση θα σου έκανε το κλικ για να επιστρέψεις στα γυρίσματα του σήμερα;
 
Σαφέστατα θα ήθελα να κάνω μια νέα δουλειά στη τηλεόραση καθώς είμαι ηθοποιός και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Προσπαθώ όταν κάνω κάτι τηλεοπτικά να απέχω κάποιο διάστημα από το επόμενο που θα έρθει για να μην σε ταυτίζει ο κόσμος εύκολα με κάποιον ρόλο. Αν μου έρθει μια πρόταση που να με ικανοποιεί αρκετά στο κομμάτι των συνεργατών και του σεναρίου και με ενδιαφέρει πολύ, σίγουρα θα την αποδεχτώ.
 
 

Σήμερα μια μερίδα του κόσμου που θα σε παρακολουθήσει από κοντά, θα σου μιλήσει και για παλαιότερους σου ρόλους στο γυαλί οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα αγαπητοί όπως είναι ο ρόλος της Ράνιας από τους Singles. Σε ενόχλησε ποτέ αυτή η κατηγοριοποίηση σε ένα συγκεκριμένο ρόλο;
 
Όχι διότι είναι κάτι απολύτως λογικό. Σήμερα τα παιδιά στην ηλικία των 18 ετών βλέπουν το σήριαλ και είναι κάτι καινούργιο γι΄αυτούς . Μου αρέσει πολύ που σήμερα τα νέα παιδιά παρακολουθούν παλαιότερες μου δουλειές στο γυαλί και τις στηρίζουν. Δεν με ενοχλεί που θα με ταυτίσουν με έναν συγκεκριμένο ρόλο.
 
Μέσα σε έναν αρκετά ανταγωνιστικό χώρο, πως κατάφερες να μην είσαι καθόλου ανταγωνιστική ως άνθρωπος;
 
Δεν ήμουν ποτέ μου ανταγωνιστική. Θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός είναι κάτι που ή το έχεις μέσα ή δεν το έχεις και ότι αν είναι να σου έρθει κάτι, θα σου έρθει όπως και να έχει. Αν είναι να προσπεράσω δύο-τρεις ώστε να πάρω μια δουλειά, νομίζω ότι με κάποιο τρόπο αυτή η συμπεριφορά θα μου γυρίσει πίσω. Πιστεύω πολύ στο ότι δίνεις- παίρνεις και έτσι είμαι πολύ προσεκτική στις επιλογές μου.
 
Θεωρώ ότι για κάθε άνθρωπο έρχεται η στιγμή του και κάποιοι ρόλοι ίσως να μην είναι γραμμένοι για τον ίδιο. Σαφέστατα θα πεις ότι αυτό το ρόλο θα μπορούσα να τον κάνω καλύτερα αλλά δεν έχω ζηλέψει στην ζωή μου κάποιο ρόλο πέρα από ελάχιστες φορές που είπα ότι θα ήθελα να το κάνω και εγώ αυτό και όχι θα έπρεπε να το κάνω εγώ. Η κριτική είναι ένα πολύ εύκολο πράγμα αλλά θα πρέπει πρώτα να έρθεις και στη θέση του άλλου πριν κρίνεις. Είναι πάρα πολύ εύκολο να κριτικάρεις και εγώ δεν θέλω να μπαίνω σε αυτή την διαδικασία, ειδικά για θέματα που αφορούν την δουλειά μου.
 
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζεσαι αλλά και διδάσκεις σε νέα παιδιά μέσω των Δραματικών Σχολών. Πως βλέπεις την νέα γενιά που κάνει την είσοδο της στο επάγγελμα;
 
Tα νέα παιδιά αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση μπροστά τους. Σίγουρα δεν καταλαβαίνουν πολλά τις πρώτες μέρες της προσαρμογής τους στο χώρο καθώς από την πρώτη εβδομάδα θεωρούν ότι θα γνωρίσουν κάποιους ηθοποιούς και αυτό είναι όλο. Από την μεριά μου προσγειώνω απευθείας τα παιδιά στην πραγματικότητα και απομυθοποιώ συγχρόνως και την δική μου εικόνα με την ροή των μαθημάτων να γίνεται απευθείας πιο χαλαρή. Αν εντοπίσω ότι κάποια άτομα γύρω μου έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο σε αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν, τότε είμαι ιδιαίτερα αυστηρή και υποστηρικτική μαζί τους . Από την άλλη αν δω ότι κάποιος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, τότε θα προσπαθήσω ως ένα σημείο και από κει και πέρα θα αφήσω τον καθένα να επιλέξει την πορεία που επιθυμεί να κάνει.
 
Πολλά άτομα σήμερα τα παρατάνε ενώ πολλά είναι και εκείνα που έχουν κάνει ήδη κάποιες δουλειές στο χώρο, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
 
Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που συνεχίζει να σε γοητεύει στη δουλειά σου;
 
Όταν ξεκινάς την πορεία σου στο χώρο δεν έχεις καταλάβει τι σε περιμένει αλλά το παρατηρείς στην πορεία. Γενικά μου αρέσει πολύ η δουλειά μου και το ίδιο το αντικείμενο. Θα ήθελα στη πορεία μου να κάνω περισσότερο σινεμά και λιγότερο θέατρο. Θα ήθελα στο μέλλον να ασχοληθώ περισσότερο με το σινεμά και να μου έρθει μια καλή επαγγελματική συνθήκη σε αυτό το κομμάτι. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε ότι θα πεθάνουν στο σανίδι. Ως είδος μου αρέσει πολύ αλλά στον ίδιο βαθμό με κουράζει κιόλας.
 
 
Είσαι από τους ανθρώπους που κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια ή προτιμάς να επικεντρώνεσαι στην ατζέντα του σήμερα και της δουλειάς που έχεις μπροστά σου εκείνη την στιγμή;
 
Προτιμώ να επικεντρώνομαι στην δουλειά που έχω κάθε φορά μπροστά μου. Βεβαίως πριν ολοκληρώσει την πορεία της μια δουλειά, δέχεσαι και άλλες προτάσεις για τα επόμενα που θα έρθουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποιο project στο μυαλό μου για το μέλλον αλλά πάντα ως άνθρωπος αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους και έτσι στο τέλος έρχονται όλα και κουμπώνουν την κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω πολύ στο ότι κάτι θα γίνει, τη στιγμή που πρέπει να γίνει. Αν είναι να έρθει, θα ρθει αλλιώς δεν θα έρθει. Προσωπικά έπειτα από την φετινή σεζόν, αναζητώ και την ξεκούραση στη ζωή μου.
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
 
H καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης θα ξεκινήσει από το τέλος του Ιουνίου στην οποία θα βρεθούμε σε πολλά μέρη της χώρας και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να μας δουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μας έστελναν μηνύματα και μας ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας. Τέλος λίγο πριν ξεκινήσουμε την περιοδεία μας με την Βερβερίτσα, θα βρεθώ στο Λονδίνο μαζί με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη για να πραγματοποιήσουμε δυο παραστάσεις με το έργο Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη στις 2 Ιουνίου το οποίο παίξαμε την περσινή σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης.
 
Πρόκειται για μια δουλειά που είχα αγαπήσει πολύ και στην οποία λάβαμε όλοι μας πολύ θετικά σχόλια. Τέτοιου είδους δουλειές οι οποίες περιλαμβάνουν ένα κράμα ποικίλων συναισθημάτων και θυμίζουν λίγο την ίδια μας την ζωή με εκφράζουν πολύ.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.