Fri. Mar 31st, 2023
Rate this post

Ένας ταλαντούχος άνθρωπος ο οποίος ξεχωρίζει για την ευρηματικότητα του, την ιδιαίτερη του ευγένεια και την αστείρευτη ενέργεια για  την δουλειά του.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ξεχωριστός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων του έργου Ο Κύκλος  Του Έρωτα το οποίο παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Tην φετινή σεζόν το θεατρόφιλο κοινό σε απόλαυσε για ακόμα μια φορά στο Θέατρο Κάππα και στο Δείπνο Ηλιθίων το οποίο αγαπήθηκε θερμά από κοινό και κριτικούς. Τι κρατάς από το ταξίδι της παράστασης;

Το Δείπνο Ηλιθίων αποτελεί μια πολύ τυχερή συγκυρία στη ζωή μου καθώς γνώρισα από κοντά τον Σπύρο Παπαδόπουλο αλλά και φυσικά όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες με τους οποίους έχουμε μια εξαιρετική επαγγελματική σχέση. Είναι ότι πιο σημαντικό το να βρίσκεσαι σε μια παράσταση η οποία είναι βασισμένη σε μια ακρίβεια και μια θεατρική μελέτη αλλά και με μια αληθινή πιστότητα στην έννοια του κειμένου και με ένα τόσο ωραίο θίασο δίπλα σου.

Βρισκόμενος σε έναν τέτοιο σχήμα νιώθεις το συναίσθημα της ηρεμίας και γι’ αυτό το λόγο η παράσταση θα επαναληφθεί και την επόμενη χειμερινή σεζόν με τον κόσμο να έχει επιβραβεύσει την δουλειά μας και να την έχει αγαπήσει σε μεγάλο βαθμό.

Τι είναι αυτό που αποκομίζεις από την κάθε συνεργασία;

Καταρχάς θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι διότι με αυτό τον τρόπο μαθαίνω αρκετά πράγματα και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που κάνω. Δίνω μεγάλη προσοχή στο κείμενο μιας δουλειάς και στο κατά πόσο με πείθει ως άνθρωπο αλλά και στη κοινή σχέση μεταξύ των συνανθρώπων μου. Αν δεν υπάρχει, τότε είναι απολύτως αποδεκτό και αναζητώ να υπάρχει μια καλή γνώμη απέναντι σε αυτό που έχουμε αποφασίσει να παρουσιάσουμε στο κοινό.


Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την συμμετοχή σου στη παράσταση Ο Κύκλος Του Έρωτα το οποίο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;

Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι δίπλα σε εξαιρετικούς ανθρώπους επί σκηνής και με έναν υπέροχο σκηνοθέτη. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αγκαλιαστεί από το κόσμο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και ρόλους που μέχρι και σήμερα παραμένουν διαχρονικοί στα μάτια του κόσμου. Πως βλέπεις το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο;

Θα το χαρακτήριζα οικονομικά δύσκαμπτο λόγω του ότι όλοι όσοι δουλεύουν αυτή τη περίοδο στη τηλεόραση προσπαθούν με ένα ελάχιστο budget να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας δεν έχω την χαρά να μπορέσω να παρακολουθήσω όλες τις δουλειές που παίζουν σήμερα στους δέκτες μας. Κάποιες φορές παρακολουθώ μέσω του web tv κάποια αποσπάσματα σειρών για να έχω μια άποψη του τι παίζεται.

Με την παρούσα κατάσταση οι άνθρωποι που δουλεύουν στη τηλεόραση προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Θεωρώ ότι θα ήταν τρομερά άδικο να χαρακτηρίσουμε με πολύ μεγάλη αφέλεια τον τρόπο της δουλειάς κάποιου με την λέξη φθηνό ή ακριβό, χωρίς να γνωρίζουμε τον ρυθμό και τις συνθήκες της εκάστοτε παραγωγής. Προσωπικά παρατηρώ μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία μακάρι να έχει το παραγωγικό κομμάτι από πίσω της ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Φέτος γύρισα την συνέχεια του Έτερος Εγώ και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για το συνολικό αποτέλεσμα. Όταν ξεκίνησε η ιστορία μας δεχτήκαμε “κριτική” σε μεγάλο βαθμό χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Παρ’ όλ’ αυτά ο κόσμος στήριξε πολύ αυτή την ιστορία και νομίζω ότι η συνέχεια της θα είναι πραγματικά απογειωτική σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι όταν δημιουργείς κάτι με αγάπη και πιστέψεις πολύ σε αυτό, τότε η προσπάθεια σου τελικώς δικαιώνεται. Εύχομαι αυτό το project να ανοίξει καινούργιους δρόμους πέρα από εμάς τους ίδιους αλλά και σε άλλους ανθρώπους να ονειρευτούμε μια καλύτερη ελληνική τηλεόραση.

Τι θα σε έκανε να πεις το ναι σε μια νέα τηλεοπτική πρόταση; Σου λείπει το τηλεοπτικό κομμάτι;

Οι άνθρωποι αλλά και το κείμενο της. Μου λείπουν οι άνθρωποι, το σενάριο αλλά και οι ρόλοι. Πάντα με κέντριζαν οι άνθρωποι και το σενάριο σε μια δουλειά αλλά και το να ονειρεύομαι έναν χαρακτήρα. Δεν είχα ποτέ μου άλλες βλέψεις. Ποτέ μου δεν ήμουν επηρμένος στα χρήματα αλλά πάντοτε με ενδιέφερε ο βιοπορισμός μου ανθρώπινα μέσα από αυτό με αξίες. Με ενδιαφέρει το παραμύθι και οι συντελεστές, να μπορώ να θαυμάζω τους ανθρώπους και να υπάρχει αγάπη σε αυτό που συμβαίνει και όχι μόνο η έννοια του εγώ.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι αρκετές επιτυχημένες σειρές του παρελθόντος όπως το Λόγω Τιμής, το Καφέ της Χαράς αλλά και η Πολυκατοικία επιστρέφουν στους δέκτες μας με νέα επεισόδια. Eσύ σε μια πρόταση να βρεθείς σε μια παλαιότερη σειρά η οποία επιστρέφει στο σήμερα, θα ήσουν θετικός;

Ανάλογα το κείμενο που θα έχω μπροστά μου και το γιατί. Αν το γιατί είναι ωραίο και αγαπημένο, θα το ακολουθούσα. Θεωρώ ότι το Λόγω Τιμής έχει ένα ενδιαφέρον διότι έχει ένα λόγο για να παρακολουθήσεις την πορεία αυτών των χαρακτήρων 20 χρόνια μετά.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που σε γοητεύει ακόμα στη δουλειά σου; Άλλαξες μέσα από τη δουλειά ως άνθρωπος;

Το ταλέντο των ανθρώπων και η ανάγκη μου να είμαι παιδί μέσα από αυτό που κάνω με γοητεύουν ακόμα στη δουλειά μου.

Μέσα από την δουλειά διάβασα πολύ περισσότερο, διεύρυνα τους ορίζοντες μου και έγινε  καλύτερη η ψυχή μου.

Πως βλέπεις τη νέα γενιά που κάνει σήμερα την είσοδο της στο επάγγελμα;

Αν ο άνθρωπος πιστεύει σε αυτό που κάνει έχοντας βασικές αξίες μέσα του και έχει και την υγεία του, τότε θα βρεθεί ο χώρος και ο τρόπος να υπάρξει με αξιοπρέπεια και λειτουργικότητα στο χώρο. Αν όχι, τότε ο ίδιος αντιμετωπίζει θέμα με τον ίδιο του τον εαυτό και όχι με το σύστημα. Θα πρέπει να δουλεύει και να έχει μια πίστη μέσα του, να μην σταματάει να αγαπάει τον εαυτό του και να αγαπάει το επάγγελμα του λίγο παραπάνω. Έχουμε μεγάλη ανάγκη τέτοιου είδους ανθρώπους γύρω μας.

Έπειτα από πολλές σημαντικές συνεργασίες και επιτυχημένες δουλειές, χωράει ακόμα στη ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Καλλιτεχνικό όνειρο για μένα είναι να διευρυνθεί το κομμάτι του Έτερος Εγώ 2 και να μας δώσει την δυνατότητα να ονειρευτούμε άλλες τόσες ιστορίες και να τις κάνουμε πράξη. Το όνειρο μου είναι η ίδια μου η δουλειά και η υλοποίηση των  παραμυθιών που σκέφτομαι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η παράσταση Ο κύκλος του έρωτα θα βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι τις 9 Ιουνίου. Το Έτερος Εγώ θα ξεκινήσει από αρχές Ιουνίου να προβάλλεται μέσα από το κανάλι της Cosmote και στη συνέχεια μέσα από μια άλλη πλατφόρμα. Την επόμενη σεζόν το Δείπνο Ηλιθίων θα συνεχίσει την πορεία του για 4η χρονιά στο Θέατρο Κάππα. Τέλος γίνονται κάποιες συζητήσεις για κάποια νέα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.