Fri. Mar 31st, 2023
Rate this post

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του, με αγαπημένους ρόλους οι οποίοι  παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο διαχρονικοί αλλά και με μια ιδιαίτερη αισιοδοξία και ελπίδα  προς τη ζωή αλλά και τους γύρω του.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο αγαπημένος Χάρης Ρώμας μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

 

Τι είναι αυτό που κρατάτε από το ταξίδι των παραστάσεων “Ο Βαφτιστικός Της Κυρίας” και “Νεφελοκουκοχώρα”;

Aρχικά κρατάω την αγωνία που είχαμε για αυτό το νέο εγχείρημα στην Θεατρική σκηνή Αθηναϊς αλλά και την δική μου αισιοδοξία την οποία είχα από τη πρώτη στιγμή ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Δεν θεωρώ ότι οτιδήποτε έχω κάνει μέχρι στιγμής πάντα έχει ένα αίσιο τέλος αλλά συνήθως η αισιοδοξία που έχω εκ φύσεως, με κατευθύνει σε ένα σωστό δρόμο. Ακόμα και κάτι να μην έχει την αναμενόμενη επιτυχία, η ενέργεια που εκλύεται είναι τέτοια που μεταφέρεται απευθείας σε κάτι καινούργιο.

Συγκεκριμένα για τον Πολυχώρο Αθηναϊς αισθάνθηκα από τη πρώτη στιγμή την ομορφιά αυτού του χώρου και ήταν κάτι που είχα καταλάβει τα προηγούμενα χρόνια όταν είχα παρακολουθήσει κάποιες παραστάσεις της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη αλλά και κάποιες δουλειές του Σταμάτη Κραουνάκη στο κάτω χώρο του θεάτρου οι οποίες μου άρεσαν πάρα πολύ. Όταν προέκυψαν οι συζητήσεις με τον Στράτο Μαρκίδη για να δουλέψουμε σε αυτό το χώρο, το θεώρησα σημαδιακό. Σε αυτό το χώρο βίωσα την μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σε ένα μέρος που πάντα επιθυμούσα να είναι δικό μου και την μεγάλη αγωνία για το ποια θα είναι η πορεία αυτού του νέου μου εγχειρήματος.

Σήμερα νιώθω τεράστια χαρά για τα θετικά σχόλια που έχω λάβει από το κόσμο για τις παραστάσεις που παρουσίασα αλλά και μια μεγάλη αγάπη από το κόσμο, κάτι που χτίστηκε εβδομάδα με εβδομάδα. Έχω κάθε λόγο να είμαι ευτυχισμένος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επαναπαύομαι σε αυτό.Ο άνθρωπος είναι θεμιτό να είναι φιλόδοξος και να ονειρεύεται συνεχώς νέα πράγματα.

Έχετε περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με πολύ αγαπημένες δουλειές οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα διαχρονικές στα μάτια του κόσμου. Πως βλέπετε σήμερα το τηλεοπτικό πεδίο της χώρας αλλά και το κομμάτι της μυθοπλασίας;

Δεν βλέπω συχνά τηλεόραση. Παρ’ όλ’ αυτά παρακολουθώ κάποια trailers ή κάποια κομμάτια διάφορων σειρών αποσπασματικά και έτσι μπορώ να καταλάβω περίπου περί τίνος πρόκειται. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καθόλου όρεξη να κάνω κριτική στα τηλεοπτικά προγράμματα, κάτι που μέχρι και σήμερα το κάνω με μια δυσφορία διότι όταν απέχεις συνειδητά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν νιώθεις τον λόγο που πρέπει να επιχειρήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να κατακεραυνώσουν ότι νέο παρουσιαστεί στους δέκτες μας, επαινώντας τις προσπάθειες και επιτυχίες που είχαμε εμείς τότε. Όταν δεν είσαι μέσα στο τηλεοπτικό πεδίο, σίγουρα κάποια πράγματα σε ξενίζουν.

Με την είσοδο της κρίσης ήταν αναμενόμενο το προϊόν της τηλεόρασης να γίνει πιο φθηνό και πολλές φορές πιο πρόχειρα οργανωμένο. Είμαι πολύ ευτυχής που θα επανέλθω με το sequel του Καφέ της Χαράς και με το τρόπο που το έχουμε φανταστεί διότι είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που το αγαπώ πάρα πολύ.

Περιμένατε ποτέ μετά το τέλος του Καφέ της Χαράς ότι ο κόσμος θα αδημονεί να δει ξανά αυτή τη σειρά στο γυαλί με νέα επεισόδια;

Γενικά δεν περιμένω τίποτα και από κανέναν. Ότι έρχεται από μόνο του, το παρατηρώ και το εξετάζω και στη συνέχεια το αναλύω διεξοδικά. Είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κόσμος αγάπησε θερμά το Καφέ της Χαράς αλλά δεν είναι η μόνη σειρά που υπογράφω και η οποία έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το κόσμο.
Αν θα έπρεπε να σκεφτώ αναλυτικά για την μέχρι τώρα καριέρα  μου, θα έπρεπε να σκεφτώ πολλές σειρές που έχουν μια διαχρονική πορεία στα πράγματα και να αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως φαινόμενο όπως έχω διαβάσει και εγώ o ίδιος να με αποκαλούν κάποιοι.

Το ότι κάποιες από τις σειρές που έχω κάνει, είναι οι πιο πολύ-παιγμένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης με μεγάλες τηλεθεάσεις, σημαίνει ότι συνεχώς ένα καινούργιο κοινό τις ανακαλύπτει και τις παρακολουθεί καθώς διατηρούν κάτι το φρέσκο. Με αυτή την έννοια χαίρομαι και κολακεύομαι αλλά πλέον όλα έχω μάθει να τα διατηρώ σε μια ύφεση ώστε να μην χάνω την λογική μου.

Μέσα σε μια μεγάλη πορεία χρόνων με μεγάλες επιτυχίες και συνεργασίες, ήταν εύκολο να κρατήσετε ακέραιη τη προσωπικότητα σας;

Ο άνθρωπος διαμορφώνεται και κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως είναι οι δυσκολίες που θα βιώσει και μέσα από τα εντυπωσιακά που θα του συμβούν. Ακόμα και η πολύ μεγάλη επιτυχία που ανέλπιστα έρχεται, είναι ένα δυνατό ταρακούνημα στο οποίο πρέπει να ισορροπήσεις και από το οποίο πρέπει να διδαχθείς. Ασφαλώς έχω κάνει και λάθος υπολογισμούς ή λάθος εκτίμηση για τη διάρκεια της επιτυχίας αλλά αυτά θεωρώ ότι ήταν απαραίτητα για να πάρω τα μαθήματα μου και να προοδεύσω σαν άνθρωπος. Σίγουρα έχω πέσει στο παρελθόν και σε επιπολαιότητες αλλά και σε ματαιόδοξα ξεσπάσματα αλλά όλα τέθηκαν υπό έλεγχο τη στιγμή που έπρεπε για να είμαι σήμερα αυτός που είμαι.

Φέτος είστε υποψήφιος περιφερειακός συμβουλος στο πλευρό του Γ. Πατούλη. Είχατε ποτέ ενδοιασμούς ότι με την ενασχόληση  σας με την πολιτική , θα μπορούσατε να στιγματιστείτε από κάποιους, βάζοντας σας μια ταμπέλα;

Δεν σκέφτηκα στιγμή κάτι τέτοιο. Γνωρίζω ότι αυτή η λογική υφίσταται γενικώς αλλά είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι καθόλου. Προτού περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό μου, είχα ήδη εντυπωσιαστεί από μια φράση του Ρίτσου σύμφωνα με την οποία “είναι κρίμα να χάνουμε το πολυτιμότερο μέρος της ζωής μας στη προσπάθεια να κατασκευάσουμε μια εικόνα αρεστή για τους άλλους”, μια αρχή που που με ακολουθεί και την ακολουθώ. Αυτό λειτούργησε σαν ένα καμπανάκι για μένα.

Στο παρελθόν μου είχε γίνει ξανά πρόταση για να ασχοληθώ με τα κοινά αλλά αυτή τη στιγμή έκρινα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και να προσφέρω κάτι επιπλέον στους συνανθρώπους μου και να αρπάξω αυτή τη πρόκληση την οποία μου έκανε ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ πολύ και τον εμπιστεύομαι.

Ότι και να πει κάποιος που θέλει υπονομεύσει ή να χλευάσει τον Γ. Πατούλη θα πρέπει αν θέλει να είναι τίμιος, να αναγνωρίσει ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου των ψηφοφόρων σε όλες τις αναμετρήσεις που ενεπλάκη τον στήριξαν αρκετά και τον ανέβασαν ψηλά. Αυτός ο άνθρωπος μου δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και έτσι έκρινα ότι πρέπει να πω το ναι με την προοπτική να προσφέρω πραγματικά κάτι χρήσιμο στο τόπο και στην περιφέρεια της Αττικής. Θα προσπαθήσω να πραγματοποιήσω μια μεγάλη δράση και για την επιμόρφωση των παιδιών αλλά και για την ψυχαγωγία τους. Ο πολιτισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το ευ ζην σαν ένας τομέας πολυτέλειας αλλά με το ζην καθώς είναι βασικός άξονας μιας υγιούς κοινωνίας, κάτι που θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε και στη πράξη.

Χωράει σήμερα στη ζωή σας ένα ακόμα καλλιτεχνικό όνειρο;

Ανά πάσα στιγμή ως δημιουργός προετοιμάζω διάφορα πράγματα. Με την ενασχόληση μου με την Περιφέρεια, με ιντριγκάρει πολύ το γεγονός ότι μπορούμε να προσφέρουμε στο κόσμο. Στο μέλλον θα ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα ώστε να έρθω σε επαφή με ξένους συναδέλφους μου και να ζήσω αυτή την πολιτισμική ανταλλαγή. Έχω σκοπό να προγραμματίσω κάποια πράγματα σε αυτό το κομμάτι τα οποία θα παρουσιαστούν στη πορεία. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σε μια φάση που θέλω να παίξω κάποιους ρόλους στο κλασσικό ρεπερτόριο καθώς δεν είναι αυτή η επιδίωξη μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τον Οκτώβριο ο Βαφτιστικός της Κυρίας θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς. Παράλληλα βρίσκομαι στην διαδικασία συγγραφής των νέων επεισοδίων για την επιστροφή του Καφέ της Χαράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.