Mon. Aug 8th, 2022
Rate this post

Aπό τις πιο ταλαντούχες παρουσίες του καλλιτεχνικού χώρου με σπουδαίες δουλειές στο ενεργητικό της, αξιοζήλευτες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου και ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για την θετική του αύρα και ευγένεια στο επάγγελμα το οποίο κινείται. 

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η ξεχωριστή Μαρίνα Ασλάνογλου με αφορμή την έναρξη των επιτυχημένων παραστάσεων του έργου Ψίθυροι της Λίλλιαν Χέλμαν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνών, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Τι είναι αυτό που έχεις αποκομίσει από το μέχρι τώρα ταξίδι της παράστασης Ψίθυροι στο Θέατρο Αθηνών;

Πριν 7 χρόνια περίπου ένας φίλος μου είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο έργο λέγοντας μου ότι είναι ένα πολύ ωραίο έργο, έχοντας έναν ρόλο που θα μπορούσα ενδεχομένως να υποδυθώ. Κάπως έτσι το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Κοέν μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω σε αυτό το έργο.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την φετινή συνεργασία γιατί μου αρέσει να συνεργάζομαι με καινούργιους ανθρώπους διότι ο καθένας έχει ένα δικό του τρόπο αλλά και μέθοδο που σου μεταφέρει τα πράγματα αλλά και ένα τρόπο που βλέπει εσένα πάνω σε αυτό που έχει οραματιστεί, κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Γι’ αυτό το λόγο νιώθω πάντα όμορφα όταν δέχομαι προτάσεις από άλλους ανθρώπους για κάποια έργα διότι μου αρέσει αυτό που βλέπει ο εκάστοτε σκηνοθέτης στον καθένα.

Τι έχεις κρατήσει από τα πρώτα σχόλια του κόσμου για την παράσταση;

Tα σχόλια του κόσμου είναι αρκετά ενθαρρυντικά και αισιόδοξα τα οποία μας γεμίζουν όλους μας μεγάλη χαρά. Οι Ψίθυροι είναι ένα πολύ ωραίο έργο με τρομερά ενδιαφέρουσες σχέσεις και το οποίο θίγει αρκετά σημαντικά θέματα. Για μένα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο το επέλεξα.

Πως βλέπεις την πορεία του ελληνικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια με την υπερπληθώρα των θεατρικών παραστάσεων στην Αθήνα;

Θεωρώ ότι όσοι αγαπούν το θέατρο και αυτοί που ασχολούνται με αυτό επί της ουσίας, δεν σταματούν ποτέ να εκφράζονται μέσα από αυτό. Από την δεκαετία του 90 που προέκυψε ο μεγάλος αριθμός των Δραματικών Σχολών, εμφανίστηκαν νέα άτομα στο χώρο τα οποία έχουν την ανάγκη να εκφραστούν γι’ αυτό και σήμερα παρατηρούμε πολλές ομάδες νέων ατόμων οι οποίες παρουσιάζουν στο κοινό την δική τους δουλειά, κάτι το οποίο προσωπικά σέβομαι, επικροτώ και καταλαβαίνω απόλυτα. Ο ηθοποιός που λείπει από τον χώρο, του λείπει σε μεγάλο βαθμό το επάγγελμα.

Τι είναι για σένα καλό και τι κακό θέατρο; Τι επιζητάς ως θεατής;

Σε μια παράσταση παίζουν πολλά πράγματα σημαντικό ρόλο όπως είναι η σκηνοθεσία της αλλά και η όλη εικόνα της. Ως θεατής σε μια παράσταση μπορεί να μην μου αρέσει τόσο το έργο αλλά να βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την σκηνοθεσία και την παρουσία των ηθοποιών επί της σκηνής όπως και το ακριβώς αντίθετο. Προσωπικά δεν είμαι λάτρης των πολύ πρωτοποριακών ιδεών καθώς προτιμώ πιο πολύ την κλασσική οδό μιας ιστορίας που εξελίσσεται και ανθίζει μέσα στη παράσταση και πάνω στη σκηνή. Ως ηθοποιός δεν μου αρέσει να αφήνω πολλά ερωτηματικά στον θεατή, κάτι που μπορεί να προκαλέσει και μια σύγχυση.

Σε ένα έργο μου αρέσει να ακούω το κείμενο και τις λέξεις του αλλά και να καταλαβαίνω τι θέλει να μεταφέρει προς τα έξω.

Ποια είναι η εμπειρία σου από την συμμετοχή σου στη βρετανική σειρά Durrells;

Αρχικά είχα να κάνω 10 χρόνια τηλεόραση στην Ελλάδα και αυτό όχι γιατί δεν το ήθελα αλλά γιατί δεν υπήρξε κάποια πρόταση που να μου κεντρίσει σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον. Το όνειρο μου όταν σκεφτόμουν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός δεν ήταν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός για να παίζω στη τηλεόραση αλλά στη σκηνή του θεάτρου. Όταν μου έγινε η πρόταση για την σειρά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών,δεν το πίστεψα αλλά ούτε αγχώθηκα πολύ καθώς είμαι της λογικής ότι αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει από μόνο του.

Ήμουν πολύ χαρούμενη που μέσα σε δύο μέρες οι υπεύθυνοι της σειράς μου έδωσαν το τελικό οκ με αρκετά κολακευτικά σχόλια για το πρόσωπο μου και έτσι είχα ένα πολύ ωραίο αλλά και σημαντικό ρόλο για τον οποίο δεσμευόμουν βάση συμβολαίου να μην αποκαλύψω κάτι για την ομαλή εξέλιξη της ιστορίας. Μέσα από το Durrells γνώρισα τον μηχανισμό της δουλειάς μιας ξένης παραγωγής, αποκομίζοντας μια σπουδαία εμπειρία στη δουλειά μου. Στην αρχή μπορεί να υπήρξαν κάποιες δυσκολίες λόγω του ότι έπρεπε να προσαρμοστώ σε μια διαφορετική γλώσσα από την ελληνική αλλά πολύ γρήγορα όλα κύλησαν πολύ όμορφα και βάση αποτελέσματος νιώθω ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.

Έχοντας κάνει την αρχή με την συμμετοχή σου στο Durrells στο οποίο άφησες εξαιρετικές εντυπώσεις, θα ήσουν ανοιχτή σε μια νέα πρόταση που θα προέκυπτε για μια νέα σειρά στο εξωτερικό;

Ποτέ μου δεν κάνω μεγάλα όνειρα και σχέδια. Πάντοτε δίνω βάση στα μικρά και σταθερά βήματα. Αν προκύψει μια νέα πρόταση που αφορά μια σειρά του εξωτερικού, θα είμαι πολύ χαρούμενη και θα προσπαθήσω να ισορροπήσω το κομμάτι της οικογένειας με τη δουλειά και να διαχειριστώ την κατάσταση με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα είμαι ανοιχτή σε ωραίες δουλειές και συνεργασίες είτε εντός Ελλάδας είτε στο εξωτερικό. Όλα προσαρμόζονται και όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν με το επάγγελμα του ηθοποιού να είναι προσαρμοσμένο σε τέτοιες καταστάσεις.

Πριν τη συμμετοχή σου στο Durrells είχες μια μεγάλη αποχή από τα τηλεοπτικά γυρίσματα. Τι ήταν αυτό που θα σε έκανε να πεις το ναι σε μια νέα ελληνική σειρά; Πως κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα; Ξεχωρίζεις κάτι;

Kάποιες τηλεοπτικές προτάσεις που μου είχαν γίνει στο παρελθόν και οι οποίες είχαν ένα ενδιαφέρον στο κομμάτι του σεναρίου δεν ευδοκίμησαν διότι έπρεπε να κάνω παράλληλα πρόβες για απαιτητικούς ρόλους στο θέατρο οπότε εκεί ήταν θέμα καθαρά επιλογής. Λόγω του ότι στο παρελθόν βρισκόμουν παράλληλα και στο θέατρο αλλά και στη τηλεόραση, συνειδητοποίησα ότι κάτι τέτοιο ήταν πολύ απαιτητικό για μένα και  το οποίο δύσκολα θα επιχειρούσα στο μέλλον.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω ελάχιστου χρόνου δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσει το τι συμβαίνει στο τηλεοπτικό πεδίο. Αν θα τύχει να παρακολουθήσω κάτι, θα επιλέξω μια ξένη σειρά ή ταινία. Πάντα είμαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις στη τηλεόραση και δεν λέω ποτέ όχι από τη πρώτη κρούση που θα μου γίνει για μια δουλειά. Πάντα διαβάζω και συζητάω όλες τις προτάσεις που έχω μπροστά μου και από κει και πέρα καταλήγω στη τελική μου απόφαση.

Με τον ερχομό της οικογένειας στη ζωή σου, τι άλλαξε στο τρόπο που βλέπεις την δουλειά σου και στις προτάσεις που θα δεχθείς;

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έκανα τη δική μου οικογένεια, ζυγίσω πολύ περισσότερο τις προτάσεις σε επαγγελματικό κομμάτι. Για την νέα σεζόν μου προτάθηκε να βρίσκομαι σε ένα πολύ ωραίο έργο τα Δευτερότριτα σε συνδυασμό με τη παράσταση “Πατέρας” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ δια χειρός Βασίλη Μπισμπίκη στην οποία θα παίζω μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη στο Θέατρο Αποθήκη αλλά αποφάσισα να μην το κάνω διότι θέλω αυτές τις μέρες να τις αφιερώνω αποκλειστικά στην οικογένεια μου και στο παιδί μου.

Αυτό που έχει αλλάξει από τότε που έγινα μητέρα σε σχέση με το θέατρο είναι ότι δεν διαθέτω αρκετό χρόνο για να μελετήσω για τη δουλειά μου αλλά και για μένα την ίδια. Η μόνη στιγμή και ώρα που μπορώ να το κάνω είναι αργά το βράδυ όταν είμαι απελευθερωμένη από όλα. Γενικά είμαι από τους ανθρώπους που προσαρμόζονται σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις. Θεωρώ ότι αν έχεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Μετά από πολλές επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες στο στο βιογραφικό σου, χωράει ακόμα στη ζωή σου ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο;

Τα όνειρα με συντηρούν και πάντα το βράδυ πριν κοιμηθώ οραματίζομαι κάποια πράγματα. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου που θα ήθελα να παίξω στο μέλλον. Μου αρέσουν οι συνεργασίες, τα ωραία έργα και οι καλοί ηθοποιοί. Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια συγκυρία στην οποία κουμπώνουν όλα μοναδικά, τότε μιλάμε για μια ευτυχία.

Έναν ηθοποιό τον αγχώνει πιο πολύ η γνώμη του κόσμου ή η άποψη του χώρου γι’ αυτόν;

Θεωρώ ότι και τα δυο είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν θα γίνει ποτέ αυτό το πράγμα τροχοπέδι στη ζωή μου. Προσωπικά δεν θα με επηρεάσει αρνητικά η άποψη ενός συνάδελφου  διότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Σίγουρα μια αρνητική κριτική την βάζεις στην άκρη του μυαλού σου και την μελετάς διεξοδικά αλλά δεν την αφήνεις να σε επηρεάσει ως άνθρωπο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Tην επόμενη σεζόν θα βρίσκομαι στο έργο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, σε μια παραγωγή των Αθηναϊκων Θεάτρων μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη στο Θέατρο Αποθήκη. Το έργο μας θα βασίζεται στον Πατέρα του Στρίντμεργκ και είναι μια δουλειά που την οργανώνουμε από την αρχή μαζί με τον Β. Μπισμπίκη και Τ. Ιορδανίδη. Έχουμε μπροστά μας το βασικό κορμό του έργου και το προσαρμόζουμε στην Αθήνα του 2019. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις πρόβες μας για να αρχίσουμε με το καλό τον Οκτώβρη για όλη τη σεζόν στο Θέατρο Αποθήκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ