Thu. Aug 18th, 2022
Rate this post

Ο Γιώργος Γιαννούτσος με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων του έργου Η μικρή μας πόλη στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Φέτος το καλοκαίρι βρίσκεστε στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη με το έργο η μικρή μας πόλη. Πως νιώθετε γι΄αυτή την νέα δουλειά αλλά και την συνεργασία σας με τον Γιάννη Κακλέα αλλά και με τα νέα παιδιά της παράστασης;

Με τον Κύριο Κακλέα έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και η εμπειρία μου ήταν κάτι παραπάνω από γοητευτική. Ένας από τους λόγους που δεν θα είχα δεύτερη σκέψη είναι διότι κάθε φορά μετά την συνεργασία μας, νιώθω γοητευμένος διότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που εμπνέει τους ηθοποιούς που τους βάζει στον σωστό δρόμο χωρίς να τους πιέζει και με τον ξεχωριστό του τρόπο τους κάνει να ανθίζουν και να βρίσκουν το προσωπικό τους στίγμα, κάτι που μου αρέσει πολύ.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το ναι και να βρίσκεστε τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αθήνα;

H αλήθεια είναι ότι στην αρχή που το σκεφτόμουν ένιωθα ότι χάνω κάπως έναν βαθμό ελευθερίας αλλά από την άλλη αποζημιώνεσαι με την πορεία της δουλειάς διότι έτσι και αλλιώς πάντα η ζωή είναι διαφεύγουσα. Ότι και αν κάνεις πάντα θα αφήσεις κάτι πίσω αρκεί να ζήσεις όσο πιο πολύ αυτό που κάνεις. Αν είσαι παρών σε αυτό που ζεις, τότε νιώθεις μεγάλη χαρά.

Πόσο εύκολο θεωρείτε ότι είναι να προσελκύσει τον κόσμο ένα έργο ρεπερτορίου όπως το Η μικρή μας πόλη το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα έργα που ανεβαίνουν συνήθως την καλοκαιρινή περίοδο;

Θα ήθελα να έχει απήχηση η παράσταση μας διότι είναι μια αρκετά έντιμη δουλειά που σέβεται το κείμενο και ταυτόχρονα αναδεικνύει όλη την ουσία του χωρίς να ολισθαίνει σε τυπικότητες .

Δεν γνωρίζω με τι κίνητρο έρχεται ο κόσμος να παρακολουθήσει μια παράσταση. Πολλές φορές οδηγείται κάπου ενώ άλλες φορές έχει τον δικό του αυθορμητισμό και την δική του επιλογή στα πράγματα. Όλο αυτό είναι κάτι τελείως απρόβλεπτο που δεν μπορεί κανείς να το ξέρει εξαρχής.

Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος σας έχει αγαπήσει θερμά και από την παρουσία σας στο γυαλί με δουλειές και ρόλους που παραμένουν μέχρι και σήμερα άκρως διαχρονικοί. Πως νιώθετε όταν σας μιλάει ο κόσμος για τις παλαιότερες δουλειές στο γυαλί;

Καμιά φορά κάνοντας διάφορους απολογισμούς στα πράγματα παρατηρώ ότι δεν διεκδίκησα επί της ουσίας πράγματα που ήθελα αλλά κάποιες προτάσεις ήρθαν και με βρήκανε. Απολογιστικά λέω ότι δεν αντιλαμβάνομαι ότι θα μπορούσα να ήμουν γνωστός και ότι κάποιοι να με αναγνωρίζουν διότι δεν το κυνήγησα σε μεγάλο βαθμό. Όταν μου συμβαίνει νιώθω από αμηχανία έως μεγάλη χαρά και σε καμία περίπτωση δεν μου είναι κάτι δυσάρεστο. Μερικές φορές σκέφτομαι την εικόνα του τότε και την εικόνα του σήμερα αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με πειράζει καθώς έχω συμφιλιωθεί απόλυτα με την πάροδο του χρόνου.

Ξεχωρίζετε κάτι στο τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα; Θα ήταν επιθυμία σας να επιστρέψετε σε μια νέα τηλεοπτική σειρά;

Θυμάμαι όταν ξεκινούσαμε εμείς την πορεία μας δεν υπήρχε κάποιου είδους εκπαίδευση για τη τηλεόραση διότι τότε το μέσο βρισκόταν στο ξεκίνημα του. Τότε λοιπόν διαλεγόμασταν ουσιαστικά με ένα μέσο που δεν το γνωρίζαμε και το οποίο είχε μια αθωότητα και μια παρθενικότητα μέσα του. Αισθανόσουν όμορφα που βρισκόσουν σε ένα μέσο που δεν σου επιβάλλει τους δικούς του κανόνες. Την σημερινή εποχή η τηλεόραση έχει αποκτήσει κάποιους επικοινωνιακούς κανόνες που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια και τους οποίους πρέπει να υπηρετήσεις για να προχωρήσεις μπροστά και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει τόσο πολύ χωρίς ωστόσο να το κατακρίνω.

Αυτή τη περίοδο συμμετέχω σε ένα επεισόδιο της σειράς Κόκκινο Ποτάμι του Μ. Μανουσάκη στο Open Tv το οποίο θα προβληθεί την νέα σεζόν και νιώθω πολύ χαρούμενος γι΄αυτό. Θα έλεγα το ναι σε μια νέα τηλεοπτική δουλειά και σε μια παραγωγή που σεβόταν τον εαυτό της.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι κάποιες αγαπημένες σειρές του παρελθόντος όπως είναι το Λόγω Τιμής και το Καφέ της Χαράς επιστρέφουν στο τηλεοπτικό πεδίο από την νέα σεζόν με νέα επεισόδια. Εσείς θα ήσασταν ανοιχτός αν σας προτείναν να συμμετάσχετε σε μια επιστροφή μιας σειράς όπως το Εμείς και Εμείς στο σήμερα;

Εξαρτάται το τι θα είχα μπροστά μου την συγκεκριμένη στιγμή. Αν μιλούσαμε για ένα project που θα επέστρεφε απλά για λόγους εντυπωσιασμού, τότε δεν θα με ενδιέφερε. Αν όμως ήταν εμπνευσμένο και στεκόταν πάνω σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, θα έλεγα με μεγάλη μου χαρά το ναι. Μια αναβίωση που θα θύμιζε κάτι παλιακό δεν θα μου άρεσε ιδιαίτερα.


Σήμερα στη ζωή σας έχετε ακόμα ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Μπήκα πριν κάποιο χρονικό διάστημα στον συγγραφικό χώρο και έβγαλα ένα βιβλίο με ποιήματα με τίτλο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ και έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο “Στου Ναγκ ή Το αυγό του νερού” από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ και έτσι θεωρώ ότι όλα έχουν μια συνάφεια μεταξύ τους. Ακόμα και το κομμάτι της οικογένειας μου αλλά και η κουβέντα μας έχει μια θεατρικότητα και μια ομορφιά μέσα της. Αν μου συμβεί κάτι μελλοντικά το οποίο ονειρεύομαι, θα χαρώ πολύ. Στη περίπτωση που δεν μου συμβεί θα βρω τρόπους να περάσω και πάλι όμορφα στη ζωή μου.

Είμαι πιο πολύ της άποψης του ότι είναι να έρθει, ας έρθει και δεν ασχολούμαι πολύ με τον προγραμματισμό, βάζοντας κουτάκια στη ζωή μου. Έχω την εντύπωση ότι όσο κυνηγάς έναν στόχο , τόσο πιο πολύ απομακρύνεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ