Thu. Aug 18th, 2022
Rate this post

Μία από τις πιο σπουδαίες ερμηνεύτριες της χώρας με ένα πλούσιο βιογραφικό στο ενεργητικό της γεμάτο από ξεχωριστές συνεργασίες και τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε πολλά μας ταξίδια με γνώμονα πάντα το συναίσθημα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η μοναδική Γλυκερία με αφορμή το καλοκαιρινό της ταξίδι παρέα με την Μελίνα Ασλανίδου, μίλησε στο Checkinart και στον Πάνο Σταματόπουλο για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Φέτος το καλοκαίρι συμπορεύεστε μουσικά με την Μελίνα Ασλανίδου σε μια σειρά συναυλιών με τίτλο “Όπου με πας, σε πάω…” με πρώτο σταθμό τον κήπο του Μεγάρου στις 27/6 στην Αθήνα. Τι πρόκειται να δει ο κόσμος από την φετινή μουσική σύμπραξη την περίοδο του καλοκαιριού ;

Nα σας χαιρετήσω πρώτα! Να πω ότι χαίρομαι πολύ, αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα παίξω στον παίξω στον Κήπο του Μεγάρου. Ένας χώρος αναψυχής, πραγματικά είναι μια εκδρομή μες στην Αθήνα μετά μουσικής. Με την Μελίνα γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε συνεργαστεί ξανά, όπως και στο πρόγραμμα αυτό της καλοκαιρινής μας περιοδείας. Θα πούμε βεβαίως τραγούδια από το ρεπερτόριο μας το προσωπικό και έχουμε επιλέξει και ένα μικρό αφιέρωμα στα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη, ο οποίος βεβαίως είναι διαχρονικός, ένας σπουδαίος δημιουργός του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά και τόσο σύγχρονος παράλληλα.

Τι είναι που ξεχωρίζετε στην Μελίνα Ασλανίδου ως ερμηνεύτρια;

Μ’ αρέσει το χρώμα της φωνής της πολύ και θεωρώ ότι είναι μια από τις τραγουδίστριες που ήρθε για να μείνει στον χρόνο. Την αγαπώ πολύ, εκτός από τραγουδίστρια και σαν άνθρωπο. Έχουμε πολύ καλή σχέση.

Τα τελευταία χρόνια η διασκέδαση του κόσμου έχει αλλάξει ριζικά λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Πώς βιώνετε αυτή την κατάσταση τα τελευταία χρόνια; Είναι εύκολο να παρουσιάζετε την δουλειά σας στο κόσμο χωρίς μεγάλες εκπτώσεις στην ποιότητα της?

Ναι, η δυσκολία έχει αγγίξει όλους, αυτό είναι σίγουρο. Το πολύ φανερό είναι ότι κάποτε δουλεύαμε 7 μέρες την εβδομάδα, τώρα 2 και μερικές φορές και 1 την εβδομάδα. Αυτό οφείλεται στην κρίση αλλά και στην κατάθλιψη που έχει πάθει ο κόσμος με όλο αυτό που περνάει. Σίγουρα έχει αγγίξει τον χώρο τον δικό μας η κρίση, γιατί είναι μια «πολυτέλεια», σε εισαγωγικά το βάζω αυτό γιατί η μουσική δεν είναι ποτέ πολυτέλεια, το να την συναντήσει είτε live κάποιος είτε να αγοράσει έναν δίσκο, αλλά είναι σε μια ανακατάταξη όλα τα πράγματα στη ζωή μας πια και πιστεύω και το θέμα της μουσικής και της διασκέδασης θα πάρει τον δικό του δρόμο. Καλό είναι εμείς οι καλλιτέχνες να μην κάνουμε εκπτώσεις. Όχι να ‘μαστε αυστηροί, αλλά να μπορούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο γιατί αυτή είναι η αποστολή η δικιά μας. Το τραγούδι λυτρώνει, τα τραγούδια τα χρειάζονται οι άνθρωποι.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που συνεχίζει να σας γοητεύει μέσα στη δουλειά σας;

Η ίδια η μουσική, τα ίδια τα τραγούδια, αυτό το στοίχημα αν θέλεις που βάζεις κάθε φορά, ότι εγώ θα είμαι αυτή που πρέπει να είμαι, θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω και με την ελπίδα και συμβαίνει τις πιο πολλές φορές, να υπάρξει ανταπόκριση από τους ανθρώπους. Η μουσική δεν παύει να σε γοητεύει ποτέ. Όταν είσαι μέσα στη μουσική πάρα πολλά χρόνια όπως εγώ, δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτή καθώς είναι ένα κομμάτι της ζωής σου. Συμπορεύεσαι με τη μουσική, είναι πραγματικά η ζωή η ίδια για μένα.

Έπειτα από πολλές επιτυχημένες στιγμές στη καριέρα σας και ξεχωριστές συνεργασίες, χωράει σήμερα στη ζωή σας ένα ακόμη καλλιτεχνικό όνειρο ;

Εντάξει, τα όνειρα πάντα χωράνε και παντού. Όνειρα είναι! Στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε και πραγματικότητα, αλλά αρκεί να μην μένεις βέβαια στο όνειρο. Τα όνειρα είναι για να βοηθάς αν θέλεις τον εαυτό σου να ξεπερνάς καταστάσεις. Πολλές φορές υλοποιούνται τα όνειρα, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ