Tue. Mar 21st, 2023
Rate this post

Κορυφαίος επαγγελματίας στο είδος του όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του και με μια φρέσκια διάθεση και ματιά σε ότι και να κάνει.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο Χρήστος Τριπόδης με αφορμή την παράσταση ΑΡΚΑΣ “Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” η οποία συνεχίζει δυναμικά τη πορεία της στο Θέατρο Χυτήριο και ετοιμάζεται για μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Φέτος το καλοκαίρι ο κόσμος σε συναντάει στη παράσταση ΑΡΚΑΣ “Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” στο Θέατρο Χυτήριο τα Σαββατοκύριακα και σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ποια είναι τα συναισθήματα σου γι’ αυτή τη δουλειά;

Πρόκειται για μια δουλειά που αγαπώ πολύ και η δεύτερη προσπάθεια που κάνω στο κομμάτι των ενηλίκων και στην συνολική επιμέλεια του έργου σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Την παράσταση την είχα παρακολουθήσει την χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Αποθήκη με την διασκευή και την σκηνοθεσία να την έχει αναλάβει ο Δημήτρης Αγοράς. Ήταν ένα project το οποίο πίστεψα από τη πρώτη στιγμή και όταν το πρότεινα στον ίδιο , ότι θέλω να δημιουργήσω ένα καινούργιο καστ, συμφώνησε και έτσι φτάσαμε στον σχεδιασμό του. Με τους περισσότερους ηθοποιούς της παράστασης έχω παίξει ξανά στο παρελθόν, είναι φίλοι μου και έχουμε αποκτήσει μια πολύ καλή επαγγελματική σχέση.

Ως παράσταση ξεκινάμε με ένα κείμενο το οποίο από μόνο του είναι πάρα πολύ δυνατό και επίκαιρο και με μια πολύ ξεχωριστή διασκευή από τον Δημήτρη Αγορά . Όταν ασχολείσαι με κείμενα του Αρκά λόγω του ότι είναι πολύ γνωστός και πολύ- διαβασμένος σε όλο το κόσμο, αυτός που θα δει την παράσταση έχει μια ιδέα στο μυαλό του οπότε για σένα είναι πάρα πολύ δύσκολο το να βγάλεις μια αληθινή παράσταση και να αποφύγεις να κάνεις μια ευκολία, φτάνοντας στο άλλο άκρο. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο σε μια τέτοια παράσταση σε κάτι τόσο πολύ γνωστό και επιτυχημένο. Πρόκειται για μια παράσταση η οποία είναι μια κοινωνική σάτιρα με το πικρό χιούμορ που διακρίνεις συνήθως στον Αρκά.

Τι θα έλεγες στο κόσμο για να έρθει να δει τη παράσταση;

Στο κόσμο θα πω ότι θα περάσει δυο ώρες με πάρα πολύ γέλιο, θα προβληματιστεί και θα ψυχαγωγηθεί. Θεωρώ ότι είναι μια παράσταση η οποία είναι πλήρης σε πολλά πράγματα.

Πως σου φαίνεται η περιοδεία όλα αυτά τα χρόνια; Είσαι συνηθισμένος στο απαιτητικό κομμάτι αυτού του ταξιδιού;

Η περιοδεία μου αρέσει πολύ διότι γνωρίζω την Ελλάδα, νέους χαρακτήρες και άλλους τρόπους ζωής καθώς η χώρα μας διαφέρει από τόπο σε τόπο. Σίγουρα είναι κάτι πολύ απαιτητικό και δύσκολο αλλά και αρκετά επώδυνο στο οικονομικό κομμάτι καθώς πρέπει να πας καλά για να μπορέσεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι τεράστιος καθώς κάθε χρόνο βγαίνουν όλο και περισσότεροι θίασοι στην αγορά και έτσι μοιράζεται η πίτα μοιράζεται σε πολύ κόσμο άρα εσύ έχεις μεγάλη ευθύνη σε όλο αυτό. Θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου μια πολύ δυνατή παράσταση η οποία θα είναι πλήρης από όλες τις απόψεις και να είσαι άψογος επαγγελματίας για να είσαι ανταγωνιστικός στην αγορά.

Πριν δεκαπέντε χρόνια έβγαινε ένα έργο και οι κρατικές δουλειές ενώ τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού θα πρέπει να προσέξεις πολύ τη ποιότητα σου. Ποτέ δεν κάνω κάτι για την ευκολία των πραγμάτων. Κάνω κάτι για να υπάρχω και τον επόμενο χρόνο καθώς αγαπώ πολύ τις δουλειές που κάνω.

Τα τελευταία χρόνια έχεις εμπλακεί και στο κομμάτι της παραγωγής με δικές σου θεατρικές δουλειές. Πόσο εύκολο είναι να διαχειρίζεσαι από την μια αυτό το κομμάτι και από την άλλη να παίζεις πάνω στη σκηνή;

Λόγω του ότι έχω πολλές υποχρεώσεις στο κεφάλι μου, επιλέγω να έχω πιο μικρούς ρόλους πάνω στη σκηνή ώστε να βρίσκω την ισορροπία μέσα σε όλο αυτό. Αυτό το κομμάτι μου αρέσει πολύ και θεωρώ ότι μου ταιριάζει. Πολλές φορές κάνουμε πλάκα με τους υπόλοιπους συνάδελφους διότι ξεκινάμε όλοι μαζί σε αυτή τη δουλειά και δεν διαχωρίζω στιγμή την θέση μου ως κάτι άλλο. Πάντα μέσα μου νιώθω καλλιτέχνης και δεν συστήνομαι ποτέ ως ο παραγωγός μιας δουλειάς.

Ένιωσες ποτέ ότι είναι δύσκολο να συνδυάσεις αυτά τα δυο κομμάτια μαζί;


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι παλιοί παραγωγοί στην αγορά οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο της δουλειάς και από την άλλη υπάρχουν και άλλοι που εμφανίζονται ως αλεξιπτωτιστές στο χώρο, δουλεύουν για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά εξαφανίζονται. Πρέπει να είσαι μέσα στο αντικείμενο για να γνωρίζεις ακριβώς τις ανάγκες του. Λόγω του ότι είμαι μέσα στο αντικείμενο της δουλειάς και δουλεύω ως ηθοποιός από το 1993, έχω τη τύχη να γνωρίζω πρόσωπα, καταστάσεις και το τρόπο που λειτουργούν οι άνθρωποι μέσα στο επάγγελμα οπότε αυτό με βοηθάει στο να βρίσκω την κατάλληλη ισορροπία μέσα στα πράγματα.

Όλα αυτά τα χρόνια της πορείας σου έχεις αγαπηθεί εξίσου από το κόσμο και από την τηλεοπτική σου παρουσία στο χώρο σε σειρές και ρόλους οι οποίοι παραμένουν διαχρονικοί μέχρι και σήμερα. Πως κρίνεις το τηλεοπτικό πεδίο των τελευταίων χρόνων;

Οι συνθήκες που επικρατούν πλέον στη τηλεόραση είναι τόσο τραγικές που όποιος ηθοποιός δουλεύει στο γυαλί για μένα είναι ήρωας. Όταν πια έχουν σφίξει τόσο πολύ οι τηλεοπτικοί χρόνοι ώστε να βγει ένα επεισόδιο, τότε όλο το επιτελείο των ανθρώπων που δουλεύει σε μια σειρά πιέζεται και όλα πια γίνονται τόσο γρήγορα και εμπορικά για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα. Όποιος δουλεύει αυτή τη στιγμή στη τηλεόραση, του βγάζω πραγματικά το καπέλο διότι δεν μιλάμε για το ίδιο τοπίο με τα προηγούμενα χρόνια και επιπλέον διότι αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες. Αγαπώ πολύ τη τηλεόραση ως μέσο.

Αν προκύψει μια νέα τηλεοπτική πρόταση το επόμενο διάστημα, είσαι διατεθειμένος να συνδυάσεις τα γυρίσματα με τις θεατρικές σου υποχρεώσεις;

Όποτε ο χρόνος μου το επιτρέπει και μου δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία, πάντα λέω ναι στη τηλεόραση. Την φετινή σεζόν μου έγιναν 2 προτάσεις ώστε να βρεθώ ξανά σε τηλεοπτικές δουλειές τις οποίες αρνήθηκα λόγω του φορτωμένου προγράμματος και του ελάχιστου χρόνου. Δεν κλείνω ποτέ τη πόρτα στη τηλεόραση διότι είναι ένα μέσο που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο επάγγελμα και την αγαπώ πολύ.

Συμβιβάστηκες εύκολα με τη νέα πραγματικότητα στο επάγγελμα όταν από τις μεγάλες αμοιβές και τις πλούσιες παραγωγές, βρέθηκες λόγω της οικονομικής κρίσης να έχεις μπροστά σου λιγότερα δεδομένα στη δουλειά σου;

Έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι και να μην τα παρατάω στιγμή. Έχω δίπλα μου την οικογένεια και τα παιδιά μου οπότε δεν μπορώ να αφήσω τα πράγματα στη τύχη τους και να το βάλω κάτω. Εκτιμώ πολύ τους συναδέλφους μου διότι κάνουμε μια δουλειά που είναι μόνιμα σε κρίση.

Όταν ένας άνθρωπος έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια και είναι αναγκασμένος κάθε 4- 6 μήνες να αναζητεί νέα δουλειά, είναι κάτι πολύ σκληρό.Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι ηθοποιοί δεν έχουν καμία σχέση με τους τραγουδιστές γιατί πολύς κόσμος μας μπερδεύει. Τα μεροκάματα των ηθοποιών με αυτά των τραγουδιστών δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου παρακολουθεί έναν ηθοποιό στη τηλεόραση και νομίζει ότι είναι ζάμπλουτος, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Αν μελλοντικά έρθει μια αξιόλογη πρόταση ενός άλλου παραγωγού, θα έλεγες το ναι συμμετέχοντας σε κάτι καινούργιο πέραν των δικών σου παραγωγών;

Στη τηλεόραση θα μπορούσα να βρεθώ σε μια νέα παραγωγή ενώ στο θέατρο πέραν δικών μου παραγωγών δεν θα μπορούσα να βρεθώ. Στο Θέατρο λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια δίνω βάση στις δικές μου παραγωγές και αγωνίζομαι γι’ αυτές και λόγω του ότι στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα στο χώρο όπως είναι το δίδυμο Μ. Ρέππας – Θ. Παπαθανασίου, δεν με αφορά τη συγκεκριμένη στιγμή να βρεθώ σε μια άλλη παραγωγή. Θα έπρεπε να είχα μπροστά μου μια πολύ αξιόλογη και δελεαστική πρόταση για να πω ότι αφήνω το δικό μου κομμάτι και πηγαίνω να εργαστώ σε έναν άλλο θίασο, κάτι που θα μου ήταν κάπως δύσκολο.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι ο Α. Ρήγας ετοιμάζει για την νέα σεζόν μια νέα σειρά για τον Σκάι που θα θυμίζει “Κόκκινο Δωμάτιο” καθώς πρόκειται για νέες ιστορίες ξενοδοχείου. Εσύ λόγω του ότι στο παρελθόν αγαπήθηκες θερμά από το κόσμο μέσα από τη σειρά στο Mega, θα σε ιντρίγκαρε να βρεθείς ξανά στο καστ της νέας σειράς;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ. Ως ηθοποιός μπορείς να ζηλέψεις μια δουλειά που θα έλεγες ότι θα ήταν ωραίο να βρισκόμουν εκεί. Όσον αφορά το Κόκκινο Δωμάτιο και την υπόθεση του , θεωρώ ότι είναι ένας κύκλος που έχει κλείσει πριν πάρα πολλά χρόνια. Σε αυτή τη σειρά βρεθήκαμε όλοι μας πριν αρκετά χρόνια , σε μια νεότερη ηλικία και το ευχαριστήθηκαμε πάρα πολύ. Υποθετικά σε μια νέα πρόταση θα εξέταζα τα δεδομένα που είχα μπροστά μου και ίσως να έλεγα το ναι για ένα guest στη σειρά.

Πως βρίσκεις την λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική – οικογενειακή σου ζωή; Bρέθηκες ποτέ σε αδιέξοδο που ένιωσες ότι δίνεις περισσότερη προσοχή σε ένα από τα δυο κομμάτια;

Πολλές φορές μπορείς να χάσεις τον έλεγχο και ευχαριστώ πολύ την γυναίκα μου η οποία έχει φοβερή υπομονή και είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει και έτσι μπορώ να αφοσιώνομαι πάρα πολύ στην δουλειά η οποία μου κλέβει αρκετό χρόνο.

Πως νιώθουν τα παιδιά σου όταν βλέπουν ότι ο μπαμπάς τους είναι αρκετά αναγνωρίσιμος στο κόσμο και πολύ αγαπητός μέσα από τις δουλειές του;

Νιώθουν πολύ όμορφα γι’ αυτό. Πολλές φορές έρχονται στο θέατρο και παρακολουθούν τις παραστάσεις που ανεβάζω. Συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Χυτήριο βρέθηκαν από κοντά, χάρηκαν το έργο και την επόμενη μέρα στο σπίτι μου παίζανε διάφορες σκηνές από το έργο τις οποίες ξεχώρισαν.

Μετά από πολλές επιτυχημένες στιγμές στη δουλειά σου και σπουδαίες συνεργασίες, χωράει σήμερα στη ζωή σου ένα καλλιτεχνικό όνειρο;

Πάντα υπάρχει το όνειρο στη ζωή μου και πάντα σκέφτομαι νέα projects. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω τώρα διότι είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει και δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει και αυτό είναι μια μαγεία από όλες τις απόψεις. Αν δεν είσαι και δοσμένος σε αυτό που κάνεις, δεν έχει νόημα να το κάνεις. Εγώ νιώθω ευτυχισμένος γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω.

Αν ξεκινούσες σήμερα τη καριέρα σου με την εμπειρία του σήμερα, θα έλεγες ότι θα άλλαζες κάτι από τις επιλογές που έχεις κάνει μέχρι και σήμερα;

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, πάντα αναθεωρεί τα πράγματα γύρω του. Θεωρώ ότι όλη η ζωή μας κρίνεται από τις επιλογές μας οπότε δεν νιώθω ενοχές για τίποτα. Οι όποιες επιλογές έχουμε κάνει έχουν ένα τίμημα είτε καλό είτε κακό και θα πρέπει να τις υποστηρίζουμε μέχρι το τέλος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η παράσταση ΑΡΚΑΣ “Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ” συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο Χυτήριο τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 14/7 και στη συνέχεια θα βρεθεί σε όλη την Ελλάδα μαζί με την παράσταση Λάχανα και Χάχανα η οποία θα κάνει το δικό της ταξίδι σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν κάποιες ζυμώσεις για νέα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.