Mon. Aug 8th, 2022
Rate this post

Από τις πολύ αξιόλογες παρουσίες στο χώρο με φοβερές ερμηνείες και ιδιαίτερους ρόλους στο ενεργητικό τους και με μια αυθεντική στάση και ειλικρίνεια γι΄αυτό που κάνουν.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η αγαπημένη Ευαγγελία Μουμούρη με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της Λωξάντρας σε όλη την χώρα, μιλάει στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Το φετινό καλοκαίρι ταξιδεύεις σε όλη την Ελλάδα με την καλοκαιρινή περιοδεία της Λωξάντρας. Τι είναι αυτό που κρατάς από την πορεία του έργου μέχρι και σήμερα;

Αρχικά μέσω του έργου έχω θυμηθεί ξανά τις μνήμες από την δική μου οικογένεια καθώς η μισή μου οικογένεια κατάγεται από την Ανατολή και έτσι έχουμε ζήσει μερικές στιγμές που εκτυλίσσονται στο έργο. Ως παράσταση έχω πάρει μια τεράστια αγάπη και νοιάξιμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα διότι μιλάμε για μια συμβίωση ανθρώπων το οποίο πολλές φορές δεν είναι κάτι εύκολο. Θα ήθελα πολύ να περάσουμε ένα αρκετά κεφάτο καλοκαίρι και να περάσει καλά ο κόσμος μαζί μας.

Έχοντας βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια σε σπουδαίες παραγωγές και σε μια σειρά επιτυχημένων καλοκαιρινών περιοδειών σε όλη την χώρα, πως είναι για σένα σήμερα η συνθήκη της περιοδείας;

Για μένα η περιοδεία είναι μια συνήθεια καθώς μετρώ δώδεκα καλοκαίρια που παίρνω μέρος σε θεατρικές περιοδείες. Θεωρώ ότι ο κόπος που δίνει ένας ηθοποιός, είναι ξέχωρο από την όποια επιτυχία.

Είσαι από τις ηθοποιούς που έχουν περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με αξιόλογες σειρές και αγαπητούς ρόλους οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα το ίδιο διαχρονικοί. Φέτος βρέθηκες ξανά στο γυαλί με την συμμετοχή σου στη Γυναίκα χωρίς όνομα στον Ant1. Πως σου φάνηκε το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα;

H αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και τα διαστήματα που δεν κάνω τηλεόραση, πάντα το ραντεβού μου με το κόσμο υπάρχει διότι έχω βρεθεί σε δουλειές που παίζονται μέχρι και σήμερα και έχουν επιτυχία, κάτι που με έχει γεμίσει μεγάλη χαρά. Για μένα η τηλεόραση έχει να κάνει με τις συναντήσεις των ανθρώπων. Φέτος στο Γυναίκα χωρίς όνομα συνεργάστηκα ξανά με την σκηνοθέτη που είχα συνεργαστεί πριν από είκοσι χρόνια.

Για μένα οι άνθρωποι είναι η δουλειά. Αν το αποτέλεσμα κριθεί επιτυχημένο ή όχι, δεν είναι κάτι που είναι στο δικό μου χέρι. Φέτος χάρηκα πολύ που μέσα από ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα ενός καθημερινού σήριαλ, πέρασα πολύ όμορφα και χάρηκα αυτή τη δουλειά.

Αντιμετώπισες ποτέ την λογική του κόσμου ότι ” δεν βρίσκεσαι για κάποιο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα και στη τηλεόραση, άρα είσαι και εκτός χώρου;”

Θυμάμαι μια φορά την μητέρα μου να με ρωτάει που χάθηκε ένας ηθοποιός που παρακολουθούσε με εμένα να της απαντάω ότι αν επικεντρώνεσαι σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, τότε ναι σίγουρα χάθηκε από τα μάτια σου αλλά δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν βρίσκεται στο χώρο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός του Θεάτρου ο οποίος έπαιζε στο Εθνικό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ” που χάθηκε;”. To θέμα είναι που κοιτάς οπότε αν επιθυμείς να δεις κάποιον, ξέρεις που θα τον βρεις.

Μιλάμε για ανθρώπους που δουλεύουν συνεχώς στο χώρο όπως εγώ που δεν έχω σταματήσει στιγμή. Η τηλεόραση δεν είναι και για χόρταση. Προσωπικά βρίσκομαι στη τηλεόραση όταν θα ξεχωρίσω μια νέα δουλειά και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις μέχρι τώρα επιλογές μου.

Εν έτη 2019 τι είναι αυτό που σε γοητεύει ακόμα στη δουλειά σου;

Με γοητεύει ακόμα το αντικείμενο της δουλειάς μου. Οι καινούργιες συνεργασίες και χημείες μεταξύ των συναδέλφων, το πως ένα κείμενο θα μεταμορφωθεί σε ένα έργο αλλά και η αποδοχή του κόσμου στη δουλειά μου είναι πράγματα που ακόμα με γοητεύουν και με εκπλήσσουν και γι΄αυτό τον λόγο είμαι ακόμα στη δουλειά. Η ίδια η δουλειά σε κρατάει και όχι το ακριβώς αντίθετο.

Σήμερα μετά από αρκετές επιτυχημένες στιγμές στη καριέρα σου, χωράει στη ζωή σου ένα νέο νέο καλλιτεχνικό όνειρο;

Eγώ δεν βάζω συγκεκριμένους στόχους διότι πολλές φορές έρχονται οι στόχοι σε μένα. Όταν βρίσκομαι σε μια δουλειά, κάποιος άλλος έρχεται και μου προτείνει μια νέα δουλειά και έτσι γίνομαι κομμάτι του δικού του ονείρου. Οι δικές μου δουλειές ξεκινούν από μια ιδέα η οποία όταν υλοποιείται, με κάνει να νιώθω μαγικά αλλά στις δουλειές των άλλων είμαι κομμάτι του ονείρου τους.

Κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια στη δουλειά σου;

Συνήθως λόγω της φύσης της δουλειάς μας, οργανώνουμε τις συνεργασίες μας πολύ πιο πριν. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένη που γνωρίζω ήδη τι θα κάνω μετά την δουλειά που τρέχει αυτό το καιρό. Το επόμενο βήμα πάντα ξεκινάει από την αρχή οπότε δεν μπορείς να επαναπαυτείς σε αυτό που κάνεις. Θα πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση και να είσαι πάντα εκεί παρών ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και στο μέλλον.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Tην χειμερινή σεζόν θα βρεθώ στο Θέατρο Ζίνα μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη με τον οποίο θα παίξουμε μια καινούργια κωμωδία στην Ελλάδα καθώς στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία παίζεται πάρα πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Λόγω του ότι τα γυρίσματα της σειράς Γυναίκα χωρίς όνομα για την δεύτερη σεζόν συμπίπτουν με το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας, δεν θα μπορέσω να βρίσκομαι στον δεύτερο κύκλο της σειράς.Τέλος το διάστημα του καλοκαιριού πραγματοποιώ γυρίσματα για μια νέα ταινία που θα προβληθεί τη νέα σεζόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ