Thu. Dec 9th, 2021
Rate this post

Ο κόσμος την ξεχώρισε μέσω των τηλεοπτικών της ρόλων σε σειρές που εκτοξεύτηκαν αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει πραγματικά και να πειραματίζεται διαρκώς σε νέα projects χωρίς να χάσει στιγμή τον ενθουσιασμό και την χαρά της για το επάγγελμα.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Η Ευγενία Τσαούση αυτή την περίοδο συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την περιοδεία του έργου “Η πεντάμορφη και το τέρας” , μια παραγωγή της παιδικής σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου. Σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας, η ίδια μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για την εμπειρία της στο θέατρο για παιδιά, για την τηλεοπτική της παρουσία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για το αν έχει κάποιο καλλιτεχνικό απωθημένο στο χώρο.

Αυτή την περίοδο σε συναντάμε σε ρυθμούς περιοδείας με το έργο “Η πεντάμορφη και το τέρας” με το οποίο ήδη έχεις ξεκινήσει αυτό το ταξίδι από την χειμερινή σεζόν. Τι γεύση σου έχει αφήσει το μέχρι τώρα ταξίδι του έργου και η εμπειρία σου στο θέατρο για παιδιά;

Είναι η πρώτη μου φορά που κάνω θέατρο για παιδιά και το χαίρομαι ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι πιο δύσκολο κοινό από τους ενήλικες και πιο αληθινό καθώς θα αντιδράσουν άμεσα σε κάτι που μπορεί να μην τους αρέσει. Το έργο περνάει πολύ όμορφα μηνύματα και μέσα από μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης, τονίζει την σημαντικότητα της ομορφιάς της ψυχής μας και όχι τόσο της εξωτερικής μας εμφάνισης. Μέχρι στιγμής έχουμε δει εξαιρετικές αντιδράσεις από το κοινό, κάτι που χαροποιεί όλη την ομάδα.

Το έργο μας έχει ξεκινήσει από την χειμερινή σεζόν και συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και τη καλοκαιρινή περίοδο σε όλη τη χώρα. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα που περνάει καταπληκτικά εντός και εκτός σκηνής. Για μένα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία την οποία βιώνω για πρώτη φορά και η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά και θα συνεχίσουμε με την ίδια χαρά και κέφι γι’ αυτό που κάνουμε.

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Νίκο Αναδιώτη;

O Νίκος κατ΄αρχήν είναι ένα πολύ καλό παιδί και ένας εκπληκτικός άνθρωπος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν όταν βρεθήκαμε στη τηλεόραση όπου υποδυόμασταν τα αδέρφια οπότε έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση. Η συνεργασία μας είναι άψογη και είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργαζόμαστε ξανά.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια αντίδραση ενός παιδιού η οποία σου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου μέχρι και σήμερα;

Πέραν των διάφορων αντικειμένων και δώρων που λαμβάνουμε κάθε φορά από τα παιδιά, θυμάμαι χαρακτηριστικά μετά από μια παράσταση να έρχεται προς το μέρος μας ένα κύμα παιδιών που ήθελαν να μας αγκαλιάσουν και να μας μιλήσουν, κάτι που είναι πολύ συγκινητικό. Όταν βλέπεις χαμογελαστές και χαρούμενες φάτσες, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις προσφέρει κάτι σε αυτές και τις έχεις διασκεδάσει το οποίο από μόνο του είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Μέχρι στιγμής έχουμε λάβει τεράστιες εκδηλώσεις αγάπης από τα παιδιά και μοναδικές στιγμές. Στο σπίτι μου έχω κρατήσει διάφορα δώρα που έχω λάβει από τα παιδιά μετά το τέλος της κάθε παράστασης.

Έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες παραγωγές και ρόλους που έχει αγαπήσει θερμά ο κόσμος. Πριν λίγους μήνες βρέθηκες ξανά στο γυαλί με την συμμετοχή σου στο Πέτα τη Φριτέζα στον Ant1. Πως σου φάνηκε αυτή η εμπειρία;

Αγαπώ πολύ τη τηλεόραση ως μέσο αλλά και όλες μου τις τηλεοπτικές δουλειές. Μπορεί να έχω κάνει περισσότερη τηλεόραση απ’ ότι θέατρο τα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο αλλά αγαπώ και τα δυο εξίσου καθώς είναι δυο διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Ήμουν πολύ τυχερή που βρέθηκα στο Πέτα τη Φριτέζα καθώς είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον Α. Μορφονιό και όλους τους συντελεστές της σειράς. Το κλίμα ήταν εκπληκτικό και έτσι περάσαμε όλοι μας πολύ όμορφα, κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπάμε. Μου άρεσε πολύ ο ρόλος που υποδύθηκα διότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από τις μέχρι τώρα δουλειές μου.

Είμαι πολύ χαρούμενη με την γενικότερη πορεία των πραγμάτων στα επαγγελματικά καθώς κάνω αυτό που αγαπάω και ζω από αυτό το οποίο είναι πολύ βασικό στις μέρες μας. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία από το να κάνεις αυτό που αγαπάς και να ζεις από αυτό διότι είναι κάτι που σπάνια το βιώνεις στις μέρες μας. Έχω πολύ καλή διάθεση και εύχομαι να γίνονται νέες δουλειές για όλους ώστε να δουλεύουν όλοι οι συνάδελφοι στο χώρο. Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που αναζητούν μια θέση εργασίας και μακάρι να βρουν αυτό που πραγματικά τους αξίζει.

Είσαι από τις ηθοποιούς που αγαπήθηκαν θερμά από τη τηλεόραση και έζησαν μια εποχή που οι σειρές του Μega κατείχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σήμερα πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό να βιοπορίζεται αποκλειστικά από το θέατρο κάνοντας όχι τόσο συχνά τηλεόραση;

Eμείς ζήσαμε και δύσκολες καταστάσεις στη τηλεόραση οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε ότι κερδίσαμε κάποια καλά χρήματα κάνοντας τηλεόραση. Θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες και στη τηλεόραση και δεν θα υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι γι’ αυτό που έχουν προσφέρει. Είμαστε ηθοποιοί που αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας αλλά σίγουρα πρέπει να ζήσουμε αξιοπρεπώς από αυτό που κάνουμε.

Πολλοί ηθοποιοί την σημερινή εποχή δίνουν μεγάλη βάση στο κλίμα και στους συνεργάτες μιας δουλειάς ώστε να βρεθούν σε αυτή.Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να πεις το ναι σε μια δουλειά;

Πολλές φορές δεν δίνουμε βάση σε κάποια πράγματα που θα έπρεπε να κοιτάξουμε καλύτερα και αναζητούμε κάποια άλλα τα οποία εκείνη τη στιγμή μας κάνουν να νιώθουμε πιο σίγουροι και πιο καλά. Είναι όλα σχετικά και αναλόγως τη δουλειά που έχεις μπροστά σου, το έργο, τους συνεργάτες και τις συνθήκες γύρω σου. Όταν υπάρχει καλή διάθεση θεωρώ ότι όλα μπορούν να πάνε κατ’ ευχήν και να υπάρχει αγάπη και κατανόηση ώστε να παρουσιαστεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Το ζητούμενο του κάθε ηθοποιού είναι να περνάει καλά το κοινό με αυτό που βλέπει. Οι ηθοποιοί παίρνουν μεγάλη χαρά όταν λαμβάνουν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση του κοινού όταν παρακολουθεί κάτι που του αρέσει διότι αυτή είναι η ψυχική τους πληρωμή.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις ή να κάνεις μια παύση από το επάγγελμα;

Kάποια στιγμή στο παρελθόν το είχα κάνει και είχα πάρει μια απόσταση από τα πράγματα. Όταν άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα του Mega με την στάση πληρωμών στις παραγωγές, έκανα ένα διάλειμμα από το χώρο για κάποιους μήνες για να βρω ξανά τις δυνάμεις και να ρυθμίσω ένα θέμα με την υγεία μου.

Έχεις καλλιτεχνικά απωθημένα που δεν έχεις πραγματοποιήσει μέχρι τώρα ή προτιμάς να ζεις το τώρα και τη δουλειά που έχεις μπροστά σου;

Κάποια στιγμή θα ήθελα να παίξω σε ένα έργο του Σαίξπηρ με το αγαπημένο μου έργο να είναι το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας και αγαπημένος ρόλος αυτός της Τιτάνιας. Μακάρι κάποια στιγμή να μου δωθεί η δυνατότητα να παίξω σε ένα τέτοιου είδους έργο. Μελλοντικά θα ήθελα να κάνω ξανά κινηματογράφο στον οποίο είχα βρεθεί πριν κάποια χρόνια κάνοντας ένα guest σε μια ταινία οπότε θα ήθελα να ζήσω ξανά αυτή την εμπειρία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για κάποια νέα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Είμαστε ηθοποιοί και πρέπει να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση για το νέο μας βήμα. Με τα χρόνια αυτό που έχω συνειδητοποιήσει στη ζωή μου είναι ότι πρέπει να απολαμβάνεις αυτό που ζεις τη στιγμή που γίνεται και να το χαίρεσαι πραγματικά. Ότι νέο προκύψει, θα έρθει. Εύχομαι να υπάρχει δουλειά για όλους και να είμαστε δημιουργικοί σε αυτό που κάνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ