Sun. Oct 2nd, 2022
Rate this post

Είναι από τις πιο συμπαθείς και εργατικές παρουσίες σε αυτό το χώρο. Μπορεί στη ζωή του να έχει καταπιαστεί με πολλά και διαφορετικά projects με μεγάλη επιτυχία αλλά η μεγάλη του αγάπη παραμένει να είναι η υποκριτική.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε ρυθμό περιοδείας με το έργο “Η πεντάμορφη και το τέρας” , μια παραγωγή της παιδικής σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου σε όλη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Αναδιώτης με αφορμή την περιοδεία του έργου, μιλάει στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για την πρώτη του επαφή με το θέατρο για παιδιά, για τη τηλεόραση, για τις κριτικές στο χώρο αλλά και για το αν έχει κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο.

Ποια είναι η εμπειρία σου μέχρι στιγμής από την επαφή σου με το θέατρο για παιδιά; Tι είναι αυτό που έχεις λάβει από το ταξίδι του έργου μέχρι και σήμερα;

Eίναι μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία για μένα. Τα παιδιά είναι ένα αυστηρό και απαιτητικό κοινό τα οποία δεν πείθονται με ψέμματα παρά μόνο από την αλήθεια του ηθοποιού. Το δικό μας παραμύθι είναι αρκετά γνωστό στα περισσότερα παιδιά καθώς αρκετές φορές έχουμε από κάτω και πιο μικρά παιδιά. Η απόλυτη ηρεμία που επικρατεί σε κάθε παράσταση δείχνει ότι το κοινό βρίσκει ενδιαφέρον το έργο και δεν αποσυντονίζεται με κάτι άλλο.

Στο τέλος της κάθε παράστασης βλέπουμε πολλά παιδιά τα οποία έρχονται προς το μέρος μας για να μας γνωρίσουν και για να φωτογραφηθούν μαζί μας και άλλα που είναι πιο επιφυλακτικά μην γνωρίζοντας ότι το τέρας έχει μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα αλλά και όλες τις συνθήκες που επικρατούν σε μια παράσταση. Δοκιμάστηκα πρώτη φορά στο θέατρο για παιδιά και σίγουρα θα το έκανα με μεγάλη χαρά και στο μέλλον.

Το γεγονός ότι είσαι μπαμπάς δυο παιδιών, ήταν ένα ακόμα συν στην απόφαση σου ώστε να κάνεις θέατρο που αφορά τα παιδιά;

Σίγουρα το ότι είμαι γονιός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου αλλά και το ότι κάθε φορά θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, έχοντας στο νου μου ότι από κάτω βρίσκεται το δικό μου παιδί ή είμαι εγώ μαζί του και παρακολουθούμε μια παράσταση. Ο ηθοποιός δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τη δουλειά του με διεκπεραιωτικό τρόπο διότι πολλές φορές έρχονται άτομα που για πρώτη φορά στη ζωή τους βλέπουν θέατρο και εμείς θα πρέπει ως ηθοποιοί να τους προσφέρουμε κάτι αξιόλογο ώστε να έχουν την θέληση στο μέλλον να παρακολουθήσουν ξανά θέατρο. Το θέατρο είναι πολιτισμός οπότε οι ηθοποιοί οφείλουμε κάθε φορά να είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Υπάρχει κάποια αντίδραση ενός παιδιού την οποία έχεις κρατήσει μέχρι και σήμερα στο μυαλό σου;

Τα παιδιά μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να εκφράζονται όπως οι ενήλικες μεταφέροντας σου ωραία λόγια αλλά η έκφραση στο πρόσωπο τους ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Μια αγκαλιά ενός παιδιού μετά από μια παράσταση, είναι κάτι το μοναδικό.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις περάσει από τον χώρο της τηλεόρασης από αξιόλογες σειρές που έχουν αγαπηθεί θερμά από το κόσμο και από το κομμάτι της παρουσίασης. Πώς βλέπεις το τηλεοπτικό πεδίο του σήμερα;

Μπορεί να μην είμαι ο φανατικός τηλεθεατής αλλά φυσικά γνωρίζω τι επικρατεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δεν παρακολουθώ συχνά τι παίζει στη τηλεόραση αλλά σίγουρα είμαι ενημερωμένος έστω και μέσω του διαδικτύου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα γίνονται και πάλι αξιόλογες δουλειές. Μπορεί να μην είναι τόσες πολλές όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να έχουμε την δυνατότητα να βρισκόμαστε κάθε χρόνο σε μια τέτοια παραγωγή αλλά σίγουρα γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο της δουλειάς. Εύχομαι να γίνουν ακόμα περισσότερες δουλειές οι οποίες θα απορροφήσουν αρκετούς εργαζόμενους.

Θα έλεγες το ναι σε μια τηλεοπτική πρόταση για μια νέα παραγωγή, συνδυάζοντας την με τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου υποχρεώσεις;

Πριν πω το ναι σε οποιαδήποτε δουλειά, δίνω βάση σε κάποιους παράγοντες που θα με κάνουν να αποφασίσω όπως το αν είναι αξιόλογη η παραγωγή σύμφωνα με τα δικά μου μάτια αλλά και το αν με συμφέρει οικονομικά. Αν ερχόταν μια αξιόλογη πρόταση η οποία θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον, σίγουρα θα έλεγα το ναι με το πρόγραμμα του θεάτρου να είναι πάντα ευέλικτο.

Πώς διαχειρίζεσαι τις κριτικές που θα λάβεις σήμερα για τη δουλειά σου και για σένα τον ίδιο;

Κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Διαβάζοντας ακόμα και μια πολύ κακόβουλη κριτική, θα προσπαθήσω να μπω στη θέση του άλλου και να αναλογιστώ τι τον οδήγησε σε αυτή. Αυτός ο άνθρωπος εκφράζει την δική του αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή και εγώ οφείλω να την σεβαστώ. Όταν βρεθώ απέναντι σε μια τέτοια κριτική, θα την εξετάσω προσεκτικά και στη συνέχεια θα προχωρήσω παρακάτω όπως ακριβώς θα κάνω και σε μια θετική κριτική.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σε γοητεύει σήμερα στη δουλειά σου;

Σίγουρα ένας ωραίος ρόλος και μια αξιόλογη ομάδα σε κάνει να δημιουργήσεις διότι η δουλειά μας είναι ένα ομαδικό άθλημα είτε μιλάμε για θέατρο είτε για τηλεόραση. Σε όλες τις δουλειές όταν νιώθεις καλά, τότε αποδίδεις και καλύτερα σε συνδυασμό με το οικονομικό κίνητρο διότι ζω από αυτό που κάνω καθώς δεν είμαι κάποιος εισοδηματίας.

Λόγω του ότι έγινες πολύ αγαπητός στο κόσμο μέσα από τηλεοπτικές σου δουλειές και μέσω της παρουσίασης, ένιωσες ποτέ κάποια ανασφάλεια για το κατά πόσο θα πείσεις στο θέατρο;

Από αυτή τη διαδικασία με βγάζει πολύ εύκολα οι συνάδελφοι μου και ο σκηνοθέτης μου. Προσωπικά αν δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, σίγουρα δεν θα το επιχειρούσα. Με σκληρή δουλειά με τους συνεργάτες μου και το σκηνοθέτη μου καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα άριστο αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Σήμερα έχεις κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο που δεν έχεις πραγματοποιήσει;

Έχω στο μυαλό μου κάποια projects τα οποία θα ήθελα να πραγματοποιήσω στο μέλλον. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου και εύχομαι να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ και να ζω από αυτό. Ζούμε σε μια εποχή που δεν είναι εύκολο για όλους τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν. Από την άλλη αν κάποια στιγμή δεν έχω την δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ, θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο ώστε να βιοποριστώ μαζί με την οικογένεια μου. Αυτή τη στιγμή βάζω όλη την ενέργεια και το στόχο μου για να βρίσκομαι σε αυτό το χώρο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτή τη στιγμή έχω δώσει όλη μου τη προσοχή στη περιοδεία της παράστασης την οποία ξεκινήσαμε την χειμερινή σεζόν και συνεχίζουμε και τους καλοκαιρινούς μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για νέα projects αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ