Sat. Sep 30th, 2023
Rate this post

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Αμάρανθος

Βαπτισμένος με ένα τέλειο όνομα
Αμφιβολίας στην καρδιά
Μόνος με τον εαυτό του
Πόλεμος ανάμεσα σε αυτόν και τη μέρα
Χρειάζεται κάποιον να κατηγορήσει
Στο τέλος, λίγα μπορεί να κάνει μόνος
Πιστεύεις παρά μόνο αυτό που βλέπεις
Λαμβάνεις παρά μόνο αυτό που δίνεις
Φρόντισε τη μία, την Ποτέ-Ξεθωριασμένη βροχή στη καρδιά σου
– τα δάκρυα του πόνου μιας Χιονάτης
Φρόντισε αυτόν, τον κρυμμένο αμάρανθο
Στη χώρα της αυγής
Χωριστά από το περιπλανώμενο κοπάδι
Σε αυτή τη σύντομη πτήση του χρόνου
φτάνουμε αυτούς που κάποτε τόλμησαν
Πιστεύεις παρά μόνο αυτό που βλέπεις
Λαμβάνεις παρά μόνο αυτό που δίνεις
Φρόντισε τη μία, την Ποτέ-Ξεθωριασμένη βροχή στη καρδιά σου
– τα δάκρυα του πόνου μιας Χιονάτης
Φρόντισε αυτόν, τον κρυμμένο αμάρανθο
Στη χώρα της αυγής
Φρόντισε τη μία, την Ποτέ-Ξεθωριασμένη βροχή στη καρδιά σου
– τα δάκρυα του πόνου μιας Χιονάτης
Φρόντισε αυτόν, τον κρυμμένο αμάρανθο
Στη χώρα της αυγής
Φτάνοντας, ψάχνοντας για κάτι ανέγγιχτο
Ακούγοντας φωνές του Ποτέ-Ξεθωριασμένου καλέσματος
Καλώντας…Καλώντας
Φρόντισε τη μία, την Ποτέ-Ξεθωριασμένη βροχή στη καρδιά σου
– τα δάκρυα του πόνου μιας Χιονάτης
Φρόντισε αυτόν, τον κρυμμένο αμάρανθο
Στη χώρα της αυγής
Φρόντισε τη μία, την Ποτέ-Ξεθωριασμένη βροχή στη καρδιά σου
[Βροχή]
– τα δάκρυα του πόνου μιας Χιονάτης
Φρόντισε αυτόν, τον κρυμμένο αμάρανθο
[Βροχή]
Στη χώρα της αυγής…βροχή, βροχή!       πηγή LYRICS TRANSLATE.

Οι Nightwish είναι ένα Φινλανδικό μουσικό συγκρότημα συμφωνικής μέταλ μουσικής, το οποίο δημιουργήθηκε το 1996 στο Κίτεε της Φινλανδίας.

Μέλη
 Floor Jansen
Πρώτη φωνή · από το 2013
Τουόμας Χολοπάινεν
Πλήκτρα · από το 1996
Μάρκο Χιέταλα
Κλασική κιθάρα · από το 2001
Emppu Vuorinen
Κιθάρα · από το 1996
Jukka Nevalainen
Τύμπανα · από το 1997
Τρόι Ντόνόκλι
από το 2013
Τάρια Τούρουνεν
Πρώτη φωνή · 1996 – 2005
Anette Olzon
Πρώτη φωνή · 2007 – 2012
Sami Vänskä
Μπάσο · 1998 – 2001

Το συγκρότημα γεννήθηκε από μια ιδέα του Τουόμας Χολοπάινεν, μετά από ένα βράδυ που πέρασε με φίλους γύρω από μια φωτιά στην εξοχή. Στην αρχική σύνθεση, εκτός από τον Χολοπάινεν, συμμετείχε ο Έμπου Βουόρινεν, τον οποίο ο Χολοπάινεν μόλις είχε γνωρίσει, και η Τάρια Τούρουνεν, συμμαθήτρια του Χολοπάινεν στην διάσημη μουσική Ακαδημία Σιμπέλιους, όπου και είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο της.

Λίγο πριν την ηχογράφηση του πρώτου τους album, “Angels Fall First”, προστέθηκε στο συγκρότημα ο ντράμερ Γιούκα Νεβαλάινεν. Τον Μάιο του 1997, υπέγραψαν με την Spinefarm Records για δύο albums, ωστόσο λίγο αργότερα η εταιρεία ανανέωσε το συμβόλαιό τους για τρία albums.

 

Με την Ανέτ, οι Nightwish ηχογράφησαν το έκτο studio album τους, “Dark Passion Play“, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007. Σε αντίθεση με την μεγαλοπρεπή, έντονα οπερετική φωνή της Τάρια, η Ανέτ διαθέτει μια απαλή, γλυκιά χροιά, ιδιαίτερα εκφραστική, δυνατή και ευαίσθητη φωνή, που μοιάζει να δένει απόλυτα με το έντονα συναισθηματικό, σκοτεινό ύφος του “Dark Passion Play”.

Το πρώτο single που βγήκε από το album ήταν το “Eva”, το οποίο κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ονόματος της τραγουδίστριας, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Τα έσοδα από την αγορά του θα προσφέρονταν σε φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το συγκεριμένο τραγούδι δεν θα υπήρχε στο “Dark Passion Play”, όμως τελικά συμπεριλήφθηκε. Δεύτερο single ήταν το “Amaranth”, το οποίο κυκλοφόρησε και σε DVD, λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του album. Στις αρχές Δεκεμβρίου 2007 κυκλοφόρησε το τρίτο single, “Erämaan Viimeinen”, το οποίο ουσιαστικά επρόκειτο για τη φωνητική εκδοχή του ορχηστρικού “Last of the Wilds” από το “Dark Passion Play”. Το τραγούδι ερμηνεύει στα φινλανδικά η Jonsu (Johanna Salomaa) από το φινλανδικό συγκρότημα Indica που έκανε support στους Nightwish σε αρκετές από τις συναυλίες της τουρνέ τους το 2007. Το τέταρτο single ήταν το “Bye Bye Beautiful”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008.

  

Μετά από μια μεγάλη περιοδεία που ακολούθησε, το φθινόπωρο του 2012 αρχίσανε τα προβλήματα του συγκροτήματος. Η Ανέτ αρρώστησε και δεν μπορούσε να παραστεί σε κάποια συναυλία στην Αμερική και η μπάντα αποφάσισε για εκείνη την μέρα να αντικαταστήσουν την Ανετ με την Elize από τους Amaranthe και την Alissa από τους Τhe Agonist. Η Ανετ δήλωσε ενοχλημένη με αυτή την απόφαση της μπάντας χωρίς να την ρωτήσουνε. Μετά από αυτή την παρεξήγηση, σε συνδυασμό με την κατάσταση της υγείας της Anette, την 1η Οκτωβρίου 2012, μέσω της επίσημης σελίδας της μπάντας στο facebook ανακοινώθηκε ότι η Ανέτ έφυγε από την μπάντα με κύριο αίτιο ότι είναι πλέον προφανές οτι οι μουσικές κατευθύνσεις της Ανετ και των Nightwish διαφέρουν κατά πολύ. Στην ανακοίνωση αυτή επίσης αναφερότανε η αντικατάσταση της Ανέτ με την πρώην τραγουδίστρια των After Forever και των ReVamp, Floor Jansen, μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει η περιοδεία για το Imaginaerum. Η Floor απέσπασε πολλές καλές κριτηκές από τους φανατικούς του συγκροτήματος. Τον Νοέμβριο του 2012, στην Hartwall Areena έγινε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Imaginaerum την οποία ακολούθησε μια συναυλία της μπάντας.

Δισκογραφία

Στούντιο Άλμπουμς και EP’s

  • Oceanborn (1998)
  • Wishmaster (2000)
  • Over The Hills And Far Away (EP) (2001)
  • Century Child (2001)
  • Once (2004)
  • Dark Passion Play (2007)
  • Imaginaerum (2011)
  • Showtime, Storytime (2013)
  • Endless Forms Most Beautiful (2015)  πηγή: Wikipedia

By Giorgos Nikolaidis

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΧΝΗ ΟΣΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. "Η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αλήθεια." Πάμπλο Πικάσο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙXNEΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ - CheckinArt.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.
Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε.
Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.