Tue. Oct 4th, 2022
Rate this post

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του ο οποίος δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα στη δουλειά του και δίνει πάντα το 100% των δυνατοτήτων του σε ότι και αν κάνει.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο ξεχωριστός Μάκης Παπαδημητρίου με αφορμή την περιοδεία του Δον Ζουάν σε όλη την Ελλάδα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart!

Το φετινό καλοκαίρι σε βρίσκει σε ρυθμούς καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη τη χώρα με το έργο “Δον Ζουάν”. Πώς νιώθεις για αυτή τη δουλειά;

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά διότι συνεργάζομαι με καινούργιους ανθρώπους όπως είναι ο Θέμης Μουμουλίδης αλλά και με άτομα που έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν όπως είναι ο Νίκος Κουρής. Συνήθως όταν έχεις να συναντήσεις άγνωστα πρόσωπα σε έναν θίασο, πρέπει να αφιερώσεις έναν σημαντικό χρόνο ώστε να γνωριστείς μαζί τους και να προσαρμοστείς στη δουλειά, κάτι που στη δική μας περίπτωση έγινε πολύ εύκολα καθώς μπήκαμε κατευθείαν στη ροή. Η όλη διαδικασία μπορεί να ήταν λίγο κουραστική αλλά μας αντάμειψε όλους διότι μιλάμε για ένα εξαιρετικό κείμενο, ένα αριστούργημα του Μολιέρου και μια παράσταση που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Με τα χρόνια πώς αντιλαμβάνεσαι την περιοδεία ως επαγγελματική συνθήκη;

Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς. Πάρολο που είναι αρκετά κουραστικό το να κάνεις μια περιοδεία, θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που έχω μια δουλειά το καλοκαίρι διότι δεν υπάρχουν πολλά χειμερινά θέατρα που παίζουν και το καλοκαίρι ή αν υπάρχουν, παίζουν επιλεγμένα πράγματα. Η περιοδεία είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα της δουλειάς και χαίρομαι πολύ που είμαι ενεργός και δουλεύω.

Τι έχεις λάβει μέχρι στιγμής από τα σχόλια του κόσμου για τη παράσταση;

Νομίζω ότι το έργο είναι αρκετά δοκιμασμένο καθώς πρόκειται για μια κλασσική κωμωδία του Μολιέρου με μια ιστορία που φαντάζομαι ότι λίγοι άνθρωποι δεν έχουν ακουστά. Παρ’ όλα αυτά η δομή του έργου είναι τόσο αξιόλογη με το κόσμο που το βλέπει για ακόμα μια φορά να απολαμβάνει το γεγονός ότι γνωρίζει τη συνέχεια του έργου και να εκπλήσσεται σαν να είναι η πρώτη φορά. Αυτό έχει να κάνει και με τη δομή της παράστασης αλλά και με την απολαυστική πλοκή της η οποία κρατάει σε εγρήγορση το κοινό.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις περάσει από το χώρο της τηλεόρασης με σπουδαίες σειρές και ρόλους που έχει αγαπήσει θερμά ο κόσμος. Πώς σου φαίνεται το σημερινό τηλεοπτικό πεδίο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τι παίζεται σήμερα στο γυαλί καθώς δεν παρακολουθώ συχνά τηλεόραση. Δεν έχω δει κάποιες σειρές για να εκφράσω γνώμη γι’ αυτές. Ο τρόπος που επιλέγω μια δουλειά και πολύ περισσότερο στη τηλεόραση είναι κυρίως οι συνεργάτες. Ειδικά στη τηλεόραση αν δεν έχεις δίπλα σου σωστούς συνεργάτες, δεν μπορείς να παράξεις σωστό αποτέλεσμα. Κάποια εποχή την οποία σχεδόν δεν προλάβαμε, το πρώτο πράγμα για το οποίο έκανε κάποιος τηλεόραση ήταν τα χρήματα. Τώρα που αυτό δεν ισχύει πλέον, το να κάνεις τηλεόραση με όρους που δεν σου ταιριάζουν, είναι κάτι που δεν με κεντρίζει. Από την άλλη αν κάποιος βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή και έχει μια πρόταση για τηλεόραση, δεν μπορεί να την αρνηθεί διότι είναι μια περίεργη συνθήκη.

Ξεχώρισες ποτέ στα τόσα χρόνια πορείας ένα είδος ή μια δουλειά που έκανες περισσότερο από κάτι άλλο;

Αν με ρωτάς τι θα ήθελα να κάνω περισσότερο απ’ όλα είναι το σινεμά. Αν μπορούσα να βιοποριστώ μέσα από το σινεμά, θα ήθελα να κάνω ταινίες και να βρίσκομαι στο θέατρο σε συγκεκριμένα διαστήματα χωρίς να κάνω καθόλου τηλεόραση αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Στο γυαλί έχεις υποδυθεί ξεχωριστούς ρόλους οι οποίοι είναι το ίδιο αγαπητοί στο κόσμο μέχρι και σήμερα. Όταν σου μιλούν για αυτές τις δουλειές , πώς νιώθεις;

Η αγάπη , η φιλοφρόνηση και το κομπλιμέντο του κόσμου για παλαιότερες μου δουλειές είναι κάτι πολύ ωραίο το οποίο φυσικά με τιμάει αλλά είναι πάντα μέχρι ενός σημείου καθώς δεν σημαίνει ότι έκανα κάτι ασσύληπτα καλό. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η τηλεόραση είναι ένα μέσο που μπαίνει στο σπίτι του καθενός και σε φέρνει πολύ κοντά, δίνοντας την εντύπωση στον άλλο που θα σε δει στο δρόμο ότι σε γνωρίζει πολύ καλά αλλά κάποιες φορές δεν είναι έτσι ακριβώς. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν άνθρωποι πολύ διακριτικά μου μιλούν και με χαιρετούν αλλά όταν αυτό ξεπεράσει τα όρια της ευγένειας, προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο να το αποφύγω. Είναι κάτι πολύ όμορφο το οποίο δεν θεωρώ ότι μου έχει επηρεάσει ριζικά τη καθημερινότητα μου.

Αντιμετώπισες ποτέ θέμα ταμπέλας και κατηγοριοποίησης από κάποιους συγκεκριμένους ρόλους που έχεις υποδυθεί;

Mέσω της τηλεόρασης βίωσα μια τέτοιου είδους κατάσταση διότι πέρα από κάποιες μου συμμετοχές στις δουλειές του Πάνου Κοκκινόπουλου ( 10η Εντολή , Κόκκινος Κύκλος), όλα τα υπόλοιπα ήταν αμιγώς κωμικοί ρόλοι με το κόσμο που δεν με έχει δει ποτέ στο θέατρο, να θεωρεί ότι κάνω συνεχώς κωμικούς ρόλους οπότε δεν θα μπω στη διαδικασία να τον πείσω για το ακριβώς αντίθετο. Aπό την άλλη υπάρχει και κόσμος ο οποίος με γνωρίζει από τις κινηματογραφικές μου δουλειές και δεν έχει ιδέα ότι έχω παίξει και στη τηλεόραση.

Τι σημαίνει για σένα το να είναι κάποιος ηθοποιός το 2019;

Tα πράγματα σήμερα για έναν ηθοποιό είναι αρκετά δύσκολα αλλά αν κάποιος έχει την επιθυμία να το κυνηγήσει, εγώ θα είμαι από τους τελευταίους που θα τον αποτρέψουν να το κάνει. Για κανέναν πλέον δεν είναι εύκολο καθώς τα περισσότερα επαγγέλματα είναι κορεσμένα. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα το οποίο ανέκαθεν είχε υψηλό ποσοστό ανεργίας. Παρ’ όλ’ αυτά δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον στο να ακολουθήσει αυτό το χώρο λόγω της μεγάλης ανεργίας, κόβοντας του έτσι τα φτερά.

Σήμερα είναι εύκολο να ισορροπήσεις την επαγγελματική με τη προσωπική ζωή σε μια περίοδο μάλιστα που οι δουλειές γύρω είναι ελάχιστες σε σχέση με το παρελθόν;

Θεωρώ ότι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την κατανομή των ωρών σε κάθε κομμάτι. Δεν είμαι από αυτούς που παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Όταν βρίσκομαι στη δουλειά μου, είμαι εκεί συγκεντρωμένος και με το τέλος της αφιερώνω τον χρόνο μου στους φίλους μου και στην οικογένεια μου. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες στιγμές που το ένα κομμάτι ακουμπάει το άλλο αλλά με αρκετή υπομονή και στήριξη των δικών σου ανθρώπων μπορείς να τα καταφέρεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

Σε απασχολούν την σημερινή εποχή οι κριτικές που θα γραφτούν για τη δουλειά σου και για σένα τον ίδιο;

Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να κοιτάω εδώ και πολλά χρόνια τις κριτικές που γράφονται διότι πιστεύω ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η κριτική πια έχει γίνει life-style. Ακόμα και κάποιος με μια ιδιαίτερη και εμπεριστατωμένη άποψη στα πράγματα λόγω του ανταγωνισμού, αρχίζει και γράφει πράγματα τα οποία εμπεριέχουν από εμπάθεια έως και κουτσομπολιό, κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου. Έχω πάρα πολύ καιρό να διαβάσω μια κριτική η οποία είναι αμιγώς κριτική θεάτρου και να πω μπράβο. Μια αρνητική κριτική η οποία στηρίζεται καθαρά στη προσωπική γνώμη του καθενός είναι πάντα καλοπροαίρετη, φτάνει να μην κρύβει εμπάθεια και προσβολή.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να χαμογελάσεις σήμερα στη ζωή σου;

Oι φίλοι μου και ο γιος μου και στη συνέχεια το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς μου. Η δουλειά μας πέρα από την ρουτίνα της διαδικασίας των προβών, είναι συνεχώς μια ανανέωση. Κάθε φορά γνωρίζεις νέους ανθρώπους, ασχολείσαι με καινούργια κείμενα και ρόλους και αυτό έχει ένα ενδιαφέρον.

Στη ζωή σου αυτή τη στιγμή χωράνε νέα καλλιτεχνικά όνειρα;

Προτιμώ να πηγαίνω βήμα- βήμα και να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Γνωρίζω τι θα κάνω το επόμενο διάστημα οπότε αυτό μου δίνει μια ηρεμία και σιγουριά στα πράγματα. Την νέα σεζόν θα βρίσκομαι στο Θέατρο Θησείον και στο έργο “Η Μήδεια του Μποστ” το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Ακόμη υπάρχει μια ταινία η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πέρσι τέτοιο καιρό η οποία θα βγει καλώς εχόντων των πραγμάτων κάπου στα τέλη του 2019 με αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για την Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ η οποία είναι η δεύτερη μεγάλη μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ