Thu. Aug 18th, 2022
Rate this post

Aπό τα νέα άτομα στο χώρο που με αργά αλλά σταθερά βήματα ξεχωρίζουν και αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα σε όποια δουλειά και αν βρεθούν.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ένας φοβερός χαρακτήρας ο οποίος από τη πρώτη στιγμή σου αποπνέει μια ειλικρίνεια και μια σιγουριά για το τι αναζητάει και ένας άριστος επαγγελματίας που κυνηγάει κάθε φορά το διαφορετικό σε αυτό που κάνει.

Ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία του έργου ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” σε όλη την Ελλάδα, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο για την περιοδεία της παράστασης και την συνεργασία του με τους υπόλοιπους συντελεστές, για την περίοδο της διαμονής του στο Βερολίνο και της αποχής του από τα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και για το αν συνεχίζει να κάνει όνειρα για το επάγγελμα.

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεσαι σε ρυθμούς περιοδείας με το έργο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” σε όλη την Ελλάδα. Πώς είπες το ναι σε αυτή τη δουλειά;

Η συνεργασία μου με τον Αιμίλιο Χειλάκη ήταν κάτι που ήθελα πολύ να μου συμβεί. Με τον Μανώλη Δούνια είχαμε δουλέψει ξανά στο παρελθόν όταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετούσε τη Δεύτερη Φωνή ενώ με τον Αιμίλιο είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε επί σκηνής. Ήθελα πολύ να πραγματοποιήσω αυτή τη συνεργασία διότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο έργο, έναν ιδιαίτερο ρόλο και μια καταπληκτική ομάδα μπροστά και πίσω από τη σκηνή. Χάρηκα πολύ με την φετινή επαγγελματική συνθήκη διότι πιστεύω πολύ σε αυτή τη δουλειά.

Πώς νιώθεις για την συνεργασία σου επί σκηνής με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη;

Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί τους αυτό το καλοκαίρι διότι μιλάμε για τρία εξαιρετικά παιδιά με χαμόγελο, θετική ενέργεια και ευγένεια όπως είναι ακριβώς και όλος ο θίασος της παράστασης. Νιώθω μεγάλη ευτυχία που θα συναντήσω αυτή την ομάδα και θα δουλέψω μαζί τους την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και το χειμώνα.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που έχεις λάβει από τους ίδιους κατά την διάρκεια των προβών ή κάτι που έχεις δει στους ίδιους επί σκηνής και έχεις κρατήσει μέχρι και σήμερα;

Με τον Αιμίλιο στη συγκεκριμένη παράσταση, δουλέψαμε με έναν τρόπο που η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δουλέψει ξανά στο παρελθόν και έτσι έδωσα μεγαλύτερη προσοχή στο λόγο και στο πώς τονίζω τις καταλήξεις μου. Αυτό το κομμάτι ήταν κάτι με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι στιγμής και ο Αιμίλιος με βοήθησε και με εξέλιξε πάρα πολύ σε αυτό το σημείο.

Πώς φαντάζει σήμερα η περιοδεία για σένα ως συνθήκη;

Λόγω του ότι είχα να βρεθώ δυο χρόνια σε ρυθμούς περιοδείας, μου είχε λείψει αφάνταστα και αυτή τη στιγμή νιώθω τρισευτυχισμένος που θα κάνω αυτό το θεατρικό ταξίδι. Δεν το βλέπω σε καμία περίπτωση ως κάτι δύσκολο. Πιστεύω ότι θα περάσω ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό καλοκαίρι καθώς έχω μια θετική εικόνα μέσα μου.

Έχεις περάσει μέχρι και σήμερα και από το χώρο της τηλεόρασης με συμμετοχές σε σειρές που πραγματικά αγάπησε ο κόσμος. Παρακολουθείς σήμερα το πρόγραμμα της τηλεόρασης;

Παρακολουθώ όσο μπορώ και όσο μου το επιτρέπει το υπόλοιπο πρόγραμμα μου καθώς βρισκόμουν και εγώ πριν λίγο διάστημα σε τηλεοπτικά γυρίσματα για το Μην Ψαρώνεις, στον Ant1. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ σε μεγάλο βαθμό τηλεόραση καθώς όταν γυρίσω το βράδυ στο σπίτι μου, θα προτιμήσω να δω κάποιες σειρές ή ταινίες από το κανάλι του ΝetFlix. Στη τηλεόραση ξεχωρίζω τις δουλειές του Π. Κοκκινόπουλου οι οποίες είναι πραγματικά εξαιρετικές και άλλες σειρές που υπάρχουν στο γυαλί τις οποίες δυστυχώς λόγω ελάχιστου χρόνου δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω εντατικά.

Την περσινή χρονιά βρέθηκες εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Βερολίνο στο οποίο έμεινες για ένα χρονικό διάστημα, κάνοντας μια αποχή από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Κατά την επιστροφή σου στην Ελλάδα, είχες ανασφάλεια για το πώς θα συστηθείς ξανά στο χώρο και στο κοινό και για το ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα;

Tην περίοδο που βρισκόμουν στο Βερολίνο, βρισκόμουν εκτός καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Ξαφνικά έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Μίνωα Θεοχάρη ο οποίος μου πρότεινε να βρεθώ στην παράσταση “Απλή Μετάβαση” η οποία ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, κάτι που αποτέλεσε μεγάλο βήμα για μένα και ένα δυνατό έναυσμα ώστε να αποφασίσω να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα. Ήμουν τυχερός διότι φεύγοντας από το Βερολίνο, γνώριζα πολύ καλά ότι έρχομαι σε μια αρκετά αξιόλογη δουλειά η οποία θα με βοηθούσε να μπω ομαλά στο κομμάτι της δουλειάς. Προτού ανέβει η Απλή Μετάβαση στο Εθνικό, βρέθηκα στον Ορφανό του Τζάο, στη κεντρική σκηνή του Εθνικού οπότε με κάποιο τρόπο το ένα έφερε το άλλο εκείνη την περίοδο της ζωής μου.

Φοβήθηκες ποτέ να γυρίσεις πίσω στην Ελλάδα σκεπτόμενος ότι ίσως στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο στρωτά και ασφαλή για σένα;

Η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιες φοβίες όσον αφορά την επιστροφή μου στην Αθήνα καθώς δεν ήμουν σίγουρα για το αν θα απορροφηθώ ξανά στο χώρο διότι δεν είναι εύκολο για κανέναν ηθοποιό καθώς η αποχή κάποιου από τον χώρο για ένα διάστημα, μπορεί να κάνει τον κόσμο να τον ξεχάσει.

Όταν έκλεισα την δουλειά στο Εθνικό, κάπως ηρέμησα μέσα μου διότι την θεώρησα ως ένα πρώτο βήμα που θα έκανα στο χώρο, παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σε κάνει σήμερα να πεις το ναι σε μια δουλειά;

Σε κάθε δουλειά αναζητώ μια καλή συνεργασία και ένα ευχάριστο κλίμα με τους υπόλοιπους γύρω μου. Η δουλειά μας είναι από μόνη της δύσκολη οπότε αν έχεις να αντιμετωπίσεις και μια δύσκολη συνεργασία, είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Πάντα κοιτάω τους συνεργάτες που απαρτίζουν μια δουλειά πριν πάρω οριστικές αποφάσεις διότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Αν μιλάμε για μια δουλειά που δεν με εμπνέει καθόλου , δεν θα την κάνω. Θα προτιμήσω να μην κάνω καθόλου θέατρο και να ασχοληθώ με κάτι άλλο από το να μην περάσω καλά σε αυτό που θα κάνω. Δεν θα δουλέψω απλώς για να έχω μια παρουσία στο χώρο. Θέλω να κάνω την δουλειά όσο πιο κοντά σε συνθήκες που θα είναι όσο πιο κοντά στα δικά μου θέλω και οι οποίες θα μου ταιριάζουν.

Αν ξεκινούσες σήμερα την πορεία σου στο χώρο με τις τωρινές εμπειρίες, θα διαχειριζόσουν διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, κάνοντας ίσως κάποιες άλλες επιλογές;

Σίγουρα δεν θα είχα κινηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στη δουλειά. Βέβαια τότε μου άρεσε που μπορούσα να ζω από τη δουλειά που αγαπάω ενώ τώρα λόγω του ότι δοκιμάστηκα και για ένα διάστημα και σε άλλα πράγματα, κάνοντας μια απουσία από το χώρο πλέον δεν έχω κάποια ανασφάλεια για το αν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο πέραν της υποκριτικής. Αν ξεκινούσα σήμερα την πορεία μου στο χώρο, σίγουρα θα έκανα κάποιες άλλες επιλογές και θα είχα μια διαφορετική στάση απέναντι στη δουλειά.

Την σημερινή εποχή χωράει στη ζωή σου ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο;

Τα όνειρα μου πάντα τα κρατάω μέσα μου και δεν τα αφήνω. Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση γύρω σου, όταν ονειρεύεσαι και βάζεις έναν στόχο και τον κοιτάς , μπορείς και να τον φτάσεις. Αν χάσεις επαφή. τότε μπορεί και να απομακρυνθεί από το σημείο που βρίσκεσαι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Το καλοκαίρι θα βρίσκομαι σε περιοδεία με την παράσταση σε όλη την Ελλάδα και τον χειμώνα θα βρίσκομαι στο Θέατρο Βεάκη καθώς θα επαναληφθεί η παράσταση για την χειμερινή σεζόν. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκομαι στο Μην Ψαρώνεις το οποίο συνεχίζεται και την νέα σεζόν στον Ant1. Aκόμη τον Φλεβάρη θα βρίσκομαι σε μια παράσταση των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου η οποία θα ανέβει στο Εθνικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ