Tue. Oct 19th, 2021

Από τους νέους ανθρώπους στο χώρο οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για την δουλειά τους, δεν επαναπαύονται σε κάτι πρόσκαιρο και βλέπουν τη κάθε στιγμή με αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες και της ατυχίες της εποχής.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες συνεργασίες και έχει πάρει μέρος σε επιτυχημένες παραγωγές του χώρου οι οποίες τον έχουν πάει ένα βήμα πιο μπροστά σε αυτό που κάνει αλλά και ως άνθρωπο.

Ο Τίτος Λίτινας με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία του έργου “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε όλη την Ελλάδα, μιλάει στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart.gr για την συνεργασία του με τον Α. Χειλάκη, την Α. Μαξίμου και τον Β. Κυριακίδη, για το τι τον κάνει να χαμογελάει στη δουλειά του και τι τον απωθεί αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια!

Φέτος το καλοκαίρι βρίσκεσαι σε ρυθμούς καλοκαιρινής περιοδείας με το έργο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε όλη την χώρα. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για αυτή την δουλειά;

Είναι μεγάλη μου χαρά να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την παράσταση μας. Μία περιοδεία μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων και των καθημερινών αλλαγών διαμονής, όμως· μπορεί να είναι και άκρως απολαυστική. Έχουμε την τύχη να συλλέγουμε πολλές και ξεχωριστές εικόνες. Ερχόμαστε σε επαφή με ξεχωριστούς ανθρώπους και ιδιώματα από την μια άκρη της χώρας στην άλλη. Και φυσικά κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο: στέλνουμε “μηνύματα” στον κόσμο μέσω της θεατρικής πράξης. Όλο αυτό έχει κάτι συναρπαστικό, κάτι νομαδικό και τσιγγάνικο. Και πιστέψτε με: είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει να γίνει ηθοποιός.

Αν και νέος στο χώρο έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις μοναδικές συνεργασίες με σπουδαία ονόματα του θεάτρου. Πώς νιώθεις όταν μοιράζεσαι τη σκηνή με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη;

Σε αυτούς τους σπουδαίους είμαι ευγνώμων! Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη τον είχα δάσκαλο μου στην σχολή. Μετά την αποφοίτηση μου, μου  έδωσε μια σπουδαία επαγγελματική ευκαιρία , και εξαιτίας του έμαθα τι εστί αυξομείωση του συναισθήματος στο θέατρο. Είχαμε να βρεθούμε 10 χρόνια θεατρικά, και είμαι πολύ χαρούμενος που “παίρνω” και πάλι από αυτόν. Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθήνα Μαξίμου, καθώς επίσης και ο Μανώλης Δούνιας με γνώρισαν πρώτη φορά πέρυσι στην ακρόαση της Αντιγόνης. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι μαζί τους και φέτος. Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ένας πολύ καλός αρχηγός, δίκαιος και σωστός. Αγαπώ τον τρόπο που σκέφτεται και εκτονώνει τις ιδέες του. Η Αθηνά Μαξίμου είναι μια έμπνευση για μένα που μου έμαθε καλά την δύναμη της αθωότητας. Και οι δυο τους είναι  φωτεινά άστρα.  Μου δίνουν απλόχερα κλειδιά και εργαλεία της δουλειάς μας και εξελίσσομαι σημαντικά μέσα από αυτούς. Μα πάνω από όλα με έκαναν να αγαπήσω περισσότερο τον εαυτό μου.

Πόσο εύκολο είναι για σένα να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς εκπτώσεις και να βιοπορίζεσαι μέσα από αυτό;

(Παύση.) Είναι πάρα πολύ εύκολο. Εξαιρετικά εύκολο. Αλίμονο. (Γέλια…) Αυτή η δουλειά είναι μια αέναη θυσία. Διότι χωρίς θυσία πως να βρεθείς στον ιερό χώρο του Θεάτρου; Μη σας πω ότι Θέατρο και Θυσία είναι ταυτόσημα. Έτσι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω… Επίσης για να μπορέσω να υπάρχω σε αυτή τη δουλειά μείωσα τις ανάγκες μου στο ελάχιστο. Μου βγήκε σε καλό. Ελάφρυνε η ψυχή μου. Κι αν πολλές φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω, το Θέατρο δεν με άφησε να φύγω.

Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να χαμογελάσεις μέσα στη δουλειά σου και τι είναι αυτό που θα σε απωθήσει;

Ω! Με κάνουν να χαμογελώ οι θετικοί άνθρωποι, οι δουλευταράδες και οι ρομαντικοί της υπόθεσης. Ευτυχώς υπάρχουν!… Και έτσι συνεχίζουμε. Χαμογελάει η ψυχή μου με την θεία έμπνευση και την ομαδική δουλειά, τον ομαδικό ιδρώτα. 

Νιώθω αποστροφή για αυτούς που σνομπάρουν άνευ λόγου , αυτούς που υποτιμούν τους συναδέλφους τους και αυτούς που ακονίζουν τα μαχαίρια τους στο παραπάτημα του άλλου. Όπως και να έχει: Όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Πως να υπάρξει φως χωρίς σκοτάδι;


Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για την νέα σεζόν;

Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” θα συνεχιστεί και τον χειμώνα στο Θέατρο Βεάκη. Η νέα θεατρική περίοδος θα με βρει εκεί -πρώτα ο Θεός-! Το έργο θα αλλάξει. Αφού κάθε έργο είναι τοπογραφικό. Επίσης ο Δημήτρης Πιατάς θα αναλάβει τον ρόλο που τώρα παίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ίσως καταφέρω να είμαι σε μια ταινία μικρού μήκους τέλη Σεπτέμβρη. Θα δούμε.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ