Mon. Oct 18th, 2021

Από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στο χώρο της υποκριτικής όλα αυτά τα χρόνια η οποία κάθε χρονιά μας εκπλήσσει με τα νέα της καλλιτεχνικά βήματα αλλά και με την διαρκώς εξέλιξη της πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Είναι από τους ανθρώπους που θα σου χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο το οποίο πηγάζει πρώτα από μέσα τους και θα σε γοητεύσουν με την αυθεντική τους στάση απέναντι στα πράγματα.

H γλυκύτατη Παρθένα Χοροζίδου μιλάει στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για την συμμετοχή της το φετινό καλοκαίρι στην μεγάλη υπερπαραγωγή του καλοκαιριού με τίτλο “Το δικό μας σινεμά” στο Θέατρο Άλσος, για την συνεργασία της με την Δέσποινα Βανδή, για τις φιλίες που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με ανθρώπους της δουλειάς, για τα πράγματα που την χαλάνε ως επαγγελματία αλλά και για το τι ετοιμάζει την φετινή χειμερινή σεζόν.

Πώς νιώθεις για την συμμετοχή σου στη παράσταση Το δικό μας σινεμά και για την τόση μεγάλη επιτυχία και αγάπη που έχετε λάβει από το κόσμο;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή και ότι δεν θέλω να ολοκληρώσει τη πορεία της, κάτι που νιώθεις σπάνια στη δουλειά μας. Νιώθω αρκετά γεμάτη διότι έχω κάνει εκπληκτικές γνωριμίες και που μπαίνοντας στο θέατρο χαιρετάω κόσμο διότι νιώθω ευτυχία όταν τους συναντώ. Η παράσταση μας περνάει σαν νεράκι και είναι πραγματικά μεγάλη ευλογία να τραγουδάς και να παίζεις επί σκηνής με τόσους αξιόλογους ανθρώπους γύρω σου.

Τα σχόλια του κόσμου μετά το τέλος της κάθε παράστασης είναι ξεχωριστά και τα οποία μου δίνουν τρομερή δύναμη για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ.

Πώς αισθάνεσαι για την συνεργασία σου με την Δέσποινα Βανδή με την οποία έχετε δημιουργήσει μια ονειρεμένη σύμπραξη επί σκηνής;

Με την Δέσποινα θα συνεργαζόμασταν πριν κάποια χρόνια σε μια άλλη δουλειά αλλά απ’ ότι φάνηκε φέτος το καλοκαίρι ήταν η στιγμή μας και έτσι και έγινε. Η Δέσποινα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακόμα και στις πιο προσωπικές μας κουβέντες δεν θα εκφράσει τίποτα κακό για κανέναν και αυτό είναι πολύ σπάνιο γενικά σε όλους τους ανθρώπους. Με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και την ευγένεια της και δεν είναι από τα άτομα που θα σταθούν στο ασήμαντο της υπόθεσης παρά μόνο στα θετικά, κάτι που της αναγνωρίζω και με κάνει να χαίρομαι διπλά για την συνεργασία μας.

Επιθυμώ να ανθίζει δίπλα μου στη σκηνή και εγώ μαζί της και να με γεμίζει κάθε φορά χαρά ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας. Χαίρομαι πολύ για την πρώτη μας συνεργασία και εύχομαι να βρεθούμε ξανά στο μέλλον στη δουλειά.

Έπειτα από την πρεμιέρα μιας θεατρικής παράστασης, εξακολουθείς να έχεις άγχος σε κάθε παράσταση για την αντίδραση του κόσμου και για την δική σου παρουσία επί σκηνής;

Yπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που έχουν άγχος όταν βρίσκονται πάνω στο σανίδι ενώ εγώ μεγαλώνοντας παρατηρώ ότι έχω αρκετό άγχος στις πρόβες μιας δουλειάς. Κατά την διάρκεια των προβών θεωρώ ότι δεν είμαι τόσο καλή και ότι θα έπρεπε να είναι κάποιος άλλος στη θέση μου, κάτι που διαρκεί μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας όπου εκεί καταλαβαίνεις ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα σταθείς δυνατός σε αυτό που κάνεις. Για μένα κάθε παράσταση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει καμία είδους ρουτίνα. Ακόμα και τις ημέρες που λες ότι δεν θέλω να βρεθώ στη δουλειά, σκέφτεσαι ότι θα ανέβεις στη σκηνή και ότι θα λάβεις φοβερά συναισθήματα από το κόσμο.

Από την ώρα που θα αντικρύσεις δυο μάτια να σε κοιτούν, τότε νιώθεις ότι είσαι έτοιμη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάθε παράσταση είναι μια νέα περιπέτεια η οποία δεν ξέρεις που θα σε βγάλει κάθε φορά.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις βρεθεί και στο χώρο της τηλεόρασης σε πολύ αξιόλογες δουλειές οι οποίες έχουν αγαπηθεί από το κόσμο. Σήμερα παρακολουθείς το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης;

Δεν παρακολουθώ συχνά τηλεόραση παρά μόνο κάποιες ξένες σειρές που μου προτείνουν οι φίλοι μου. Μακάρι να γίνονται αξιόλογες δουλειές στο γυαλί όπως γίνονταν παλαιότερα με άτομα που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και έχουν νέες ιδέες προς υλοποίηση. Η τηλεόραση πλέον έχει γίνει πολύ γρήγορη και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει πολύ. Στη τηλεόραση θα ήθελα να βρίσκομαι σε δουλειές που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και με συνεργάτες που μου προσδίδουν εμπιστοσύνη.

Βρίσκεσαι σε μια παραγωγή που εκτός των άλλων χαρακτηρίζεται και από μια εξαιρετική συνεργασία όλων των ηθοποιών εντός και εκτός σκηνής. Σε μια δουλειά τι είναι αυτό που μπορεί να σε χαλάσει;

Προσωπικά στις συνεργασίες με ενοχλεί η αγένεια και η υποτίμηση των άλλων. Μου αρέσουν οι ευγενικοί άνθρωποι γύρω μου που έχουν τρόπους. Αν διαισθανθώ ότι ο άλλος απέναντι μου φέρεται με αγένεια, τότε θα αλλάξω στάση διότι δεν θα ευχαριστιέμαι μέσα μου για να ευχαριστήσω στη συνέχεια και τους άλλους γύρω μου.

Eίσαι από τα άτομα στο χώρο που έχεις αναπτύξει γερές και ουσιαστικές φιλίες με ανθρώπους της δουλειάς οι οποίες δεν σταματούν στη πόρτα του καμαρινιού.

Είναι μεγάλη ανακούφιση να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που ξέρουν την δουλειά πολύ καλά διότι έτσι θα μπορείς να τους συμβουλευτείς για κάτι και να σε κατευθύνουν με σωστό τρόπο. Μπορεί αυτούς τους ανθρώπους να μην τους βλέπεις συχνά λόγω της φύσης της δουλειάς αλλά γνωρίζεις ότι θα είναι πάντα εκεί για σένα. Ένα παράδειγμα τέτοιου ανθρώπου είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ο οποίος είναι πάντα δίπλα μου και θα αφιερώσει χρόνο σε κάτι που μπορεί να με απασχολήσει και αυτό με συγκινεί ιδιαιτέρως.

Νιώθω αρκετά τυχερή στο κομμάτι των φιλικών σχέσεων καθώς θεωρώ ότι ακόμα και αν χαθώ με κάποια άτομα για ένα χρονικό διάστημα, οι ψυχές μας θα είναι πάντα ενωμένες. Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό να έχεις γύρω σου και ανθρώπους εκτός δουλειάς για να αποφορτίζεσαι από την ρουτίνα του επαγγέλματος. Λόγω του ότι αυτή η δουλειά απαιτεί αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα, αν δεν έχεις κοντά σου ανθρώπους πέραν της δουλειάς, κάποια στιγμή θα θελήσεις να μιλήσεις και για κάτι άλλο, πιο ανθρώπινο.

Σήμερα έχεις στη ζωή σου νέα καλλιτεχνικά όνειρα; Ονειρεύεσαι νέους ρόλους και συνεργασίες ή είσαι της άποψης του ότι φέρει η στιγμή;

Με ενδιαφέρουν πιο πολύ οι συνεργασίες μέσα στη δουλειά παρά οι ρόλοι. Από τα πρώτα μου βήματα στο χώρο ονειρευόμουν να παίξω με κάποιους ανθρώπους και μέχρι στιγμής έχω δουλέψει με τους περισσότερους. Μου αρέσει να βλέπω καινούργιους ανθρώπους στη σκηνή με τους οποίους ζω και μοιράζομαι αρκετά πράγματα. Τα ζυμώματα που δημιουργείς με τους ανθρώπους στη δουλειά είναι μοναδικά και ας διαρκούν μόλις λίγους μήνες καθώς πάντα κάτι παίρνεις από αυτά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Tον χειμώνα θα βρίσκομαι στο Θέατρο Γκλόρια σε μια εκ νέου συνεργασία με τους Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου στο έργο “Σκούπα” το οποίο θα ξεκινήσει την χειμερινή σεζόν. Ακόμη τηλεοπτικά θα βρίσκομαι στη σειρά “Θα γίνει της Πολυκατοικίας” με εξαίρετους ηθοποιούς η οποία θα προβάλλεται από την νέα σεζόν μέσα από την συχνότητα του Σκάι.

Έχεις απωθημένα σε αυτή τη δουλειά ή πράγματα τα οποία σου λείπουν και θα ήθελες να κάνεις ξανά;

Πρόσφατα συζητούσα για την περίοδο που βρισκόμουν στην Σπείρα – Σπείρα και η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η ατμόσφαιρα που είχα δημιουργήσει με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους πολύ κοντινούς μας συνεργάτες με τους οποίους είμαστε σαν οικογένεια. Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω κάνει εξαιρετικές δουλειές με τον Σταμάτη και τώρα με το δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου με το έργο Το δικό μας σινεμά οι οποίες θα μου μείνουν για πάντα στο μυαλό μου.

Μια δουλειά την οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσω ήταν όταν βρέθηκα στο χώρο του Ηρωδείου με τον Σταμάτη το 2008 το οποίο ήταν κάτι μαγευτικό αλλά και όταν παίξαμε στη Δραματική Σχολή το Παιχνίδι της Σφαγής μαζί με έναν συμμαθητή μας ο οποίος έστησε όλο το έργο, έπαιξε μαζί μας και μας σκηνοθετούσε παράλληλα. Αυτή η δουλειά είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ καθώς αποτελεί μαγική στιγμή στη ζωή μου. Παρότι μιλάμε για έναν ανερχόμενο θίασο καθώς κανείς μας δεν είχε γίνει ακόμα γνωστός, για μένα αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή και στη καριέρα μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ