Wed. Aug 17th, 2022
Rate this post

Από τους νέους και αρκετά ταλαντούχους ηθοποιούς στον χώρο που έχουν καταφέρει να βρεθούν σε αξιόλογες παραγωγές και να αποσπάσουν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου.

google.com, pub-6873176564829315, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ο Αγησίλαος Μικελάτος λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης “Ωνάσης – Τα θέλω όλα”στο Θέατρο Παλλάς, μιλάει στον Checkinart και στον Πάνο Σταματόπουλο για την συμμετοχή του στη φετινή παραγωγή του Παλλάς, για την συνεργασία του για πρώτη φορά με τον Σ. Φασουλή αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο χώρο για έναν νέο ηθοποιό.

Την φετινή σεζόν βρίσκεσαι στο Θέατρο Παλλάς και στο έργο “Ωνάσης – Tα θέλω όλα” , σε μια από τις πιο δυνατές παραγωγές του φετινού χειμώνα, υποδυόμενος τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία. Ποια είναι τα συναισθήματα σου γι’ αυτή τη δουλειά;

Nιώθω τεράστια ευτυχία και λόγω της γενικότερης παραγωγής αλλά και λόγω της πρώτης μου συνεργασίας με τον Σταμάτη Φασουλή. Αυτή η καλλιτεχνική συνάντηση με χαροποιεί πραγματικά πάρα πολύ και νιώθω τυχερός που τον συνάντησα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Από την ημέρα που ξεκίνησες στον χώρο μέχρι και σήμερα, σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε κάποια χρόνια σε μια τόσο μεγάλη και αξιόλογη παραγωγή όπως είναι η παράσταση Ωνάσης Τα θέλω όλα στο Παλλάς;

Ποτέ μου δεν λέω ότι θέλω πολύ να κάνω αυτόν τον ρόλο ή να βρεθώ σε αυτή τη παράσταση καθώς δεν επιθυμώ να προγραμματίζω με αυτό τον τρόπο τη ζωή μου αλλά και διότι δεν έχω τέτοιου είδους απωθημένα. Αυτό που θέλω είναι να συναντώ ανθρώπους με τρομερό ενδιαφέρον σε αυτή τη δουλειά διότι πρόκειται για μια ομαδική δουλειά και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Αντιμετώπισες κάποια ιδιαίτερη δυσκολία όσον αφορά τον ρόλο που υποδύεσαι;

Κάθε ρόλος έχει την δική του δυσκολία και απαιτεί την μελέτη του. Αυτός ο άνθρωπος ( Αριστοτέλης Ωνάσης) ήταν σαν να μην ήταν ένας αλλά σαν να ήταν πάρα πολλοί άνθρωποι μαζί. Αυτό που με κάνει να στέκομαι ενεός απέναντι του, είναι οι ακραίες αντιθέσεις που έχει καθώς μπορεί από την μια να ήταν ο πιο σκληρός άνθρωπος και από την άλλη ο πιο τρυφερός άνθρωπος του κόσμου και γι’ αυτόν τον λόγο έφτασε εκεί που έφτασε. Το θάρρος του, η τόλμη του και η όρεξη για ζωή με ρίσκο τα πάντα γύρω του τον έφτασε στο σημείο και στη θέση που όλοι γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα.

Ο Α. Ωνάσης ήθελε πάντα να ασχοληθεί με την ναυτιλία αλλά πρώτα για να έχει ένα κεφάλαιο, έβγαλε στην αγορά τα γνωστά τσιγάρα που απευθύνονταν στις γυναίκες ώστε να έχει ένα πρώτο εισόδημα στην τσέπη του. Αμέσως μετά από αυτό, προχώρησε στην αγορά έξι καραβιών ρισκάροντας τα πάντα για να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Θεωρώ ότι κανένας άνθρωπος δεν πάει παρακάτω αν δεν ρισκάρει.

Σήμερα πώς βλέπεις την κατάσταση γύρω σου για έναν νέο ηθοποιό που μπαίνει στο επάγγελμα; Είναι εύκολο να βιοποριστείς αποκλειστικά από το θέατρο και να νιώθεις πλήρης με αυτό που κάνεις και σε καλλιτεχνικό αλλά και σε εμπορικό επίπεδο;

Σήμερα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για έναν νέο ηθοποιό. Παρ’ όλα αυτά μεγάλη σημασία κάθε φορά έχει τι συνθήκες θέτουμε εμείς οι ίδιοι. Μην ξεχνάμε ότι αυτό που κάνουμε πέραν του καλλιτεχνικού κομματιού, είναι η δουλειά μας, κάτι που αρκετοί νέοι το ξεχνάμε στην πορεία διότι θέτουμε πάντα πρώτο το καλλιτεχνικό κομμάτι. Σίγουρα πρέπει να δίνουμε βάση στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μιας δουλειάς αλλά κάθε φορά θα πρέπει να ζυγίζουμε τα πράγματα.

Αν δεν ερχόταν μια αξιόλογη πρόταση που να σε ικανοποιούσε καλλιτεχνικά αλλά και προσωπικά, θα ήσουν διατεθειμένος να βρεθείς εκτός χώρου για κάποιο χρονικό διάστημα;

Το ότι είσαι εκτός, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν δουλεύεις. Μπορεί να μην συμμετέχεις σε μια παράσταση και να δουλεύεις εκατό φορές περισσότερο μέσα σου. Το να είσαι ηθοποιός, είναι μια καθημερινή εργασία με τον εαυτό σου οπότε δεν έχει μεγάλη σημασία το να είσαι κάπου διότι μπορεί να βρίσκεσαι σε μια δουλειά και στην πραγματικότητα να μην είσαι πουθενά.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 2019

Κλείνοντας την πόρτα του καμαρινιού και των προβών, πόσο πολύ σε ακολουθεί η δουλειά στη προσωπική σου ζωή;

H δουλειά μας είναι μέρος της ζωής μας καθώς πάνω στη σκηνή είμαστε εμείς. Κάθε φορά βλέπεις τι κοινά στοιχεία έχεις με τον ρόλο τον οποίο υποδύεσαι τα οποία προσπαθείς να εκμεταλλευτείς για να εξελιχθείς. Μετέπειτα η δουλειά είναι να ανασύρεις χαρακτηριστικά που εσύ δεν έχεις ως προσωπικότητα και εκεί γίνεται η πραγματική δουλειά και το λεγόμενο σκάψιμο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Προς το παρόν έχω δώσει όλη μου τη προσοχή στη παράσταση μας στο Παλλάς η οποία εύχομαι να αγαπηθεί θερμά από το κόσμο. Υπάρχουν συζητήσεις για κάποια ενδιαφέροντα πράγματα αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

ΩΝΑΣΗΣ – ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ
Έρχεται στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ Παρ, 11/10 20:30

Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μοιάζει με σύγχρονο παραμύθι και ως τέτοια έχει εξιστορηθεί εκατοντάδες φορές σε δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές μεταφορές ή ακόμη και βιβλία. Η ταραχώδης ζωή ενός “κοφτερού” μυαλού που “διάβασε” την εποχή του και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του 20ου αιώνα. Σε μία πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής, και ταυτόχρονα συνδέθηκε και σημάδεψε τις εμβληματικότερες και διασημότερες γυναίκες της εποχής, όπως την Τίνα Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας. Θάρρος και επιχειρηματικό ένστικτο, αυτό ήταν που τον χαρακτήριζε και που αποτέλεσε το δίπτυχο της επιτυχίας του.

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 25 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση.

Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής.

Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ