Ανήκει στη νέα γενιά των ηθοποιών που ξεχωρίζουν για τις αξιόλογες δουλειές τους και για τον προσγειωμένο χαρακτήρα που διαθέτουν.
Ο Ευθύμης Γεωργόπουλος με αφορμή το νέο έργο “Ερυθρό” το οποίο ανεβαίνει μέσα στον Νοέμβριο στο Θέατρο ΠΚ, μίλησε στον Πάνο Σταματόπουλο και στο Checkinart, για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

Την φετινή θεατρική σεζόν θα βρίσκεσαι στο έργο “Ερυθρό” και στο Θέατρο ΠΚ σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαϊτζή το οποίο ανεβαίνει επίσημα στις 11/11. Πώς νιώθεις γι αυτή τη δουλειά; Tι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτό το έργο;
H παρουσία του Στέλιου Καλαϊτζή σε αυτή τη δουλειά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να συμμετέχω σε αυτό το έργο καθώς είχαμε συνεργαστεί ξανά στο Curing Room με μεγάλη επιτυχία με τον ίδιον να μου αποπνέει τεράστια εμπιστοσύνη. Όταν λοιπόν μου πρότεινε αυτή τη δουλειά, το θεώρησα μεγάλο κίνητρο ότι θα την σκηνοθετεί ο ίδιος αλλά και σε συνδυασμό με το χώρο του ΠΚ το οποίο έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς αξιόλογες παραστάσεις τις οποίες έχω απολαύσει ως θεατής, με έκαναν να πω απευθείας το μεγάλο ναι.
Το θέμα της παράστασης ήταν πολύ ενδιαφέρον και με αφορά και εμένα τον ίδιο οπότε δεν είχα κανέναν ενδοιασμό για να μην το κάνω.
Θεωρείς ότι είναι εύκολο το κοινό στην Ελλάδα να παρακολουθήσει ένα έργο όπως το Ερυθρό το οποίο είναι μια ιστορία με κύριο θέμα τη βία; O κόσμος είναι εξoικειωμένος σε τέτοιου είδους έργα ή προτιμάει κάτι πιο ανάλαφρο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα;
Θεωρώ ότι το κοινό της Ελλάδας αγαπάει τις κωμωδίες και δεν του αρέσει ιδιαίτερα να προβληματίζεται με σκοτεινά θέματα αλλά αυτό δεν είναι απαγορευτικό για να ανέβουν τέτοιου είδους έργα. Ίσα- ίσα από αυτά τα έργα μπορεί να ξεπηδήσουν στη πορεία και άλλα έργα με μια παρόμοια ιστορία και αισθητική. Όπως ανέφερε και ο Στέλιος Καλαϊτζής με τους ελληνικούς συγγραφείς μπορούμε να δουλέψουμε πολύ σωστά διότι πρόκειται για έργα δομημένα πάνω στην δική μας γλώσσα. Πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε μια ευκαιρία σε αυτά τα έργα παρόλο που είναι κάπως στενάχωρα διότι με αυτό το τρόπο εντοπίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την καθημερινότητα μας.


Σήμερα τι θα σε κάνει να πεις το ναι σε μια δουλειά;
Σίγουρα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα ώστε να πάρω την κατάλληλη απόφαση. Στην παράσταση “Το σπίτι των επιθυμιών ” στην οποία θα βρίσκομαι από τον Φλεβάρη στο Αγγέλων Βήμα, ο Μανώλης Κλωνάρης ήταν από τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να βρίσκομαι και εγώ εκεί διότι ξεχωρίζω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και χαίρομαι πολύ για την συνεργασία μας. Τηλεοπτικά βρίσκομαι στο καστ της σειράς “Γυναίκα χωρίς Όνομα” οπότε προσπαθώ οι δουλειές του θεάτρου να μην είναι με γνώμονα τόσο το βιοποριστικό κομμάτι όσο αυτό που μου αρέσει καλύτερα να κάνω ως ηθοποιός.
Πώς έλαβες την δημοσιότητα που σου έχει προσφέρει η σειρά μέχρι στιγμής καθώς κάποια μερίδα του κόσμου σε γνώρισε αποκλειστικά από τη τηλεόραση χωρίς να γνωρίζουν ιδιαίτερα τα θεατρικά σου βήματα;
Όλο αυτό είναι κάπως περίεργο διότι μπορείς να κάνεις εφτά χρόνια θέατρο αλλά ο κόσμος θα σε γνωρίσει καλύτερα από έναν ρόλο που θα κάνεις στο γυαλί. Η τηλεόραση είναι κάτι αρκετά δύσκολο καθώς μιλάμε για μια άλλου είδους υποκριτική. Καλό είναι να μην κάνεις focus στη δημοσιότητα που σου προσφέρει αυτή η δουλειά αλλά σε αυτό που καλείσαι κάθε φορά να κάνεις. Η δουλειά μας είναι να βρισκόμαστε μπροστά από τις κάμερες και να ενσαρκώνουμε κάποιους χαρακτήρες. Από κει και πέρα η αγάπη του κόσμου είναι πάντα ευπρόσδεκτη αλλά η βασική μας ασχολία δεν είναι τόσο αυτή. Αν κάνεις τη δουλειά σου σωστά , θα σε αγαπάει ο κόσμος ή θα σε μισεί ανάλογα τον χαρακτήρα τον οποίο υποδύεσαι.
Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας καθώς αποτελούν το πιο άμεσο εργαλείο προώθησης των πάντων. Πώς διαχειρίζεσαι αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων στο κομμάτι της επικοινωνίας; Θεωρείς ότι κάπου μπορεί να χαθεί ο έλεγχος μέσα σε αυτά;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο. Το καλό και το κακό είναι θέμα αισθητικής. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί ένα μέσο είναι το σημαντικό. Προσωπικά δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Facebook για να επικοινωνώ πιο εύκολα και πιο γρήγορα με τους φίλους μου που βρίσκονται στο εξωτερικό και αυτός είναι και λόγος που έχω μόνο ένα λογαριασμό σε ένα μέσο. Το πρόγραμμα μου είναι ήδη αρκετά φορτωμένο με πολλές υποχρεώσεις οπότε προτιμώ να μην ασχολούμαι σε μεγάλο βαθμό με αυτή τη τάση και να σκαλίζω τις καταστάσεις γύρω μου. Καλό είναι να κλείνεις τη πόρτα της δουλειάς και να μην κουβαλάς και στο σπίτι σου διότι ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του ανθρώπους με τους οποίους επιθυμεί να επικοινωνήσει και να τους αφιερώσει πολύτιμο χρόνο διότι το έχει μεγάλη ανάγκη.


Έχεις κάποιο καλλιτεχνικό όνειρο το οποίο θα ήθελες να πραγματοποιήσει στο μέλλον;
Θα ήθελα να ασχοληθώ αρκετά με τον κινηματογράφο αλλά και με το κομμάτι των μίνι- σειρών το οποίο βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον. Με την μαζικότητα του Netflix αρχίζει και αλλάζει λίγο η φιλοσοφία του τι σημαίνει σήριαλ και τι μίνι- σειρά. Στα ελληνικά δεδομένα γνωρίζουμε ότι σήριαλ σημαίνει ότι για παράδειγμα κάθε Τρίτη είμαστε συντονισμένοι στα σπίτια μας για να παρακολουθήσουμε μια κωμωδία και κάθε Τετάρτη για μια σειρά μυστηρίου, κάτι που ανάγεται στα σαράντα επεισόδια. Καλό είναι να επενδύσουμε σε έναν ουσιαστικό αριθμό επεισοδίων μιας σειράς ώστε να μην πιέζονται οι συντελεστές μιας δουλειάς για να παρουσιάσουν κάτι σημαντικό σε κάθε επεισόδιο. Θα πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι λίγο παραπάνω σε αυτό το κομμάτι και να ξεπεράσουμε τις όποιες φοβίες έχουμε διότι αρκετές φορές επικροτούμε και δεχόμαστε προσπάθειες του εξωτερικού τις οποίες αν τις δούμε στη χώρα μας, τις βομβαρδίζουμε με αρνητικές κριτικές, κάτι που καλό είναι να βελτιώσουμε από την δική μας μεριά.
